• Jos tietokoneesi ei tuota ääntä online-kokouksen aikana, se voi johtua siitä, että emolevyn ääni ei toimi.
 • Joitakin ääniongelman syitä ovat vanhentuneet ohjaimet, väärin sijoitetut ääni-/kaiutinkaapelit tai äänenvoimakkuus mykistettynä.
 • Saatat myös kohdata ääniongelmia emolevyllä, koska BIOS tai itse laite ovat väärät ääniasetukset.

xASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAUSTIEDOSTOA
Päästä eroon ohjaimista, jotka eivät toimi kunnolla tietokoneessasi

Sponsoroitu

Ohjaimet voivat usein vioittua, koska ne voivat häiritä virheellisiä järjestelmätiedostoja, jolloin ne asentuvat, mutta eivät toimi kunnolla. Jotta ohjaimet toimivat sujuvasti, Windows-käyttöjärjestelmän on toimittava entistä paremmin. Hanki se täydellisessä kunnossa noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Lataa Fortect ja asenna se tietokoneellasi.
 2. Aloita työkalun skannausprosessi etsiäksesi vioittuneet tiedostot, jotka ovat ongelmasi lähde
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloita korjaus jotta työkalu voi käynnistää korjausalgoritmin

Joskus saatat kohdata ongelman, jossa emolevyn ääni ei toimi Windows 11 -tietokoneellasi.

Windows 11 -tietokone, joka ei tuota ääntä online-esityksen aikana, kun kuuntelet musiikkia tai katsot videota, voi olla turhauttavaa ja huolestuttavaa.

Contents

Miksi emolevyn ääni ei toimi Windows 11:ssä?

Syitä siihen, miksi Windows 11 -tietokoneen emolevyn ääni ei toimi, voi olla useita, kuten:

 • Äänikaapelia ei ole kytketty oikein. – Emolevyn ääni ei välttämättä toimi, jos äänikaapeli ei ole oikeassa paikassa emolevyllä.
 • Kaiutinkaapelit eivät ole oikeassa paikassa – Joskus kannettavan tietokoneen kaiutinliittimet eivät ole oikeassa äänipaikassa emolevyn takana.
 • Vanhentuneet ääniohjaimet – Jos järjestelmässäsi ei ole uusimpia ääniohjainversioita, se voi aiheuttaa emolevyn äänikomponenttien toimintahäiriöitä.
 • Väärät ääniasetukset BIOSissa – Todennäköisesti BIOSin ääniasetukset ovat virheelliset.
 • Ääni on mykistetty – Olet saattanut vahingossa asettaa tietokoneen äänenvoimakkuuden äänettömäksi; siksi emolevyn ääni ei toimi.

Kuinka voin korjata, kun emolevyn ääni ei toimi?

Ennen kuin jatkat päämenetelmien kanssa, muista suorittaa alla olevat alustavat tarkistukset nähdäksesi, auttavatko ne korjaamaan ongelman:

 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen.
 • Tarkista, oletko valinnut oikean kaiutinlähdön.
 • Varmista, että ääni- ja kaiutinkaapelit ovat oikeissa emolevyn paikoissa.
 • Tarkista, onko äänenvoimakkuus minimissä vai ei ole mykistetty.
 • Varmista, että olet asentanut kaikki viimeisimmät Windows-päivitykset.

Jos yllä olevat vaiheet eivät auta sinua korjaamaan emolevyn ääniongelmaa eikä se edelleenkään toimi, voit jatkaa seuraavien ratkaisujen kokeilemista.

1. Päivitä ääniohjaimet

 1. paina Saada + R näppäimiä samanaikaisesti avataksesi Juosta dialogia. Kaveri devmgmt.msc ja osui Pääse sisään käynnistääksesi Laitteen ylläpitäjä. suorita komento dev mgmt.msc
 2. Laajenna seuraavaksi Ääni-, video- ja peliohjaimet. osio. Napsauta tässä hiiren kakkospainikkeella emolevyn äänilaitetta ja valitse Päivitä ohjain. päivitä äänilaite
 3. Sen sisällä Päivitä ajurit ikkuna, napsauta Hae ohjaimia automaattisesti. Hae ohjaimia automaattisesti
 4. Windows alkaa etsiä uusimpia versioita, ja jos se löytää sellaisia, se viimeistelee päivityksen automaattisesti.

Kun olet valmis, sulje Laitehallinta ja käynnistä tietokone uudelleen. Tarkista nyt, onko emolevyn ääniongelma ratkaistu.

Jos Windows Update -palvelu ei ole käynnissä, suosittelemme joitain käytännön tapoja korjata ongelma.

muistiinpanokuvake
HUOMAUTUS

Vaihtoehtoisesti voit vierailla emolevyn valmistajan verkkosivustolla ja ladata ja asentaa manuaalisesti ohjaimen uusin versio.
Lisäksi voit kokeilla erikoistyökaluja, kuten Outbyte ohjainpäivitys löytääksesi automaattisesti uusimmat päivitykset vanhentuneille tai puuttuville ohjaimillesi.

2. Suorita Windows Audio Troubleshooter

 1. Ikkunoiden avaamiseen asetukset sovellus, paina Saada + Joo avaimet yhdessä.
 2. Napsauta tästä, vasemmalla Järjestelmä ja napsauta sitten Vianmääritys. järjestelmän vianmääritys
 3. Siirry seuraavassa näytössä oikealle ja napsauta Muut vianmääritykset. Muut vianmääritysohjelmat
 4. Napsauta nyt oikealla Toista ääni. suorita äänen vianmääritys
 5. Vianetsintä käynnistyy, ja kun se havaitsee ongelmia, se ottaa korjaukset käyttöön automaattisesti.

Sulje nyt Asetukset-sovellus, käynnistä tietokoneesi uudelleen ja tarkista, toimiiko emolevyn ääni. Jos äänilaitteessa on kuitenkin edelleen ongelmia, voit tehdä näin.

3. Aseta äänilaite oletusasetukseksi

 1. paina Saada + R pikanäppäimet avataksesi Juosta konsoli.
 2. Kirjoittaa mmsys.cpl ja osui Pääse sisään avaamaan Ääni dialogia. suorita mmsys.cpl-komento
 3. Sen sisällä Ääni -ikkunassa, valitse Jäljentäminen ripset. Napsauta nyt haluamaasi äänilaitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aseta oletuslaitteeksi. Aseta oletuslaitteeksi

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Vanhentuneet ohjaimet ovat suurin syy virheisiin ja järjestelmäongelmiin. Jos osa ohjaimistasi puuttuu tai tarvitsee päivitystä, automaattinen työkalu, kuten OutByte-ohjainpäivitys Voit ratkaista nämä ongelmat vain muutamalla napsautuksella. Lisäksi se on kevyt myös järjestelmällesi!

Nyt voit käynnistää tietokoneesi uudelleen ja tarkistaa, toimiiko emolevyn ääni hyvin vai ei. Voit myös määrittää oletuskaiuttimet Windows 11:ssä noudattamalla yksityiskohtaisen oppaamme ohjeita.

4. Kytke äänen parannukset pois päältä

 1. paina Saada + R avaimet avataksesi Juosta dialogia. Kirjoita esimerkiksi mmsys.cpl ja avaa Ääni-valintaikkuna painamalla Enter. suorita mmsys.cpl-komento
 2. Siirry Ääni-ikkunassa Toisto-välilehteen, napsauta äänilaitetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. ääniominaisuudet
 3. Seuraavaksi vuonna Ominaisuudet valintaikkuna, siirry kohtaan Parannuksia ja valitse vieressä oleva valintaruutu Poista kaikki parannukset käytöstä. Lehdistö Käytä ja OK. Poista kaikki parannukset käytöstä

Kun olet valmis, sulje valintaikkuna, käynnistä laite uudelleen ja tarkista, onko emolevyn ääniongelma korjattu vai jatkuuko.

5. Käynnistä äänipalvelut uudelleen.

 1. Avaa Juosta konsoliin painamalla Win + R -näppäimiä yhdessä. Kirjoita sitten services.msc ja paina Enter avataksesi Palvelut-ikkunan. suorita komento services.msc
 2. Siirry Service Managerissa oikealle ja etsi Nimi-sarakkeesta Windows Audio. Napsauta sitten sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Käynnistä uudelleen. käynnistä Windowsin äänipalvelut uudelleen
 3. Toista vaihe 2 kahdelle muulle palvelulle, kuten Windows Audio Endpoint Builder ja Remote Procedure Call (RPC).

Poistu nyt Palvelut-ikkunasta ja käynnistä tietokone uudelleen. Emolevyn äänen toimimattomuusongelma pitäisi nyt korjata.

Jos äänipalvelut eivät vastaa Windows 11:ssä, tässä on asiantuntijaopas siitä, mitä voit tehdä ongelman korjaamiseksi.

Mistä tiedän, toimiiko emolevyn ääni?

Tarkistaaksesi, toimiiko emolevyn ääni tai onko sinulla ongelmia, seuraa alla olevia ohjeita:

 1. paina Saada + R avaimet yhdessä käynnistääksesi Juosta dialogia. Kaveri devmgmt.msc ja osui Pääse sisään avaamaan Laitteen ylläpitäjä ikkuna. suorita komento dev mgmt.msc
 2. Laajenna seuraavaksi Ääni-, video- ja peliohjaimet. -osiossa, napsauta äänikorttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. ääniominaisuudet
 3. Tarkista Ominaisuudet-valintaikkunan Yleiset-välilehdellä laitteen tila. Sen pitäisi sanoa: Tämä laite toimii oikein.Laitteen tila: Tämä laite toimii oikein

Tämä osoittaa, että tietokoneesi tunnistaa äänikortin oikein ja että emolevyn ääni toimii hyvin.

Tarkista myös ääniasetukset, kuten onko Lenovo-kannettavasi (tai jokin muu laite) asetettu äänettömälle vai poistettu käytöstä.

Vaihtoehtoisesti voit kokeilla eri äänimuotoja nähdäksesi, auttaako se ratkaisemaan pääasiallisen ääniongelman.

Jätä viesti alla olevaan kommenttiosioon, jos sinulla on muita Windows 11 -laitteen ääniongelmiin liittyviä kysymyksiä.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Ratkaise ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jotkut ohjaimiin liittyvät ongelmat voidaan ratkaista nopeammin käyttämällä mukautettua ohjainratkaisua. Jos sinulla on edelleen ongelmia ohjaimien kanssa, asenna se OutByte-ohjainpäivitys ja ota se heti käyttöön. Joten anna sen päivittää kaikki ohjaimet ja korjata muut tietokoneongelmat hetkessä!