• Jos Wi-Fi-tulostimesi ei näy, tarvitset varmasti auttavan käden.
 • Näytämme sinulle, kuinka langaton tulostin kytketään kannettavaan tietokoneeseen oikein.
 • Ongelma saattaa johtua siitä, että tulostinta ja tietokonetta ei ole yhdistetty samaan yhteyspisteeseen.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten PC-ongelmien korjaamiseen suosittelemme DriverFixiä:
Tämä ohjelmisto pitää ohjaimet käynnissä ja suojaa näin yleisiltä tietokonevirheiltä ja laitteistovikoilta. Tarkista kaikki ohjaimesi nyt kolmella helpolla vaiheella:

 1. Lataa DriverFix (vahvistettu lataustiedosto).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi kaikki ongelmalliset ajurit.

 3. Klikkaus Päivitä ajurit saada uusia versioita ja välttää järjestelmän toimintahäiriöt.

 • DriverFix on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Monilla Windows 10 -käyttäjillä, jotka yrittivät asentaa tulostimiaan langattomaan verkkoon, on ongelmia yhteyden muodostamisessa. Vaikka verkkoyhteytesi toimii moitteettomasti ja myös langaton tulostin on kytketty verkkoon, normaalisti voit silti kohdata paljon ongelmia.

Miksi en näe langatonta tulostinta verkossani? – Se on iso kysymys, ja yritämme vastata siihen oikein tänään.

Contents

Miksi tietokone ei löydä langatonta tulostinta?

Jotkut yleisimmistä ongelmista, joita saattaa esiintyä, ovat langattoman tulostimen väärät asetukset, jotka olet ehkä unohtanut, tai Windows 10:ssä ei ole tätä ominaisuutta. Etsi laitteita ja sisältökytkintä.

Tässä on joitain tämän ongelman todennäköisiä syitä:

 • PC ja langaton tulostin eivät ole yhteydessä samaan verkkoon – Tulostimen tunnistamiseksi laitteesi on oltava yhdistetty samaan Wi-Fi-yhteyspisteeseen.
 • Palomuuri estää tulostimen – Kuten monien muiden verkkolaitteiden kohdalla, liian innokas palomuuri saattaa pitää viestintää tulostimesi kanssa uhkana ja estää sen.
 • Väärät jakamisasetukset – Jos tulostin on liitetty verkkoon toisen tietokoneen kautta, tarkista kyseisen tulostimen jakamisasetukset kyseisessä tietokoneessa.
 • Tulostin on offline-tilassa – Se voi tarkoittaa monia asioita, kuten sitä, että tulostin ei ole päällä, sitä ei ole kytketty reitittimeen kunnolla tai jopa tyhjää väriainetta.

Lukijamme ilmoittivat myös seuraavista ongelmista, jotka todennäköisesti ratkaistaan ​​käyttämällä alla olevia samoja ratkaisuja: jotkut eivät löydä tulostinta verkosta tai Wi-Fi-tulostin ei näy ollenkaan.

Mitä tulee kannettaviin tietokoneisiin, jotka eivät löydä langatonta tulostinta, luettelo sisältää Epson-, Brother-, HP-mallit ja muut sekä tapaukset, joissa Canon-tulostin on kytketty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä.

Nyt kun tiedämme tämän ongelman mahdolliset syyt, korjataan se alla olevien ratkaisujen avulla.

Kuinka saan tietokoneen tunnistamaan langattoman tulostimeni?

Ennen kuin siirryt varsinaisiin vianmääritysratkaisuihin, tehdään joitain alustavia tarkistuksia ja tehdään joitain helppoja korjauksia:

 • Sammuta reititin, odota vähintään 30 sekuntia ja käynnistä se uudelleen. Odota vielä 30 sekuntia, jotta reititin käynnistyy uudelleen, ja tarkista, onko langaton tulostin yhdistetty reitittimeen.
 • Varmista, että sinulla on uusin laiteohjelmisto tulostimelle ja reitittimelle. Tätä varten on suositeltavaa liittää tulostin tietokoneeseen kaapelilla ja asentaa kaikki tarvittavat ohjelmistot.
 • Tarkista, ovatko tulostin ja tietokone yhdistetty samaan Wi-Fi-yhteyspisteeseen. Jos tulostin jaetaan toisen tietokoneen kautta, varmista, että muodostat yhteyden samaan verkkoon kuin tämä tietokone.
 • Varmista, että tulostin on päällä ja yhdistetty reitittimeen. Yleensä näytössä on vihreä merkkivalo tai kuvake, joka osoittaa sen (jos tulostimessa on sellainen).
 • Poista virustorjunta ja palomuuri väliaikaisesti käytöstä.
 • Siirrä tulostin lähemmäs reititintä ja varmista, että niiden välissä ei ole esteitä.

Jos olet tarkistanut nämä yksinkertaiset toimenpiteet, yritetään korjata tämä ongelma alla olevilla ratkaisuilla.

1. Lisää tulostin käyttämällä sen IP-osoitetta

 1. Jos olet varma, että tulostin on liitetty reitittimeen oikein, käytä laitteen käyttöoppaassa annettuja tietoja, tarkista tulostimen IP-osoite reitittimen asetuksista.
 2. Joten kun olet kirjautunut reitittimen asetussivulle, etsi liitettyjä tai kytkettyjä laitteita, ja sieltä sinun pitäisi löytää tulostimesi Langattomat laitteet lista. Kirjoita muistiin sen IP-osoite.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 3. Napsauta nyt alkaa painike, kirjoita ohjataja valitse Ohjauspaneeli tuloksista.
 4. Valita Laitteet ja tulostimet.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 5. Jos näet tulostimen laiteluettelossa, napsauta sitä ja valitse Poista.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 6. Napsauta nyt Lisää tulostin ja valitse Haluamani tulostin ei ole luettelossa.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 7. Tarkista seuraavassa ikkunassa Lisää tulostin IP-osoitteen avulla valintanappia ja paina Seuraava.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 8. Valitse tulostimen tyyppi, anna tulostimen IP-osoite ja napsauta Seuraava.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 9. Järjestelmän tulee tunnistaa tulostin ja asentaa tarvittava ohjelmisto.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Jos tämä ratkaisu ei ollut tarpeeksi kattava, meillä on täydellinen opas tulostimen määrittämiseen sen IP-osoitteen avulla.

2. Suorita tulostimen vianmääritys

 1. Klikkaa alkaa -painiketta ja valitse asetukset.
 2. Valita Päivitys ja suojaus. Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 3. Napsauta nyt Vianetsintä vasemmasta ruudusta ja valitse Muita vianmäärityksiä oikealta.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 4. Klikkaa Tulostin valikko ja paina Suorita vianmääritys -painiketta.Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä
 5. Tunnista ja korjaa tulostinongelma noudattamalla näytön ohjeita.

3. Poista verkkosovitin käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön

 1. Klikkaa alkaa painike, kirjoita verkkoyhteyksiäja valitse Näytä verkkoyhteydet tuloksista.
 2. Napsauta langatonta verkkosovitinta hiiren kakkospainikkeella. ja valitse Poista käytöstä valikosta. Sinulta saatetaan pyytää järjestelmänvalvojan tiliä ja salasanaa.poista verkkosovitin käytöstä
 3. Napsauta nyt hiiren kakkospainikkeella verkkosovitinta uudelleen ja valitse ota käyttöön vaihtoehto.

4. Asenna uusimmat tulostinohjainpäivitykset

Tarkista Wireless Printer Manufacturer -sivustolta, onko sinulla uusimmat ohjaimet asennettuna. Tämä on yleensä yksi yleisimmistä ongelmista, jos tulostinta ei tunnisteta verkossa.

Useimmissa tulostimissa on myös oma hallintaohjelmisto, joka sisältää ohjaimen päivitysominaisuuden.

Jos kaikki muu kuitenkin epäonnistui ja jos etsit nopeampaa ja helpompaa ratkaisua, tarvitset erikoistyökalun, kuten DriverFixin.

Voit päivittää minkä tahansa tietokoneesi ohjaimen valitsemalla lataus- ja asennusvaihtoehdot ohjaimen päivityksessä.

Korjaus: Tulostin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta tietokone ei löydä sitä

DriverFix

Kokeile tätä helppokäyttöistä ja tehokasta ohjelmistoa pitääksesi ohjaimesi ajan tasalla.

ladata Vieraile verkkosivustolla

Jos mikään näistä ratkaisuista ei toiminut sinun tapauksessasi, suosittelemme tulostimen liittämistä suoraan reitittimeen tai tietokoneeseen kaapelilla, jos mahdollista.

Kun yhdistät sen reitittimeen, ohitat kaikki sen mahdollisiin langattomiin ongelmiin liittyvät ongelmat.

Jos olet päivittänyt uusimpaan käyttöjärjestelmään, tässä on kattava opas langattoman tulostimen lisäämisestä Windows 11:een.

Jos sinulla on tähän artikkeliin liittyviä lisäkysymyksiä, kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa, niin autamme sinua edelleen.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.