• Jotkut Windows 10 -käyttäjät ilmoittavat, että Wi-Fi-yhteys katkeaa usein.
 • Useimmissa tapauksissa taustalla oleva ongelma ei ole suuri, eikä syytä huoleen.
 • Koostimme oppaan siitä, mitä tehdä yleisimmille syyllisille, jotka johtavat Wi-Fi-verkkosi katkeamiseen.
 • Löydät alta vaiheittaiset ohjeet reitittimen laiteohjelmiston päivittämiseen, WLAN Autoconfig -asetusten nollaamiseen, reitittimen asettamiseen tietylle kanavalle ja paljon muuta.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten PC-ongelmien korjaamiseen suosittelemme DriverFixiä:
Tämä ohjelmisto pitää ohjaimet käynnissä ja suojaa näin yleisiltä tietokonevirheiltä ja laitteistovikoilta. Tarkista kaikki ohjaimesi nyt kolmella helpolla vaiheella:

 1. Lataa DriverFix (vahvistettu lataustiedosto).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi kaikki ongelmalliset ajurit.

 3. Klikkaus Päivitä ajurit saada uusia versioita ja välttää järjestelmän toimintahäiriöt.

 • DriverFix on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Contents

Mitä tehdä, jos Wi-Fi-yhteys katkeaa jatkuvasti

 1. Suorita Windowsin verkon vianmääritys
 2. Päivitä reitittimen laiteohjelmisto
 3. Aseta reitittimesi tietylle kanavalle
 4. Palauta DHCP-palvelimen asetukset
 5. Palauta reitittimesi tehdasasetukset
 6. Muuta virranhallinta-asetuksiasi
 7. Nollaa WLAN AutoConfig
 8. Palauta verkkoohjain

Jos WiFi-yhteytesi katkeaa jatkuvasti ilman erityistä syytä, näytämme sinulle muutaman kiertotavan tämän yhteysongelman ratkaisemiseksi. Toivomme, että ainakin yksi seuraavista ratkaisuista on hyödyllinen.

Wi-Fi katkeaa jatkuvasti Windows 10:ssä

1. Suorita Windowsin verkon vianmääritys

Ennen kuin yritämme mitään radikaalimpaa, aiomme kokeilla perinteistä, helppoa ratkaisua. Aiomme käyttää Windowsin vianmääritysohjelmaa ja toivomme, että se löytää WiFi-yhteysongelman syyn ja tarjoaa meille oikean ratkaisun. Voit suorittaa Windowsin verkon vianmäärityksen seuraavasti:

 1. Siirry kohtaan Haku, kirjoita vianetsintä ja siirry kohtaan Vianmääritys
 2. Alla Tietokoneongelman vianmääritys Klikkaa Verkko ja Internet
 3. Napsauta Verkkosovitin käynnistääksesi vianmäärityksen
KORJAUS: Wi-Fi-yhteys katkeaa jatkuvasti Windows 10/11:ssä

Voit myös suorittaa verkon vianmäärityksen Asetukset-sivulta. Avaa vain Asetukset > siirry kohtaan Päivitys ja suojaus > Vianmääritys ja suorita vianmääritys.

KORJAUS: Wi-Fi-yhteys katkeaa jatkuvasti Windows 10/11:ssä

Vianetsintäohjelma tarkistaa tietokoneesi ja antaa sinulle korjauksia, jos se löytää jotain. Toisaalta, jos tämä perinteinen ratkaisu ei toiminut sinulle, voit yhtä hyvin kokeilla joitain alla luetelluista ratkaisuista.

2. Päivitä reitittimen laiteohjelmisto

Ohjainten päivittäminen on yksi yleisimmistä ratkaisuista lähes kaikkiin Windowsiin liittyviin ongelmiin, varsinkin jos käytät Windows 10:tä, koska se ei silti ole yhteensopiva monien ohjainten ja muiden ohjelmistojen kanssa. Voit päivittää reitittimesi laiteohjelmiston tarkistamalla reitittimesi mallin ja siirtymällä valmistajan verkkosivustolle ja etsimällä sopivan ohjaimen tai ohjelmistopäivityksen.

Saatat myös saada päivityksen langattomille ohjaimillesi Windows Updaten kautta, koska Microsoft julkaisee uusia päivityksiä käyttäjilleen joka päivä, joten tarkista Windows-päivitykset vielä kerran.

Suosittelemme myös kolmannen osapuolen työkalua lataamaan automaattisesti ja turvallisesti kaikki ajan tasalla olevat ohjaimet tietokoneellesi.

Sen lisäksi, että se säästää paljon aikaa, se löytää täydellisen ohjainversion laitteistollesi. Tämä eliminoi pysyvän vaurion riskin, jonka viallinen kuljettaja voi aiheuttaa.

Suosittelemamme työkalu voi myös korjata laitteesi vaurioituneet tai puuttuvat ohjaimet. Voit asettaa sen toimimaan taustalla ja päivittää ajurit säännöllisesti aina tarvittaessa.

Hanki DriverFix

3. Aseta reitittimesi tietylle kanavalle

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Ensin meidän on selvitettävä oikea WiFi-kanava. Paras vaihtoehto olisi luultavasti yksi pieni kolmannen osapuolen ohjelmisto, Nirsoftin WiFiInfoView, joka ei vaadi edes asennusta, vain pura ja suorita se. Aiot käyttää WiFiInfoView’ta nähdäksesi kaikki kutakin kanavaa käyttävät verkot. Selvitä, mitä kanavaa useimmat verkot käyttävät, ja vaihda toiseen, vähemmän varattuun kanavaan.

Nyt kun olemme päättäneet, mitä kanavaa haluamme käyttää, meidän on siirrettävä yhteys kyseiseen kanavaan. Siirry selaimeesi, kirjoita reitittimesi osoite ja kirjaudu sisään. Jos et tiedä reitittimesi osoitetta, siirry komentokehotteeseen ja kirjoita ipconfig komentaa ja etsiä Oletusyhdyskäytävä.

Kun olet kirjautunut sisään reitittimen asetuksiin, siirry kohtaan Langaton > Langattomat perusasetukset, määritä uusi kanava, mutta käytä muuta kuin oletuskanavaa. Jos käytät kaksoissidosreititintä, tee nämä asetukset molemmille taajuuksille (2,4 GHz ja 5 GHz).

4. Palauta DHCP-palvelimen asetukset

Jos langaton yhteytesi muodostaa yhteyden, katkaisee yhteyden ja muodostaa yhteyden uudelleen vain muutaman sekunnin ajan, tietokoneesi yrittää ehkä löytää IP-osoitetta ja DHCP-palvelin ei toimi kunnolla. Voit korjata tämän ongelman seuraavasti:

 1. Siirry Hakuun, kirjoita cmd ja avaa komentokehote
 2. Kirjoita seuraava rivi ja paina Enter:
  • ipconfig.exe/release
 3. Kirjoita tämän jälkeen tämä komentorivi ja paina Enter:
  • ipconfig.exe/renew

5. Palauta reitittimesi tehdasasetukset

Jos mikään aiemmista ratkaisuista ei toiminut, yritä palauttaa reitittimesi tehdasasetukset. Voit nollata reitittimen painamalla reitittimen takana olevaa pienoispainiketta. Mutta koska tämä painike on sijoitettu pieneen reikään, sinun on painettava painiketta jollain tapaa (kuten hammastikkua tai paperiliittimen päätä).

Pidä sitä painettuna 10 sekuntia, niin reititin nollautuu. Kun olet nollannut reitittimen, sinun on määritettävä sen asetukset uudelleen ja asetettava uusi salasana.

6. Muuta virranhallinta-asetuksiasi

Jos sallit tietokoneen sammuttaa Wi-Fi-laitteesi virran säästämiseksi, tämä saattaa selittää, miksi sinulla on ajoittaisia ​​Wi-Fi-yhteysongelmia. Voit korjata tämän seuraavasti:

 1. Siirry Verkko- ja jakamiskeskukseen > valitse Muuta sovittimen asetuksia.muuta adapterin asetuksia
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella WiFi-sovitinta > siirry kohtaan Ominaisuudet > valitse Määritä.määritä wifi-asetukset
 3. Siirry Virranhallinta-välilehteen > poista valinta ruudusta Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi > OK.
salli tietokoneen sammuttaa laite säästää virtaa

7. Nollaa WLAN AutoConfig

Jos mikään ei toiminut tähän mennessä, WLAN AutoConfigin nollaaminen voi olla vastaus ongelmaasi:

 1. Siirry kohtaan Käynnistä > kirjoita services.msc > paina Enter.
 2. Etsi WLAN AutoConfig -ominaisuus ja kaksoisnapsauta sitä (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja siirry Ominaisuudet-kohtaan).wlan autoconfig windows 10
 3. Siirry kohtaan Käynnistystyyppi > muuta se automaattiseksi > paina Käytä.wlan autoconfig automaattinen
 4. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, katkeaako WiFi edelleen.

8. Palauta verkkoohjain

Jos tämä ongelma ilmenee heti uusimpien Windows 10 -päivitysten asentamisen jälkeen, sinun kannattaa myös yrittää palauttaa verkkoohjain. Tehdä tämä:

 1. Avaa Laitehallinta > siirry kohtaan Verkkosovittimet > etsi verkkosovittimen nimiVerkkosovittimet
 2. Napsauta sovitinta hiiren kakkospainikkeella ja siirry kohtaan Ominaisuudet
 3. Valitse Ohjain-välilehti > napsauta vaihtoehtoa “Palauta ohjain”
 4. Suorita prosessi loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

Toivomme, että ainakin yksi näistä ratkaisuista ratkaisi ongelmasi. Kerro meille, jos sinulla on edelleen WiFi-ongelmia.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.