• The Ohjain IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL virhe Windowsissa on BSOD-virhe, joka kaataa käyttöjärjestelmän jokaisessa tapauksessa.
 • Se johtuu yleensä ongelmista ohjaimissa, mutta joissakin tapauksissa ongelmallinen muisti laukaisi sen.
 • Korjaa asioita päivittämällä Windows ja asennetut ohjaimet tai vaihtamalla Ethernetiin muiden ratkaisujen joukossa.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten Windows 10 -virheiden korjaamiseksi suosittelemme Restoroa:Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmavaurioilta, laitteistovikoja vastaan ​​ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virusvahingot nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows 10 -ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Blue Screen of Death on yksi monimutkaisimmista virheistä, joita saatat kohdata Windowsissa. Näistä yksi, jonka korjaaminen kestää hieman kauemmin, on Driver IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL BSOD -virhe Windows 10:ssä.

Saatat kohdata virheen useista syistä, joista jokaisella on erityinen ratkaisu. Otetaanpa siis selvää siitä ja ratkaisuista, jotka toimisivat tässä tapauksessa.

Contents

Mikä on ohjain irql_less_or_not_equal Windows 10?

Driver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL -virhe Windows 10:ssä on yleensä muistiin liittyvä ongelma, joka laukeaa, jos järjestelmäprosessi tai laiteohjain etsii pääsyä muistiosoitteeseen, johon sillä ei ole kelvollisia käyttöoikeuksia.

Tässä on joitain syitä, miksi saatat kohdata BSOD-virheen:

 • Vanhentuneet tai yhteensopimattomat ajurit – Jos olet asentanut yhteensopimattoman ohjaimen tai sinulla on vanhentuneet ohjaimet, se saattaa laukaista BSOD-virheen, kun käytät useita sovelluksia.
 • Ongelmia RAM-muistissa – Usein BSOD:iin johtavat muistiongelmat.
 • Ylikellotus – Ylikellotuksen on tarkoitus lisätä tietokoneen suorituskykyä, mutta se voi myös olla ristiriidassa sen tehokkaan toiminnan kanssa, mikä johtaa virheisiin.

Useat käyttäjät ilmoittivat myös seuraavista ongelmista, ja ratkaisumme toimisivat myös näissä tapauksissa:

 • Ohjain irql vähemmän tai ei ole sama Windows 10 sininen näyttö – Tämä on Blue Screen of Death -virhe. Ja se kaataa tietokoneesi heti, kun se ilmestyy.
 • Ohjain irql on pienempi tai pienempi kuin ql2300.sys, epfwwfp.sys, e1c62x64.sys, rdbss.sys, rdyboost.sys, rtkhdaud.sys, rtwlane.sys, tcpip.sys, tap0901.xusportysssys, tap0901. usbhub.sys, igdkmd64.sys, netio.sys – Pienellä tutkimuksella voit löytää ongelmallisen sovelluksen tai laitteen ja korjata ongelman.
 • Ajurin irql pienempi tai ei yhtä suuri käynnistyksen yhteydessä – Koska tämä on BSOD-virhe, se kaataa käyttöjärjestelmän heti, kun Windows käynnistyy. Ja joudut uudelleenkäynnistyssilmukkaan.
 • Ohjain irql vähemmän tai ei ole sama kuin Windows 10 ylikellotuksessa – Jos saat tämän virheen, poista ylikellotusasetukset, niin ongelman pitäisi ratketa.
 • Driver irql vähemmän tai ei ole sama kuin McAfee, AVG, Avira, Kaspersky – Monet käyttäjät ilmoittivat, että heidän virustorjuntansa aiheutti tämän virheen. Varmista siis, että poistat ohjelman käytöstä tai poistat sen asennuksen korjataksesi ongelman.
 • Ohjain irql_less_or_not_equal Windows 7/8/10/11 asennus, Ccboot – Alla olevat ratkaisut koskevat kaikkia käyttöjärjestelmän iteraatioita.
 • Ohjain irql_less_or_not_equal Windows 10 Dell, HP, Lenovo, AMD – Riippumatta siitä, mitä kannettavaa tietokonemerkkiä käytät, muista päivittää ohjaimet saadaksesi asiat toimimaan.

Kuinka korjaan ajurin IRQL-virheen, joka ei ole pienempi tai yhtä suuri?

Tässä on muutamia nopeita temppuja, joita voit kokeilla ennen kuin siirryt alla oleviin ratkaisuihin:

 • Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toimiiko se nyt tehokkaasti. Joissakin tapauksissa se oli kertaluonteinen ongelma, joka ei toistunut.
 • Poista kaikki ylikellotukset, jotka olet mahdollisesti määrittänyt. Jos käytit ohjelmistoa työhön, poista sovelluksen asennus.
 • Tarkista Windows-päivitykset ja lataa ne, jos niitä on saatavilla.
 • Jos liität USB-laitteet keskittimen avulla, irrota se ja liitä ne suoraan. Poista myös kaikki ei-kriittiset laitteet ja tarkista, auttaako se.
 • Varmista, että muistimoduulit ovat oikein paikoillaan. Tai poista ne ja aseta ne takaisin tiukasti.

Jos mikään näistä ei toimi, alla olevat ratkaisut toimivat.

1. Päivitä langattoman sovittimen ohjain

Käyttäjien mukaan voit korjata tämän virheen yksinkertaisesti päivittämällä langattoman sovittimen ohjaimen. Prosessi kestää muutaman vaiheen ja vaatii Ethernet-kaapelin muodostaakseen yhteyden Internetiin.

Jotta voit ladata uusimman langattoman sovittimen ohjaimen, sinun on ensin poistettava langaton sovitin käytöstä. Kun olet poistanut langattoman sovittimen käytöstä, liitä Ethernet-kaapeli tietokoneeseesi ja lataa ohjain.

1.1 Poista langaton sovitin käytöstä

 1. Lehdistö Windows + X avata Tehokäyttäjä valikko ja valitse Laitehallinta luettelosta.
  Driver_irql_not_less_or_equal ql2300.sys
 2. Laajentaa, Verkkosovittimetetsi langaton sovitin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista käytöstä valikosta.
  poista laite käytöstä korjataksesi ajurin irql_less_or_not_equal Windows 10
 3. Klikkaus Joo vahvistuskehotteessa.

1.2. Lataa uusin ohjain

 1. Avata Laitehallintalaajentaa Verkkosovittimetnapsauta langatonta sovitinta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjainohjelmisto vaihtoehto.
  päivitä ohjain korjataksesi ohjain irql_less_or_not_equal Windows 10
 2. Valitse Hae ohjaimia automaattisesti vaihtoehto ja odota, kunnes Windows asentaa parhaan ohjaimen.
  etsiä ohjaimia automaattisesti

Vaikka tämä on yksinkertaisin tapa päivittää ajurit, se ei ehkä ole paras, koska Laitehallinta ei aina lataa uusimpia ohjaimia. Vieraile langattoman sovittimen valmistajan verkkosivustolla ja lataa uusimmat ohjaimet.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Kun olet asentanut uusimmat ohjaimet, palaa kohtaan Laitehallintaja ota langaton sovitin käyttöön. Samoin päivitä näytönohjain sekä Ethernet-sovittimen ohjain, jos sinulla on kiinteä Internet-yhteys.

1.3 Päivitä ajurit automaattisesti

Oletetaan, että yllä oleva menetelmä ei toiminut tai sinulla ei ole tarvittavia tietokonetaitoja päivittää/korjata ohjaimia manuaalisesti. Siinä tapauksessa suosittelemme käyttämään ammattimaista työkalua, joka on erikoistunut ohjainpäivityksiin.

DriverFix skannaa järjestelmäsi ja päivittää kaikki vanhentuneet ohjaimet yli 18 miljoonan ohjaintiedoston tietokannasta. Yksinkertainen ja nopea, se varmistaa, että jokainen ohjain on asennettu oikein ilman virheitä.

Korjaa ohjain irql_less_or_not_equal -virhe Windows 10:ssä

DriverFix

Päivitä ja korjaa kaikki ohjaimesi automaattisesti tällä hämmästyttävällä työkalulla.

Vapaa ladata

2. Vaihda Ethernetiin

Eräs käyttäjä huomautti, että nopeusrajoitukset voivat johtaa Driver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL -virheeseen Windows 10:ssä. Vaihda siis langalliseen yhteyteen, jos sinulla on dongle tai reititin, joka ei tue tilaamasi suunnitelman mukaista nopeutta.

Sinun tarvitsee vain hankkia paras Ethernet-kaapeli, kytkeä se modeemiin ja tietokoneeseen, niin homma on hyvä!

3. Testaa muisti

RAM-ongelmat ovat toinen todennäköinen syy Ohjain IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL virhe Windows 10:ssä. Suorita siis ensin sisäänrakennettu Windowsin muistin diagnostiikkatyökalu, joka etsii RAM-ongelmia ja poistaa ne.

Korjaa ohjain irql_less_or_not_equal -virhe Windows 10:ssä

Koska edellinen ei suorita laajaa testausta, voit myös mennä MemTest86+, avoimen lähdekoodin työkalu, joka etsii yksittäisten muistimoduulien ongelmia ja korjaa ne lopullisesti. Muista kuitenkin jälleen kerran, että laitteen käyttö kestää muutaman tunnin.

4. Asenna ongelmallinen sovellus uudelleen

 1. Lehdistö Windows + R avata Juostatyyppi appwiz.cplja paina sitten Tulla sisään.appwiz.cpl
 2. Etsi virheen laukaiseva sovellus, valitse se ja napsauta sitten Poista asennus.poista sovellus korjataksesi ohjaimen irql_less_or_not_equal Windows 10
 3. Suorita asennuksen poisto loppuun noudattamalla näytön ohjeita ja käynnistä sitten tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.
 4. Kun olet valmis, lataa ja asenna sovellus viralliselta verkkosivustolta tai Microsoft Storesta.

Jos käyttöjärjestelmä kaatuu BSOD-virheen vuoksi vain tietylle sovellukselle, sen uudelleenasennuksen pitäisi tehdä temppu.

5. Poista sisäänrakennettu grafiikka käytöstä

Jos mikään muu ei auta, tarkista, onko tietokoneessasi sekä sisäänrakennettu näytönohjain että PCI-E-näytönohjain.

Jos näin on, poista sisäänrakennettu grafiikka käytöstä, niin ongelman pitäisi ratketa. Jälleen sitä tulisi kuitenkin käyttää vain viimeisenä keinona korjata ongelma Ohjain IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL virhe Windows 10:ssä.

Ja ennen kuin lähdet, selvitä paras BSOD-korjausohjelmisto, joka poistaa ongelman hetkessä.

Jos korjasit ongelman toisella ratkaisulla, pudota se alla olevaan kommenttiosioon auttaaksesi muita Windows-käyttäjiä.