• Sama näyttö, samat asetukset, eri värit. Se on turhauttavaa, tiedämme. Joten miksi yksi näyttö on kirkkaampi kuin toinen?
 • Jos ne eivät ole sama versio tai jos toinen on vanhempi kuin toinen, voit saada vastauksesi paikan päällä.
 • Voit kuitenkin käsitellä myös ristiriitaisia ​​kirkkausasetuksia tai portteja.
 • Näin voit säätää kahden näytön kirkkautta vaivattomasti, jotta kahdesta näytöstä saadaan sama kirkkaus (enemmän tai vähemmän).

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten PC-ongelmien korjaamiseen suosittelemme DriverFixiä:
Tämä ohjelmisto pitää ohjaimet käynnissä ja suojaa näin yleisiltä tietokonevirheiltä ja laitteistovikoilta. Tarkista kaikki ohjaimesi nyt kolmella helpolla vaiheella:

 1. Lataa DriverFix (vahvistettu lataustiedosto).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi kaikki ongelmalliset ajurit.

 3. Klikkaus Päivitä ajurit saada uusia versioita ja välttää järjestelmän toimintahäiriöt.

 • DriverFix on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Oletetaan, että olet äskettäin ostanut uuden näytön, jota voit käyttää kaksoisasetuksissasi. Osoittautuu, että useammin kuin ei, yksi näyttö on kirkkaampi kuin toinen.

Jos näin on sinun tapauksessasi, haluat ehdottomasti tietää, kuinka kaksi näyttöä kalibroidaan vastaamaan toisiaan, jotta voit nauttia parhaasta mahdollisesta kokemuksesta.

Mutta joskus asiat eivät ole niin yksiselitteisiä kuin miltä ne näyttävät.

Huolimatta siitä, että uusi näyttö on ehkä identtinen vanhan kanssa tai niiden asetukset ovat täsmälleen samat, niiden kirkkaus ei ole. Nyt emme kysy, miksi värit näyttävät erilaisilta eri näytöillä.

Skenaario menee seuraavasti: sama näyttö, samat asetukset, eri värit. Tulee suuri kysymys: miksi toinen näyttöni on tummempi?

Realistisesti sinun pitäisi ottaa asiat sellaisina kuin ne ovat. Tarvitset aina kaksi identtistä näyttöä identtisillä paneeleilla/tekniikoilla saadaksesi kaikenlaisen kirkkauden ja värin yhteensopivuuden.

Siitä huolimatta ne voivat vaihdella hieman saman mallin näyttöjen välillä. Yksi mahdollinen ratkaisu olisi käyttää näytön värien kalibrointiohjelmistoa, jos haluat kalibroida näytöt tarkasti.

Contents

Miksi toinen näytöistäni on kirkkaampi kuin toinen?

➡️ Monitorien välinen ikäero vaikuttaa usein niiden samanlaisuuteen. Kun näyttö on vanhempi kuin toinen, se voi myös olla hieman vähemmän kirkas.
➡️ Muista, että uusimmat kannettavien tietokoneiden näytöt uhraavat usein värien toiston kevyen toiminnallisuuden vuoksi.
➡️ Mahdolliset erot seinien tai huonekalujen värissä vaikuttavat suuresti näyttöön tulevaan valoon. Yritä vertailla kahta näyttöäsi samoissa valaistusolosuhteissa.
➡️ Muista lopuksi, että on tuskin mahdotonta yhdistää kahta näyttöä eri näyttömalleilta, valmistajilta ja paneelitekniikoilta värin osalta.

Värit, kirkkaus tai kontrasti voidaan sovittaa karkeasti yhteen kalibroimalla ne, mutta siinä on melkein kaikki, mitä voit saada.

Viemme sinut varmasti läpi useita vianetsintävaiheita. Ja tästä puhuttaessa, saatat myös löytää seuraavista ratkaisuista apua näissä tilanteissa:

 • kahden näytön kirkkaus on erilainen
 • yksi monitoreistani on tummempi kuin toinen
 • yksi näyttö on valkoisempi kuin toinen
 • sama näyttö samat asetukset eri värit
 • näytön toinen puoli on kirkkaampi
 • yksi näyttö on lämpimämpi kuin toinen
 • toinen näyttö himmenee, kun sitä ei käytetä

Kuinka korjaan toisen näytön kirkkauden?

Tässä artikkelissa

1. Säädä ero manuaalisesti

Gamma paneeli

Kuten aiemmin todettiin, jos se ei tapahdu ammattinäytölle, jonka värit on kalibroitu, koet todennäköisesti vaihtelua tuotannossa.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Tässä tapauksessa sinun on tehostettava näyttöjäsi vastaamaan toisiaan.

Siksi suosittelemme eron säätämistä manuaalisesti.

Voisit säätää Gamma/ Kirkkaus ja jopa värikorjausjoko sisään Windowsin asetukset, näytön asetuksettai Grafiikkakortin asetuspaneeli.

2. Kalibroi näyttö värinhallinnan kautta

kalibroi näyttö värinhallinnan kautta
 1. Etsi vain Värinhallinta in Hakulaatikko.
 2. Määritä sitten molemmat näytöt ohjatun toiminnon mukaisesti.
 3. Sinun on tehtävä sama molemmilla näytöillä.

Windowsissa on myös värinhallintavaihtoehto, joka voi auttaa sinua. Sen avulla voit kalibroida näytön värit tarkasti.

Värinhallinnan avulla voit tarkistaa oikean kirkkauden, kontrastin jne. näytön perusteella, joten kokeile myös sitä ja kerro meille, toimiiko se.

3. Käytä samaa väriprofiilia, kun kahden näytön värit eivät täsmää

käytä samaa väriprofiilia
 1. Mene Värinhallinta uudelleen.
 2. Kun se avautuu, valitse näyttö ja valitse ruutu, jossa lukee Käytä asetuksiani tälle laitteelle.
 3. Klikkaa Lisää-painikeja valitse sitten a väriprofiili.

Olet tehnyt parhaasi, mutta näyttää siltä, ​​että et vain pysty helposti sovittamaan eroja yhteen. Muista, että kaikki näytöt käyttävät järjestelmän oletusväriprofiilia.

Jos uskot, että väriprofiili on syyllinen, vaihda myös väriprofiilia. Tee sama toisen näytön kanssa ja tarkista, korjaako se ongelman vai ei.

4. Käytä samantyyppisiä portteja näyttöjen liittämiseen

käytä joko DVI- tai HDMI-porttia

Jos käytät eri portteja (DVI, VGA, HDMI) kahden näytön liittämiseen, saatat saada korkean tai alhaisen värisyvyyden ja erilaisia ​​kirkkaustasoja. Älä käytä VGA-porttia korjataksesi tämän.

Käytä sen sijaan joko DVI- tai HDMI-porttia molempien näyttöjen liittämiseen ja katso, huomaatko parannuksia. Katso näitä nopeita HDMI-kaapeleita samalla kun olet siinä ja valitse tarpeisiisi parhaiten sopiva.

Yllä olevien temppujen noudattaminen voi tuoda kaksoisnäyttösi niin lähelle ihanteellista kirkkautta ja väriä kuin teknologia nykyään mahdollistaa.

Jos olet tarpeeksi onnekas, voit olla tyytyväinen tulokseen. Joskus erot voivat kuitenkin edelleen olla olemassa, vaikka kaikkia näitä menetelmiä on kokeiltu.