Nukkumisominaisuus on varsin hyödyllinen, ja monet käyttävät sitä säännöllisesti tietokoneillamme, mutta monet käyttäjät ilmoittivat, että Windows 10 menee nukkumaan 2 minuutin kuluttua. Tämä voi olla ärsyttävä ongelma, koska joudut herättämään tietokoneesi jatkuvasti, mutta tässä artikkelissa näytämme kuinka korjata se.

Joskus Windows 10 -tietokoneesi voi mennä lepotilaan muutaman minuutin kuluttua, ja tämä voi olla melko ärsyttävää. Puhuttaessa uneen liittyvistä ongelmista Windows 10:ssä, tässä on joitain ongelmia, joista käyttäjät ilmoittivat:

 • Windows 10 ohittaa lepotilaasetukset ja näyttö sammuu 2 minuutin kuluttua – Tämä ongelma voi ilmetä useista syistä, ja paras tapa korjata se on muokata rekisteriäsi ja muuttaa sitten virtaasetuksia.
 • Kannettava tietokone sammuu, kun se on yhdistetty Windows 10:een – Tämä ongelma saattaa johtua virrankäyttösuunnitelman asetuksista. Vaihda vain yhteen useista oletusvirrankäyttösuunnitelmista tai palauta virrankäyttösuunnitelma oletusasetuksiin.
 • Windows 10 -kannettava menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua – Käyttäjien mukaan tämä ongelma voi ilmetä kannettavassa tietokoneessa, ja sinun pitäisi pystyä korjaamaan se suorittamalla virran vianmääritys.
 • W.Windows 10 menee nukkumaan liian aikaisin, nopeasti, aikaisin, muutaman minuutin välein käytön aikana – Erilaisia ​​virtaan liittyviä ongelmia voi ilmetä, mutta useimmat niistä voidaan korjata jollakin ratkaisullamme.

Contents

Windows 10 menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua, kuinka korjata se?

Tässä artikkelissa


1. Muokkaa rekisteriä ja muuta virta-asetuksia.

Käyttäjien mukaan, jos tietokoneesi menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua koko ajan, ehkä voit korjata tämän ongelman tekemällä muutaman muutoksen rekisteriin. Voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Avata Juosta valintaikkunan painaminen Windows-näppäin + R. Nyt kirjoita regedit ja paina Pääse sisään tai napsauta OK.
  regedit
 2. Siirry vasemmassa ruudussa kohtaan HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20\7bc4a2f9-d8fc-4469-b07b-a3a3eb07 avain. Kaksoisnapsauta oikeanpuoleisessa ruudussa Attribuutit DWORD.
  Windows 10 -kannettava menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua
 3. Muuta Arvotiedot to 2 ja napsauta OK tallentaaksesi muutokset.
  Windows 10 liian nopea

Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain muuttaa lisätehoasetuksia. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + S ja astu sisään tehoasetukset. Valitse nyt Virta- ja lepotilaasetukset luettelosta.
  tehoasetukset
 2. Hän Asetukset-sovellus nyt se tulee näkyviin. Vieritä oikeasta paneelista alas kohtaan Aiheeseen liittyvät asetukset ja napsauta Lisätehoasetukset.
  Windows 10 -näyttö sammuu 2 minuutin kuluttua
 3. Sinun pitäisi nyt nähdä kaikki tietokoneesi virrankäyttösuunnitelmat. Etsi virrankäyttösuunnitelmasi ja napsauta Muuta suunnitelman asetuksia yhdessä hänen kanssaan.
  Windows 10 menee lepotilaan muutaman minuutin välein
 4. Napsauta nyt Muuta virran lisäasetuksia.
  Windows 10 ohittaa lepotilaasetukset
 5. Klikkaus Muuta asetuksia, jotka eivät tällä hetkellä ole käytettävissä. Tulee Suspend > System Unattended Suspend Timeout ja muuta arvo 2:sta arvoon kaksikymmentä pöytäkirja.

Kun olet tehnyt tämän, tallenna muutokset ja tarkista, onko ongelma ratkaistu. Monet käyttäjät ilmoittivat, että tämä menetelmä korjasi ongelman heille, joten muista kokeilla sitä.


2. Suorita virran vianmääritys

Joskus tietokoneellasi voi ilmetä tiettyjä häiriöitä ja virheitä, jotka voivat aiheuttaa erilaisia ​​​​ongelmia. Windowsissa on kuitenkin useita sisäänrakennettuja vianmääritysohjelmia, jotka voivat tarkistaa tietokoneesi ongelmien varalta ja korjata ne automaattisesti.

Jos Windows 10 menee nukkumaan 2 minuutin kuluttua, voit ehkä korjata ongelman suorittamalla Virran vianmäärityksen. Voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Avaa Asetukset-sovellus ja navigoi kohtaan Päivitys ja tietoturva osio. Voit avata Asetukset-sovellus nopeasti käytössä Windows-näppäin + I pikakuvake.
  Windows 10 -kannettava menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua
 2. Valitse Ratkaista ongelmia vasemmasta paneelista. Valitse oikeasta paneelista Pakottaa ja napsauta Suorita vianmääritys -painiketta.
  ratkaise sähköongelmia
 3. Nyt vianmääritysikkuna tulee näkyviin, ja sinun on vain noudatettava näytön ohjeita suorittaaksesi sen.

Kun vianmääritysprosessi on valmis, tarkista, onko ongelma edelleen olemassa. Useat käyttäjät ilmoittivat, että tämä yksinkertainen ratkaisu toimi heille, joten ei ole mitään syytä olla kokeilematta sitä.


3. Muuta näytönsäästäjän asetuksia

Jos Windows 10 menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua, ongelma saattaa liittyä näytönsäästäjään. Ilmeisesti tietokone menee lepotilaan heti, kun näytönsäästäjä tulee näkyviin, mutta voit korjata ongelman muuttamalla muutaman näytönsäästäjän asetukset. Voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Avaa Asetukset-sovellus ja navigoi kohtaan Personointi osio.
  Windows 10 ohittaa lepotilaasetukset
 2. Valitse Lukitusnäyttö vasemmalla olevasta valikosta. Valitse nyt Näytönsäästäjän asetukset oikeasta paneelista.
  Kannettava tietokone sammuu, kun se on yhdistetty Windows 10:een
 3. Valitse Odota aika mihin tahansa korkeampaan arvoon, esim. kaksikymmentä minuuttia tai niin. Napsauta nyt Käytä ja OK tallentaaksesi muutokset. Vaihtoehtoisesti voit olla käyttämättä näytönsuojaa.
  Windows 10 -kannettava menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua

Kun olet tehnyt nämä muutokset, tarkista, ilmeneekö ongelma edelleen.


4. Irrota USB-avaimet

Käyttäjien mukaan jos Windows 10 menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua, USB-avain saattaa aiheuttaa tämän ongelman. Harvat käyttäjät ilmoittivat, että ongelma johtui Logitechin langattoman hiiren USB-sovittimesta.

Ongelman korjaamiseksi käyttäjät suosittelevat irrottamaan USB-avain tietokoneesta ja tarkistamaan, ratkaiseeko se ongelman. Jos ongelma on donglessa, sinun pitäisi ehkä yrittää päivittää ajurit ja katsoa, ​​auttaako se. Pahimmassa tapauksessa saatat joutua vaihtamaan hiiri.


5. Palauta virrankäyttösuunnitelman asetukset oletusarvoihin.

Joskus lepotilassa voi esiintyä ongelmia, jos virrankäyttösuunnitelmasi asetukset ovat vioittuneet tai ne eivät toimi kunnolla. Jos Windows 10 menee nukkumaan 2 minuutin kuluttua usein, ongelma voi olla virrankäyttösuunnitelmassasi, joten on suositeltavaa palauttaa se oletusasetuksiin. Tämä on melko yksinkertainen tehdä, ja voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Seuraa vaiheita Ratkaisu 1 avaamaan Virtavaihtoehdot ikkuna.
 2. Etsi tällä hetkellä valitsemasi profiili ja napsauta Muuta suunnitelman asetuksia.
 3. Napsauta nyt Palauta oletusasetukset tälle suunnitelmalle.
  Kannettava tietokone sammuu, kun se on yhdistetty Windows 10:een

Tämän jälkeen ongelman pitäisi olla täysin ratkaistu. Vaihtoehtoisesti, jos käytät omaa mukautettua tehoprofiiliasi, sinun tulee vaihtaa johonkin useista sisäänrakennetuista profiileista ja tarkistaa, ratkaiseeko se ongelman.


6. Muuta virtapainikkeen asetuksia.

Käyttäjien mukaan jos Windows 10 menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua, ongelma voi olla virtapainikkeen asetuksissa. Kuten ehkä tiedät, voit asettaa virtapainikkeen suorittamaan erilaisia ​​tehtäviä, mutta joskus nämä asetukset voivat aiheuttaa muita ongelmia.

Jos sinulla on ongelmia lepotilatoiminnon kanssa Windows 10:ssä, sinun tarvitsee muuttaa vain seuraavia asetuksia:

 1. Avata Virtavaihtoehdot ikkuna.
 2. Valitse Valitse, mitä virtapainike tekee vasemmassa paneelissa.
  Kannettava tietokone sammuu, kun se on yhdistetty Windows 10:een
 3. Paikka Kun painan virtapainiketta to Älä tee mitään. Napsauta nyt Tallenna muutokset.
  Windows 10 -kannettava menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua

Kun olet tehnyt nämä muutokset, tarkista, ilmeneekö ongelma edelleen. Useat käyttäjät ilmoittivat, että tämä ratkaisu toimi kannettavan tietokoneen kanssa ulkoista näyttöä käytettäessä, mutta voit kokeilla tätä myös pöytätietokoneellasi.


7. Mukauta virta-asetuksiasi

Jos Windows 10 menee lepotilaan 2 minuutin kuluttua, on melko todennäköistä, että virta-asetukset ovat syynä. Tämän ongelman korjaamiseksi käyttäjät suosittelevat virran lisäasetusten tarkistamista ja niiden mukauttamista.

Tämä saattaa olla hieman edistynyt ratkaisu, mutta sinun pitäisi pystyä noudattamaan sitä. Voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Avaa Virtavaihtoehdot ikkuna. Etsi virrankäyttösuunnitelmasi ja napsauta Muuta suunnitelman asetuksia> Muuta virran lisäasetuksia.
 2. Siirry nyt kohtaan PCI Express > Link State Power Management ja aseta se päälle Vinossa.
  Windows 10 ohittaa lepotilaasetukset
 3. Nyt sinun on poistettava virransäästö ja lepotila käytöstä kaikilta luettelossa olevilta laitteilta, kuten langattomalta sovittimelta, näytöltä, kiintolevyltä jne. Kun olet tehnyt sen, napsauta Käytä ja OK.

Tämä on hieman edistynyt ratkaisu, koska sinun on etsittävä ja poistettava virransäästöasetukset manuaalisesti. Kuitenkin, kun poistat virransäästöasetukset käytöstä, ongelman pitäisi ratkaista kokonaan.


8. Asenna uusimmat päivitykset

Jos Windows 10 menee nukkumaan 2 minuutin kuluttua, ongelma voi johtua tietyistä järjestelmän häiriöistä. Nämä kaatumiset voivat johtua useista syistä, ja paras tapa korjata ne on asentaa uusimmat päivitykset. Windows 10 yleensä asentaa puuttuvat päivitykset itsestään, mutta joskus saatat unohtaa yhden tai kaksi päivitystä tiettyjen häiriöiden vuoksi.

Voit kuitenkin aina tarkistaa päivitykset manuaalisesti seuraavasti:

 1. Avaa Asetukset-sovellus ja mene kohtaan Päivitys ja tietoturva osio.
 2. Napsauta nyt Etsi päivityksiä -painiketta.
  Windows päivitys

Jos päivityksiä on saatavilla, ne ladataan automaattisesti taustalla. Nyt sinun tarvitsee vain käynnistää tietokoneesi uudelleen asentaaksesi päivitykset. Kun päivitykset on asennettu, tarkista, ilmeneekö ongelma edelleen.