• Win+X-valikko on yksi monista Windowsin parannuksista, mutta jotkut käyttäjät valittavat, että se ei toisinaan toimi.
 • Win+X-valikon mukauttaminen lisäämällä uuden kohteen voi auttaa pääsemään eroon ongelmasta.
 • Sinun on myös käytettävä erityistä työkalua tiettyjen haitallisten laajennusten poistamiseen.
 • Tarkista rekisteri ja suorita joitain toimintoja alla olevan oppaamme mukaisesti.

Vuosien mittaan Microsoft lisäsi Windowsiin monia parannuksia, ja yksi uusi lisäys Windows 8:aan oli Power User Menu, joka tunnetaan myös nimellä Win+X-valikko.

Tämä ominaisuus pääsi Windows 10:een, mutta valitettavasti jotkut käyttäjät valittavat, että Win+X-valikko ei toimi heidän tietokoneessaan.

Mitä tehdä, jos Win+X-valikko ei toimi Windows 10:ssä?

Korjaus – Win + X -valikko ei toimi

1. Poista QuickSFV

Käyttäjät ilmoittivat, että yleisin syy tähän virheeseen on QuickSFV-sovellus. Tämä sovellus lisää kontekstivalikkokohteita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia Win+X-valikon kanssa.

Voit korjata tämän ongelman poistamalla QuickSFV:n asennuksen ja siihen liittyvät ongelmat pitäisi ratkaista. Jos et käytä QuickSFV:tä, muista poistaa kaikki sovellukset, jotka lisäävät kontekstivalikon kohteita.

2. Poista tai päivitä AirDroid

Käyttäjien mukaan työkalut, kuten AirDroid, voivat myös häiritä Win + X -valikkoa ja aiheuttaa ongelmia sen kanssa. Voit korjata tämän ongelman poistamalla AirDroid-sovelluksen tai päivittämällä sen uusimpaan versioon.

Käyttäjät ilmoittivat, että AirDroid-sovelluksen päivittämisen jälkeen Win + X -valikon ongelma ratkesi täysin.

3. Lisää uusi kohde Win+X-valikkoon

Hienoa Win+X-valikossa on, että voit muokata sitä lisäämällä siihen uusia pikakuvakkeita. Käyttäjien mukaan näyttää olevan lupaongelma, joka estää Win+X-valikon näkymisen, mutta voit korjata sen helposti lisäämällä uuden kohteen Win+X-valikkoon. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + R ja astu sisään %localappdata%. Lehdistö Tulla sisään tai napsauta OK.
  winx-menu-not-working-run-1
 2. Mene Microsoft WindowsWinX kansio.
 3. Sinun pitäisi nähdä kolme ryhmäkansiota. Siirry mihin tahansa niistä ja lisää siihen uusi pikakuvake.
  winx-menu-not-working-run-2

Kun olet lisännyt uuden pikakuvakkeen, Win+X-valikon pitäisi alkaa toimia ilman ongelmia.

4. Kopioi WinX-kansio oletuskäyttäjältä

Joskus voit korjata tämän ongelman yksinkertaisesti kopioimalla WinX-kansion oletuskäyttäjäkansiosta. Voit tehdä sen noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

 1. Mene C:UsersDefaultAppDataLocalMicrosoftWindows kansio.
 2. Paikantaa WinX kansio ja kopioi se profiiliisi. Voit tehdä sen painamalla Windows-näppäin + Rtulla sisään %localappdata% ja mene kohtaan Microsoft Windows kansio. Liitä WinX-kansio sinne.

Kun olet kopioinut WinX-kansion, ongelman pitäisi ratketa ​​kokonaan.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

5. Asenna kielipaketti

Harvat käyttäjät ilmoittivat korjaneensa tämän ongelman yksinkertaisesti asentamalla kielipaketin. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Mene Aika ja kieli > Alue ja kieli.
 3. Klikkaa Lisää kieli vaihtoehto.
  winx-menu-not-working-add-1
 4. Valitse haluamasi kieli luettelosta.
  winx-menu-not-working-add-2
 5. Kun uusi kieli on asennettu, napsauta sitä ja napsauta Oletusasetuksena -painiketta.
  winx-menu-not-working-add-3

Kun näyttökieli on vaihdettu, Win+X-valikon pitäisi alkaa toimia uudelleen. Jos Win+X-valikko toimii, voit poistaa juuri lisätyt kielipaketit ja vaihtaa takaisin oletuskielellesi.

6. Käytä erikoistyökalua

Käyttäjien mukaan tämä ongelma johtuu kuorilaajennuksista, mutta voit poistaa ne käytöstä kolmannen osapuolen ohjelmistolla. Jos haluat poistaa komentotulkkilaajennukset käytöstä CCleanerissa, siirry osoitteeseen Työkalut > Käynnistys > Kontekstivalikko. Käyttäjät ilmoittivat, että ongelma oli NVIDIA-shell-laajennus nimeltä OpenGLShExt Class, ja sen poistamisen jälkeen ongelma ratkesi täysin.

Käyttäjät ilmoittivat, että sovellukset, kuten RWipe & Clean, JRiver Media Center, NCH Express Zip tai WinMerge, voivat myös aiheuttaa tämän ongelman. Itse asiassa melkein mikä tahansa komentotulkkilaajennus voi aiheuttaa tämän ongelman, joten saatat joutua poistamaan käytöstä useita komentotulkkilaajennuksia, ennen kuin löydät tämän ongelman aiheuttavan.

⇒ Hanki CCleaner

7. Käytä ShellExView-ohjelmaa

Käyttäjien mukaan voit korjata tämän ongelman etsimällä ja poistamalla käytöstä ongelmallisen shell-laajennuksen. Voit tehdä sen käyttämällä ShellExView työkalu. Käynnistä tämä työkalu ja poista käytöstä kaikki muut kuin Microsoftin merkinnät.

Käynnistä Windows Explorer uudelleen ja palaa ShellExView-näkymään. Yritä nyt ottaa käyttöön shell-laajennukset ryhmissä tai yksitellen, kunnes löydät sen, joka aiheuttaa tämän ongelman.

Muista, että sinun on käynnistettävä Windowsin Resurssienhallinta uudelleen aina, kun poistat tai otat käyttöön komentotulkkilaajennuksen.

8. Tarkista rekisterisi

Joskus rekisteriin liittyvät ongelmat voivat saada Win+X-valikon lakkaamaan toimimasta. Ilmeisesti rekisterin pikakuvakeasetusten muuttaminen voi aiheuttaa tämän ongelman, joten jos teit rekisterissä pikakuvakkeisiin liittyviä muutoksia, saatat haluta palauttaa muutokset. Voit korjata tämän ongelman seuraavasti:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + R ja astu sisään regedit. Lehdistö Tulla sisään tai napsauta OK.
  winx-menu-not-working-regedit-1
 2. Mene HKEY_CLASSES_ROOTpiffile näppäile vasempaan ruutuun ja varmista se IsShortcut merkintä on saatavilla oikeanpuoleisessa ruudussa. Ilmeisesti voit muuttaa pikakuvakkeen ulkoasua nimeämällä tämän merkinnän uudelleen muotoon Pikakuvake, mutta se aiheuttaa Win + X -valikon lakkaa toimimasta. Siksi, jos muistat nimeäsi IsShortcut uudelleen, muista nimetä se uudelleen alkuperäiseen nimeen.
  winx-menu-not-working-regedit-2
 3. Siirry sen jälkeen kohtaan HKEY_CLASSES_ROOTlnk-tiedosto näppäintä ja toista samat vaiheet.

Win+X-valikko on yksi hyödyllinen ominaisuus, jonka avulla voit nopeasti käyttää Windows 10 -asetuksia, ja jos sinulla on ongelmia sen kanssa, sinun pitäisi pystyä korjaamaan ne käyttämällä joitain ratkaisujamme.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.