• iTunes-kirjasto voi tukkeutua ja epäsiisti, joten kirjaston poistaminen voi olla hyödyllistä.
 • iTunes-kirjaston poistaminen ei poista iTunes-sovellusta tietokoneeltasi.
 • iTunes Library.itl- ja iTunes Music Library.xml -tiedostojen uudelleennimeäminen Macissa ja Windowsissa poistaa kirjaston ja luo uusia kirjastotiedostoja.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Jostain syystä käyttäjät saattavat haluta tyhjentää musiikkikirjastonsa tietokoneestaan. Se voi auttaa poistamaan ei-toivottuja musiikkilatauksia tai perustamaan uuden kirjaston. Siksi käymme läpi kuinka iTunes-kirjasto poistetaan tietokoneesta.

Käyttäjät voivat myös tarkistaa, kuinka iTunes-kirjasto siirretään Dropboxiin pitääkseen sen turvassa tai jakaa sen muiden käyttäjien kanssa.

Contents

Poistaako iTunes-kirjaston poistaminen sen tietokoneeltasi?

Monet käyttäjät ovat uteliaita, poistaako iTunes-kirjaston poistaminen iTunes-sovelluksen heidän tietokoneestaan. Suora vastaus kysymykseen on ei. iTunes-kirjaston poistaminen ei vaikuta sen asiakastietokoneeseen.

Lisäksi iTunes-kirjaston poistaminen poistaa kaikki musiikkisi, soittolistasi ja muut iTunes-kirjastossasi olevat kohteet.

iTunes-kirjaston tyhjentäminen ei myöskään vaikuta tuotteidesi ostooikeuksiisi. Voit helposti ladata ne tai luoda varmuuskopion iTunes-kirjastoosi jonnekin.

Lyhyesti sanottuna iTunes-kirjaston poistaminen ei poista sen sovellusta tietokoneeltasi. Sen sijaan se on tapa poistaa ei-toivotut tai tukkeutuneet kirjastot ilman ohjelmistoa iTunes-kirjaston korjaamiseen Windows 11:ssä.

Kuinka poistan iTunes-musiikkikirjaston tietokoneeltani?

Ennen kuin jatkat, suosittelemme tutustumaan oppaaseemme iTunesin varmuuskopion sijainnin löytämisestä ja muuttamisesta Windows 11:ssä. Se auttaa pitämään kirjaston ja muut iTunes-kohteet ennallaan, jos kohtaat ongelmia kirjaston poistoprosessissa.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Poista iTunes-musiikkikirjasto tietokoneeltasi seuraavasti:

1. Poista iTunes-kansiosta

1.1 Windowsin kautta

 1. Sulje iTunes sovellus tietokoneellesi ja paina Windows + E avain avaamiseen Windowsin Resurssienhallinta.
 2. Navigoi kohtaan Musiikki kansio ja napsauta sitten iTunes-kansio.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 3. Poista iTunes Library.itl ja iTunes Music Library.xml kansiossa olevia tiedostoja.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 4. Käynnistä iTunes uudelleen ja tarkista, oletko tyhjentänyt kirjaston onnistuneesti.

iTunes Library.itl- ja iTunes Music Library.xml -tiedostojen poistaminen poistaa niiden ominaisuudet sovelluksesta. Tarkista kuinka korjata tietokone, jolla ei ole lupaa suorittaa iTunes-virhe, jos törmäät siihen tietokoneellasi.

1.2 Macin kautta

 1. Sulje iTunes sovellus Macissasi, napsauta Mennä näytön yläpalkissa ja napsauta sitten Koti.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 2. Kaksoisnapsauta Musiikki kansio ja napsauta iTunes.
 3. Etsi ja poista iTunes Library.itminä ja iTunes Music Library.xml.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 4. Käynnistä iTunes ja tarkista, oletko tyhjentänyt kirjaston onnistuneesti.

Nämä vaiheet poistavat iTunes-kirjaston MacBookistasi.

2. Palauta iTunes-kirjasto

2.1 Windowsille

 1. Lehdistö Windows + E avain avaamiseen Tiedostonhallinta.
 2. Navigoi seuraavaan sijaintiin: C:\Users\Music\iTunesKuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella iTunes Library.itl tiedosto, valitse Nimeä uudelleen avattavasta valikosta ja muuta nimeksi iTunes Library.old.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella iTunes Music Library.xml tiedosto, valitse Nimeä uudelleen avattavasta valikosta ja syötä sitten iTunes Music Library.old.
 5. Käynnistä iTunes-sovellus uudelleen.

iTunes-kirjaston nollaaminen luo uusia iTunes Library.itl- ja iTunes Music Library.xml -tiedostoja tietokoneellesi. Lue oppaamme siitä, mitä tehdä, jos iTunes ei avaudu Windows 11:ssä.

2.2 Macille

 1. Sulje iTunes sovellus Macissasi, napsauta Mennä näytön yläpalkissa ja napsauta Koti.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 2. Kaksoisnapauta Musiikki kansio ja napsauta sitä iTunes.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella iTunes Library.itl tiedosto ja nimeä tiedosto uudelleen nimellä iTunes Library.old.Kuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella iTunes Music Library.xml tiedosto ja nimeä tiedosto uudelleen nimellä iTunes Music Library.old.
 5. Käynnistä iTunes ja tarkista, onko iTunes-kirjastosi nollattu.

iTunes Library.itl- ja iTunes Music Library.xml -tiedostojen uudelleennimeäminen nollaa niiden komponentit ja luo uusia.

3. Tyhjennä iTunes-kirjasto manuaalisesti

 1. Avata iTunes tietokoneellasi.
 2. Klikkaa Mediatyyppi jota haluat muokata (musiikki, elokuvat, podcastit jne.)
 3. Valitse Tuotteet jonka haluat poistaa iTunes-kirjasto ja paina Poistaa avain. TAIKuinka poistaa iTunes-kirjasto tietokoneelta [Full Guide]
 4. Lehdistö Ctrl + A -näppäintä korostaaksesi kaikki valitun mediaosan kohteet, ja paina sitten Poistaa avain. (Windowsille)
 5. Lehdistö Komento + A -näppäintä korostaaksesi kaikki valitun mediaosan kohteet, ja paina sitten Poistaa avain. (Mac)
 6. Toista yllä olevat vaiheet muille mediatyypeille, jotka haluat poistaa iTunes-kirjastosta.

Manuaalinen poistotapa antaa käyttäjille vapauden vapauttaa joitakin kirjaston kohteita poistoprosessista.

Lopuksi lukijamme voivat tarkistaa oppaamme siitä, mitä tehdä, jos Windows 11 poisti iTunes-kirjaston ilman käyttäjän lupaa.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.