• RAW-kuvat ovat tiedostomuoto, jossa kaikki kameran tiedot säilytetään.
 • Tämä tarkoittaa, että RAW-kuvat ovat paras versio valokuvasta, joka voi olla, koska se sisältää tietoa, joka ei näy paljaalla silmällä.
 • Vaikka Windowsin varastossa oleva Photos-sovellus on monipuolinen, se on hidas eikä tarjoa parasta valokuvien katselukokemusta.
 • Valokuvien kiertäminen Windows Photo Viewerissa on yhtä yksinkertaista kuin alareunan ohjauspalkin nuolipainikkeiden painaminen.

Hanki oikea ohjelmisto tukemaan ideoitasi!Creative Cloud on kaikki mitä tarvitset herättääksesi mielikuvituksesi henkiin. Käytä kaikkia Adobe-sovelluksia ja yhdistä ne upeiden tuloksien saamiseksi. Creative Cloudin avulla voit tehdä, muokata ja hahmontaa eri muodoissa:

 • Kuvat
 • Videot
 • Songs
 • 3D-mallit ja infografiikka
 • Monet muut taideteokset
Hanki kaikki sovellukset erikoishintaan!

Microsoftin valokuvat on yksinkertainen ja intuitiivinen valokuvien katseluohjelma, joka on suunniteltu käytettäväksi Windows 10:n oletusvalokuvien katselusovelluksena.

Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet Microsoftin foorumit että Photo Viewer Windows 10:ssä kiertää raakakuviaan.

[…] viime aikoina pystysuorat valokuvat kääntyvät sivuttain automaattisesti. Kun yritän kiertää sitä, saan nyt viestin “Se ei toiminut, RAW-tiedostot eivät pyöri. Valitse Muokkaa kiertääksesi ja tallenna se eri tiedostotyyppinä.” Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut. Työskentelen useiden kuvien kanssa, enkä todellakaan halua muuttaa.

Ongelma näyttää olevan melko yleinen, koska ihmisillä, joilla on laaja valikoima Windows 10 -versioita ja kameroita, on samanlaisia ​​ongelmia. Enemmänkin näyttää siltä, ​​että sovelluksen poistaminen ja uudelleenasentaminen ei ratkaissut ongelmaa.

Contents

Kuinka korjaan pyörivien RAW-kuvien ongelman?

1. Päivitä Photo Viewer uusimpaan versioon

Kaupan sovellukset eivät päivity oletuksena itse, ellet avaa Microsoft Storea. Kun teet sen, ne alkavat päivittää automaattisesti. On kuitenkin tapauksia, joissa sinun on pakotettava myymäläsovellus manuaalisesti päivittämään.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 1. Lehdistö Windows
 2. Kirjoita Microsoft Store
 3. paina 3 pistettä oikeassa yläkulmassa ikkunasta Hae-kohdan vieressä
 4. Valitse Lataukset ja päivitykset avattavasta valikosta
 5. Näkyviin tulee luettelo kaikista asentamistasi Store-sovelluksista, ja kun se tulee, paina Hanki päivityksiä
Windows 10:n valokuvien katseluohjelma kiertää raakakuviani

2. Päivitä Windows 10 uusimpaan versioon

Joskus vanha Windows 10 -versio voi olla ristiriidassa Photo Viewerin uudemman version kanssa.

 1. Lehdistö Windows
 2. Klikkaa asetukset (hammaspyörän muotoinen painike)
 3. Valitse Päivitykset ja tietoturva
 4. Klikkaus Tarkista päivitykset
Valokuvien katseluohjelma Windows 10:ssä pyörittää raakakuvieni päivitystä Windows 10:een

3. Kokeile toista valokuvien katselusovellusta

Kolmannen osapuolen valokuvien katseluohjelmisto saattaa olla nopein ratkaisu tähän ongelmaan. Bonuksena useimmat vaihtoehtoiset ratkaisut sisältävät enemmän valokuvakirjaston hallintaominaisuuksia kuin Microsoft Photos.

Vaihtoehtoja on useita. Voit hankkia tavallisen ja yksinkertaisen valokuvien katseluohjelman tai kuvien muokkausohjelmiston, jossa on sisäänrakennettu valokuvien katseluohjelma. Tämä voi olla fiksumpaa, jos pidät kuvien käsittelystä ja käyttäisit sellaista työkalua joka tapauksessa.

Useimmat valokuvien katselusovellukset ovat yhteensopivia kaikkien tärkeimpien mediatiedostomuotojen kanssa, joten sinun ei pitäisi olla huolissaan siitä.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Ne ovat yleensä intuitiivisia ja helppokäyttöisiä, joten jos harkitset vaihtamista, älä epäröi. Sinun ei tarvitse käyttää paljon aikaa uuden ohjelmiston käytön opettelemiseen.

4. Suorita sovelluksen vianmääritys

 1. Avaa Asetukset-sovellus alkaen Aloitusvalikko.
 2. Mene Päivitys ja suojaus > Vianetsintä.
 3. Valitse Windows Store -sovellukset vaihtoehto ja valitse Suorita vianmääritys.KORJAUS: Microsoft Photos kääntää RAW-kuvia Windows 10/11:ssä
 4. Viimeistele prosessi noudattamalla näytön ohjeita.
 5. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Windowsin hienoin ominaisuus on, että se sisältää vianmäärityksen lähes jokaiselle työkalulle, jopa Microsoft Storesta hankituille ohjelmille.

Joten jos Kuvat-sovellus tai mikä tahansa muu ohjelma ei toimi oikein, voit kokeilla sovelluksen vianmääritystä Windowsissa.

5. Varmista, että Photo Viewer tukee tiedostomuotoa, jota yrität avata.

Voit selvittää tiedoston muodon joko nimen kautta (jos sillä on tunniste) tai napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja katsomalla tiedoston ominaisuuksia.

Kun näet tiedoston muodon, siirry Photo Viewerin lataussivulle tai katso ohjedokumentaatiosta, onko kyseistä muotoa tuettu.

Valokuvien katseluohjelma Windows 10:ssä kiertää raakakuvieni tiedostomuotoa

Vaikka Windows Photo Viewerissa ei ole tallennusvaihtoehtoa, kun suljet ohjelman kuvan kiertämisen jälkeen, näet sovelluksessa hetken aikaa Tallenna-viestin.

Normaalisti Windows Photo Viewer kohtaa ongelmia vain, kun katseltavassa tiedostossa on ongelma. Se on ensisijaisesti yksinkertainen ohjelma, joka toimii hyvin.

Ainoa poikkeus on, jos ohjelma ei pysty lukemaan EXIF-tietoja, jotka sisältävät tietoa tiedoston suunnasta. Tässä tilanteessa vaihtaminen toiseen sovellukseen on erinomainen vaihtoehto.

Ammattimaiset kuvankäsittelyohjelmat, kuten Adobe Photoshop, ovat erinomaisia ​​RAW-kuvien avaamiseen ja niihin liittyvien ongelmien korjaamiseen. Lisää vianetsintäoppaita löytyy myös Windows 10 Fix -sivultamme.

Kun noudatat näitä vaiheita, sinulla ei enää pitäisi olla ongelmia tietokoneen pyörittäessä RAW-kuvia. Kerro meille, mikä ratkaisu auttoi sinua jättämällä meille viestin alla olevaan kommenttiosaan.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.