• Jos et voi avata ZIP-tiedostoja Windows 10:ssä, voit olla varma, että on olemassa muutamia tapoja ratkaista tämä ongelma.
 • Huomaa, että tämä voi johtua ZIP-arkiston avaamiseen käytetyn sovelluksen toimintahäiriöstä.
 • Epävakaa Internet-yhteys on myös korteissa, joten käy tässä Internet & verkkoratkaisut -osiossa.
 • Tutustu PC-ohjelmiston vianmäärityskeskukseemme ja löydät lisää oppaita samanlaisten ongelmien korjaamiseen.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten PC-ongelmien korjaamiseen suosittelemme DriverFixiä:
Tämä ohjelmisto pitää ohjaimet käynnissä ja suojaa näin yleisiltä tietokonevirheiltä ja laitteistovikoilta. Tarkista kaikki ohjaimesi nyt kolmella helpolla vaiheella:

 1. Lataa DriverFix (vahvistettu lataustiedosto).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi kaikki ongelmalliset ajurit.

 3. Klikkaus Päivitä ajurit saada uusia versioita ja välttää järjestelmän toimintahäiriöt.

 • DriverFix on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Ei ole epäilystäkään siitä, että ZIP on yksi suosituimmista pakatuista tiedostomuodoista, joita käytetään tärkeiden tiedostojen tallentamiseen, salaamiseen ja jakamiseen. Siitä huolimatta on aikoja, jolloin ZIP-tiedosto ei avaudu Windows 10:ssä.

Jotkut kuvasivat vain yhden tavallisen ZIP-tiedoston saamista sähköpostin liitetiedostona. He latasivat sen Windows 10 -järjestelmäänsä ja yrittivät purkaa sen sisällön.

Kuitenkin sen avaaminen WinRARilla johtaa vain virheilmoitukseen, jossa sanotaan, että tämä Pakattu kansio on virheellinen tai he eivät yksinkertaisesti voi avata ZIP-tiedostoa Windows 10:ssä.

Jos nämä ongelmat eivät ole sinulle vieraita, harkitse jotakin seuraavista syyllisistä: ZIP-arkistojen avaamiseen käytettävän sovelluksen toimintahäiriö, haitalliset virushyökkäykset, Internet-yhteysongelmat ja paljon muuta.

Tutustu alla tarkemmin ja opi muutama yksinkertainen tapa ratkaista tämä ongelma Windows 10:ssä. Yksi näistä vianetsintävinkeistä toimii todennäköisesti myös sinulle.

Contents

Mitä voin tehdä, jos en voi avata ZIP-tiedostoa Windows 10:ssä?

1. Kokeile toista tiedostojen pakkaustyökalua

Hyödyllisten tiedostojen pakkausratkaisujen avulla voit hallita tehokkaasti arkistojasi ja muita tiedostotyyppejä, jotka sinun on siirrettävä tai vastaanotettava eri lähteistä.

Jos sinun on käsiteltävä ZIP-tiedostoja ja purettava tietoeriä säännöllisesti, tällaiset ohjelmistot voivat olla sinulle suureksi avuksi.

On myös suositeltavaa käyttää muita valmiita pakkausohjelmia ZIP-tiedostojen avaamiseen ilman ongelmia, joten ole tietoinen Windows 10:n parhaista tiedostojen pakkaustyökaluista.

2. Tarkista tietokoneesi tehokkaalla virustorjuntaohjelmalla

Vaikka olisit varovainen ja käytät virustorjuntatyökalua, voit helposti poimia tietokoneviruksen/haittaohjelman sähköpostin liitetiedostojen, musiikin jakamisen, pelaamisen, selaamisen tai muiden verkkotoimintojen kautta.

Jotkut tietokonevirukset on ohjelmoitu varastamaan tietoja tai vahingoittamaan tiedostoja, joten älä epäröi suorittaa tarkistusta käyttämällä vankkaa virustorjuntaa.

ZIP-muoto on selkeästi tavoite; se sisältää suuren määrän tiedostoja, jotka puretaan ennen kuin saat mahdollisuuden tarkastella niitä. Siitä tulee vakava ongelma, jos tarkasteltava Zip-tiedosto ei avaudu.

Lisäksi voit hyötyä muiden luotettujen virustentorjuntaratkaisujen tarjoamista ylivoimaisista virustentorjuntaominaisuuksista. Pysyäksesi suojattuna voit aina käyttää huippuluokan tietoturvatyökaluja.

Sinulla on useita luotettavia virustorjuntaohjelmistoja, joissa on korkea tunnistusnopeustoiminto, joka varmasti tarjoaa kattavan tiedostosi tarkistuksen.

3. Varmista, että Internet-yhteytesi on vakaa

Internet-yhteys on vakaa

Jos kohtaat usein Internet-ongelmia, jotka johtavat verkkoyhteyden katkeamiseen ja uudelleen muodostamiseen, analysoi asiat hetken aikaa.

Keskeytys ZIP-tiedoston lataamisen aikana on selvästi toinen mahdollinen syy siihen, että avaaminen tai purkaminen ei onnistu Windows 10:ssä

Jos Internet-yhteys on epävakaa, älä epäröi noudattaa muutamia vianetsintävinkkejä, kuten tässä on kuvattu:

 • Tarkista ensin kaapelimodeemi, tuntuuko se kuumalta. Anna tarvittaessa jäähtyä muutama minuutti.
 • Voit myös sammuttaa tietokoneen ja sammuttaa sitten modeemin irrottamalla virtajohdon modeemin takaa. Jätä se irti muutamaksi sekunniksi ja kytke se sitten takaisin modeemiin.
 • Jos modeemin uudelleenkäynnistäminen ei vaikuttanut asiaan, ota huomioon, että tietokoneesi verkkokortti ei ehkä myöskään pysty ylläpitämään vakaata Internet-yhteyttä.
 • Ota lopuksi yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi varmistaaksesi, ettei ongelma ole heidän päässään.

Se, että ZIP-tiedosto ei avaudu Windows 10:ssä, on todella turhauttavaa. Tämä estää sinua toimimasta tehokkaasti, mutta sinun pitäisi pystyä korjaamaan se aiemmin mainittujen ratkaisujemme avulla.

Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia tästä ongelmasta, lähetä ne alla olevaan kommenttiosaan.