• F8:n epäonnistuminen Windowsissa johtuu Microsoftin päätöksestä poistaa toiminto, koska Windows 10 uudemmat PC:t ovat riittävän nopeita.
 • Voit ottaa F8:n uudelleen käyttöön Boot Configuration Data (BCD) -muokkauskomennolla.
 • On monia muita tapoja siirtyä vikasietotilaan, jos F8-näppäin ei toimi.

XASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAA TIEDOSTOA
Erilaisten tietokoneongelmien korjaamiseen suosittelemme Restoro PC Repair Tool -työkalua:
Tämä ohjelmisto korjaa yleiset tietokonevirheet, suojaa sinua tiedostojen katoamiselta, haittaohjelmilta ja laitteistohäiriöiltä ja optimoi tietokoneesi parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Korjaa PC-ongelmat ja poista virukset nyt kolmessa helpossa vaiheessa:

 1. Lataa Restoro PC Repair Tool joka tulee Patented Technologiesin mukana (patentti saatavilla tässä).
 2. Klikkaus Aloita skannaus löytääksesi Windows-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa tietokoneongelmia.

 3. Klikkaus Korjaa kaikki korjataksesi tietokoneesi turvallisuuteen ja suorituskykyyn vaikuttavia ongelmia

 • Restoron on ladannut 0 lukijat tässä kuussa.

Windows-tietokoneissa on monia ongelmia, jotka vaikuttavat niiden suorituskykyyn, ja yksi tehokkaimmista korjauksista on Windowsin uudelleenkäynnistys vikasietotilassa.

F8, joka ei toimi Windowsissa, estää kuitenkin käyttäjiä käyttämästä toimintonäppäintä vikasietotilaan käynnistämiseen.

Contents

Miksi F8 ei toimi Windows 10:ssä?

Vikasietotila on olennainen osa Windows-käyttöjärjestelmää. Se on tehokas käyttöjärjestelmän käynnistämiseen turvallisessa ympäristössä, jossa pieni määrä sovelluksia voi toimia käynnistyksen yhteydessä. Näin ollen se estää häiritseviä ohjelmia käynnistymästä tietokoneellasi.

Microsoft kuitenkin ajatteli, että F8-menetelmä Windowsin käyttämiseksi vikasietotilassa muuttui hyödyttömäksi Windows 10:n käyttöönoton jälkeen. He sanoivat, että Windows 10 ja muut uusimmat versiot eivät tarvitse F8-vikasietotilaa, koska ne latautuvat uskomattoman nopeasti. Joten F8-toimintonäppäin hylättiin, mikä tarkoittaa, että se ei voi enää toimia.

Siitä huolimatta on olemassa useita Microsoftin tarjoamia vaihtoehtoja, joiden avulla voit käynnistää Windowsin vikasietotilassa. Samoin on joitain korjauksia, joiden avulla voit korjata F8:n, joka ei toimi Windows 10:ssä.

Miten saan F8:n toimimaan?

Ota F8 uudelleen käyttöön Boot Configuration Data (BCD) -muokkauskomennolla

 1. Napsauta hiiren vasemmalla painikkeella alkaa painike, kirjoita Komentokehoteja napsauta Suorita järjestelmänvalvojana.Win10 komentokehote
 2. Klikkaus Joo päällä Käyttäjätilien valvonta kehote.
 3. Kirjoita seuraavat komennot ja paina Tulla sisään: bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacyOta f8 käyttöön cmd:ssä
 4. Odota toiminnon valmistumista ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.
 5. Lehdistö F8 päästäkseen käsiksi Käynnistyksen lisäasetukset ennen kuin Windows-logo tulee näkyviin, valitse Turva tilaja paina sitten Tulla sisään.

Aktivoimalla F8 uudelleen yllä olevan komennon avulla voit käyttää F8-käynnistysvalikon toimintoja ja päästä eroon järjestelmän häiriöistä.

Jos kohtaat ongelman tietokoneen käynnistyessä automaattisesti vikasietotilassa yllä olevien vaiheiden jälkeen, tarkista korjausohjeet oppaastamme.

Kuinka pääsen vikasietotilaan Windows 10:ssä, kun F8-näppäin ei toimi?

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Käyttäjät voivat kokeilla seuraavia vaiheita käynnistääkseen Windowsin uudelleen vikasietotilaan, kun F8-näppäin ei toimi:

1. Siirry vikasietotilaan Käynnistä-valikosta

 1. Lehdistö Windows + minä avain avataksesi asetukset sovellus.
 2. Klikkaa Päivitys ja suojaus.päivitys ja suojaus
 3. Napsauta vasemmassa ruudussa Elpyminenmene Advanced Startupja napsauta sitten Käynnistä uudelleen nyt.lisäasetus käynnistä nyt uudelleen
 4. Windows käynnistyy automaattisesti uudelleen Valitse vaihtoehto ikkuna ja napsauta sitten Vianetsintä.vianetsintä - winRE
 5. Klikkaus Edistyneet asetukset ja napsauta Käynnistysasetukset vaihtoehto.käynnistysasetukset
 6. paina F4 näppäintä päästäksesi sisään Turva tila ja napsauta Uudelleenkäynnistää.Ota vikasietotila käyttöön painamalla f4

Yllä olevat vaiheet auttavat käynnistämään ikkunat uudelleen vikasietotilassa, kun F8-näppäin ei toimi. Palautusvalikko sisältää järjestelmän vianmääritystoiminnot. Lue oppaamme, kuinka korjata vikasietotila, joka ei toimi Windows 11:ssä.

2. Siirry vikasietotilaan järjestelmän asetusten mukaan

 1. Lehdistö Windows + R avain avataksesi Juosta valintaikkuna, kirjoita msconfigja paina sitten Tulla sisään avaamaan Järjestelmän asetukset valikosta.
 2. Klikkaa Saapas välilehti, siirry kohtaan Käynnistysvaihtoehdotja valitse valintaruutu Turvallinen käynnistys, valitse valintanappi Minimaalinen.msconfig safeboot
 3. Klikkaus Käytäsitten OKja Windows käynnistyy uudelleen vikasietotilassa määrittämilläsi kokoonpanoilla.

Järjestelmän kokoonpanon säätäminen vaikuttaa koko käynnistämään prosessiin. Joten voit käynnistää Windowsin vikasietotilassa muokkaamalla järjestelmän asetuksia mieltymystesi mukaan.

3. Siirry vikasietotilaan Boot Recovery -mekanismin kautta

Huomautus-kuvake
HUOMAUTUS

Tämä menettely sopii parhaiten, kun Windows on jumissa käynnistyksessä tai ei voi käynnistyä normaalisti. Joten voit käynnistää vikasietotilaan Automaattinen korjaus -valikon kautta.

 1. Pidä painettuna Tehoa -painiketta, kunnes tietokone sammuu.
 2. Toista vaihe 1 noin kaksi tai kolme kertaa saadaksesi kehotteen Käynnistyksen palautusmekanismi. The Valmistellaan automaattista korjausta -näyttö pitäisi ilmestyä.automaattisen korjauksen valmistelu
 3. The Automaattinen korjaus ei voinut korjata tietokonettasi viestin pitäisi ilmestyä, napsauta sitten Edistyneet asetukset.
 4. Windows käynnistyy automaattisesti uudelleen Valitse vaihtoehto sivu ja napsauta sitten Vianetsintä.vianetsintä - winRE
 5. Valitse Edistyneet asetukset ja napsauta Käynnistysasetukset vaihtoehto.käynnistysasetukset
 6. paina F4 -painiketta Ota vikasietotila käyttöön ja napsauta Uudelleenkäynnistää.Ota vikasietotila käyttöön painamalla f4

Boot Recovery -mekanismi tarjoaa Windowsille mahdollisuuden korjata käynnistysongelmat, jolloin se kehottaa suorittamaan vianmäärityksen vikasietotilaan.

Voit kokeilla myös muita tapoja käynnistää Windows vikasietotilassa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kokeilla kaikkia toimenpiteitä; kokeile yhtä ja katso toimiiko se.

Lisäksi käyttäjät valittavat vikasietotilan kaatumisesta tietokoneessaan, mikä on ollut usein viime aikoina Windows 10:ssä.

Vaihtoehtoisesti lukijamme voivat tarkistaa oppaamme toimintonäppäinten lukitsemisesta ja avaamisesta Windows 10:ssä. Samoin meillä on yksityiskohtainen opas Windows-päivitysten asentamisesta vikasietotilassa.

Lopuksi kerro meille, mikä näistä vaiheista toimi vaihtoehtona vikasietotilan käyttöönotossa, kun F8 ei toimi.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.