• Vaikka työpöytäsähköpostiohjelmien, kuten Thunderbirdin, käyttö tarjoaa useita etuja, joskus ne voivat kohdata ongelmia.
 • Jotta voit korjata Thunderbird-sähköpostiongelmat mahdollisimman nopeasti, varmista, että sähköpostitilisi on määritetty oikein.
 • Tarkista, että käyttämäsi virustorjuntaohjelmisto ei häiritse järjestelmää ja estä tiettyjä sovelluksia.
 • Voit aina käyttää toista alla ehdotettua sähköpostiohjelmaa, joka ei aiheuta sinulle ongelmia.

Yhdessä toisessa artikkelissamme mainitsimme, että työpöytäsähköpostiohjelmien käyttämisessä on etunsa. Kun puhutaan työpöytäsähköpostiohjelmista, yksi suosituimmista Windows 10 -sähköpostiohjelmista on Thunderbird.

Käyttäjien mukaan Thunderbirdillä on kuitenkin osuutensa ongelmista Windows 10:ssä, ja tänään aiomme käsitellä joitain näistä ongelmista.

Contents

Thunderbird-ongelmat Windows 10:ssä

Thunderbird-ongelmat voivat estää sinua vastaanottamasta uusia sähköposteja, ja Thunderbirdistä puhuttaessa, nämä ovat joitain käyttäjien ilmoittamia yleisiä ongelmia:

 • Mozilla Thunderbird -ongelmat sähköpostien lähettämisessä Tämä ongelma voi ilmetä, jos sähköpostitiliäsi ei ole määritetty oikein. Korjaa ongelma varmistamalla, että kirjautumistietosi ovat oikein.
 • Mozilla Thunderbird erittäin hidas – Monet käyttäjät ilmoittivat tästä ongelmasta, mutta olemme jo käsitelleet tämän ongelman perusteellisesti Thunderbird on hidas artikkelissamme, joten muista tarkistaa se saadaksesi lisää ratkaisuja.
 • Mozilla Thunderbird ei lataa sähköposteja – Tämä ongelma voi joskus johtua virustentorjunnasta, ja ongelman korjaamiseksi sinun on ehkä poistettava virustorjuntaohjelmisto käytöstä tai poistettava se.
 • Mozilla Thunderbird jäätyy jatkuvasti, ei vastaa, kaatuu, roikkuu – Näitä erilaisia ​​ongelmia voi esiintyä Thunderbirdissä, mutta sinun pitäisi pystyä korjaamaan ne ratkaisujemme avulla.
Vihje-kuvake
Kärki
Nopea vinkki: Ennen kuin aloitat vianmääritysvaiheet Thunderbirdissä, sinun tulisi todella harkita tämän ongelman välttämistä kokonaan ja kokeilla toista sähköpostiohjelmaa.
Alla suositeltu ratkaisu on erittäin suosittu puhtaan ja ystävällisen käyttöliittymänsä ansiosta, ja mikä tärkeintä, se on virheetön.

Hanki Mailbird

1. Päivitä Thunderbird

 1. Juosta Thunderbird.
 2. Siirry kohtaan auta valikosta.
 3. Valitse Tietoja Thunderbirdistä.
  Täysi korjaus: Mozilla Thunderbird -ongelmat Windows 10/11, 7:ssä
 4. Seuraavaksi ikkuna avautuu ja ohjelmisto tarkistaa automaattisesti päivitykset.
 5. Kun ne ovat valmiita asennettavaksi, valitse Päivitä käynnistämällä Thunderbird uudelleen.

Melko usein ongelmia Thunderbirdin kanssa Windows 10:ssä voi johtua Thunderbirdin vanhentuneesta versiosta.

Useimpien Thunderbird-ongelmien korjaamiseksi on aina hyvä käyttää Thunderbirdin uusinta versiota Windows 10:ssä mahdollisten yhteensopivuusongelmien välttämiseksi.

2. Suorita Thunderbird vikasietotilasta

 1. Avaa Asetukset-sovellus. Voit tehdä sen käyttämällä Windows-näppäin + I pikakuvake.
 2. Mene nyt kohtaan Päivitys ja suojaus osio.
  Mozilla Thunderbird -ongelmia sähköpostien lähettämisessä
 3. Valitse Elpyminen vasemmasta ruudusta. Valitse oikeasta ruudusta Käynnistä uudelleen nyt.
  Mozilla Thunderbird -ongelmia sähköpostien lähettämisessä
 4. Vaihtoehtoluettelo tulee nyt näkyviin.
 5. Navigoida johonkin Vianmääritys > Lisäasetukset > Käynnistysasetukset.
 6. Klikkaa Uudelleenkäynnistää -painiketta.
 7. Sinun pitäisi nyt nähdä luettelo vaihtoehdoista.
 8. Paina asianmukaista näppäimistön näppäintä valitaksesi vikasietotilan version, jota haluat käyttää.

Käyttäjien mukaan Thunderbird roikkuu heidän Windows 10 -tietokoneessaan yrittäessään suorittaa tietyn toiminnon, ja tämän voi aiheuttaa mikä tahansa kolmannen osapuolen sovellus.

Tämän ongelman korjaamiseksi jotkut käyttäjät ehdottavat Thunderbirdin käynnistämistä vikasietotilasta. Voit tehdä sen seuraavasti:

Vikasietotilaan siirtymisen jälkeen käynnistä Thunderbird. Jos Thunderbird toimii normaalisti vikasietotilassa, ongelma johtuu todennäköisesti tietokoneellesi asennetusta kolmannen osapuolen sovelluksesta, ja Thunderbirdin korjaamiseksi sinun on löydettävä ongelmallinen sovellus tietokoneeltasi ja poistettava / poista se.

3. Poista Thunderbird-lisäosat käytöstä

 1. Paina ja pidä painettuna Siirtää näppäimistölläsi ja juokse Thunderbird.
 2. Sinun pitäisi nähdä Thunderbird vikasietotila ikkuna.
 3. Tarkistaa Poista kaikki lisäosat käytöstä ja napsauta Jatka vikasietotilassa.
  thunderbird-safe-tila
 4. Valinnainen: Jos edellinen menetelmä ei toimi sinulle, voit aina siirtyä vikasietotilaan käynnistämällä Thunderbirdin normaalisti ja napsauttamalla valikkokuvaketta oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Ohje > Käynnistä uudelleen, kun lisäosat on poistettu käytöstä.
  Restart-with-addons-disabled

Joskus Thunderbirdin ongelmat voivat johtua asentamistasi kolmannen osapuolen lisäosista.

Helpoin tapa tarkistaa, aiheuttaako tietty lisäosa ongelmia Thunderbirdin kanssa, on käynnistää Thunderbirdin vikasietotila. Tee se seuraavasti:

Jos olet ratkaissut Thunderbird-ongelmat siirtymällä vikasietotilaan, ongelmasi johtuu todennäköisesti Thunderbird-laajennuksista, ja ongelman korjaamiseksi sinun on poistettava ongelmalliset laajennukset käytöstä tai poistettava ne. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Käynnistä Thunderbird.
 2. Napsauta Valikko-painiketta oikeassa yläkulmassa ja valitse Lisäosat.
 3. Valitse nyt Laajennukset välilehti vasemmalla.
 4. Sinun pitäisi nähdä luettelo käytettävissä olevista laajennuksista. Klikkaus Poista käytöstä kunkin laajennuksen vieressä poistaaksesi sen käytöstä.
 5. Ota nyt laajennukset käyttöön yksitellen, kunnes löydät ongelmat aiheuttavan sovelluksen.

4. Asenna Thunderbird uudelleen

Joskus Thunderbird-ongelmia voi ilmetä, jos Thunderbird-asennus on vioittunut. Tämä voidaan korjata useimmissa tapauksissa yksinkertaisesti asentamalla Thunderbird uudelleen, joten sinun kannattaa kokeilla sitä.

Sovelluksen poistamiseen on useita tapoja, ja vaikka Thunderbirdin poistaminen Asetukset-sovelluksesta on yksinkertaisin tapa, sinun pitäisi tietää, että tämä menetelmä ei ole aina tehokas.

Joskus sovellukset voivat jättää tiettyjä tiedostoja tai rekisterimerkintöjä taakseen, vaikka olet poistanut ne. Tämä voi olla ongelma, koska kyseiset tiedostot voivat aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa, joten on suositeltavaa poistaa ne.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Tämä voi olla työläs tehtävä, joten on parempi käyttää erityistä työkalua sen tekemiseen. Ammattimainen PC-siivoustyökalu voi poistaa ohjelmiston asennuksen ja huolehtia sen jälkeen jääneistä tiedostoista

Tämäntyyppinen apuohjelma voi myös auttaa sinua optimoimaan tietokoneesi ja poistamaan tarpeettomia sotkuja, puhdistamaan selaimesi ja siten parantamaan tietokoneesi yleistä suorituskykyä.

⇒ Hanki CCleaner

5. Varmista, että sähköpostitilisi on määritetty oikein

 1. Mene Työkalut > Tilin asetukset.
 2. Vaihtoehtoisesti voit mennä osoitteeseen Sovellus valikkopainiketta ja valitse Valinnat > Tilin asetukset.
  Täysi korjaus: Mozilla Thunderbird -ongelmat Windows 10/11, 7:ssä
 3. Valitse Palvelimen asetukset vasemmasta ruudusta. Varmista oikeanpuoleisesta ruudusta, että kirjautumistietosi ovat oikein.

Yksi yleinen Thunderbird-ongelma on kyvyttömyys vastaanottaa sähköposteja. Tämä voi tapahtua useista syistä, mutta todennäköisin on sähköpostitilisi virheellinen määritys Thunderbirdissä.

Jos tämä ongelma alkoi ilmetä äskettäin, sähköpostin palveluntarjoajasi on saattanut muuttaa sähköpostiasetuksia, joten muista tarkistaa heidän tukisivunsa ja tarkistaa, onko sähköpostiohjelmasi määritetty oikein.

6. Rakenna globaali tietokanta uudelleen

 1. Paina Windows Key + R ja enter %sovellustiedot% avaamaan juosta ikkuna.
  Mozilla Thunderbird erittäin hidas
 2. Siirry nyt kohtaan Thunderbird-profiilit.
  • Siirry profiilihakemistoosi.
  • Tämän hakemiston edessä tulee olla satunnainen merkkijono, jota seuraa profiilisi nimi.
 3. Etsi nyt global-messages-db.sqlite tiedosto ja poista se.

Jos Thunderbird on hidas sähköposteja etsiessään, ongelma saattaa olla maailmanlaajuinen tietokanta. Tämä tiedosto tallentaa kaikenlaisia ​​tietoja, mutta jos tämä tiedosto on vioittunut, saatat kohdata erilaisia ​​Thunderbird-ongelmia.

Voit kuitenkin korjata ongelman yksinkertaisesti rakentamalla globaalin tietokannan uudelleen. Tämä on suhteellisen helppoa tehdä, ja voit tehdä sen seuraavasti:

Tämän jälkeen käynnistä Thunderbird. Sovellus alkaa rakentaa tietokantaa ja ongelma pitäisi ratkaista.

7. Tarkista virustorjunta

Käyttäjien mukaan Thunderbird-ongelmat voivat joskus ilmetä virustorjuntasi vuoksi.

Virustorjuntatyökalut voivat joskus häiritä järjestelmääsi ja estää tiettyjä sovelluksia, joten korjataksesi tämän ongelman varmista, että virustorjunta tai palomuuri ei estä Thunderbirdiä.

Jos tämä ei auta, seuraava askel on poistaa käytöstä tietyt virustentorjuntaominaisuudet tai jopa poistaa virustorjunta kokonaan käytöstä.

Joissakin tapauksissa saatat joutua jopa poistamaan virustorjuntasi. Vaikka poistaisit virustorjuntasi, Windows Defenderin tulee olla suojattu, jotta tietokoneesi ei ole vaarassa.

Jos virustorjunnan poistaminen ratkaisee ongelman, sinun kannattaa ehkä harkita vaihtamista toiseen virustorjuntaratkaisu erinomaisella suojalla, joka ei häiritse muita sovelluksia.

Windows 10:n Thunderbird-ongelmat johtuvat useimmiten kolmannen osapuolen sovelluksesta tai Thunderbird-laajennuksesta, ja voit helposti korjata useimmat Thunderbird-ongelmat noudattamalla ratkaisujamme.

Teimme myös vertailun Thunderbirdin ja OE Classicin välillä, joten jos et pysty korjaamaan ongelmia Thunderbirdillä, sinun kannattaa vaihtaa OE Classiciin.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.