• Tulostimiin liittyvät ongelmat ovat yleisiä, ja monet ovat vaivanneet viime aikoina, kun tulostin ei saa yhteyttä puhelimeen.
 • Ongelma syntyy pääasiassa silloin, kun nämä kaksi laitetta ovat eri verkoissa, vaikka syynä on myös virheellinen konfigurointi.
 • Voit korjata asiat käynnistämällä kaikki kolme laitetta uudelleen, yhdistämällä tulostimen IP-osoitteen kautta tai tyhjentämällä taustatulostustiedot muiden ratkaisujen ohella.

Useimmat nykyaikaiset langattomat tulostimet antavat käyttäjien tulostaa suoraan matkapuhelimistaan. Se tekee asioista paljon helpompaa ja sujuvampaa. Mutta monilla tulostin ja puhelin eivät muodosta yhteyttä.

Tämä on suuri ongelma, varsinkin kun ajatus langattoman tulostimen ostamisesta oli käyttää sitä suoraan matkapuhelimellasi. Selvitetään siis, miksi niin tapahtuu ja kuinka korjata asiat nopeasti.

Contents

Miksi puhelimeni ei saa yhteyttä tulostimeeni?

Tässä on joitain syitä, miksi puhelin ja tulostin eivät muodosta yhteyttä:

 • Virheellinen verkkoasetus: Useissa tapauksissa virheelliset tai virheelliset verkkoasetukset estivät yhteyden muodostamisen kahden laitteen välillä.
 • Laitteet eri verkoissa.: Jotta käyttäjät voivat tulostaa puhelimistaan, laitteiden on oltava samassa Wi-Fi-verkossa. Jos näin ei ole, se ei toimi.
 • Asiaankuuluvat ominaisuudet eivät ole käytössä: Monet tulostimet tukevat Wi-Fi suora ominaisuus, mutta se ei ole oletuksena käytössä. Tämä voi olla syy siihen, miksi tulostin ja puhelin eivät muodosta yhteyttä.

Mitä voin tehdä, jos tulostin ja puhelin eivät muodosta yhteyttä?

Ennen kuin ryhdyt tekemään suuria muutoksia, tässä on joitain nopeita temppuja:

 • Tarkista, tukeeko tulostin matkapuhelimen kautta tulostamista. Vaikka useimmat uudet mallit tarjoavat nämä ominaisuudet, useista vanhemmista malleista puuttuu nämä ominaisuudet.
 • Varmista, että tulostin ja puhelin ovat samassa Wi-Fi-verkossa. Jos reitittimesi tukee kaksitaajuuksia eli 2,4 GHz ja 5 GHz, on vielä tärkeämpää tarkistaa se.
 • Käynnistä uudelleen kaikki kolme laitetta, tulostin, puhelin ja reititin, ja yritä sitten muodostaa yhteys.
 • Jos et saa yhteyttä muihin verkon laitteisiin, mutta et puhelimeesi, tarkista, onko VPN käytössä. Ja jos näin on, varmista Salli LAN-liikenne (tai vastaava ominaisuus) on käytössä VPN-sovelluksessa.
 • Etsi tulostimesta nollauspainike ja pidä sitä painettuna muutaman sekunnin ajan nollataksesi. Tai voit katsoa tulostimen ohjekirjasta tarkat vaiheet tulostimen nollaamiseksi.

Jos tämä ei auta, siirry alla lueteltuihin ratkaisuihin.

1. Liitä tulostin IP-osoitteen kautta.

 1. Avaa puhelimesi, mene osoitteeseen Oletustulostuspalveluja valitse tulostin luettelosta.
 2. Jos omasi ei näy, napsauta ellipsiä ja valitse sitten Lisää tulostin IP-osoitteen mukaan.Lisää tulostin IP-osoitteen mukaan korjataksesi tulostimeni, eikä puhelin saa yhteyttä
 3. Syötä IP-osoite jotta tulostin saa kaiken käyntiin.

Nopea tapa vianmääritykseen, kun tulostin ei muodosta yhteyttä puhelimeesi, on muodostaa yhteys IP-osoitteen avulla. Vanhemmissa malleissa tulostimen yhdistämisen Bluetoothin kautta pitäisi kuitenkin toimia hyvin.

2. Muuta verkkoasetuksia

muistiinpanokuvake
HUOMAUTUS

Tarvitset tietokoneen muuttaaksesi tulostimen verkkoasetuksia. Varmista siis, että sinulla on sellainen samassa verkossa. Myös tässä olevat vaiheet koskevat HP-tulostinta, vaikka idea pysyy samana.

 1. Avaa tulostimen asetukset kirjoittamalla tulostimen IP-osoite selaimeen.
 2. Mene nyt kohtaan Ruudukko välilehti, valitse IPv4-määritysja napsauta Ehdota uutta IP-osoitetta manuaalisesti.ehdota manuaalista IP-osoitetta
 3. Odota, että se tulee voimaan, ja sitten sisään DNS-osoitteen määritysvalita Manuaalinen DNS-palvelin ja kirjoita seuraava:
  • Manuaalisesti ensisijainen DNS-palvelin: 8.8.8.8
  • Manuaalinen vaihtoehtoinen DNS-palvelin: 8.8.4.4
 4. Kun olet valmis, napsauta Käytä tallentaaksesi muutokset ja yritä sitten yhdistää tulostin puhelimeesi.

3. Tyhjennä puhelimen tulostusjono

 1. Avaa asetukset Android-puhelimellasi ja napauta Sovellukset.Sovellukset
 2. Valitse oikeasta yläkulmasta ellipsi.Ellipsi
 3. Valita Näytä järjestelmäsovellukset valikosta.näyttää järjestelmäsovelluksia
 4. Paikanna ja kosketa Tulostustulostin.Tulostusjono tulostimen korjaamiseksi ja puhelin ei muodosta yhteyttä
 5. Valitse nyt Varastointi.varastointi
 6. Napauta lopuksi molempia Poista tiedot ja Tyhjennä välimuisti.tyhjennä tiedot ja välimuisti korjataksesi tulostimen ja puhelimeni, jotka eivät yhdistä

Siinä kaikki. Joissakin tapauksissa käyttäjät voivat korjata ongelmia, kun heidän tulostimensa ei muodosta yhteyttä puhelimeen, tyhjentämällä tulostuksen taustatulostuksen tiedot ja välimuistin. Joten, muista kokeilla sitä.

4. Käytä AirPrintiä (iPhone-käyttäjille)

Apple iPhone -käyttäjät voivat helposti muodostaa yhteyden tulostimeen ja tulostaa AirPrint-toiminnon avulla. Sinun tarvitsee vain varmistaa, että tulostin tukee sitä. Katso sama ohjekirjasta tai viralliselta verkkosivustolta.

Tulostin ja puhelin eivät muodosta yhteyttä: 4 helppoa ratkaisua

AirPrintin avulla voit tulostaa asiakirjan suoraan sekunneissa. Napauta vain jakokuvaketta ja valitse TulostaValitse yhteensopiva tulostin ja olet valmis.

Siinä kaikki! Yhden tässä luetelluista ratkaisuista olisi pitänyt auttaa sinua saamaan kaiken toimimaan, kun tulostin ei muodosta yhteyttä puhelimeen. Tutustu myös markkinoiden parhaisiin tulostimiin, joissa on syöttöskanneri.

Kerro meille, mikä ratkaisu toimi sinulle alla olevassa kommenttiosassa.