• Monet käyttäjät valittivat, että he kohtaavat ongelmia Hyper-V:n asentamisessa Windows 10:een.
 • Jos haluat käyttää Hyper-V:tä Windows 10:ssä, sinun tulee tarkistaa laitteistovaatimukset.
 • Poista kolmannen osapuolen ohjelmistot häiritsemästä Hyper-V:tä.
 • Varmista myös, että et käytä kotiversiota. Lue lisää ratkaisuista!

Windows 10 tukee asiakkaan Hyper-V:tä; vankka, suorituskykyinen ja joustava asiakasvirtualisointitekniikka, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää useita käyttöjärjestelmiä samanaikaisesti Windows-tietokoneessaan.

Voit ottaa Hyper-V-ominaisuuden käyttöön työpöydän Ota Windows-ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä. Voit myös ottaa sen käyttöön Windows PowerShellistä sekä komentokehotteesta.

Joskus saatat kohdata ongelmia asennettaessa Hyper-V:tä Windows 10:een. On tärkeää ensin tarkistaa, tukeeko tietokoneesi Hyper-V:tä.

Contents

Hyper-V ei asennu Windows 10:een, kuinka korjata se?

Hyper-V on loistava ominaisuus, mutta joskus saatat kohdata ongelmia sen asennuksen aikana. Mitä tulee ongelmiin, tässä on joitain yleisiä ongelmia, joita käyttäjät kohtasivat:

 • Hyper-V Windows 10:n käyttöönotto epäonnistui – Tämä on yleinen ongelma Hyper-V:ssä Windows 10:ssä. Voit korjata tämän ongelman tarkistamalla, täyttääkö tietokoneesi laitteistovaatimukset.
 • Hyper-v Windows 10:tä ei voi ottaa käyttöön – Monet käyttäjät ilmoittivat, etteivät he voi ottaa Hyper-V:tä ollenkaan käyttöön tietokoneessaan. Tämä voi johtua kolmannen osapuolen ohjelmistoista, ja ongelmallisen ohjelmiston poistamisen jälkeen ongelma ratkaistaan.
 • Windows 10 Hyper-V ei asennu – Jos Hyper-V ei asennu ollenkaan tietokoneellesi, on mahdollista, että tietyt asetukset häiritsevät sitä. Voit kuitenkin korjata nämä asetukset suorittamalla muutaman komennon komentokehotteessa.
 • Hyper-V-alustaa ei voi asentaa, integrointipalvelut – Joskus et voi asentaa Hyper-V:tä tiettyjen tietokoneesi ongelmien vuoksi. Sinun pitäisi kuitenkin pystyä korjaamaan tämä ongelma jollakin ratkaisuistamme.

Ratkaisu 1 – Tarkista laitteistovaatimukset

Hyper-V on loistava ominaisuus, mutta jos haluat käyttää sitä, sinun on ensin täytettävä tietyt laitteistovaatimukset. Hyper-V:n käyttäminen edellyttää, että tietokoneesi täyttää seuraavat vaatimukset:

 • 64-bittinen Windows
 • 4GB RAM
 • Second Level Address Translation (SLAT), joka tunnetaan myös nimellä Rapid Virtualization Indexing (RVI)

Voit kuitenkin helposti tarkistaa, täyttääkö tietokoneesi laitteistovaatimukset. Tätä varten sinun on suoritettava yksi komento komentokehotteessa. Voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Lehdistö Windows-avain + X avata Win + X valikosta. Valita Komentorivi (järjestelmänvalvoja) tai Powershell (järjestelmänvalvoja).
  Windows 10 Hyper-V ei asennu
 2. Nyt juokse systeminfo.exe komento.
  Hyper-V-integraatiopalveluita ei voi asentaa
Hyper-V Windows 10:n käyttöönotto epäonnistui

Jos kaikissa Hyper-V:n vaatimukset -osan merkinnöissä lukee Kyllä, se tarkoittaa, että tietokoneesi voi tukea ja käyttää Hyper-V:tä. Toisaalta, jos tietyt ominaisuudet eivät ole käytettävissä, sinun on otettava ne käyttöön BIOSissa.

Tietojen suorittamisen esto saatavilla ja Virtualisointi käytössä laiteohjelmistossa Ominaisuudet voidaan ottaa käyttöön BIOSissa. Toisaalta ominaisuuksia, kuten VM-monitoritilan laajennukset ja Toisen tason osoitekäännös ominaisuudet liittyvät laitteistoosi, ja jos nämä ominaisuudet eivät ole käytettävissä, sinun on päivitettävä suoritin.

Ratkaisu 2 – Päivitä järjestelmäsi

Oire:

Hyper-V:tä ei voi ottaa käyttöön edes Windows 10:n koontiversioiden 10049 puhtaan asennuksen tai päivityksen jälkeen koontiversiosta, jossa Hyper-V ei ollut käytössä.

Syy:

 • Laitteistoa ei tueta. Vanhemmissa koneissa ei välttämättä ole kykyä ottaa Hyper-V:tä käyttöön, jos laitteisto ei ole yhteensopiva. Tästä syystä yksi syy, miksi et voi ottaa Hyper-V:tä käyttöön, on laitteisto, joka todettiin epäoikeutetuksi. Tässä tapauksessa saatat joutua päivittämään ohjelmistoprosessisi tai käyttämään toista järjestelmää, jossa on yhteensopiva prosessori.
 • The wstorvsp.inf ei lisätty oikein ajurikauppaan online-ajurihuollon aikana.

Ratkaisu:

Jos wstorvsp.inf ei lisätty oikein ohjaimeen, Microsoft tarjoaa Windows Updaten ongelman ratkaisemiseksi. Jotta päivitys toimisi, sinulla on oltava Windows 10:n tekninen esikatseluversio 10049. Sinun on myös käynnistettävä tietokone uudelleen päivityksen asentamisen jälkeen.

Kun otat Hyper-V:n käyttöön Windows 10:ssä, saatat myös kohdata virheen 0x800F0906. Virhe ilmenee, kun lähdetiedostoja ei voitu ladata. Korjaa virhe noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Etsi Windowsin ISO-tiedosto, jota käytit käyttöjärjestelmän asentamiseen. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asenna.
 2. Pura Iso-tiedosto ja etsi Sources sxs -kansio. Kopioi tämä kansio mille tahansa asemalle, joka ei ole järjestelmän juuriasema, esim. F:-asema.
 3. Nyt avoinna Windows PowerShell tai hallinnollinen Komentokehote ja kirjoita seuraava komento:
 • dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-hyper-v-all /All /LimitAccess /Lähde:
 1. Käynnistä järjestelmä uudelleen pyydettäessä. Hyper-V-ominaisuus on käyttövalmis uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Ratkaisu 3 – Poista kolmannen osapuolen ohjelmisto

Hyper-V on Windows 10:n sisäänrakennettu virtualisointiohjelmisto, mutta valitettavasti se ei toimi hyvin kolmannen osapuolen sovellusten kanssa. Joskus kolmannen osapuolen ohjelmistot voivat asentaa omat ohjaimensa, jotka voivat häiritä Hyper-V:tä.

Jos Hyper-V:tä ei voi asentaa, muista poistaa kaikki kolmannen osapuolen virtualisointiohjelmistot tietokoneeltasi. Monilla käyttäjillä oli ongelmia VirtualBox, mutta sen poistamisen jälkeen ongelma ratkesi. VirtualBoxin lisäksi käyttäjät ilmoittivat ongelmista Check Point Endpoint Security VPNjoten jos käytät tätä sovellusta, muista poistaa se.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Jotta ongelma ei toistu, on tärkeää poistaa ongelmallinen sovellus kokonaan. Yksinkertaisin tapa tehdä se on käyttää asennuksen poistoohjelmistoa varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi jää jäänteitä.

Tämäntyyppiset sovellukset poistavat kaikki sovellukseen liittyvät tiedostot ja rekisterimerkinnät ja varmistavat, että ne poistetaan kokonaan tietokoneeltasi.

Ratkaisu 4 – Varmista, että et käytä kotiversiota

Hyper-V on loistava ominaisuus, mutta kaikki Windows 10 -versiot eivät tue sitä. Kuten tiedät, Windows 10:stä on saatavana erilaisia ​​versioita, ja jokaisella versiolla on eri hinta ja ominaisuudet.

Valitettavasti Hyper-V ei ole saatavilla Windows 10:n kotiversioissa, joten jos käytät Home-versiota, olet epäonninen. Ainoa tapa käyttää Hyper-V:tä on vaihtaa Professional-, Education- tai Enterprise-versioon.

Ratkaisu 5 – Käytä komentokehotetta

Jos et voi asentaa Hyper-V:tä Windows 10 -tietokoneellesi, järjestelmässäsi saattaa olla pieni häiriö, joka estää sinua asentamasta sitä. Useat käyttäjät ilmoittivat korjaneensa tämän häiriön yksinkertaisesti suorittamalla yhden komennon komentokehotteessa.

Voit tehdä sen noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​​​ohjeita:

 1. alkaa Komentokehote ylläpitäjänä.
 2. Suorita SC config trustedinstaller start=auto komento.
  Hyper-v Windows 10:tä ei voi ottaa käyttöön

Kun komento on suoritettu, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä asentaa Hyper-V uudelleen.

Ratkaisu 6 – Muokkaa rekisteriäsi

Useat käyttäjät ilmoittivat, että EFI-järjestelmä, jossa Secure Boot -ominaisuus on käytössä, voi aiheuttaa ongelmia Hyper-V:n kanssa ja estää sen asennuksen. Saatat kuitenkin pystyä korjaamaan tämän ongelman suorittamalla pari komentoa komentokehotteessa.

Muista, että nämä komennot muokkaavat rekisteriäsi, mutta jos et ole tyytyväinen siihen, sinun kannattaa ohittaa tämä ratkaisu. Voit korjata tämän ongelman seuraavasti:

 1. alkaa Komentokehote järjestelmänvalvojana.
 2. Suorita nyt seuraavat komennot:
 • reg delete HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlDeviceGuard /v EnableVirtualizationBasedSecurity
 • reg delete HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlDeviceGuard /v RequirePlatformSecurityFeatures
 • bcdedit /set {0cb3b571-2f2e-4343-a879-d86a476d7215} latausvaihtoehdot KÄYTÖSTÄ-LSA-ISO, POISTA-VBS

Kun olet suorittanut nämä komennot, tarkista, onko ongelma edelleen olemassa.

Ratkaisu 7 – Asenna Hyper-V-komponentit erikseen

Käyttäjien mukaan jos et voi asentaa Hyper-V:tä tietokoneellesi, saatat pystyä kiertämään ongelman yksinkertaisesti asentamalla Hyper-V-komponentit erikseen. Tämä on melko yksinkertaista, ja voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + S ja astu sisään Windowsin ominaisuudet. Valitse Laita Windows toiminnot päälle tai pois valikosta.
  Hyper-V Windows 10:n käyttöönotto epäonnistui
 2. Windowsin ominaisuudet ikkuna tulee nyt näkyviin. Laajenna Hyper-V osio. Tarkistaa Hyper-V alusta ensin ja napsauta OK.
  Hyper-v Windows 10:tä ei voi ottaa käyttöön
 3. Kun tietokoneesi käynnistyy uudelleen, toista yllä olevat vaiheet, mutta asenna tällä kertaa Hyper-V-hallintatyökalut.

Kun tietokoneesi käynnistyy uudelleen, ongelman pitäisi olla täysin ratkaistu ja Hyper-V asennetaan tietokoneellesi.

Ratkaisu 8 – Aloita uudelleen

Windows 10:ssä on hyödyllinen ominaisuus nimeltä Fresh start, jonka avulla voit nopeasti ja helposti asentaa Windows 10:n uudelleen. Ennen kuin teet uudelleenkäynnistyksen, on suositeltavaa varmuuskopioida tiedostot, jotta ne eivät katoa. Tämä prosessi poistaa asennetut sovelluksesi, joten sinun on asennettava ne uudelleen manuaalisesti.

Uudelleenkäynnistyksen suorittamiseksi sinun on tehtävä seuraavat:

 1. Lehdistö Windows-näppäin + I avaamaan Asetukset-sovellus. Navigoida johonkin Päivitys ja suojaus osio.
  Windows 10 Hyper-V ei asennu
 2. Siirry kohtaan Windowsin suojaus -osio vasemmassa ruudussa. Napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa Avaa Windows Defender Security Center.
  Hyper-V Windows 10:n käyttöönotto epäonnistui
 3. Kun Windows Defender avautuu, mene osoitteeseen Laitteen suorituskyky ja kunto osio.
  Hyper-v Windows 10:tä ei voi ottaa käyttöön
 4. Vieritä alas kohtaan Uusi alku osio ja napsauta Lisätietoja.
  KORJAUS: Hyper-V:n asentaminen ei onnistu Windows 10:ssä
 5. Klikkaus Aloittaa -painiketta.
  Hyper-V alustaa ei voi asentaa
 6. Noudata nyt näytön ohjeita prosessin suorittamiseksi loppuun.

Kun prosessi on valmis, sinulla on uusi Windows 10 -asennus, ja Hyper-V:n pitäisi pystyä asentamaan.

Hyper-V:n käyttämättä jättäminen voi olla suuri ongelma joillekin käyttäjille, mutta toivomme, että onnistuit korjaamaan tämän ongelman käyttämällä jotakin ratkaisuistamme.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.