• Käyttäjät ovat ilmoittaneet kohdanneensa Virheellinen osiotaulukko virhe.
 • Alla oleva artikkeli auttaa sinua, jos sinäkin kohtaat tällaisen ongelman, ja tarjoaa sinulle kipeästi kaivattuja ratkaisuja.
 • Lisää ratkaisuja löytyy verkkosivustomme Windows 10 Errors Hubista.
 • Lisää hyödyllisiä artikkeleita löytyy verkkosivustomme Vianetsintä-osiosta.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten PC-ongelmien korjaamiseen suosittelemme DriverFixiä:
Tämä ohjelmisto pitää ohjaimet käynnissä ja suojaa näin yleisiltä tietokonevirheiltä ja laitteistovikoilta. Tarkista kaikki ohjaimesi nyt kolmella helpolla vaiheella:

 1. Lataa DriverFix (vahvistettu lataustiedosto).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi kaikki ongelmalliset ajurit.

 3. Klikkaus Päivitä ajurit saada uusia versioita ja välttää järjestelmän toimintahäiriöt.

 • DriverFix on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Joskus Virheellinen osiotaulukko -viesti voi ilmestyä tietokoneen käynnistyksen aikana. Joissakin tapauksissa tämä virhe voi estää järjestelmääsi käynnistymästä, mutta on olemassa tapa ratkaista tämä virhe.

On monia ongelmia, jotka voivat estää tietokonettasi käynnistymästä, ja ongelmista puheen ollen, tässä on joitain yleisimmistä käyttäjien ilmoittamista ongelmista:

 • Virheellinen osiotaulukko USB-käynnistys, käynnistyksen yhteydessä, virhe käynnistyksen yhteydessä, ulkoinen kiintolevy, SSD – Tämä virhe saattaa ilmestyä, jos käynnistysjärjestys ei ole oikea. Korjaa ongelma siirtymällä BIOSiin ja varmistamalla, että käynnistysprioriteetti on oikea.
 • Virheellinen osiotaulukkovirhe ladattaessa käyttöjärjestelmää, käynnistyslaitetta ei löytynyt – Tämä ongelma voi ilmetä muiden tietokoneeseen liitettyjen USB-laitteiden vuoksi. Irrota laitteet ja yritä käynnistää uudelleen.
 • Virheellinen osiotaulukko Lenovo, Dell, Toshiba, Asus, Lenovo – Tämä ongelma voi ilmetä lähes kaikilla PC-merkeillä, ja jos kohtaat tämän ongelman, muista kokeilla kaikkia tämän artikkelin ratkaisuja.

Sisällysluettelo:

 1. Muunna asema GPT-tyypiksi ja sitten MBR-tyypiksi
 2. Tarkista käynnistysprioriteettisi
 3. Suorita käynnistyskorjaus
 4. Varmista, että toinen kiintolevy on käynnistettävä
 5. Laita Safe Boot pois päältä BIOSissa
 6. Irrota muut USB-laitteet
 7. Käytä komentokehotetta
 8. Paina Esc-näppäintä
 9. UEFI käynnistys

Contents

Kuinka korjaan Virheellinen osiotaulukko virhe?

1. Muunna asema GPT-tyypiksi ja sitten MBR-tyypiksi

Useat käyttäjät ilmoittivat siitä Virheellinen osiotaulukko virhe johtuu heidän ulkoisesta kiintolevystään. Ongelman korjaamiseksi käyttäjät ehdottavat tämän aseman muuntamista GPT-tyypiksi ja sitten takaisin MBR-tyypiksi.

On olemassa useita tapoja tehdä tämä. Voit korjata virheellisen osiotaulukon virheen manuaalisesti asetuksista tai voit käyttää osionhallintaohjelmistoa.

Erikoistyökalut helpottavat työtä, koska voit muuntaa asemasi GPT-muotoon ja takaisin MBR-tyyppiin ilman tiedostojen menetystä.

Varmuuden vuoksi on suositeltavaa varmuuskopioida tiedostot varmuuden vuoksi.

Kun olet muuntanut aseman GPT-tyypiksi, muunna se uudelleen MBR-muotoon ja ongelman pitäisi ratkaista.

Manuaalinen päivittäminen muuntaa muotoon MBR:
1. Kirjoita cmdnapsauta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
2. Kirjoita mbr2gpt /validate ja paina enteriä.
3. Kirjoita mbr2gpt /muunnos ja paina enteriä.
4. Käynnistä tietokone uudelleen.

Muuntaaksesi asemasi muotoon GPT:
1. Kirjoita cmdnapsauta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
2. Kirjoita mbr2gpt /validate /allowFullOS ja paina enteriä.
3. Kirjoita mbr2gpt /convert /allowFullOS ja paina enteriä.
4. Odota prosessin päättymistä ja käynnistä tietokone uudelleen.

2. Tarkista käynnistysprioriteettisi

Käyttäjien mukaan tämä ongelma voi joskus ilmetä, jos käynnistysprioriteettiasi ei ole määritetty oikein. Voit korjata tämän ongelman avaamalla BIOSin ja muuttamalla käynnistysjärjestystä manuaalisesti.

Jos haluat nähdä, kuinka tämä tehdään emolevylläsi, suosittelemme tarkistamaan emolevyn käyttöoppaasta yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet.

Korjaa ongelma varmistamalla, että asetat kiintolevyn ensimmäiseksi käynnistyslaitteeksi ja poistat USB- ja muut HDD-laitteet käytöstä käynnistyssarjasta. Kun olet tehnyt tämän, tallenna muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen, niin järjestelmän pitäisi pystyä käynnistymään.


3. Suorita käynnistyskorjaus

Jos saat jatkuvasti Virheellinen osiotaulukko -viestin, voit todennäköisesti korjata ongelman suorittamalla käynnistyskorjauksen. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Käynnistä tietokone uudelleen muutaman kerran, kun se käynnistyy.
  • Tämän pitäisi pakottaa se avaamaan Käynnistyksen lisäasetukset.
  • Valita Vianmääritys > Lisäasetukset > Käynnistyskorjaus.
 2. Valitse Windows-asennus ja valitse sitten käyttäjänimesi. Syötä tarvittaessa salasanasi.
 3. Korjausprosessi alkaa nyt.

Kun prosessi on valmis, ongelmasi pitäisi ratkaista.

Jos et voi kirjoittaa Advanced Startup Options -kohtaa, sinun on ehkä käytettävä Windows 10 -asennusmediaa. Asennusmedian luomiseen tarvitset toimivan tietokoneen, jolla on Internet-yhteys, flash-aseman ja medianluontityökalun.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Kun olet luonut asennusmedian, liitä se tietokoneeseen ja käynnistä se. Valitse nyt Korjaa tietokoneesi -vaihtoehto ja näet Advanced Startup -näytön.


4. Varmista, että toinen kiintolevy on käynnistettävä

Jos käytät kaksoiskäynnistystä tietokoneellasi, ehkä Virheellinen osiotaulukko -viesti tulee näkyviin, koska toinen kiintolevysi ei ole käynnistettävä. Voit korjata ongelman käynnistämällä minkä tahansa käyttöjärjestelmän ja tarkastamalla toisen kiintolevyn levynhallintatyökalulla.

Jos toista kiintolevyä ei ole määritetty käynnistettäväksi, muista muuttaa tämä asetus, niin ongelman pitäisi ratkaista.


5. Poista Safe Boot käytöstä BIOSissa

Jos saat Virheellinen osiotaulukko tietokoneellasi, ongelma saattaa olla BIOS-asetuksissa. Käyttäjien mukaan Safe Boot -ominaisuus voi joskus aiheuttaa tämän ongelman, ja sen korjaamiseksi sinun on sammutettava se.

Vaikka Safe Boot -vaihtoehto voi tarjota lisäsuojaa tietokoneellesi, useat käyttäjät ilmoittivat korjaneensa ongelman poistamalla sen käytöstä. Jos haluat nähdä tämän vaihtoehdon löytämisen ja poistamisen käytöstä BIOSissa, suosittelemme tarkistamaan emolevyn käyttöoppaasta yksityiskohtaiset ohjeet.


6. Irrota muut USB-laitteet

Jos et voi käynnistyä johtuen Virheellinen osiotaulukko viesti, ehkä ongelmasi liittyy muihin USB-laitteisiin. Muut laitteet voivat joskus häiritä käynnistysjärjestystä ja aiheuttaa tämän ongelman.

Ongelman korjaamiseksi on erittäin suositeltavaa irrottaa kaikki tarpeettomat USB-laitteet, kuten ulkoiset kiintolevyt ja flash-asemat. Jos sinulla on kortinlukija, muista poistaa kaikki kortit siitä ja yrittää käynnistää tietokone uudelleen. Nyrkkisääntönä on, että on parasta jättää vain olennaiset laitteet, kuten näppäimistö ja hiiri, kytkettynä.

Kun olet poistanut tarpeettomat USB-laitteet, tarkista, onko ongelma edelleen olemassa.


7. Käytä komentokehotetta

 1. alkaa Komentokehote ylläpitäjänä.
 2. Voit tehdä sen painamalla Windows-näppäin + X ja valitse Komentorivi (järjestelmänvalvoja) valikosta.
 3. Voit myös käyttää PowerShell (järjestelmänvalvoja).
  komentokehote virheellinen osiotaulukko
 4. Kun Komentokehote avautuu, suorita seuraavat komennot:
  • x:
  • cd/boot
  • bootsect x:

Jos saat Virheellinen osiotaulukko viestin, saatat pystyä korjaamaan ongelman suorittamalla pari komentoa komentokehotteessa.

merkintä: Korvaa X kirjaimella, joka edustaa kiintolevyäsi. Kun olet suorittanut nämä komennot, tarkista, onko ongelma edelleen olemassa. Jos et pääse käyttämään Windowsia, yritä suorittaa nämä komennot Käynnistyksen lisäasetukset -näytöstä.


9. Paina Esc-näppäintä

Joskus Virheellinen osiotaulukko estää tietokonettasi käynnistymästä ja tämä voi olla suuri ongelma. Muutama käyttäjä on kuitenkin löytänyt hyödyllisen pienen kiertotavan, joka saattaa auttaa sinua.

Heidän mukaansa sinun tarvitsee vain painaa poistu -näppäintä näppäimistölläsi ja voit käynnistää Windowsin ilman ongelmia.

Muista, että tämä on vain kiertotapa, joten sinun on toistettava se aina, kun ongelma ilmenee.


10. UEFI-käynnistys

Käyttäjien mukaan virheellinen osiotaulukko -viesti ilmestyy heidän tietokoneeseensa yrittäessään käynnistää USB-muistitikulta. Tämän ongelman korjaamiseksi käyttäjät ehdottavat vaihtamista UEFI-käynnistykseen käynnistäessään USB-muistitikulta. Jos kohtaat ongelmia UEFI-käynnistyksen kanssa, katso pikakorjauksia tästä oppaasta.

Tätä varten sinun on siirryttävä BIOSiin ja vaihdettava käynnistystyyppi. Tämän jälkeen voit käynnistää USB-muistitikulta ilman ongelmia.

Virheellinen osiotaulukko voi olla ärsyttävä virhe ja estää järjestelmääsi käynnistymästä kunnolla. Ongelma johtuu todennäköisesti BIOS-kokoonpanostasi tai muista USB-laitteista, mutta sinun pitäisi pystyä korjaamaan ongelma jollakin ratkaisuistamme.