• Kun sinun peliohjain tunnistetaan, mutta se ei toimi, se johtuu yleensä rikkinäisistä ohjaimista.
 • Jos peliohjain ei toimi peleissä, varmista, että tietokoneesi ohjaimet eivät ole vanhentuneita.
 • Windowsin vianmääritys on toinen työkalu, joka tarjoaa ratkaisuja PC-peliohjainten korjaamiseen.
 • Eikö peliohjain vieläkään toimi? Varmista, ettei sinulla ole haamuja tai tuntemattomia tai päällekkäisiä laitteita.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Jos peliohjaimesi on tunnistettu, mutta ei toimi peleissä, se vaikuttaa varmasti koko pelikokemukseen, minkä vuoksi taustalla olevan syyn tunnistaminen ja poistaminen on välttämätöntä.

Peliohjain tarjoaa äärimmäisen mukaansatempaavan pelikokemuksen, joten kun peliohjain ei toimi peleissä, turhautuminen on todellista.

Ennen kuin hylkäät ongelman laitteistoon liittyvänä tai muuna taustalla olevana syynä, yritä liittää se toiseen USB-porttiin tai toiseen tietokoneeseen. Tarkista myös, toimiiko eri peliohjain tietokoneessasi.

Jos sinulla on edelleen ongelmia peliohjaimen kanssa, joka ei toimi Windowsissa, tässä on kokeiltu ratkaisuja, jotka auttavat sinua navigoimaan ja ratkaisemaan ongelman.

Contents

Miksi ohjain on kytketty, mutta tietokone ei toimi?

On useita syitä, miksi peliohjain ei toimi peleissä, joista tärkein on itse yhteyden ongelma. Nykyään tietokoneissa on sekä USB 2.0 että USB 3.0 -portit. Joten sinun on tarkistettava, tukeeko ohjain sitä, johon liität sen.

Toinen käyttäjien ilmoittama syy on se, että heidän ohjaimensa ei tue XInput API. Vanhemmat tai halvemmat mallit tukevat yleensä DirectInput APIkun taas pelit ovat nyt siirtyneet kohtaan XInput API. Joten on suositeltavaa varmistaa yhteensopivuus ennen ohjaimen ostamista.

Muita ongelmia ovat ohjaimeen asennetun laiteohjelmiston tai ohjaimien ongelmat.

Muista kuitenkin, että yhteensopivuusongelmia lukuun ottamatta mikään taustalla olevista syistä ei ole tarpeeksi vakava, ja se voidaan korjata nopeasti.

Lisäksi tässä on joitain virhemuunnelmia, joita saatat kohdata, mutta korjaa ne kuitenkin alla olevilla ratkaisuilla:

 • USB-peliohjain ei toimi peleissä – ohjain toimii, mutta ei pelissä
 • Ohjain kytketty, mutta ei toimi PC – peliohjainta ei ole kytketty oikein
 • Ohjain ei toimi Windows 11:ssä, 10:ssä
 • Ohjain havaittu, mutta ei toimi Steamissä
 • Peli ei tunnista ohjainta
 • PS4, Xbox-ohjain ei toimi PC:llä

Sen pitemmälle puhumatta, hyppääkäämme sisään!

Mitä teen, jos tietokoneen ohjain ei toimi pelissä?

1. Suorita Windowsin vianmääritys

 1. Siirry kohtaan Windowsin hakupalkkityyppi Ohjauspaneelija napsauta asianmukaista hakutulosta.Korjaa ohjain, joka havaittiin, mutta ei toimi pelissä 6 vihjeellä
 2. Mene Näytä vaihtoehto oikeassa yläkulmassa ja valitse Suuret kuvakkeet.suuri kuvake, joka korjaa peliohjaimen tunnistetun, mutta ei toimi peleissä
 3. Valitse Ongelmien karttoittaminen.vianmääritys peliohjaimen korjaamiseksi, joka tunnistetaan, mutta ei toimi peleissä
 4. Klikkaa Näytä kaikki vaihtoehto vasemmassa ruudussa.katso kaikki korjataksesi peliohjain tunnistettu, mutta ei toimi peleissä
 5. Valitsin Laitteet ja laitteetnapsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
 6. Suorita vianmääritys loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

Laitteiston ja laitteiden vianmäärityksen suorittamisen pitäisi ratkaista ongelma, jos sinulla on ongelmia tietokoneellesi äskettäin asennetun laitteen tai laitteiston kanssa.

Vianetsintätoiminto tarkistaa yleisten ongelmien varalta ja varmistaa, että kaikki uudet laitteet tai laitteistot on asennettu oikein tietokoneellesi. Kun olet valmis, tarkista, tunnistetaanko peliohjain, mutta jos se ei toimi, pelin sisäinen ongelma on ratkaistu.

2. Asenna USB-ohjaimet uudelleen

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella alkaa -painiketta ja valitse Laitehallinta.laitehallinta korjata peliohjaimen tunnistettu, mutta ei toimi peleissä
 2. löytö Universal Serial Bus -ohjaimet ja kaksoisnapsauta niitä laajentaaksesi osion.Yleiset sarjaväyläohjaimet
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella USB-komposiittilaite ja Massamuistilaite ja valitse Poista laite.poista asennus korjataksesi peliohjain, joka tunnistetaan, mutta ei toimi peleissä
 4. Klikkaus Poista asennus vahvistuskehotteessa.poista asennus
 5. Toista kaikille muille ongelmallisille laitteille.
 6. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Kun käynnistät tietokoneen uudelleen, Windows asentaa USB-ohjaimet automaattisesti uudelleen tietokoneellesi ja käyttää laitteita oikein.

Voit käyttää kolmannen osapuolen ohjelmistoa päivittämään USB-ohjaimet automaattisesti, ja se asentaa laitteellesi uusimmat ohjainversiot.

Kaikkein kelvollisin tapa tehdä tämä on käyttää ohjelmistoa, jossa on laaja tietokanta ohjaimista, jotka ovat turvallisia käyttää ja jotka on tarkistettu haittaohjelmien varalta. Suosittelemme DriverFix yhtenä markkinoiden luotettavimmista ohjainpäivitysohjelmistoista.

Korjaa ohjain, joka havaittiin, mutta ei toimi pelissä 6 vihjeellä

DriverFix

Asenna ohjaimesi päivitykset turvallisesti ja pääse eroon useimmista virheistä ja yhteensopimattomuudesta.

Ilmainen kokeilu Lataa nyt

3. Poista haamulaitteet

 1. Lehdistö Windows + S avaamaan Hae valikko, syötä Laitehallinta tekstikentässä ja napsauta asianmukaista hakutulosta.Laitehallinta
 2. Klikkaa Näytä -valikko ja ota käyttöön Näytä piilotetut laitteet asetusta.näytä piilotetut laitteet korjataksesi peliohjaimen tunnistettu, mutta ei toimi peleissä
 3. Laajenna nyt Ihmisen käyttöliittymälaitteet, Ääni-, video- ja peliohjaimet, ja Universal Serial Bus -ohjaimet luettelosta ja etsi kevyempiä ja läpinäkyvämpiä laitteita.osiot
 4. Jos niitä löytyy, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista laite.poista laite korjataksesi peliohjain, joka tunnistetaan mutta ei toimi peleissä
 5. Napsauta seuraavaksi Poista asennus avautuvassa vahvistusruudussa.poista asennus
 6. kiinni Laitehallinta ja käynnistä tietokone uudelleen.

Ghost-laitteet ovat laitteita, joita ei enää ole liitetty tietokoneeseen. Windows piti kirjaa näistä laitteista, mutta tietoja ei poistettu, kun laite oli irrotettu. Ja tämä johtaa usein konflikteihin.

Kun olet poistanut laitteet, tarkista, onko ohjain nyt tunnistettu ja toimiiko Windows-peleissä.

4. Käynnistä tietokone uudelleen vikasietotilassa

Kun käynnistät Windowsin Turva tila, se latautuu rajoitetuilla tiedostoilla, palveluilla ja ohjaimilla. Jos peliohjaimen ongelma ei ole päällä ollessasi Turva tilaoletusasetuksesi ja ensisijaiset ohjaimet eivät vaikuta ongelmaan.

Tässä tapauksessa sinun tulee etsiä kolmannen osapuolen sovellusten ristiriitoja, yhteensopivuusongelmia tai päällekkäisiä laitteita.

5. Poista päällekkäiset laitteet

Huomautus-kuvake
HUOMAUTUS

Ennen kuin suoritat tässä luetellut vaiheet, käynnistä tietokoneesi Turva tila.

 1. Lehdistö Windows + R avaamaan Juosta komento, syötä devmgmt.mscja napsauta OK.devmgmt.msc
 2. Jälleen kaksoisnapsauta Ihmisen käyttöliittymälaitteet, Ääni-, video- ja peliohjaimetja Universal Serial Bus -ohjaimet laajentamaan niitä.
 3. Etsi nyt kaikki päällekkäiset merkinnät, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella yksitellen ja valitse Poista laite.poista asennus
 4. Vahvista sama napsauttamalla Poista asennus kehotteessa.poista asennus
 5. kiinni Laitehallinta ja käynnistä tietokoneesi normaalisti (ei Turva tila).

Kun poistat merkintöjä Laitehallinnasta, poista vain päällekkäiset, älä molempia. Kun olet valmis, varmista, että peliohjain tunnistetaan, mutta se ei toimi, pelin ongelma on ratkaistu. Jos se on edelleen olemassa, siirry viimeiseen tapaan.

6. Ota yhteyttä peliohjaimesi valmistajaan

Viimeisenä keinona voit ottaa yhteyttä peliohjaimet valmistajalta saadaksesi lisätietoja ongelman ratkaisemisesta. Jokaisella laitevalmistajalla on verkkosivusto, josta voit löytää yhteydenottovaihtoehtoja.

Yleensä valmistajan verkkosivustolta löytyy myös usein kysyttyjä kysymyksiä ja tietokannan artikkeleita, jotka voivat ratkaista ongelman. Jos tämä ei auta, etsi live-chat-vaihtoehto tai lähetä tukitiimille sähköpostia.

Kuinka testaan ​​peliohjainta Windows 10:ssä?

 1. Lehdistö Windows + R avaamaan Juosta komento ja syötä ilo.CPL tekstikentässä ja napsauta OK.ilo.cpl
 2. Valitse liitetty peliohjain ja napsauta Ominaisuudet.ominaisuuksia
 3. Suuntaa kohteeseen Testata -välilehti, ja voit nyt testata peliohjainta noudattamalla näytön ohjeita.testaa peliohjaimen korjaamista, mutta se ei toimi peleissä

Windows tarjoaa yksinkertaisen ja tehokkaan sisäänrakennetun työkalun peliohjaimen testaamiseen Windows 10:ssä ja 11:ssä. Lisäksi voit käyttää myös verkkosivustoa, kuten Peliohjaimen testaaja tarkoitusta varten.

Kuinka tunnistan ohjaimen tietokoneessani?

Prosessi, jolla ohjain otetaan käyttöön pelissä, on jokaiselle erilainen, vaikka perusidea pysyy samana. Useimmissa tapauksissa sinun on määritettävä ohjain, jonka pitäisi toimia automaattisesti kaikkien alustan pelien kanssa, kuten Steamin kanssa.

Lisäksi, kun liität ohjaimen Windows 10:een, sen pitäisi toimia automaattisesti pelien kanssa, ellei muita ongelmia ole. Monet käyttäjät yhdistävät PS4-ohjaimen Windowsiin, kun taas toiset käyttävät Xbox One -ohjaimia tietokoneella parantaakseen pelikokemusta.

Selvitetään nyt, mitä sinun tulee tehdä, jos peliohjain tunnistetaan, mutta se ei toimi tietokoneesi peleissä.

Mitä voin tehdä, jos peliohjain tunnistetaan, mutta se ei toimi Windows 11:n peleissä?

Jos peliohjain tunnistetaan, mutta se ei toimi Windows 11:n peleissä, selvitä, milloin ongelma havaittiin ensimmäisen kerran tietokoneessa. Poista sitten kaikki samaan aikaan lisätyt kolmannen osapuolen sovellukset.

Myös, Virranhallinta asetukset voivat aiheuttaa ongelman. Siirry USB-portin ominaisuuksiin Laitehallintaja poista se käytöstä Anna tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi asetus sisään Virranhallinta -välilehti.

Korjaa ohjain, joka havaittiin, mutta ei toimi pelissä 6 vihjeellä
Virranhallinta-asetukset

Ja tietysti, jos mikään muu ei auta, on aina mahdollisuus suorittaa järjestelmän palautus tai palauttaa Windows 11:n tehdasasetukset.

Nämä ovat kaikki tapoja ratkaista peliohjainongelmia Windowsissa ja nauttia pelisessiosta ilman, että käyttöjärjestelmä tai ohjain aiheuttaa virheitä.

Tarkista myös parhaat Windowsin kanssa yhteensopivat ohjaimet ja nauti pelistä kuten sen pitääkin.

Kerro meille kommenttiosiossa, toimivatko nämä vaiheet ja ratkaisut sinulle.