• USB-laitettasi ei ehkä tunnisteta Windows 10:ssä ohjain- tai laitteisto-ongelmien vuoksi.
 • Varmista ensin, että päivität asianomaisen laitteen ohjaimen.
 • Muita korjauksia ovat nopean käynnistyksen estäminen, virta-asetusten muuttaminen ja BIOSin uudelleenmääritys.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten Windows 10 -virheiden korjaamiseksi suosittelemme Restoroa:Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmavaurioilta, laitteistovikoja vastaan ​​ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virusvahingot nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows 10 -ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Käytämme USB-laitteita päivittäin, mutta jotkut lukijamme ovat ilmoittaneet, että USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä. Tämä ei ole uusi ongelma, ja myös aiemmissa käyttöjärjestelmissä oli ongelmia USB-laitteiden tunnistamisessa.

Joskus virheilmoitus kertoo sen Viimeksi tähän tietokoneeseen liittämäsi USB-laite on toiminut virheellisesti, eikä Windows tunnista sitä. Joten, katsotaanpa kaikki ongelmasta ja ratkaisuista, jotka toimivat muille käyttäjille.

Miksi USB ei näy, kun liitän sen?

Tässä ovat yleiset syyt, miksi USB-laitettasi ei tunnisteta Windows 10:ssä:

 • Ongelmia USB-laitteen kanssa – Tässä tapauksessa itse USB-laite saattaa olla viallinen. Jos ongelma liittyy tallennusasemaan, suosittelemme varmuuskopioimaan tiedot.
 • Ongelmia USB-portin kanssa – Viallinen portti voi myös olla syynä siihen, että USB-laitettasi ei tunnisteta Windows 10:ssä.
 • Vioittuneet, vanhentuneet tai yhteensopimattomat ohjaimet – Jos ohjaimissa on ongelmia, saat todennäköisesti virheitä. Paras vaihtoehto tässä on päivittää ajurit.
 • Virheelliset asetukset – On olemassa useita virta-asetuksia, jotka määräävät, miten portti tai liitetty laite toimii, ja ongelmat voivat aiheuttaa ongelmia.
 • Vioittuneet järjestelmätiedostot – Monet ilmoittivat, että Windows 10 ei tunnista USB-laitteen takana olevia vioittuneita järjestelmätiedostoja.

Luettelo laitteista, joihin tämä virhe vaikuttaa, kasvaa päivä päivältä, ja olemme yrittäneet sisällyttää joitakin tähän:

 • PS4-ohjaimen USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä – Jos sinulla on ongelmia PS4-ohjaimen yhdistämisessä tietokoneeseen tai PS4-ohjainta, jota Windows ei tunnista, ongelmalliset ohjaimet ovat syypää tähän.
 • Näppäimistö USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä – Usein Windows ei tunnista näppäimistöä, ja ohjainten päivittäminen tekee tempun.
 • Hiiren USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä – Ongelma johtuu todennäköisesti liitännöistä tai asennetuista ohjaimista, jos hiiri toimii muissa laitteissa.
 • Android-puhelimen USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä – Monet käyttäjät ilmoittivat, että Windows ei tunnista heidän Android-puhelintaan.
 • Telakointiaseman USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä – Joissakin tapauksissa telakointiasemaa ei tunnistettu, mikä johti siihen, että kaikki liitetyt laitteet lakkasivat toimimasta.

Kuinka voin korjata USB-laitteen, jota ei tunnisteta?

Tässä artikkelissa

Ennen kuin siirrymme hieman monimutkaisiin ratkaisuihin, kokeillaan muutamia nopeita ratkaisuja:

 • Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, häviääkö ongelma.
 • Jos käytät työpöytää, jossa on useita portteja sekä edessä että takana, vaihda näiden välillä. Jos laite on esimerkiksi tällä hetkellä kytkettynä etuosassa olevaan porttiin, liitä se takaporttiin.
 • Poista ongelmallinen laite ja liitä se toiseen tietokoneeseen. Jos ongelma ilmenee myös siellä, se voi johtua itse laitteesta, ja sinun tulee tarkistaa se laitteistovaurioiden varalta.
 • Poista käytöstä kaikki tietokoneeseen asennetut kolmannen osapuolen virustorjunta- tai tietoturvaohjelmistot. Jos se toimii, vaihda luotettavaan virustentorjuntaratkaisuun, joka ei ole ristiriidassa käyttöjärjestelmän kanssa.

Jos mikään näistä ei auta, käytä seuraavassa lueteltuja ratkaisuja.

1. Päivitä piirisarjan ohjaimet

 1. Klikkaa alkaa painike, kirjoita Laitehallintaja avaa sovellus tuloksista.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 2. Etsi ohjaimet, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjain.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]

Sinun tulee aina pitää ajurit ajan tasalla pysyäksesi poissa vanhentuneiden tai yhteensopimattomien ohjaimien aiheuttamista virheistä. Joskus Windows asentaa ne automaattisesti.

Useimmiten sinun on ladattava ajurit manuaalisesti. Mutta prosessiin liittyy riski, ja jos asennat väärän ohjaimen, se voi johtaa vakaviin toimintahäiriöihin.

Jos USB-ohjainta ei tunnisteta Windows 10:ssä, suosittelemme käyttämään erikoistyökalua, kuten DriverFix, joka tarkistaa tietokoneesi laitteiston ja löytää automaattisesti oikeat ohjaimet.

USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]

DriverFix

Varmista, että valitset oikeat ohjaimet antamalla DriverFixin löytää uusimmat päivitykset.

Ilmainen kokeilu Lataa nyt

2. Asenna USB Root Hub uudelleen

Jos USB-laite ei toimi, eikä sitä tunnisteta Windows 10:ssä, voit aina asentaa sen uudelleen asianmukaisten ohjainten kanssa.

1. Paina Windows + R avata Juostatyyppi devmgmt.msc tekstikentässä ja paina Tulla sisään.

windows-10-ei-tunnista-usb/

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

2. Kaksoisnapsauta -kuvaketta Universaalit sarjaväyläohjaimet sisääntulo.

merkintä usb-laitteen korjaamiseksi, jota ei tunnisteta Windows 10

3. Napsauta nyt hiiren kakkospainikkeella jokaista lukevaa laitetta USB Root Hubja valitse Poista laite.

poista laite korjataksesi usb-laite, jota ei tunnistettu Windows 10

4. Napsauta lopuksi Poista asennus vahvistuskehotteessa.

vahvista asennuksen poistaminen korjataksesi usb-laitteen, jota ei tunnistettu Windows 10

3. Tarkista USB Root Hubin virranhallinta

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse Laitehallinta.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 2. Siirry kohtaan Universal Serial Bus -ohjaimet osio ja etsi USB Root Hub. USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 3. Jos sinulla on useita USB-juurikeskittimiä, sinun on toistettava tämä vaihe jokaiselle niistä.
 4. Oikealla painikkeella USB Root Hub ja valitse Ominaisuudet.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 5. Mene Virranhallinta osiosta ja varmista se Anna tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi on valitsematon.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 6. Tallenna muutokset ja toista vaiheet kaikille käyttämillesi USB-juurikeskittimille Laitehallinta.

Jos viimeksi liittämäsi USB-laite heitti USB-laitetta ei tunnistettu virhe Windows 10:ssä, tarkista se Virranhallinta asetukset.

4. Suorita DISM-työkalu ja SFC-skannaus

 1. Tyyppi Komentokehote in Hae palkki ja napsauta Suorita järjestelmänvalvojana.komentokehote
 2. Klikkaus Joo in UAC kehote.
 3. Liitä nyt seuraava ja paina Tulla sisään jokaisen jälkeen suorittaa DISM työkalu:DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestorehealthDISM korjata usb-laitetta, jota ei tunnista Windows 10
 4. Kun olet valmis, suorita seuraava komento suorittaaksesi SFC skannata:sfc /scannowsfc-skannaus korjataksesi usb-laitteen, jota ei tunnista Windows 10

Jos USB-laitetta ei tunnistettu Windows 10 -viestissä näkyy jatkuvasti, syy voi olla vioittuneet järjestelmätiedostot. Ja DISM-työkalun ja SFC-skannauksen pitäisi korjata asiat tässä tapauksessa.

5. Muuta USB-selektiivisiä keskeytysasetuksia

 1. Tyyppi Ohjauspaneeli in Hae -välilehti ja valitse sovellus tuloksista.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 2. Avata Ohjauspaneeli ja valitse Virta-asetukset.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 3. Etsi tällä hetkellä valitsemasi suunnitelma ja napsauta Muuta suunnitelman asetuksia.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 4. Klikkaus Muuta virran lisäasetuksia.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 5. löytö USB-asetuksetja napsauta sitten USB-selektiivinen keskeytysasetusmuuta se muotoon Liikuntarajoitteinen kaikkien merkintöjen kohdalla ja napsauta sitten OK tallentaaksesi muutokset.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]

6. Asenna Logitech SetPoint

Tämä ratkaisu saattaa toimia Logitech-näppäimistön omistajille, joten jos omistat tällaisen laitteen, lataa ja asenna Logitech SetPoint -ohjelmisto.

USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]

Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet, että Windows 10 on tunnistanut USB-näppäimistönsä onnistuneesti tämän työkalun asentamisen jälkeen, joten varmista, että kokeilet sitä.

Emme tiedä, toimiiko tämä ratkaisu muiden näppäimistömerkkien kanssa, mutta kokeilemalla sitä ei haittaa.

7. Poista USB3-tuki käytöstä BIOSissa

 1. Kun tietokone käynnistyy, paina F2, F8tai Del päästä sisään BIOS. Avain voi olla eri tietokoneellasi, joten sinun on ehkä toistettava tämä vaihe muutaman kerran.
 2. Kun BIOS avautuu, siirry kohtaan Lisäasetukset ja valitse USB-kokoonpano.USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä [Error Fix]
 3. Poista käytöstä USB3 tuki ja tallenna muutokset.

Jos kannettava tietokone on uusi, siinä on todennäköisesti USB 3.0 -portit. Useimmat oheislaitteet eivät tue tätä uutta USB-standardia. Joten voit yrittää poistaa sen käytöstä ja katsoa, ​​katoaako ongelma.

Tässä olevien ratkaisujen pitäisi korjata asiat puolestasi, jos USB-laitetta ei tunnisteta Windows 10:ssä, kuten se teki muille.

Jos ongelma johtuu USB-portista, on aina mahdollisuus käyttää luotettavaa USB-keskitintä ja liittää niin monta laitetta.

Jos sinulla on muita ehdotuksia tai ratkaisuja, jotka meidän pitäisi lisätä tähän, kirjoita meille kommentti alle.