• Tietokone, joka ei havaitse GPU-ongelmaa, voi johtua vanhentuneesta BIOSista, vanhentuneista ohjaimista tai jopa viallisesta laitteistosta.
 • Tarkista, onko näytönohjain liitetty oikein emolevyyn, ja siirry sitten edistyneempiin ratkaisuihin.

xASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAUSTIEDOSTOA
Päästä eroon ohjaimista, jotka eivät toimi kunnolla tietokoneessasi

Sponsoroitu

Ohjaimet voivat usein vioittua, koska ne voivat häiritä virheellisiä järjestelmätiedostoja, jolloin ne asentuvat, mutta eivät toimi kunnolla. Jotta ohjaimet toimivat sujuvasti, Windows-käyttöjärjestelmän on toimittava entistä paremmin. Hanki se täydellisessä kunnossa noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Lataa Fortect ja asenna se tietokoneellasi.
 2. Aloita työkalun skannausprosessi etsiäksesi vioittuneet tiedostot, jotka ovat ongelmasi lähde
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloita korjaus jotta työkalu voi käynnistää korjausalgoritmin

Joskus tietokoneesi voi kieltäytyä havaitsemasta GPU:ta useista syistä. Tämä voi tapahtua sekä Nvidia- että AMD-näytönohjainkorteilla. Itse asiassa monet ovat raportoineet AMD-ohjaimen asennusongelmista.

Niin ongelmalliselta kuin se saattaakin näyttää, tämä ei ole harvinainen tilanne. Joten jos sinulla on tietokone, joka ei tunnista GPU:ta, korjaa ongelma seuraavilla ratkaisuilla.

Contents

Miksi tietokoneeni ei tunnista GPU:ta?

Emolevy, joka ei havaitse GPU-ongelmia, voi johtua useista syistä, jotka vaihtelevat käyttäjästä toiseen. Yleisimmät ovat kuitenkin seuraavat:

 • Vanhentuneet ajurit – Jokaisen tulee omistaa aikaa viikkorutiineihinsa täyttääkseen velvollisuutensa pitää kuljettajansa ajan tasalla. Ne eivät ainoastaan ​​hidasta tietokoneesi toimintaa, vaan ne myös häiritsevät sen toimintaa, mukaan lukien ongelma, että GPU:ta ei havaita, mutta tuuletin pyörii.
 • GPU-ohjain pois käytöstä – Alla näytämme, kuinka ohjain otetaan käyttöön sekä piilotetut laitteet Laitehallinnassa korjataan GPU päällä, mutta ei havaittu virhe.
 • Viallinen kortti – Tarkista, onko grafiikkasuoritusyksikkö (GPU) kytketty oikein emolevyyn, ja tarkista, onko siinä vaurioita.
 • Vanhentunut BIOS – Vanhentunut BIOS voi aiheuttaa laitteiston yhteensopivuusongelmia. Tämä saattaa olla tärkein syy siihen, miksi GPU:ta ei havaita Laitehallinnassa. Siksi on suositeltavaa päivittää se sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä.
 • Epäonnistuneet Windows-päivitykset – Windows-päivitykset parantavat yleensä tietokonettasi. Joskus ne kuitenkin tuovat mukanaan uusia ongelmia, jotka saavat tietokoneesi käyttäytymään epäluonnollisesti. Tässä tilanteessa sinun on poistettava uusin päivitys.

Seuraa ohjeita saadaksesi selville, kuinka voit korjata tehokkaasti PC:n, joka ei havaitse Nvidiaa tai AMD GPU:ta.

Mitä voin tehdä, jos tietokoneeni ei tunnista GPU:ta?

Ennen kuin käytät alla olevia vianetsintämenetelmiä, tarkista seuraavat seikat:

 • Tarkista GPU-paikkasi ja puhdista se huolellisesti, jotta et vahingoita laitteistoa.
 • Irrota ja liitä GPU uudelleen emolevyyn. Monet ilmoittivat, että eri PCI-E-portin käyttö korjasi ongelman, joten kokeile sitä.
 • Tarkista liitännät ja varmista, että grafiikkasuoritin on kunnolla paikallaan ja että virtajohto on liitetty kunnolla siihen.
 • Varmista, että virtalähde voi tuottaa tarpeeksi virtaa grafiikkasuorittimen ohjaamiseen.
 • Aseta BIOSissa CPU:n käynnistysjännite to Enimmäismäärä ja tarkista, ratkaiseeko se ongelman.

Nämä ovat joitain yleisiä tarkistuksia, jotka voit suorittaa, jos näytössä ei näy kuvaa.

muistiinpanokuvake
HUOMAUTUS

Seuraavia ratkaisuja voidaan käyttää vain, jos sinulla on integroitu GPU erillisen lisäksi tai jos sinulla on vanhempi näytönohjain, jota voit käyttää.

1. Ota käyttöön piilotetut laitteet ja näytönohjain.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Alkaa -kuvaketta ja valitse sitten Laitteen ylläpitäjä vaihtoehto.
  PC ei havaitse GPU:ta – nämä 5 menetelmää auttavat varmasti
 2. Valitse Näytä -painiketta yläreunassa ja napsauta sitten Näytä piilotetut laitteet.
  PC ei havaitse GPU:ta – nämä 5 menetelmää auttavat varmasti
 3. Laajenna Näytä adapterit -osiosta, napsauta hiiren kakkospainikkeella GPUja valitse sitten Ota laite käyttöön jos se on tällä hetkellä pois käytöstä.
  PC ei havaitse GPU:ta – nämä 5 menetelmää auttavat varmasti

2. Asenna tai päivitä näytönohjaimen ohjain.

2.1 Laitehallinnan kautta

 1. Jos tietokone ei tunnista GPU:ta, napsauta hiiren kakkospainikkeella Alkaa kuvakettasi tehtäväpalkki, valitse sitten Laitteen ylläpitäjä.
  PC ei havaitse GPU:ta – nämä 5 menetelmää auttavat varmasti
 2. Laajentaa Näytön sovittimetnapsauta hiiren oikealla painikkeella omaa näytönohjaimen ajurija napsauta Päivitä ohjain.update-driver-w10 AMD-ohjaimen asennusongelmat
 3. Klikkaus Etsi automaattisesti ohjaimia, käynnistä tietokone uudelleen prosessin päätyttyä. Ongelma, että PC ei tunnista AMD-näytönohjainta, ratkaistaan.
  PC ei havaitse GPU:ta – nämä 5 menetelmää auttavat varmasti

2.2 Valmistajan verkkosivuston kautta

 1. Navigoida johonkin Nvidian virallinen verkkosivusto jompikumpi amdGPU:sta riippuen, valitse sitten oma eräänlainen tuote, sarjahänen SW, purkaustyyppija Kieli jotka sopivat grafiikkasuorittimen kuvaukseen, ja napsauta sitten Etsiä -painiketta.nvidia-search nvidia-näytönohjainta ei havaittu Windows 10
 2. Klikkaus Purkaa tuloksena olevan ohjaimen alla ja kaksoisnapsauta sitten suoritettava tiedosto asentaaksesi sen tietokoneellesi. Käynnistä tietokoneesi uudelleen jälkeenpäin, jotta tekemäsi muutokset otetaan käyttöön. Tietokone, joka ei havaitse GPU-virhettä, korjataan.latausohjain nvidia näytönohjain ei havaittu Windows 10

2.3 Windows Updaten kautta

 1. Lehdistö ikkunat + Joo yhdessä, sitten mene Päivitys ja tietoturva.update-security nmi-laitteistovika Windows 10
 2. Klikkaa Katso kaikki valinnaiset päivitykset vaihtoehto oikealla.opt-päivitykset huonon sovelluspolun
 3. Laajenna Ohjainpäivitykset -osio, tarkista kaikki päivitykset ja valitse sitten lataa ja asenna.drive-install-updates huono sovelluspolku

2.4 Asenna uusimmat ohjaimet automaattisesti

Tämä on ilmeinen mutta yleinen virhe. Näytönohjaimen asennuksen jälkeen Windows asentaa automaattisesti vaaditun näytönohjaimen ohjaimen, joka tulee valmiiksi näytönohjaimeen.

Useimmiten sinun on kuitenkin päivitettävä ohjaimet ja ladattava lisätiedostoja, jotta se toimii oikein. Voit ladata grafiikkaohjaimen uusimman version GPU-valmistajan verkkosivustolta.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää automaattista työkalua, joka hoitaa tämän tehtävän puolestasi.

Varmista, että järjestelmäsi toimii sujuvasti ja vältä kaikki GPU-ohjainvirheet käyttämällä kattavaa ohjattua ohjainpäivitystoimintoa, nimittäin Outbyte Driver Updateria, joka tekee työn puolestasi. Näin voit päivittää ajurit turvallisesti:

 1. Lataa ja asenna Outbyte Driver Updater -sovellus.
 2. Käynnistä ohjelmisto ja odota, että sovellus havaitsee kaikki yhteensopimattomat ohjaimet.
 3. Nyt se näyttää sinulle luettelon kaikista viallisista ohjaimista, jotta voit valita haluamasi Päivittää jompikumpi Jättää huomiotta.

  OutByte Driver Updater Scan
 4. Klikkaa Päivitä ja ota valitut käyttöön ladata ja asentaa uusimmat versiot.
 5. Käynnistä tietokone uudelleen varmistaaksesi, että muutokset otetaan käyttöön.
OutByte

OutByte

Pidä grafiikkasuorittimesi koskemattomassa kunnossa murehtimatta mahdollisista ajuriongelmista.

Ilmainen kokeilu
lataa nyt

Vastuuvapauslauseke: Saatat joutua päivittämään sovelluksen ilmaisesta versiosta tiettyjen toimien suorittamiseksi.


3. Poista PCI Express käytöstä komentokehotteella

muistiinpanokuvake
HUOMAUTUS

Tätä suositellaan vain NVIDIA-näytönohjainkorteille.

 1. Lehdistö ikkunatsitten Kirjoita cmd ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.cmd-run-admin 0x80070002 Windows-päivitys
 2. Kirjoita tai liitä seuraava komento ja paina sitten Pääse sisään ja käynnistä tietokone uudelleen, kun olet valmis: bcdedit /set pciexpress forcedisablebcdedit nvidia -näytönohjainta ei havaittu Windows 10

4. Nollaa BIOS ja päivitä se

 1. Navigoi kohtaan Palauta oletusarvo -osio ja valitse sitten Latauksen oletusasetukset ja paina Pääse sisään. Huomaa, että tämä voi vaihdella tietokoneestasi riippuen; vaiheiden tulee kuitenkin olla samanlaisia.
  PC ei havaitse GPU:ta – nämä 5 menetelmää auttavat varmasti
 2. Jatka BIOSin päivittämistä, jolloin emolevysi toimii kaikkien uusien asentamiesi laitteiden kanssa. Tietokone ei havaitse Nvidia-näytönohjaimen ongelmaa ja se korjataan myöhemmin.

Huomaa, että BIOSin muuttaminen voi joskus olla riskialtista toimintaa; Tästä syystä sinun on oltava erityisen varovainen välttääksesi korjaamattomia vahinkoja.

5. Poista uusin Windows-päivitys

 1. paina ikkunat + Joo avaimet yhdessä päästäksesi käsiksi asetukset sovellus ja valitse sitten Päivitys ja tietoturva.update-security-w10 Opera kaatuu jatkuvasti
 2. Valitse Tarkastele asennettujen päivitysten historiaa oikealta puolelta.view-update-history-w10 ooppera kaatuu jatkuvasti
 3. Valitse Poista päivitykset.Päivitysten poistaminen Opera epäonnistuu jatkuvasti
 4. Napsauta ylin asennettua Windows-päivitystä ja valitse sitten Poista asennus poistaaksesi sen tietokoneeltasi. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko GPU-ongelma korjattu.Uninstall-latest-update-w10 Opera kaatuu jatkuvasti

Saat lisää mahdollisia ratkaisuja tutustumalla oppaastamme, mitä tehdä, jos tietokoneesi ei tunnista toista GPU:ta.

Vihje-kuvake
Neuvoja

Se saattaa olla asennettu RAM syyllinen. Usein yhteensopivuusongelmat aiheuttavat sen, että tietokone ei tunnista GPU:ta. Joten hanki RAM-moduulit toiselta valmistajalta ja vaihda nykyiset asennetut.
Jos tietokoneessasi on integroitu ja erillinen GPU, sinun on ehkä otettava käyttöön erillinen näytönohjain BIOSista.

Suosittelemme myös lukemaan oppaamme siitä, mitä tehdä, jos GPU ei näy Task Managerissa.

Ole hyvä; Sinun pitäisi pystyä korjaamaan tietokoneesi, joka ei havaitse näytönohjaimen ongelmia jollakin näistä ratkaisuista. Kerro meille, jos käytit muita ratkaisuja.