• Jos sinä ei voi alustaa levy, siinä voi olla väärä asetus tai asemassa on huonoja sektoreita.
 • Uusi tyhjä levy ei alustu, voit yksinkertaisesti alustaa sen ja sitten voit käyttää sitä.
 • Muista tarkistaa levyn tila, jos et voi alustaa kiintolevyä kytkemällä sitä uudelleen.
 • Jos mikään ratkaisu ei toimi etkä voi alustaa levyä, kyseessä voi olla vakava laitteisto-ongelma.

Mitä tehdä, jos en voi alustaa levyä Windows 10:ssä ja 11:ssä

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Upouuden kiintolevyn alustamiseen liittyvät ongelmat on helppo ratkaista alustamalla se GPT- tai MBR-osioon.

Mutta mitä tehdä, jos kerran täysin toimiva levy ei alustu? No tuskin mitään. Mutta ennen levyn luovuttamista ja alustamista voimme kokeilla joitain asioita.

Varmista ensinnäkin, että olet kytkenyt kaikki muistikortit ja USB-tikut tietokoneesta tai kannettavasta tietokoneesta.

Jos sinä levyä ei voi alustaa Windows 10:ssä yritä ratkaista ongelma alla olevien vaiheiden avulla.

Contents

Miksi en voi alustaa ulkoista kiintolevyäni?

No, sinun pitäisi ehdottomasti tietää, että levyn alustusongelma ilmenee yleensä odottamatta kaikissa Windows-versioissa, joten et ole ainoa, joka kokee sen.

Kun näin tapahtuu, ulkoinen kiintolevy saattaa näyttää varaamatonta tilaa tai mitään levykapasiteetista Levynhallinnassa.

Tämän seurauksena et voi avata ja käyttää tämän levyn tietoja. Näytämme myös tärkeimmät syyt, jotka voivat johtaa tähän valitettavaan tilanteeseen.

 • Virus tai haittaohjelma: Järjestelmätartunta voi hyvinkin johtaa tällaisiin tilanteisiin, joten varmista, että pidät laitteesi suojattuna.
 • Huonot sektorit: Tiedämme kaikki, että yksi yleisimmistä syistä ulkoisen kiintolevyn vian takana on viallisten sektoreiden esiintyminen, mikä voi aiheuttaa luku-/kirjoitusongelmia.
 • Virheellinen laitteiston käyttö: Vaikka monet meistä haluavat ohittaa tämän vaiheen, on erittäin suositeltavaa, että valitset ennen tallennuslaitteen irrottamista Poista laitteisto turvallisesti ja Poista media. Suosittelemme myös, että et poista laitetta kesken tiedonsiirron.
 • Mekaaninen vika: Napsautusäänten havaitseminen aseman sisällä ja levyn jatkuvan jäätymisen näkeminen on selvä merkki sisäisestä mekaanisesta viasta, joka aiheuttaa aseman toimintahäiriön.
 • Virtakaapeli/USB-portti: Suosittelemme, että tarkistat USB-portin ja datakaapelin kunnon ennen tallennuslaitteen käyttöä, koska järjestelmän BIOS ei tunnista kiintolevyä, jos virtakaapelissa on ongelma.

Kuinka korjaan levyn, joka ei käynnisty?

Tässä artikkelissa

1. Varmista, että levy on online-tilassa

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella alkaa -painiketta ja valitse Levynhallinnointi.levynhallinta samsung t5 ssd ei tunnisteta
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella alustamatonta asemaa vasemmassa alakulmassa ja valitse verkossa kontekstivalikosta.levynhallinnointi
 3. Yritä käyttää asemaa.

Huomautus: Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on vahvistaa, että levy on online-tilassa. Flash-asemia ei tarvitse asettaa online-tilaan määrityksen aikana, mutta näin ei ole tavallisten kiintolevyasemien tapauksessa. Joten ennen kuin teet jotain radikaalia, ota asema käyttöön yllä olevien vaiheiden avulla.

2. Suorita levytesti

Levyä ei voi alustaa: 4 tapaa korjata tai pakottaa asema

Jos levy ei edelleenkään alustu, harkitse levytestin suorittamista. Voit käyttää järjestelmäresursseja, mutta suosittelemme lataamaan ja käyttämään kolmannen osapuolen diagnostiikkatyökalua tässä skenaariossa. Meidän on varmistettava, että asema on täysin toimiva ja ilman korruptiota.

Varmista myös ohjelmiston tarkastuksen ohella, että kaapelit on kytketty oikein. Jos kyseessä on ulkoinen asema kannettavan kotelon kanssa, irrota se ja liitä se uudelleen. Kokeile sen jälkeen vielä kerran.

Ohjelmistollisesti kokeile jollakin näistä ohjelmista tarkistaaksesi virheet. Tärkeää ei ole alustaa asemaa manuaalisesti, koska tämä vaatii kaikkien tietojen pyyhkimisen. Ja jos sinulla on jotain arvokasta kyseisessä asemassa, pyyhkiminen ei todennäköisesti ole sitä, mitä haluat.

3. Yritä korjata asema

 1. Avata Levynhallinnointi (kuten ensimmäisessä ratkaisussa selitettiin).
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kyseistä levyä ja avaa Ominaisuudet.
 3. Valita Työkalut.
 4. Alla Virheen tarkistus osio, napsauta Tarkistaa.asemavirhe tarkistaa win 10
 5. Toimenpide saattaa kestää jonkin aikaa aseman koosta riippuen.

Huomautus: Jos asema näkyy Levynhallinnassa, voit yrittää korjata sen Error Checking -työkalulla. Tämä saattaa toimia tai ei, koska asema saattaa näyttää Tuntemattomalta.

4. Alusta asema

 1. Avata Levynhallinnointi.
 2. Napsauta vasemmassa alakulmassa alustamatonta levyä ja valitse Alusta levy kontekstivalikosta.levyä ei voi alustaa
 3. Valitse osion tyyli, GPT tai MBR. Tämä tulee pyyhkiä kaikki levymuistista.levyä ei voi alustaa
 4. Napsauta OK ja yritä käyttää asemaa.

Huomautus: Lopuksi, jos et pysty alustamaan asemaa, ainoa asia, jonka voit tehdä, on alustaa asema ja aloittaa alusta.

Ennen kuin teet tämän, kokeile tietysti jotakin ilmaista tai maksullista palautusohjelmistoa saadaksesi tietosi irti. Voit kokeilla jotakin näistä ohjelmista tehdäksesi niin, mutta muista, että tuskin onnistut saamaan 100 % tiedoista.

Mitä tehdä, jos en voi alustaa levyä Windows 11:ssä?

Jos olet päivittänyt Windows 11:een, olet todennäköisesti huomannut, että uusien ominaisuuksien ja parannetun suunnittelun lisäksi uusi käyttöjärjestelmä ei eroa paljon vanhasta Windows 10:stä.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Ja valitettavasti se peri monia ongelmia vanhasta käyttöjärjestelmästä, mukaan lukien ongelman, jossa järjestelmä ei voi alustaa levyä.

Onneksi kaikki yllä esittämämme ratkaisut Windows 10:lle toimivat samalla pääytimenä Windows 11:ssä pienin muutoksin suunnitteluosaan.

Levyä ei voi alustaa: 4 tapaa korjata tai pakottaa asema

Kun olet korjannut levyongelman Windows 11:ssä, suosittelemme myös avaamaan Tiedostonhallinta sovellus ja suorittaa a Levyn puhdistuskuten yllä olevassa kuvakaappauksessamme näkyy.

Tämä toimenpide ei ainoastaan ​​​​vapauta levytilaa, vaan myös päästä eroon ajan mittaan kertyneestä roskista.

Yllä olevat ratkaisut auttavat sinua milloin tahansa kiintolevyä ei voi alustaa Windows 10:ssä ja 11:ssä ja toivomme, että nyt tilanne on palautunut.

Pitäisikö minun alustaa levy MBR- vai GPT-muodossa?

Ennen kuin päätät, minkä osion tyylin valitset, sinun tulee ensin tietää, mikä on kiintolevysi tilavuus.

Joten jos se on pienempi kuin 2 Tt, voit yhtä hyvin alustaa sen MBR:ksi, koska MBR-levy tukee enintään 2 Tt osiota kohden.

Tästä huolimatta, jos se osoittautuu suuremmiksi kuin 2 Tt, sinun on alustettava GPT:hen varmistaaksesi, että kaikki levytila ​​on käytettävissä, mutta et aina voi tehdä sitä.

Jotta näin kävisi, sinun on myös varmistettava, että emolevysi on UEFI ja käyttöjärjestelmäsi tukevat GPT:tä.

Lisäksi Microsoft ilmoitti virallisesti, että Windows 11 -järjestelmä tukee UEFI:ää vain, jos käytät Tarkista päivitys -ominaisuutta päivittääksesi Windows 11:een Windows 10:stä, käyttäjien on valittava GPT-levy Win 11 -päivitykseen.

Tiedä, että tämä virheilmoitus voi tulla monissa muodoissa, kuten näytämme sinulle juuri nyt:

 • Levyä ei voi alustaa Pääsy kielletty
 • Levyä ei voi alustaa Laite ei ole valmis
 • Levyä ei voi alustaa Levynhallinnassa
 • Levyn I/O-laitevirhe ei voi alustaa
 • Levyä ei voi alustaa. Virheellinen toiminto
 • Levyä ei voi alustaa Fatal Device Hardware error
 • Levyn syklistä redundanssia ei voi alustaa

Kuinka alustan kiintolevyn menettämättä tietoja?

Jotta voit tehdä tämän onnistuneesti, sinun on käytettävä jotakin erikoistunutta kiintolevyn palautusohjelmistoa, joka ei voi ainoastaan ​​suorittaa yleisiä poistettujen tiedostojen palautusta, alustettua tietojen palautusta ja RAW-aseman palautusta, vaan myös palauttaa tietoja levykkeiltä, ​​joihin ei ole pääsyä, kuten tässä tapauksessa.

Jos et edelleenkään pysty alustamaan levyä, harkitse sen vaihtamista. Todennäköisin syy tähän on laitteiston toimintahäiriö ja sitä on vaikea korjata.

Saatat myös olla kiinnostunut oppaastamme siitä, mitä tehdä, jos kiintolevy puuttuu Windows 10/11 -päivityksen jälkeen, koska se on myös melko yleinen ilmiö.

Tämä on kaikki mitä sinun tulee tietää, jos haluat tarkistaa alustetun levyn menettämättä tietoja tai jos et voi käyttää sitä, koska levy on tuntematon, alustettu tai varaamaton.

Jos sinulla on muita kysymyksiä tai ehdotuksia, pyydämme sinua käyttämään alla olevaa kommenttiosiota ja kertomaan meille kaikista niistä.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.