• Harvinaisissa tapauksissa Windows 10:n varmuuskopiota tai järjestelmäkuvaa ei voida käyttää juuri silloin, kun sitä eniten tarvitset.
 • Vältä tämä turhauttava tilanne tarkistamalla alla luetellut edellytykset sekä sen korjaamisen vaiheet.
 • Alla oleva täydellinen opas selittää useita vaihtoehtoja, kuten ulkoisen kiintolevyn alustamisen tai järjestelmän suojauksen aktivoinnin.

Kanssa Vembu-varmuuskopio Microsoft Windowsille, voit turvallisesti suojata kaikki Microsoft Windows -palvelimet ja -työasemat täydellisillä ja asteittaisilla varmuuskopioilla. Varmuuskopioi koko kone tai tietty levy tai taltio nopeasti!

 • Tukee naarmuuntumista (BMR)
 • Instant Boot VM Recovery (P2V)
 • Tiedostojen ja sovelluskohteiden välitön palautus
 • Automaattinen varmuuskopion vahvistus
 • Keskitetty käyttöliittymä varmuuskopioiden määrittämiseen, hallintaan ja palauttamiseen
Varmuuskopioi kaikki Windows-palvelimesi ja -päätteesi nyt!

Järjestelmän varmuuskopiointi on aina hyödyllistä, varsinkin jos järjestelmäsi vioittuu tai vaurioituu.

Vaikka järjestelmän varmuuskopiointityökalu Windows 10:ssä on loistava ominaisuus, se saattaa joskus lakata toimimasta Windows 10:ssä, joten katsotaan kuinka korjata se.

Contents

Miksi Windows 10:n varmuuskopiointi ei toimi?

On monia syitä, miksi Windows 10 -varmuuskopiointi ei ehkä toimi. Nämä ovat joitain yleisimmistä syistä:

 • Vioittunut järjestelmäkuva – Jos jokin vioitti varmuuskopion, järjestelmä ei pysty viimeistelemään varmuuskopiointia.
 • Kovalevyllä ei ole tarpeeksi tilaa – Jos teet paikallista varmuuskopiointia, varmista, että varmuuskopiointiin tarkoitetussa asemassa on tarpeeksi tilaa.
 • Vanhemmat varmuuskopiotiedostot estävät varmuuskopioinnin – WindowsImageBackup-kansio sisältää vanhoja varmuuskopiotiedostoja, jotka häiritsevät uutta. Yritä poistaa kansio jollakin alla olevista ratkaisuista.
 • Lähdeasema ei sovellu varmuuskopiointiin – Jos käytät ulkoista asemaa varmuuskopiointiin ja se on uusi asema, sinun on alustettava se ennen kuin jatkat varmuuskopiointia.
 • Huono yhteys verkkoasemaan. – Jos varmuuskopioit verkkoasemaan, varmista, että sinulla on hyvä yhteys siihen. Huono yhteys aiheuttaa varmuuskopioinnin epäonnistumisen.

Lukijamme ovat raportoineet muista tämän virhetapauksista, mukaan lukien Windows 10:n varmuuskopiointivirhe 0x807800c5, Windows 10:n varmuuskopiointi ei päättynyt, Windows 10:n varmuuskopiointi ei onnistunut, Windows 10:n varmuuskopiointi verkkoasemalle epäonnistuu ja paljon muuta.

Voit olla varma, että seuraavien ratkaisujen avulla voit ratkaista kaikki nämä ongelmat.

Järjestelmän varmuuskopiointiongelmien korjaaminen Windows 10:ssä

Ennen kuin tarkastelemme monimutkaisempia ratkaisuja, tarkastellaan joitain nopeita menetelmiä tämän ongelman korjaamiseksi:

 • Poista kolmannen osapuolen levytyökalut käytöstä – On raportoitu, että tietyt levytyökalut voivat aiheuttaa ongelmia järjestelmän varmuuskopioinnissa, joten jos käytät levyoptimoijia tai levynpuhdistustyökaluja, muista poistaa ne käytöstä ennen kuin yrität luoda järjestelmän varmuuskopion.
 • Käytä USB 3.0 -keskitintä – Harvat käyttäjät ilmoittivat, että ulkoisten USB 3.0 -kiintolevyjen käyttö voi aiheuttaa ongelmia USB 3.0 -ajureiden vuoksi. Näiden ongelmien välttämiseksi on suositeltavaa käyttää USB 3.0 -keskitintä ulkoisen aseman liittämiseen.
 • Aseta tausta tasaväriseksi – Se voi tuntua epätavalliselta, mutta jotkut käyttäjät ilmoittivat, että järjestelmän varmuuskopioinnissa voi ilmetä ongelmia, jos taustaksi on asetettu Diaesitys. Voit muuttaa näitä asetuksia kohdasta Personointi valikosta.

Jos mikään yllä olevista asetuksista ei toiminut, aloita seuraavat ratkaisut tässä järjestyksessä.

1. Poista WindowsImageBackup-kansio

 1. paina ikkunat + avain minun tuoda markkinoille Windowsin Resurssienhallinta.
 2. Siirry seuraavaan paikkaan järjestelmäasemassasi: C:/System Volume Information
 3. Valitse nyt kansio ja poista se.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]

Joskus et voi luoda järjestelmän varmuuskopiota aiempien varmuuskopiotiedostojen vuoksi, ja tämän ongelman korjaamiseksi sinun on poistettava kyseiset tiedostot.

Voit tehdä sen etsimällä ja poistamalla Windowsin kuvan varmuuskopiointi tiedosto. Jos haluat tallentaa aiemmat varmuuskopiosi, voit myös siirtää ne WindowsImageBackupista toiseen kansioon.

Huomaa, että oletuksena sinulla ei ole pääsyä tähän kansioon. Sinun on ensin vaihdettava kansion omistajuutta.

2. Alusta ulkoinen kiintolevy

 1. Avata Tämä tietokone ja etsi ulkoinen kiintolevy. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muoto.
  muotoinen kiintolevy
 2. Kun Muoto-ikkuna avautuu, tarkista nopea formatointi vaihtoehto ja napsauta Alkaa -painiketta. Tämä prosessi voi kestää minuutin tai kaksi, joten ole kärsivällinen.

Tämä on edellytys ennen järjestelmän varmuuskopion luomista ulkoiselle kiintolevylle. Ennen kuin alustat ulkoisen kiintolevyn, muista siirtää kaikki sillä olevat tiedostot turvalliseen paikkaan.

Kun ulkoinen kiintolevy on alustettu, yritä luoda järjestelmän varmuuskopio uudelleen.

3. Käytä kolmannen osapuolen varmuuskopiointityökalua

 1. Lataa ja asenna Vembu Backup for Microsoft Windows.
 2. Lisää varmuuskopioitava Windows-järjestelmä.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 3. Valitse levyt tai järjestelmä, jonka haluat varmuuskopioida, ja napsauta Seuraava jatkaaksesi prosessia.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]

Suosittelemme käyttämään kolmannen osapuolen työkalua vaivattoman varmuuskopiointiprosessin (ja myöhemmän varmuuskopiotiedoston käytön) varmistamiseksi.

Tällä yritystason työkalulla voit varmuuskopioida koko järjestelmäsi, jotkin taltiot ja levyt tai vain tiedostot ja kansiot.

Se on ammattimainen ratkaisu, mutta voit käyttää sitä myös tietokoneesi varmuuskopiointiin, vaikka olisit eri paikassa.

⇒ Hanki Vembu-varmuuskopio Microsoft Windowsille

4. Poista EFI-järjestelmäosio ja palautusosio

 1. Lehdistö ikkunat + avain x ja valitse Levynhallinnointi valikosta.
  levynhallinnointi
 2. Kun Levynhallinta avautuu, etsi kiintolevy, jolle haluat tallentaa järjestelmän varmuuskopion.
 3. Sinun pitäisi nähdä EFI-järjestelmäosio ja Palautusosio kyseiselle kiintolevylle Levynhallinnassa. Poista ne molemmat.

Joissakin tapauksissa, kun päivität Windows 10:een tai asennat sen uudelle kiintolevylle, tietokoneessa saattaa edelleen olla tiettyjä aiempien Windows-versioiden osioita, jolloin järjestelmän varmuuskopiointi epäonnistuu.

Tämän ongelman korjaamiseksi on suositeltavaa poistaa EFI-järjestelmäosio ja palautusosio.

Kun olet poistanut nämä kaksi osiota, sinun pitäisi pystyä luomaan järjestelmävarmuuskopio kyseiselle kiintolevylle.

5. Aktivoi järjestelmän suojaus

 1. Lehdistö ikkunat + avain Joo ja kirjoittaa järjestelmän palauttaminen ja valitse Luo palautuspiste vaihtoehtojen luettelosta.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 2. Klikkaa Järjestelmän suojaus -välilehti ja valitse Perustaa alla.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 3. Valitse Aktivoi järjestelmän suojaus ja napsauta Käytä ja OK tallentaaksesi muutokset.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]

Olemme listanneet tämän ratkaisun, koska sJotkut käyttäjät väittävät, että järjestelmän varmuuskopion luominen edellyttää, että järjestelmän suojaus on otettava käyttöön tietokoneessasi.

Lisäksi vuonna Levytilan käyttö osio siirtää Maksimaalinen käyttö liukusäädintä vasemmalle, kunnes noin 10-15 %.

Jotkut lukijoistamme ilmoittivat, että heidän tietokoneensa enimmäiskäyttö oli oletusarvoisesti asetettu 100 prosenttiin, ja se oli pääsyyllinen järjestelmän varmuuskopiointivirheen takana.

6. Poista järjestelmän suojaus käytöstä ja poista palautuspisteet.

 1. Lehdistö ikkunat + avain Joo ja kirjoittaa järjestelmän palauttaminen ja valitse Luo palautuspiste Tuloksista.
 2. Klikkaa Järjestelmän suojaus -välilehti ja valitse Perustaa alla.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 3. Muista valita Poista järjestelmän suojaus käytöstäja napsauta sitten Poistaa poistaaksesi aiemmat palautuspisteet.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 4. Toista nämä vaiheet kaikille kiintoajureille.

Jotkut lukijoistamme onnistuivat korjaamaan ongelman sammuttamalla järjestelmän suojauksen ja poistamalla kaikki palautuspisteet yllä olevan ratkaisun mukaisesti.

Kun olet poistanut järjestelmän suojauksen käytöstä ja poistanut aiemmat palautuspisteet, sinun pitäisi pystyä luomaan järjestelmästä varmuuskopio.

7. Käytä chkdsk-komentoa

 1. paina Alkaa painikkeen tyyppi cmd, ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana Tuloksista.
 2. Kun komentokehote avautuu, kirjoita seuraava komento, jossa D: on asemaosio (muuta se oman kirjaimesi mukaan) ja paina Pääse sisään suorittaaksesi sen: chkdsk /r D:
  chkdsk-cmd
 3. Odota prosessin valmistumista ja toista sama prosessi kaikille kiintolevyosioille.

Meidän on mainittava, että et ehkä voi suorittaa chkdsk-komentoa C-asemassa ja sinulta kysytään, haluatko tarkistaa C-aseman seuraavan kerran, kun käynnistät järjestelmän uudelleen.

Paina Y (Kyllä) ja käynnistä tietokone uudelleen tarkistaaksesi C-aseman.

Jos kiintolevylläsi on vioittuneet tiedostot, järjestelmän varmuuskopiointi epäonnistuu. Siksi chkdsk-komennon käyttämisen pitäisi korjata ne.

8. Poista EFI-osio käyttämällä diskpartia

muistiinpanokuvake
HUOMAUTUS

Suosittelemme, että olet erittäin varovainen käyttäessäsi tätä menetelmää, koska se voi poistaa tärkeät tiedostosi pysyvästi.

 1. Klikkaa ikkunat painikkeen tyyppi cmd, ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana Tuloksista.
 2. Kun Järjestelmän symboli avautuu, kirjoittaa osa levyä ja paina Pääse sisään.
 3. Kaveri lista levy ja paina Pääse sisään. Sinun pitäisi nähdä useita kiintolevyjä saatavilla.Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 4. Etsi kiintolevysi luettelosta, kirjoita seuraava komento ja paina Pääse sisään (varmista, että käytät oikeaa numeroa, joka vastaa kiintolevyäsi): select Disk 0Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 5. Kirjoita nyt seuraava komento ja paina Pääse sisään: list partitionWindows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 6. Etsi järjestelmäosio ja kirjoita seuraava komento (varmista, että numero vastaa EFI-osiota): select Partition 1Windows 10 -varmuuskopiointi ei toimi / järjestelmäkuva epäonnistuu [FIXED]
 7. Tässä vaiheessa suosittelemme menee takaisin kaikki kyseisen osion tiedostot, koska ne poistetaan.
 8. Kirjoita seuraava komento ja paina Pääse sisään (Tämä poistaa osion ja kaikki siinä olevat tiedostot): del partition override
 9. Nyt voit lisätä äskettäin luodun vapaan tilan mihin tahansa muuhun levyn osioon käyttämällä Levynhallinnointi työkalu.

Jos asennat ylimääräisen kiintolevyn ja asennat siihen uuden Windowsin, vanha EFI-osio vanhalta kiintolevyltä saattaa jäädä vanhalle kiintolevylle ja aiheuttaa ongelmia järjestelmän palauttamisessa.

Ole jälleen erittäin varovainen tehdessäsi tätä, koska voit poistaa tiedostoja pysyvästi järjestelmästäsi, jos et ole varovainen. Käytä tätä ratkaisua omalla vastuullasi.

Järjestelmän varmuuskopiointi on melko tärkeää, ja jos et pysty luomaan järjestelmän varmuuskopiota Windows 10:ssä, muista kokeilla joitain ratkaisujamme.

Suosittelemme myös tutustumaan Windows 10:n parhaiden automaattisten varmuuskopiointityökalujen valikoimaamme.

Ja jos olet jo kokeillut sitä, kerro meille, mikä niistä toimi sinulle alla olevassa kommenttiosassa.