• Yksi ratkaisu olisi HDD-portin vaihtaminen tai RAM-paikkojen vaihtaminen EFI Shell -virheiden korjaamiseksi.
  • Toinen tapa, joka saattaa auttaa, on MSI Fast Bootin tai UEFI Bootin poistaminen käytöstä BIOS-asetuksista.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

  1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
  2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

  3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

  • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Käynnistyssilmukat ja BSOD:t ovat asioita, joihin jokainen tietokoneen käyttäjä törmää lopulta. Tärkeintä on olla panikoimatta ja yrittää päätellä, mikä ongelman aiheuttaa. Tässä tapauksessa jotkut käyttäjät juuttuivat EFI Shelliin tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Joillekin virhettä edelsi äkillinen sammutus, kun taas toiset eivät ole kokeneet mitään epätavallista ennen EFI Shell -virhettä. Löysimme 3 mahdollista ratkaisua käsillä olevaan ongelmaan ja laitoimme ne alle.

Tässä artikkelissa

Contents

Kuinka korjata EFI Shell -virheet tietokonetta käynnistettäessä

1. Liitä HDD toiseen porttiin

Ensimmäinen askel, johon törmäämme mahdollisena ratkaisuna, on HDD-portin vaihtaminen. Ilmeisesti jotkut käyttäjät onnistuivat saamaan EFI:n (Extensible Firmware Interface) pois vaihtamalla SATA-portteja. Tämä tietysti viittaa joihinkin laitteistopohjaisiin ongelmiin, joten vaikka tietokoneesi saattaa käynnistyä järjestelmään, pelätään aina kiintolevy- tai vähemmän todennäköisemmin emolevyongelmia.

Lisäksi, jos olet jatkuvasti jumissa käynnistyssilmukassa, yritä sammuttaa tietokoneesi ja vaihtaa RAM-paikkoja. Jos sinulla on kaksi RAM-muistitikkua, vaihda niiden paikkaa. On myös hyvä idea irrottaa kaikki USB-laitteet näppäimistön ollessa ainoa poikkeus.

Yritä käynnistää uudelleen ja etsi muutoksia. Jos pääset Boot-asetuksiin, varmista, että kiintolevy on luettelon yläosassa. Jos et näe kiintolevyäsi käynnistysasemien luettelossa, tarkastelemme todennäköisesti laitteisto-ongelmaa.

2. Poista MSI Fast Boot tai UEFI Boot käytöstä BIOSissa

Jokaisella emolevyn OEM:llä on muutama tietty asetus. Vaikka jotkut niistä ovat temppuja, ominaisuuksia, kuten MSI Fast Boot, käytetään usein nopeuttamaan järjestelmän käynnistystä.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että tämä ominaisuus ei toimi tarkoitetulla tavalla Windows 10:ssä. Jotkut käyttäjät pääsivät pois EFI Shellistä poistamalla tämän ominaisuuden käytöstä.

Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on UEFI-käynnistys jossain EFI-asetuksissa, poista se käytöstä. Tämä on toinen mahdollinen syy käsiteltävänä olevaan ongelmaan. Yritä lisäksi palauttaa EFI-asetukset tehdasasetuksiin. Näin voit olla varma, ettei muutoksia ole tehty.

3. Irrota CMOS-akku

Lopuksi, jos mikään edellisistä vaiheista ei saanut sinut eroon EFI Shellistä, voimme ehdottaa vain yhtä ratkaisua. Nimittäin BIOS/UEFI-kokoonpano saattaa vioittua, ja ainoa järkevä tapa ratkaista tämä nykyisessä tilassa on poistaa CMOS-akku.

Tällä tavalla kaikki välimuistissa olevat kokoonpanot nollataan ja sinun pitäisi pystyä käynnistymään järjestelmään. Tämä tietysti tarkoittaa, että kaikki kiintolevyt ovat toimivia.

Tämä ei ole aivan vaikea tehtävä. Katkaise vain tietokoneesi virta ja irrota kaikki kaapelit. Pääset käsiksi kotelon sisäpuolelle ja jossain emolevyn keskellä sinun pitäisi nähdä käsikellon akku. Poista se ja aseta se uudelleen. Kytke kaikki virtalähteeseen ja yritä uudelleen. Jos kiintolevy tunnistetaan ja se on asetettu ensimmäiseksi käynnistysvaihtoehdoksi, harkitse järjestelmän asentamista uudelleen. Älä vain unohda varmuuskopioida tiedostojasi.

Jos sinulla on vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotka unohdimme mainita, muista kertoa meille alla olevassa kommenttiosassa.