Faksien lähettäminen Windows-tietokoneella tapahtuu yleensä Windowsin faksi- ja skannaussovelluksella. Voit käyttää sitä tiedostojen faksaamiseen muutaman yksinkertaisen vaiheen avulla. Joidenkin käyttäjien kokemus on kuitenkin varsin kielteinen, koska he kohtasivat “Skannereita ei havaittu” -viestin yrittäessään skannata tiedostoja. Tämä pätee erityisesti, jos määrität useita vastaanottajia.

Varmistamme, että teemme tutkimuksen ja tarjoamme sinulle tyypillisiä ratkaisuja käsillä olevaan ongelmaan.

Contents

Mitä tehdä, jos Windows Fax and Scan ei tunnista skannereita

Tässä artikkelissa

1. Suorita laitteiston vianmääritys

Aloitetaan suorittamalla laitteiston vianmääritys. Tämän sisäänrakennetun vianmääritystyökalun pitäisi tarkistaa faksimodeemin mahdolliset ohjain- ja määritysvirheet.

Se, ratkeaako se vai ei, riippuu ongelman vakavuudesta. Kuitenkin suorittamalla sen saat ainakin paremman kuvan ongelman juurista.

Windows Hardware Troubleshooter -ohjelman suorittaminen:

 1. Avata Ohjauspaneeli.
 2. Valita Laitteisto ja ääni ja sitten Laitteet ja tulostimet.tulostimet ja faksilaitteet
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Faksi ja auki Ratkaista ongelmia.

Voit myös poistaa laitteen ja lisätä sen uudelleen. Tämä korjasi ongelman joillekin käyttäjille.

2. Asenna ohjaimet uudelleen

Ajurit ovat useimmiten syy siihen, miksi käyttäjät kohtaavat virheitä yrittäessään skannata ja faksata. Jotkut tietoisemmat käyttäjät jopa ehdottivat kaikkien niihin liittyvien ohjainten päivittämistä, ei vain. Tämä sisältää myös BIOSin. Tietenkin pääpaino on modeemiohjaimessa, kun taas toisella sijalla on itse faksi/tulostin.

Vaikka ohjain olisi ajan tasalla ja ilmeisesti toimiva, se voi silti vioittua. Tästä syystä suosittelemme lataamaan uusimman version viralliselta tukisivustolta.

Jotkut vanhemmat modeemit vaativat vanhoja ohjaimia, joten pidä se mielessä, kun etsit oikeaa ohjainta. Lisäksi on myös suositeltavaa poistaa nykyinen ohjain, koska järjestelmä saattaa yrittää nollata sen itse.

Sen lisäksi, että etsit ohjaimia manuaalisesti, sinun tulee yrittää käyttää kolmannen osapuolen ohjelmistoja, jotka voivat löytää uusimmat versiot automaattisesti.

Yleisimmät Windows-virheet ja -virheet voivat johtua viallisista tai yhteensopimattomista ohjaimista. Vanhentunut järjestelmä voi aiheuttaa viiveitä, järjestelmäongelmia tai jopa BSoD:tä.

Voit välttää nämä ongelmat käyttämällä automaattista työkalua, joka etsii ja asentaa oikeat ohjaimet tietokoneellesi muutamalla napsautuksella. Siksi suosittelemme käyttämään Outbyte ohjainpäivitys. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lataa ja asenna Outbyte Driver Updater -sovellus.
 2. Käynnistä ohjelmisto.
 3. Odota, että sovellus havaitsee kaikki yhteensopimattomat ohjaimet.

  OutByte Driver Updater Scan
 4. Sitten se näyttää sinulle luettelon löydetyistä ohjaimista, jotta voit valita haluamasi Päivittää jompikumpi Jättää huomiotta.
 5. Klikkaa Päivitä ja ota valitut käyttöön ladata ja asentaa uusimmat versiot.
 6. Käynnistä tietokone uudelleen varmistaaksesi, että muutokset otetaan käyttöön.
Outbyte ohjainpäivitys

Outbyte ohjainpäivitys

Käytä tätä ohjelmistoa ja ratkaise kaikki ohjaimiin liittyvät ongelmat tietokoneeltasi.

Ilmainen kokeilu
lataa nyt

Vastuuvapauslauseke: Saatat joutua päivittämään sovelluksen ilmaisesta versiosta tiettyjen toimien suorittamiseksi.


3. Poista Faksi ja skannaus käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön

Windowsin faksi ja skannaus on sisäänrakennettu ominaisuus; siksi sitä ei voi asentaa uudelleen. Toisaalta, mitä voidaan tehdä, on yksinkertainen toiminnon nollaus. Voit kytkeä sen pois päältä ja takaisin päälle Windowsin ominaisuudet -valikosta. Kun olet poistanut sen käytöstä, käynnistä tietokone uudelleen ja ota se käyttöön.

Näin pääset Windowsin ominaisuudet -valikkoon ja nollaat Windowsin faksi ja skannauksen:

 1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin Windowsin ominaisuudet ja auki”Laita Windows toiminnot päälle tai pois” tuloslistalta.
 2. Vieritä alas ja laajenna Tulostus- ja asiakirjapalvelut.
 3. Poista valinta ruudusta “Windowsin faksi ja skannaus” -ruutuun ja vahvista muutokset.Windowsin faksin ja Windowsin skannauksen ominaisuudet
 4. Käynnistä tietokone uudelleen ja ota se uudelleen käyttöön Windowsin faksi ja skannaus.

4. Tarkista modeemin yhteensopivuus

Lopuksi, jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei auttanut sinua ratkaisemaan ongelmaa, harkitse modeemin yhteensopivuuden tarkistamista, jos käytät Windows Serveriä. Sen on oltava Windows Server HCL -luettelossa. Ne, joita ei ole lueteltu, voivat toimia tai eivät toimi.

Lisäksi, jos virhe alkoi näkyä järjestelmäpäivityksen jälkeen, voit aina palata aiempaan versioon ja etsiä parannuksia. Lisäksi jotkut käyttäjät onnistuivat lähettämään skannatut tiedostot Valokuvat-sovelluksen kautta useille vastaanottajille.

Tämän perusteella voimme päättää tämän artikkelin. Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia, kerro niistä meille alla olevassa kommenttiosassa. Me odotamme yhteydenottoasi.