• On turhauttavaa, kun Canva ei anna sinun muokata tekstiä jaetussa ulkoasussa, koska sinulla ei ole muokkausoikeutta.
 • Suunnittelun omistajan on annettava sinulle Canva-suunnittelun muokkausoikeudet, muuten olet jumissa.
 • Toinen syy tähän ongelmaan on se, että olet saattanut kirjautua sisään henkilökohtaiselle Canva-tilille tiimin tilin sijaan.

Hanki oikea ohjelmisto tukemaan ideoitasi!Creative Cloud on kaikki mitä tarvitset herättääksesi mielikuvituksesi henkiin. Käytä kaikkia Adobe-sovelluksia ja yhdistä ne upeiden tuloksien saamiseksi. Creative Cloudin avulla voit tehdä, muokata ja hahmontaa eri muodoissa:

 • Kuvat
 • Videot
 • Songs
 • 3D-mallit ja infografiikka
 • Monet muut taideteokset
Hanki kaikki sovellukset erikoishintaan!

Canva on ilmainen online-graafinen suunnittelutyökalu, jonka avulla voit luoda julisteita, esityksiä ja julkaisuja sosiaalisessa mediassa. Yksilöt ja tiimit voivat käyttää Canvaa. Mutta joskus käyttäjiä on ärsyttävää, että Canva ei anna heidän muokata tekstiä.

Sen lisäksi, että he eivät pysty muokkaamaan tekstiä Canvassa, heillä on haasteita, koska taustan poisto ei toimi oikein.

Tässä viestissä keskustellaan siitä, miksi et voi muokata tekstiä Canvassa ja kuinka avata tekstin lukitus tässä sovelluksessa.

Contents

Miksi en voi muokata Canva-suunnitteluani?

Tähän on useita syitä, mutta yleisin niistä on käyttöoikeuksien puute. Jos yrität muokata jaettua mallia, tarkista tekijältä, onko sinulla jakamisoikeudet.

Toinen mahdollinen syy on lukitut elementit. Joskus saatat lukita tietyt elementit vahingossa tai suunnittelun aikana, ja jos unohdat avata ne, et voi muokata mitään.

Nyt kun tiedät, mikä tämän ongelman aiheuttaa, katsotaan kuinka korjata se.

Mitä voin tehdä, jos Canva ei anna minun muokata tekstiä?

1. Muuta suunnittelun käyttöoikeuksia

 1. Mene Canva verkkoselaimessa.
 2. Avaa malli, jonka haluat jakaa.
 3. Valitse Jaa editorin yläpuolella olevasta valikkopalkista.canva ei anna minun muokata tekstiä
 4. Napsauta avattavan valikon nuolta valitaksesi kenen kanssa haluat jakaa; valitse Vain lisätyt henkilöt voivat käyttää tai Kaikki, joilla on linkki.canva ei anna minun muokata tekstiä
 5. Valitse oikealla olevasta avattavasta valikosta lupa, jonka haluat antaa, ja voit aseta se päälle näkymä, muokatatai kommentti.canva ei anna minun muokata tekstiä
 6. Valitse Kopioi linkki.canva ei anna minun muokata tekstiä

Jos et voi muokata tekstiä Canva-suunnittelussa, suunnittelijan omistaja ei ehkä ole antanut sinulle muokkausoikeutta.

Kun työskentelet ryhmässä, tiimin johtaja tai suunnittelun omistaja voi valita, kuka voi muokata tai tarkastella mallia. Joten jos et voi muokata, se tarkoittaa, että sinulla ei ole tätä lupaa.

Ensin voit pyytää omistajaa jakamaan mallin uudelleen ja antamaan sinulle muokkausoikeudet. Tarkista sen jälkeen, ettei Canva-teksti edelleenkään toimi.

2. Avaa kuvion lukitus avataksesi tekstiruudun

 1. Avaa kuvio, jonka lukituksen haluat avata.
 2. Napsauta elementtiä, jonka lukituksen haluat avata. Voit myös pitää Siirtää näppäimistöllä ja napsauta useita elementtejä valitaksesi ne.canva ei anna minun muokata tekstiä
 3. Klikkaa riippulukko -kuvaketta editorin työkalupalkissa. Jos et löydä riippulukkoa sieltä, napsauta ensin kolmea vaakasuuntaista pistettä.

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Suunnittelun omistaja antaa sinulle pääsyn malliin Canvassa, mutta et voi muokata tekstiruutua. Tämä tapahtuu, kun tekstiruutu on lukittu kuvion kanssa. Voit valita ryhmäelementin ja seurata menettelyä.

3. Jaa malli oikealle tiimille

 1. Valitse omasi profiili -kuvaketta etusivulta tai Valikko.napsauta profiilikuvaketta
 2. A valintamerkki näkyy sen joukkueen vieressä, jossa olet tällä hetkellä.
 3. Jos et ole kirjautunut oikean joukkueen tilille, vaihda joukkuetta valitsemalla tiimin nimi. Kun valitset oikean joukkueen nimen, sinut ohjataan joukkueen kotisivulle.

Et voi muokata tekstiä Canvassa, koska suunnittelun omistaja jakoi sen tiimille, ei henkilökohtaiselle tilille.

4. Muuta fontteja suunnittelussa

 1. Luo ja jaa kopio mallista ja korvaa mukautettu kirjasin tavallisella Canva-fontilla.Canva ei anna minun muokata tekstivirhettä: kuinka korjata se nyt
 2. Lisää sinut Canva for Pro -tiimiin, jotta voit käyttää mukautettua kirjasinta.
 3. Vaihda tilapäisesti mukautettu fontti tavalliseksi Canva-kirjasimeksi alkuperäisessä mallissa.

Joskus tekstiä ei voi muokata Canva-suunnittelussa, koska jotkin kirjasinasetukset eivät ole käytettävissä. Näin tapahtuu, kun Canva yrittää luoda muokattavan version lataamastasi pdf- tai JPEG-tiedostosta.

Canva harmaasi tietyt kirjasimet jaetussa ulkoasussa, koska ne eivät välttämättä ole käytettävissä tilaussuunnitelmassasi.

Voit pyytää suunnittelun omistajaa tekemään minkä tahansa yllä olevista ratkaisuista, jotta voit muokata suunnittelun tekstiä.

Miksi teksti ei toimi Canvalla?

Jos teksti ei näy oikein Canvassa, se tarkoittaa, että valitsemasi kielen ja fontin välillä on ristiriita. Tämä tarkoittaa, että fontti ei pysty renderöimään tiettyjä merkkejä oikein.

Fontin vaihtaminen toiseen yleensä ratkaisee tämän ongelman. On myös mahdollista, että suunnittelussa käytetään mukautettuja kirjasimia, eikä sinulla ole pääsyä niihin.

Jos nämä menetelmät eivät toimi, suosittelemme työpöytäversion asentamista tai uudelleenasentamista käyttämällä uutta käyttäjätunnusta.

Jos olet saanut virhekoodin 500 Canvaa ladattaessa, olemme koonneet perusteellisen oppaan, joka auttaa sinua ratkaisemaan virheen.

Mikä yllä olevista ratkaisuista auttoi sinua korjaamaan ongelman? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.