• Miksi tulostimeni tulostaa kaksinkertaisesti? Se on iso kysymys, ja meillä on kaikki tarvitsemasi vastaukset.
 • Automaattinen kaksipuolinen tulostus on vakioominaisuus. Mutta joskus tulostin jatkaa kaksipuolista tulostamista, vaikka sen ei pitäisi.
 • Näytämme sinulle, kuinka voit muuttaa tulostimen asetuksia niin, että ei tulosteta kaksipuolisesti useilla alustoilla.
 • Lopuksi, jos haluat poistaa kaksipuolisen tulostuksen pysyvästi käytöstä, älä unohda tarkistaa myös ajurit.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten PC-ongelmien korjaamiseen suosittelemme DriverFixiä:
Tämä ohjelmisto pitää ohjaimet käynnissä ja suojaa näin yleisiltä tietokonevirheiltä ja laitteistovikoilta. Tarkista kaikki ohjaimesi nyt kolmella helpolla vaiheella:

 1. Lataa DriverFix (vahvistettu lataustiedosto).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi kaikki ongelmalliset ajurit.

 3. Klikkaus Päivitä ajurit saada uusia versioita ja välttää järjestelmän toimintahäiriöt.

 • DriverFix on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Monet tulostimet voivat tulostaa automaattisesti paperin molemmille puolille. Vaikka tämä on ehdottomasti ominaisuus eikä vika, monet käyttäjät väittivät, että tulostin tulostaa kaksipuolisesti, vaikka sen ei pitäisi tulostaa.

Tulostaminen paperin molemmille puolille tunnetaan muuten automaattisena kaksipuolisena tulostuksena, josta on tullut vakiotulostusvaihtoehto. Mutta jos tulostin on oletuksena kaksipuolinen ilman erityisiä merkkejä, siitä tulee ongelma.

Ja puhutaan ongelmista, katsotaanpa nopeasti joitain yleisimmistä tilanteista, joista käyttäjät ovat ilmoittaneet maailmanlaajuisesti:

 • Tulostimen oletusarvo on kaksipuolinen – Kun näin tapahtuu, tulostin tulostaa automaattisesti kaksipuolisesti.
 • Tulostin tulostaa 2-puolisesti yhden sijaan – Käyttäjät mainitsivat myös, että joskus tulostimet tulostavat 2 kopiota yhden sijaan.
 • Epson, Brother, Canon, HP, Xerox, Ricoh, Sharp tulostin jatkaa kaksipuolista tulostamista
 • Tulostin jatkaa tulostamista kaksipuolisesti ylösalaisin

Tulee suuri kysymys: Miksi tulostimeni tulostaa jatkuvasti kaksipuolisesti? Jos ihmettelet samaa, lue eteenpäin, niin selvitetään.

Contents

Miksi tulostimeni tulostaa kaksipuolisesti?

Jos tulostimesi jatkaa kaksipuolista tulostamista, sinun on ensin tarkistettava tulostusasetukset ja varmistettava, että kaksipuolinen tulostus on poistettu käytöstä.

On olemassa erilaisia ​​tulostusasetusikkunoita, välilehtiä ja valikkoja, jotka voivat sisältää kaksipuolisen tulostuksen asetuksia. Tästä syystä käyttäjien on ehkä määritettävä useampi kuin yksi kaksipuolinen tulostusvaihtoehto varmistaakseen, että heidän tulostimensa eivät aina tulosta kaksipuolisesti.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Nyt asetukset ovat selvästi luettelomme yläosassa, ja tämä voi koskea tulostinta, tiedostoa tai jopa laitteen kokoonpanoa. Mutta entä jos vaihtoehto on jo poistettu käytöstä tai harmaana?

Jos näin on, saatat olla myös tekemisissä vakavan kuljettajan epäsopivuuden kanssa. Lue lisää saadaksesi lisätietoja.

Kuinka saan kaksipuolisen tulostuksen pois päältä manuaalisesti?

Tässä artikkelissa

1. Sammuta tulostimen oletusarvoinen kaksipuolinen tulostusasetus

 1. Varmista ensin, että kaksipuolisen tulostuksen oletusasetus ei ole käytössä tulostimen tulostusasetusten ikkunassa. Voit tehdä tämän Windows 10:ssä napsauttamalla Käynnistä-valikkoa asetukset -painiketta.Asetukset-painike tulostimeni tulostaa aina kaksipuolisesti
 2. Klikkaus Laitteet, avaa sitten Bluetooth ja muut laitteet -välilehti.Bluetooth ja muut laitteet -välilehti tulostimeni tulostaa aina kaksipuolisesti
 3. Klikkaus Laitteet ja tulostimet avataksesi Ohjauspaneeli-ikkunan suoraan alla olevassa tilannekuvassa.Laitteet ja tulostimet -sovelma tulostimeni tulostaa aina kaksipuolisesti
 4. Napsauta oletustulostinta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tulostusasetukset vaihtoehto, joka avaa tulostimen asetusikkunan.tulostusasetusten ikkuna tulostimeni tulostaa aina kaksipuolisesti
 5. Etsi sitten kaksipuolinen kaksipuolinen tulostusvaihtoehto yhdestä ikkunan välilehdestä. Tulostusasetukset-ikkunan Sivun asettelu- tai Lisäasetukset-välilehdellä voi olla kaksipuolinen tulostusvaihtoehto.

Jos Bluetooth-asetukset puuttuvat Windows 10:stä, älä huoli, olemme laatineet muutamia vinkkejä, joiden avulla voit korjata ongelman nopeasti.

2. Poista Microsoft-asiakirjojen kaksipuolinen tulostus käytöstä

 1. Avaa tiedosto, jonka haluat tulostaa (mieluiten sisään Sana).
 2. Napsauta seuraavaksi Tiedosto valikko ja valitse Tulosta.
 3. Jos laitteita on useampia, varmista, että valitset avattavasta valikosta tulostimen, joka tulostaa kaksipuolisesti.
 4. Avaa nyt Kopiot ja sivut osio ja valitse Layout.
 5. Etsi Kaksipuolinen vaihtoehto (tai jotain vastaavaa) ja varmista, että poistat sen käytöstä.
 6. Voit myös tallentaa tämän asetuksen esiasetukseksi, jotta kaksipuolinen tulostus voidaan poistaa pysyvästi käytöstä.

3. Poista Kaksipuolinen tulostus -valinta kolmannen osapuolen ohjelmiston tulostusasetuksista

 • Monet kolmannen osapuolen ohjelmistot sisältävät myös kaksipuolisen tulostusvaihtoehdon tulostusasetuksissaan. Esimerkiksi Google Chrome sisältää Kaksipuolinen vaihtoehto näkyy suoraan alla.
 • Sana sisältää a Tulostus molemmille puolille -vaihtoehto kohdassa Asetukset tulostimille, jotka tukevat kaksipuolista tulostusta. Käyttäjien on siis myös poistettava kaksipuolisen tulostuksen valinta ohjelmistossa, josta he tulostavat, jotta heidän tulostimensa eivät tulosta kaksipuolisesti.
Kaksipuolinen tulostusvaihtoehto tulostimeni tulostaa aina kaksipuolisesti

Jos etsit päivitystä, tutustu tarkemmin näihin suosituimpiin tulostimenhallintaohjelmiin Windowsille.

4. Poista kaksipuolinen tulostus -valinta tulostimen valikkonäytöstä

 • Lisäksi monet tulostimet sisältävät myös omat valikkonäytöt, jotka ovat täysin erillisiä Windowsista.
 • Joidenkin käyttäjien on ehkä myös poistettava kaksipuolinen tulostus käytöstä tulostimiensa valikkonäytöissä.
 • Etsi kaksipuolisen tulostuksen vaihtoehdot valikkonäytön yleisestä tai ECO (Environmental) -asetukset valikot.

5. Varmista, että tulostinohjain vastaa tulostimesi valmistajaa

 1. Avaa lopuksi Laitehallinta ja laajentaa Tulostusjonot osio.
 2. Valitse tulostin, joka on oletuksena kaksipuolinen, ja varmista, että se vastaa virallisen valmistajasi ohjaimia.
 3. Varmista samalla, että (oikea) ohjain on ajan tasalla. Tulostin jatkaa kaksipuolista tulostamista: Vianmääritys ja korjaus nyt

Väärän ohjaimen käyttö tai väärän version asentaminen ohjaimista voi aiheuttaa paljon tuhoa. Jos tulostimesi jatkaa kaksipuolista tulostamista, on mahdollista, että eri ohjain on asennettu, jolloin tämä asetus kytkeytyy päälle itsestään.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi suosittelemme käyttämään erikoisohjelmaa, kuten DriverFix, joka pitää ajurit automaattisesti kurissa ja päivitetään jatkuvasti.

Näin estetään tulostimia tulostamasta kaksipuolisesti. Siinä se aika pitkälti! Jos sinulla on kommentteja tai muita ehdotuksia, ota rohkeasti yhteyttä milloin tahansa!

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.