• Windows 11 -käyttäjät ilmoittivat, että joskus prosessit eivät sulkeudu Task Managerissa, ja tämä tapahtuu yleensä sovelluksissa, kuten Steam tai Firefox.
 • Tietyn pikanäppäimen käyttäminen auttaa sinua lopettamaan tarpeettomat prosessit nopeasti.
 • Komentorivi on varmasti tärkein tuki tämän ärsyttävän ongelman korjaamiseksi välittömästi.
 • Prosessit voidaan sulkea helposti käyttämällä uutta ja parannettua Windows 11:n Asetukset-valikkoa.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Tehtävienhallinta on sovellus, joka valvoo järjestelmääsi ja pitää muut ohjelmasi käynnissä hyvin organisoidussa luettelossa. Sen käyttö Windows 11:ssä ei ole niin erilainen kuin mitä tiedät edellisestä käyttöjärjestelmästä.

Se on erittäin kätevä ja sen avulla voit tarkastella, ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä mitä tahansa tietokoneessa ja käyttöjärjestelmässä käynnissä olevia prosesseja.

Lisäksi se näyttää käynnissä olevat palvelut sekä ne, jotka pysäytettiin, joten se tarjoaa monimutkaisen näkökulman digitaaliseen toimintaasi.

Joskus sinun on ehkä suljettava tietyt Task Manager -prosessit parantaaksesi tietokoneesi suorituskykyä. Valitettavasti satunnaisia ​​virheitä saattaa ilmetä, mikä estää sinua sulkemasta niitä kunnolla.

Jos kohtaat tämän ongelman, on joitain käytettävissä olevia vaihtoehtoja, jotka varmasti auttavat, kuten näet tästä oppaasta, kuinka pysäyttää kaikki prosessit käyttöjärjestelmässäsi, ja kuten alla olevissa vihjeissämme on kuvattu.

Contents

Miksi sovellukseni ei sulkeudu Tehtävienhallinnasta?

Jotkut käyttäjät väittivät jo, että tietyt prosessit eivät sulkeudu Windows 11 Task Managerissa. Lukijamme ovat kysyneet meiltä, ​​miksi Steamin ja Firefoxin kaltaiset ohjelmat eivät sulkeudu kokonaan ja prosessi vain istuu Task Managerissa tekemättä mitään.

Yleisimmät ilmenemismuodot ovat: ohjelmien kaatuminen, jäätyminen tai jumiutuminen, ja ei ole epäilystäkään siitä, että jokainen niistä on melko ärsyttävää.

Huomaa, että tietyt prosessit eivät voi sulkeutua Windows 11 Task Managerissa, koska ne tulevat haitallisista sovelluksista, kuten vakoiluohjelmista tai mainosohjelmista.

Ota huomioon, että troijalaiset, haittaohjelmat ja madot voivat vahingoittaa prosessejasi ja vaarantaa sitten tietokoneesi turvallisuuden ja suorituskyvyn, joten sinun tulee käyttää parasta Windows 11:n virustorjuntaohjelmistoa.

Nyt kun olet perehtynyt tähän aiheeseen hieman paremmin, tutustu tarkemmin joihinkin yksityiskohtaisiin toimenpiteisiin, joiden pitäisi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman tehokkaasti.

Mitä voin tehdä, jos Task Manager ei sulje ohjelmaa?

Tässä artikkelissa

YouTube video

1. Käytä Alt + F4 komento

 1. Lyö Windows avainkirjoita sitten Tehtävienhallintaja avaa se.
 2. Sisään Tehtävienhallintanapsauta sovellusta, jonka haluat sulkea.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 3. Lehdistö Alt + F4 samanaikaisesti.
 4. Päästä irti molemmat avaimet yhtä aikaa.

Tämä vaihtoehto on yksinkertaisin pakottaa tiettyjä prosesseja sulkeutumaan Task Managerissa, ja se on sama vaihtoehto, jota käytettiin edellisessä käyttöjärjestelmässä. Jos se ei kuitenkaan auta, muista jatkaa lukemista.

2. Sulje prosessi Asetukset-valikosta

 1. Avata asetukset käyttämällä alkaa valikosta.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 2. Mene Sovelluksetja valitse sitten Sovellukset ja ominaisuudet.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 3. Etsi sovellus, jonka haluat sulkea, napsauta Lisää -kuvake (merkitty kolmella pystysuoralla pisteellä) ja valitse Edistyneet asetukset.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 4. Vieritä alas ja napsauta sitten Lopeta -painiketta.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Jos pikanäppäin ei toiminut sinulle, asetukset valikko saattaa vaikuttaa. Huomaa myös, että se on yksinkertaista ja kestää vain muutaman sekunnin.

3. Käytä komentokehotetta

 1. Klikkaa alkaa -painiketta. tyyppi cmdnapsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Suorita järjestelmänvalvojana.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 2. Kirjoita seuraava komento nähdäksesi kaikki käynnissä olevat prosessit ja paina sitten Tulla sisään: tasklistTask Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 3. Kun luettelo on kokonaan näkyvissä, kirjoita seuraava komento (notepad.exe on tiedostotyyppisi, pidä tätä a yleinen esimerkkisinun pitäisi kirjoittaa tarkka mallisi). taskkill /notepad.exe/taskname/F 
 4. Kirjoita seuraava komento: (harkitse myös notepad.exe kuten a yleinen esimerkkisinun pitäisi kirjoittaa sinun esimerkkisi). taskkill / IMnotepad.exe

Jos et tiedä tiedostotyyppiäsi (edellä tarvittava), suorita seuraava komento:

TASKKILL / ?

Jos kokeilit edellisiä vaihtoehtoja ja prosessisi eivät vieläkään sulkeudu Windows 11 Task Managerissa, tämä menetelmä toimii varmasti.

Näissä ehdoissa Windows lopettaa automaattisesti sovelluksen ja siihen liittyvät prosessit, jotka ovat myös käynnissä Task Managerissa. Siksi Task Manager ei sulkeudu -ongelman pitäisi olla poissa.

Mitkä prosessit minun pitäisi lopettaa Task Managerissa?

Jos et ole varma, mitkä prosessit on turvallista sulkea Tehtävienhallinnassa, muistutamme sinua alusta alkaen, että tämän apuohjelman avulla voit tarkistaa kaikki tietokoneellasi käynnissä olevat sovellukset ja prosessit.

Kyllä, siellä voit helposti löytää ja tappaa prosesseja, jotka toimivat väärin millään tavalla. Kuitenkin, Lopeta prosessi ei ole vaihtoehto, joka on otettava huomioon, ellet ole varma, että et käytä sitä johonkin näistä kriittisistä tietokoneprosesseista.

Tältä osin sinun tulee olla varovainen lopettaessasi Windowsin sisäänkirjautumisen, Windowsin Resurssienhallinnan, Windowsin käynnistyssovelluksia ja järjestelmän syöttöprosesseja Tehtävienhallinnassa.

Päinvastoin, saatat tappaa laitteistovalmistajien prosesseja, tavallisia ohjelmistoprosesseja sekä tunnettuja käyttämättömiä ohjelmistoprosesseja.

Huomautus-kuvake
HUOMAUTUS

Sen lisäksi, että järjestelmäkriittisten prosessien lopettaminen voi kaataa tietokoneesi, muista, että vaarana on myös tärkeiden tietojen menettäminen. Siksi suosittelemme vahvasti, että et tee niin, ellet tallenna tietojasi ennen prosessin lopettamista.

Vaikuttaako Task Manager suorituskykyyn?

Tehtävienhallinnassa voit suorittaa monia toimintoja parantaaksesi tietokoneesi suorituskykyä. Alla olevasta osiosta löydät viisi suosituinta, joten muista tarkastella kutakin niistä tarkemmin:

 • Selaa prosessejasiOletuksena, kun avaat Tehtävienhallinnan, ensimmäinen asia, jonka näet, on Sovellukset -osiosta, mutta älä epäröi tutustua kaikkiin bakground-prosesseihin.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 • Käynnistysongelmien vianmääritys – Jos tietyt Task Manager -prosessit ovat virheellisesti, on aina hyvä idea etsiä ohjelman aiempia esiintymiä.
 • Tarkastele Task Manager -prosessiesi muistin käyttöä On aina tehokasta tarkistaa Tehtävienhallinnan suorituskyky -välilehti.Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 • Pysäytä karanneet prosessitJotkut Task Manager -prosessit voivat kuluttaa CPU-aikaa, joten tällaisten prosessien etsiminen saattaa vaikuttaa asiaan. Voit parantaa käyttöjärjestelmän ominaisuuksiasi tappamalla ne kokonaan. Task Manager ei sulkeudu -ohjelma: kuinka pakottaa se sulkemaan
 • Tunnista RAM-muistin hogging-palvelut – Myös tarkastusta mitkä ohjelmat käyttävät kaikkea muistiasi, on hyvä idea, koska ne voivat yleensä heikentää tietokoneen suorituskykyä.

Joka kerta, kun käyttöjärjestelmäsi joutuu vaikeuksiin, Tehtävienhallinnan oletetaan olevan valmis puuttumaan asiaan. Jos mikään yllä olevista menetelmistä ei ole ratkaissut ongelmaa, älä epäröi katsoa lähemmin näitä tehokkaita Windows Task Manager -vaihtoehtoja.

Jotkut ovat ilmaisia, joten voit päättää, voiko jokin niistä korvata oletusarvoisen Task Managerin. Kerro meille, kuinka valitset ratkaisun Task Manager ei sulje ohjelmaa -ongelmaan alla olevassa kommenttiosassa.