• Jos peleissä ei ole ääntä pelatessasi Windows 10:ssä, tämä voi johtua ääniasetuksista tai tulostuslaitteesta.
 • Yritä poistaa kaiuttimet tai kuulokkeet käytöstä ja ottaa ne käyttöön ääniominaisuuksista.
 • Ohjainten päivittäminen voi myös korjata tämän ongelman, joten varmista, että suoritat ohjeemme.

äänipelin ääni lakkaa toimimasta

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Ääni on tärkeä osa multimediakokemusta, etenkin videopeleissä, joissa joudut usein kommunikoimaan tiimisi kanssa. Siksi Windows 10/11 -pelien äänetön ongelma on korjattava mahdollisimman pian.

Se luo tunnelman videopeliin tai elokuvaan, mutta valitettavasti käyttäjät ilmoittivat, että pelin ääni lakkaa toimimasta heille Windows 10/11:ssä.

Ääniongelmat Windows 10/11:ssä voivat olla hankalia ja joskus pilata multimediakokemuksesi, etenkin kun on kyse videopeleistä, joten katsotaan, voimmeko korjata sen.

Contents

Miksi pelini ääni katkeilee jatkuvasti?

Oletetaan, että kuulokkeista tai kaiuttimista ei kuulu ääntä pelaamisen aikana; on mahdollista, että et ole asettanut äänilaitetta oikein. Tarkista mikseri ja katso, oletko mykisttänyt pelin äänenvoimakkuuden.

Tämä ongelma koskee kaikkia Windows-versioita, ja jotkut käyttäjät ilmoittivat, että Windows 11 ei saa ääntä. Usein tämän ongelman syynä ovat ohjaimet, joten sinun on ehkä päivitettävä ne.

Käyttäjät ilmoittivat seuraavista tapauksista yleisimmiksi virheiksi, joita he kohtaavat äänen suhteen:

 • Pelin ääni ei toimi StreamLabsissa – Jos mikseriin on lisätty työpöydän ääni, mutta et silti kuule pelin ääntä, ääni toistetaan todennäköisesti eri lähteestä kuin työpöydän ääni.
 • Ääni katkeaa pelattaessa pelejä Windows 11:ssä – Voit nollata ääniohjaimet Windows 11:ssä avaamalla Laitehallinnan, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ohjainta, jonka haluat nollata, laajentamalla Ääni-, video- ja peliohjaimet ja valitsemalla Poista laite käytöstä -vaihtoehdon.
 • Maadoitettu peliääni ei toimi – Sinun on käynnistettävä Grounded tyhjästä korjataksesi tämän virheen.
 • Ei ääntä peleissä Windows 10
 • Ääni katkeaa pelattaessa pelejä Windows 10

Ääniongelmat voivat vaikuttaa melkein kaikkiin peleihin, ja monet pelaajat ilmoittivat ääniongelmista Fortnitessa. Onneksi tämä yleinen opas auttaa sinua korjaamaan kaikki ääniongelmasi.

Kuinka voin korjata pelin äänen, jos se lakkaa toimimasta Windowsissa?

Tässä artikkelissa

1. Poista käytöstä ja ota kaiuttimet käyttöön

 1. Jos haluat korjata Windows 10/11:n pelien äänettömän virheen, napsauta hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta Tehtäväpalkki ja valitse Avaa ääniasetukset valikosta.
 2. Vieritä nyt alas ja valitse Äänen ohjauspaneeli.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 3. Napsauta välilyöntiä hiiren kakkospainikkeella ja varmista, että molemmat Näytä käytöstä poistetut laitteet ja Näytä irrotetut laitteet tarkistetaan.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 4. Napsauta äänilaitettasi hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista käytöstä.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 5. Äänilaitteen pitäisi muuttua harmaana. Napsauta sitä uudelleen hiiren kakkospainikkeella ja valitse ota käyttöön.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 6. Klikkaus Käytä ja OK tallentaaksesi muutokset.

Harvat käyttäjät ehdottavat, että pelien ääniongelmat voidaan korjata poistamalla kaiuttimet käytöstä ja ottamalla ne käyttöön, ja tehdä se noudattamalla yllä olevia yksinkertaisia ​​​​ohjeita.

2. Päivitä ajurit

Jos olet miettinyt “Miksi en kuule pelini ääntä PC:llä?”, useimmissa tapauksissa ääniongelmat johtuvat vanhentuneista ääniohjaimista, mutta voit korjata sen nopeasti päivittämällä ne.

Voit päivittää ääniohjaimet vierailemalla emolevyn valmistajan verkkosivustolla, etsimällä emolevysi ja lataamalla sen uusimmat ääniohjaimet.

Jos käytät erillistä äänikorttia tai kannettavaa tietokonetta, lataa ääniohjaimet äänikortin/kannettavasi valmistajalta.

2.1. Päivitä ajurit automaattisesti

Jos et halua itse etsiä ohjaimia vaivaa, voit käyttää työkalua, joka tekee tämän puolestasi automaattisesti.

Erikoistyökalun käyttäminen säästää aikaa ja estää tietokoneen vaurioitumisen, kun valitset juuri sinulle sopivan ajuriversion. Myöhemmin Windows 10/11:n pelien äänetön ongelma korjataan.

Jotkut yleisimmistä Windowsin virheistä ja vioista johtuvat vanhoista tai yhteensopimattomista ohjaimista. Ajantasaisen järjestelmän puute voi johtaa viiveeseen, järjestelmävirheisiin tai jopa BSoD:ihin.
Tämäntyyppisten ongelmien välttämiseksi voit käyttää automaattista työkalua, joka löytää, lataa ja asentaa oikean ohjainversion Windows-tietokoneellesi muutamalla napsautuksella, ja suosittelemme DriverFix. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lataa ja asenna DriverFix.
 2. Käynnistä sovellus.
 3. Odota, että DriverFix havaitsee kaikki vialliset ajurit.
 4. Ohjelmisto näyttää nyt kaikki ohjaimet, joissa on ongelmia, ja sinun on vain valittava ne, jotka haluat korjata.
 5. Odota, että DriverFix lataa ja asentaa uusimmat ohjaimet.
 6. Uudelleenkäynnistää tietokoneellesi, jotta muutokset tulevat voimaan.
DriverFix

DriverFix

Ohjaimet eivät enää aiheuta ongelmia, jos lataat ja käytät tätä tehokasta ohjelmistoa tänään.

Ilmainen kokeilu

Vieraile verkkosivustolla

Vastuuvapauslauseke: tämä ohjelma on päivitettävä ilmaisesta versiosta tiettyjen toimien suorittamiseksi.


3. Säädä äänipuskuria

 1. Avata Focusrite Audio Control Panel.
 2. Säädä puskuria lisäämällä millisekuntien määrää.

Tämä ratkaisu koskee Focusrite Audio Control Panel -ohjauspaneelia tai vastaavaa työkalua. Jos pelin ääni lakkaa toimimasta tietokoneellasi, sinun on suoritettava yllä olevat vaiheet.

Jos millisekuntien määrä on liian pieni, ääni saattaa alkaa katketa ​​tai lakata toimimasta, joten korjaa se lisäämällä puskurin kokoa.

4. Käytä äänen vianmääritystä

 1. Mene Asetukset, pää yli Päivitys ja suojaus, ja valitse Vianetsintä vasemmasta ruudusta.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 2. Napsauta nyt Muita vianmäärityksiä oikeasta ruudusta.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 3. löytö Äänen toistaminenja napsauta Suorita vianmääritys.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 4. Noudata näytön lisäohjeita.
 5. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Seuraavaksi yritämme käyttää Windows 10:n sisäänrakennettua äänen vianmääritystä. Noudata yllä olevia ohjeita saadaksesi asiat valmiiksi.

5. Tarkista pelin sisäiset ääniasetukset

Vaikka se kuulostaa itsestään selvältä, varmista, että et ole aiemmin poistanut ääntä käytöstä pelin asetuksista.

Ehkä mykisit pelin vahingossa etkä edes muistanut. Meidän on harkittava kaikkia mahdollisia skenaarioita.

6. Asenna peli uudelleen

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

On myös mahdollista, että jokin meni pieleen pelin asennuksen aikana. Joten jos mikään aiemmista ratkaisuista ei ratkaissut ongelmaa, voit myös jatkaa ja yrittää asentaa peli uudelleen.

Pelin uudelleenasentaminen voi myös korjata muut mahdolliset ongelmat, mutta varmista, että pääset tallennettujen pelien kansioon ja tallenna edistymisesi toiseen paikkaan lisätäksesi sen uudelleenasennuksen jälkeen.

7. Asenna ääniohjain uudelleen

Tämä hyödyllinen ratkaisu voi auttaa sinua palauttamaan Game Audion tarkistamalla ääniohjaimen ja asentamalla sen uudelleen. Noudata tätä tarkoitusta varten alla olevia kuvaavia vaiheita.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella alkaa -kuvaketta ja valitse sitten Laitehallinta.

peli-ääni-ikkunat-10-stop-working/

2. Kun Laitehallinta avautuu, etsi äänilaitteesi, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina Poista laite.

uninstall-äänipelin ääni lakkaa toimimasta

3. Kun olet vahvistanut ääniohjaimen ja poistanut sen asennuksen, käynnistä tietokone uudelleen.

4. Nyt sinun on vierailtava äänilaitteesi valmistajan verkkosivustolla ja tarkistettava, onko Windows 10/11 -käyttöjärjestelmälle saatavilla uutta ohjainta.

8. Varmista, että äänipalvelu on käytössä

 1. Lehdistö Windows + R ja astu sisään services.msc. Paina nyt Tulla sisään tai napsauta OK.
 2. Kun Palvelut ikkuna avautuu, etsi Windows Audio ja kaksoisnapsauta sitä avataksesi sen ominaisuudet.Pelin ääni ei toimi: kuinka korjata se 8 vaiheessa
 3. Aseta Käynnistystyyppi to Automaattinen ja napsauta alkaa -painiketta palvelun käynnistämiseksi. Napsauta nyt Käytä ja OK tallentaaksesi muutokset.

Ja lopuksi, ääni ei toimi ilman äänipalvelua. Joten jos tämä palvelu järjestelmässäsi on poistettu käytöstä, et kuule ääntä. Tarkista sen sijaan, onko äänipalvelu käytössä, suorittamalla yllä olevat vaiheet.

Jos palvelu on jo käynnissä ja asetettu Automaattinen käynnistystyyppi, sinun on käynnistettävä se uudelleen ongelman korjaamiseksi. Voit tehdä sen etsimällä Windows Audio palvelu, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Uudelleenkäynnistää valikosta.

Miksi en kuule mitään tietokoneellani?

Jos tietokoneessasi on ulkoiset kaiuttimet, varmista, että ne on aktivoitu ja että äänenvoimakkuus on säädetty mahdollisimman korkealle.

Äänikortit voivat vaihtaa lähtöön käyttämänsä (kaiuttimiin kytketyn) ja tuloliitännän (esimerkiksi mikrofonista) välillä. Joten on mahdollista, että Linux-, Windows- tai Mac OS -käyttöjärjestelmä johtaa erilaiseen lähtöliitäntään.

Kokeile tavallisen ääniliitännän sijaan kytkeä kaiutinjohto johonkin muuhun tietokoneen käytettävissä olevista ääniliitännöistä.

Viimeinen asia, joka on tarkistettava, on, onko äänijohto kytketty kunnolla kaiuttimen takaosaan. Tietyt kaiuttimet tarjoavat myös useita tuloja.

Jos kaikki nämä ovat kunnossa, jatka yllä olevilla ratkaisuilla ratkaistaksesi tietokoneesi tai äänentoistoon liittyvät ohjelmisto-ongelmat.

Miksi tietokoneeni ääni häiritsee?

Jos tietokoneesi ääni häiritsee, se voi johtua liitännöistä. Se voi myös johtua ongelmasta kaapelissa tai liittimessä.

Joskus se voi johtua myös ohjelmisto-ongelmista, kuten vanhentuneista ohjaimista. Tarkastettavia alueita on siis paljon.

Mitä voin tehdä, jos pelin ääni lakkaa toimimasta Windows 11:ssä?

 1. Napauta Windows + I, vieritä sitten alaspäin, kunnes kohtaat Vianetsintä -osio ja napsauta sitä.Vianmääritys-opt-w11 0xa00f4244 nocamerareattached
 2. Valitse Muut vianmääritysohjelmat.
 3. Napsauta lopuksi Juosta -painiketta vieressä Äänen toistaminen vianmääritys.äänipelin pelaamisen ääni lakkaa toimimasta

Ääni on tärkeä osa multimediakokemustamme, joten nämä ongelmat voivat aiheuttaa monia haittoja. Silti, kuten näet, voit nopeasti korjata pelin äänen, joka ei toimi tietokoneella.

Jos sinulla on edelleen ongelmia kyseisellä osastolla, voit lukea yksityiskohtaisen oppaamme ääniongelmien korjaamisesta Windows 10:ssä, ja löydät varmasti ratkaisun.

Jos tiedät muita mahdollisia ratkaisuja tai jos sinulla on neuvoja, ota yhteyttä alla olevaan kommenttiosioon.