• USB 3.0 -portin toimimattomuus on melko yleinen virhe, jonka Windows-käyttäjät kohtaavat, varsinkin järjestelmäpäivityksen suorittamisen jälkeen.
 • Onneksi ongelma ei ole suuri, ja voit löytää muutaman nopean ja helpon korjauksen, jonka pitäisi korjata se.
 • Annamme sinulle vaiheittaiset ohjeet ajurien uudelleenasentamiseen manuaalisesti ja erillisellä ohjelmistolla.
 • Löydät myös tietoja vianmäärityksen suorittamisesta, rekisterin säätämisestä, ohjaimen kirjaimen vaihtamisesta ja paljon muuta.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Contents

Mitä tehdä, jos USB 3.0 -portti ei toimi

 1. Asenna USB 3.0 -ohjaimet uudelleen
 2. Suorita Laitteiston ja laitteiden vianmääritys
 3. Muita ratkaisuja

Kukapa ei haluaisi hyödyntää uusimpia markkinoilla olevia USB 3.0 -laitteita? Uuden siirtonopeuden ansiosta USB 3.0 tekee ihmeitä.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen tietokoneet tai kannettavat tietokoneet eivät tunnista USB 3.0 -portteja. Tämä ei koske vain Windows 10:tä, vaan se vaikuttaa myös Windows 8.1:een ja Windows 7:ään.

Onneksi meille on olemassa erittäin helppoja korjauksia USB 3.0 -ongelmaan Windows 10, 8.1, 7, jotka luetellaan alla olevassa opetusohjelmassa.

Mutta ensin meidän on varmistettava, että laitteistomme toimii oikein. Jos sinulla on esimerkiksi ongelma emolevyn kanssa tai USB 3.0 -portit ovat vaurioituneet, tässä tapauksessa sinun on mentävä liikkeeseen, josta ostit tietokoneen tai kannettavan tietokoneen, ja korjata se siellä.

RATKAISTU: USB 3.0 -portti ei tunnista laitteistoa

USB 3.0 -tunnistusongelmat tulevat yleensä Windows 10-, Windows 8 Pro- tai Windows 8 Enterprise -päivityksen rinnalla. Tämän ongelman korjaamiseksi käytämme Windows 10- tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmäämme, meidän on siirryttävä laitehallintaan.

Ratkaisu 1 – Asenna USB 3.0 -ohjaimet uudelleen

 1. Napsauta (vasen painike) “Käynnistä” -painiketta näytön oikeassa alakulmassa.
 2. Kirjoita “Käynnistä”-valikon hakukenttään sanat “Laitehallinta”.
 3. Napsauta (vasen painike) “Device Manager” -kuvaketta, joka tulee näkyviin haun jälkeen.
 4. Etsi “Laitehallinta”-ikkunassa kolmannen osapuolen USB 3.0 -ohjaimia ja poista ne Windows 10, 8 -järjestelmästäsi.
  Merkintä: Etsi myös kolmannen osapuolen ohjelmia, jotka voidaan asentaa USB 3.0 -portteihin, ja poista myös sen asennus.
 5. Käynnistä Windows 10, 8 -tietokone tai kannettava tietokone uudelleen.
 6. Kun olet käynnistänyt Windows 10, 8 -tietokoneen uudelleen, sinun on odotettava noin 5–10 minuuttia, jotta järjestelmä asentaa tarvittavat ohjaimet USB 3.0 -portteihin.

Sinulla on myös mahdollisuus käyttää erityisiä ohjelmistoja, kuten DriverFix. Se on kevyt työkalu, joka löytää tietokoneeltasi puuttuvat, vaurioituneet tai vanhentuneet ohjaimet ja korjaa ne automaattisesti.

Driverfix on nopeampi ja myös turvallisempi vaihtoehto, koska se löytää aina laitteistollesi vastaavan ajuriversion eliminoiden viallisten ajurien aiheuttamat ongelmat.

Hanki Driverfix

Ratkaisu 2 – Suorita Laitteiston ja laitteiden vianmääritys

Jos ongelma jatkuu USB 3.0 -ohjainten uudelleenasennuksen jälkeen, kokeile suorittaa Laitteiston ja laitteiden vianmääritys. Jos käytössäsi on Windows 10, siirry kohtaan Asetukset > Päivitys ja suojaus > Vianmääritys > etsi ja suorita vianmääritys.

Laitteiston ja laitteiden vianmääritys

Jos käytössäsi on Windows 7 tai Windows 8.1, voit käynnistää vianmäärityksen Ohjauspaneelista. Avaa Ohjauspaneeli > kirjoita hakupalkkiin vianetsintä > napsauta Vianmääritys > Näytä kaikki nähdäksesi kaikki käytettävissä olevat vianetsintätyökalut. Valitse sitten Laitteiston ja laitteiden vianmääritys suorittaaksesi sen.

laitteiston ja laitteiden vianmäärityksen ohjauspaneeli

Ratkaisu 3 – Muita ratkaisuja

Jos et edelleenkään voi käyttää USB 3.0 -portteja, tässä on joitain lisäratkaisuja tämän ongelman korjaamiseksi:

 • Poista USB-selektiivinen keskeytysasetus käytöstä
 • Säädä rekisteriäsi
 • Käytä toista kaapelia
 • Vaihda aseman kirjain (jos ongelma vaikuttaa ulkoiseen ohjaimeen).

Tässä vianetsintäoppaassa on vaiheittaiset ohjeet näiden ratkaisujen käyttöönotosta.

Kun olet noudattanut tätä opetusohjelmaa, sinulla pitäisi olla korjattu USB 3.0 -portin tunnistusongelmat Windows 10, 8.1:ssä. Jätä meille viesti alla oleviin kommentteihin, jos tämä opetusohjelma auttoi sinua USB 3.0 -ongelmissasi. Kerro meille, mikä ratkaisu toimi sinulle.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.