• AutoCAD ei avaudu Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä voi olla suora seuraus siitä uusin käyttöjärjestelmän päivitys.
 • Jos et voi suorittaa AutoCADia, a Yleisin harkittava ratkaisu on asentaa sovellus uudelleen.
 • Joten miksi AutoCAD jäätyy avattaessa? Se voi myös olla versioongelma, joten varmista, että sinulla on uusin.
 • Voit myös ratkaista tämän ärsyttävän ongelman nollaamalla AutoCAD-asetukset ja poistamalla käyttäjätilien hallinnan käytöstä.

On tunnettu tosiasia, että joskus Windows-päivitykset voivat tuoda mukanaan korjauksia ja parannuksia, joitain ohjaimiin ja sovelluksiin liittyviä ongelmia. On käynyt ilmi, että AutoCADin äkillinen avautuminen voi olla suora seuraus.

Vaikka se ei ole aivan sääntö, se voi tapahtua yksinkertaisella tietoturvapäivityksellä, mutta useimmiten käyttöjärjestelmäpäivityksellä. Joten jos sinulla on ongelmia Autocadin kanssa, ota ensin huomioon viimeisimmät päivitykset.

Jos tämä ei ole sinun tapauksesi, älä huoli. Analysoimme perusteellisesti kaikki tietyt skenaariot, joissa Autocad ei ehkä toimi Windowsissa, ja kehitimme hienoja ratkaisuja auttamaan sinua.

On useita ongelmia, joissa AutoCAD ei avaudu tässä käyttöjärjestelmän versiossa, ja olemme koonneet luettelon joistakin yleisimmistä ongelmista:

 • AutoCAD ei toimi Windows 10 -päivityksen jälkeen – AutoCAD saattaa lakata toimimasta suuren Windows-päivityksen jälkeen. Jos näin on, saatat joutua poistamaan ongelmallisen päivityksen.
 • AutoCAD ei toimi Windows 10:ssä Sovellus on pysähtynyt – Joskus saat Sovellus on pysähtynyt viesti, kun AutoCAD kaatuu.
 • On syytä mainita, että AutoCAD-ongelmat voivat ilmetä melkein missä tahansa AutoCAD-versiossa, kuten AutoCAD 2007, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 ei toimi Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä
 • AutoCAD latautuu, mutta ei avaudu
 • AutoCAD ei vastaa tiedoston avaamiseen
 • Asennukseen liittyvät ongelmat: AutoCAD ei asennu Windows 10:eenvastaavasti AutoCAD ei avaudu asennuksen jälkeen
 • AutoCADissa ei ole tarpeeksi muistia, levytilaa – Tämä virheilmoitus saattaa ilmestyä asennuksen aikana.
 • AutoCAD asennettu, mutta ei näy
 • Tämä saattaa vaikuttaa kaikkiin Windows-versioihin – AutoCAD ei avaudu sisään Windows 10, Windows 11, Windows 7
 • AutoCAD jumissa alustuksessa ensimmäisellä kerralla
 • Tiedostoihin liittyvät ongelmat: AutoCAD ei avaa tiedostojenhallintaa
 • AutoCAD ei avaudu välilehdissä
 • AutoCAD ei avaa dxf-, dwg-tiedostoja

Contents

Miksi AutoCAD ei avaudu?

Version yhteensopivuus

Tiedämme, että voit pysyä yhdessä ohjelmistoversiossa, koska tiedät kaikki painikkeet ja pikanäppäimet ulkoa, mutta Adobe todella pyrki jatkuvasti parantamaan tuotetta säilyttäen samalla ympäristön.

Siksi vaadimme todella, että hankit ohjelman uusimman version ja päivitykset ja teet pieniä muutoksia työnkulkuusi. Se on paljon parempi kuin joutua tilanteeseen, jossa sinun on korjattava se.

Tuettu laitteisto

AutoCAD on melko vaativa ohjelmisto, koska sillä on korkeat grafiikka- ja muistivaatimukset.

Uusin versio, AutoCAD 2023, suosittelee 3+ GHz:n prosessorin, vähintään 8 Gt (suositus: 16 Gt) RAM-muistin ja DirectX 12 -yhteensopivan erillisen näytönohjaimen käyttöä, jossa on 4 Gt suositeltua muistia.

Löydät kaikki vaatimukset osoitteesta Adobelle omistettu verkkosivusto mutta pointti on, että saatat joutua päivittämään tietokoneesi saadaksesi parhaan version.

sotkuinen PC

Jos tietokoneellesi on asennettu useita ohjelmia, osa niistä saattaa silti toimia taustalla, mikä hidastaa tietokonettasi joka päivä.

Varmista, että poistat kaikki tarpeettomat ohjelmat järjestelmästäsi ja yritä puhdistaa Aloittaa Luettelo Windows-ohjelmista.

Miten korjaan sen, ettei AutoCAD avaudu?

 1. Asenna AutoCAD uudelleen
 2. Muuta rekisteriasetuksia
 3. Palauta AutoCAD-asetukset oletusarvoihin
 4. Poista käyttäjätilien hallinta käytöstä
 5. Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä tai poista se
 6. Kokeile asentaa AutoCAD järjestelmänvalvojana.
 7. Suorita AutoCAD yhteensopivuustilassa
 8. Asenna tarvittavat VisualC++-uudelleenjakeltavat
 9. Asenna uusimmat AutoCAD-päivitykset

1. Asenna AutoCAD uudelleen

 1. Klikkaa Alkaa -painiketta ja valitse asetukset luettelosta.
 2. Valitse nyt Sovellukset vaihtoehdoista.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 3. Vieritä alas ja löydä autocadnapsauta sitä ja valitse Poista asennus.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 4. nyt avoinna Tiedostoselain ja siirry kansioon, johon olet asentanut AutoCADin. Yleensä on: C:\Autodesc\AutoCAD 20xxAutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 5. Poista kansion sisältö.
 6. Poista sitten myös seuraava kansio: C:\Program Files\Common Files\Autodesk SharedAutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 7. paina ikkunat + avain R aloittaaksesi Juosta sovellus.
 8. Kaveri regedit ja paina Pääse sisään tai napsauta OK.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 9. Siirry seuraaviin näppäimiin ja poista ne: HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk ja HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\AutodeskAutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 10. Nyt kun olet poistanut AutoCADin kokonaan, voit ladata ja asentaa sen.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 11. Suorita asennusohjelma ja suorita asennus loppuun noudattamalla näytön ohjeita. Sinun on myös käynnistettävä järjestelmä uudelleen.

Ennen kuin aloitat AutoCADin uudelleenasennuksen, muista varmuuskopioida kaikki tärkeät CAD-tiedostot.

2. Muuta rekisteriasetuksia

 1. paina Windows-näppäin + R aloittaaksesi Juosta sovellus.
 2. Kaveri regedit ja paina Pääse sisään tai napsauta OK.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 3. Kun Rekisterieditori avautuu, siirry seuraavaan näppäimeen: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v4\ClientAutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 4. Etsi avain nimeltä Versio. Löydä sen arvo ja muista se tai kirjoita se ylös, koska tarvitset sitä myöhemmin.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 5. Napsauta nyt hiiren oikealla painikkeella Asiakas merkintä vasemmalla puolella ja valitse Käyttöoikeudet.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 6. Klikkaa Pitkälle kehittynyt -painiketta.
  HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftNET Framework SetupNDPv4Client -käyttöoikeudet asiakkaalle
 7. Etsi Omistaja osa yläreunassa ja sivulla Luotettu asentaja klikkaus Muuta linkkiä.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 8. Kirjoita Syötä valittavat objektien nimet -kenttään Järjestelmänvalvojat. Klikkaa Tarkista nimet -painiketta ja napsauta sitten OK.
 9. Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan tiliä, täytä järjestelmänvalvojan tilisi nimi.
  salli järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet verkkoasiakkaalle
 10. Klikkaus Käytä ja OK tallentaaksesi asetukset.
  salli järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet verkkoasiakkaalle
 11. Muuta Versioavaimen arvo Rekisterieditorissa versioon 4.5.0. Klikkaa OK tallentaaksesi muutokset.
  salli järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet verkkoasiakkaalle
 12. Suorita AutoCAD-asennus ja asenna se sulkematta Rekisterieditoria.
 13. Kun asennus on valmis, siirry Rekisterieditorissa uudelleen tähän polkuun: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v4\ClientAutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 14. Etsi Versioavainnapsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muuttaa. AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 15. Aseta arvo nykyisestä saamaasi arvoon Vaihe 4napsauta sitten OK.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä

Monet käyttäjät ilmoittavat, etteivät he voi asentaa AutoCADia, koska asennus ei löydä .NET Framework 4.5:tä asennettuna.

Outoa tässä ongelmassa on, että Windows 10:ssä on asennettuna .NET 4.6 Framework ja sen pitäisi toimia kaikkien sovellusten kanssa, jotka vaativat .NET Frameworkin vanhemman version.

Vaikka tämä on epätavallinen ongelma, voit korjata sen muokkaamalla rekisteriä. Meidän on varoitettava, että rekisterin muuttaminen voi aiheuttaa ongelmia, joten muista noudattaa ohjeita huolellisesti.

Jos sinulla on jostain syystä ongelmia tämän vaiheen kanssa, voit katsoa oppaastamme, mitä tehdä, jos et voi käyttää rekisterieditoria.

3. Palauta AutoCAD-asetukset oletusarvoihin

 1. Klikkaa Alkaa Windowsissa ja hae AutoCAD 20xx valikosta.
 2. Valitse se ja napsauta Palauta oletusasetukset.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä

Jos AutoCAD ei avaudu tai toimi oikein Windows 10:ssä tai 11:ssä, saatat pystyä ratkaisemaan ongelman yksinkertaisesti nollaamalla sen oletusasetukset.

Voit tehdä sen suorittamalla sovelluksen nimeltä Palauta oletusasetuksetjoka sijaitsee AutoCADin vieressä kaikkien Windowsin Käynnistä-valikosta käytettävissä olevien sovellusten luettelossa.

4. Poista käyttäjätilien valvonta käytöstä

 1. Lehdistö ikkunat avain + Joo ja astu sisään käyttäjän hallinta. Valitse Muuta käyttäjätilisi ohjausparametreja.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 2. Kun Käyttäjätilin hallinta-asetukset Ikkuna avautuu, siirrä liukusäädin loppuun asti ei koskaan ilmoita. Napsauta nyt OK tallentaaksesi muutokset.
  poista UAC käytöstä

Joskus et ehkä pysty asentamaan AutoCADia Windows 10:een ollenkaan. Käyttäjien mukaan tämä voi johtua käyttäjätilien valvonnasta, ja tämän ongelman korjaamiseksi sinun on poistettava se käytöstä.

Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, useimmat käyttäjätilien valvontailmoitukset poistetaan käytöstä. Nyt sinun täytyy vain yrittää asentaa AutoCAD uudelleen.

5. Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä tai poista se

5.1 Poista virustorjunta käytöstä

 1. Etsi virustorjuntaohjelmasi ilmaisinalueelta.
 2. Napsauta sen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista käytöstä. Useimmissa virustorjuntatuotteissa on poistotoiminto, jota voidaan käyttää ilmaisinalueelta. Jos ei, käynnistä virustorjunta ja sinun pitäisi löytää se sen päävalikosta.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, sinun on ehkä siirryttävä seuraavaan vaiheeseen ja poistettava se ainakin väliaikaisesti.

5.2 Poista virustorjunta

 1. Klikkaa Alkaa -painiketta ja valitse asetukset.
 2. Napsauta nyt Sovellukset valikkovaihtoehto.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 3. Vieritä ohjelmien luetteloa alaspäin, etsi virustorjuntaohjelmasi, napsauta sitä ja valitse Poista asennus.

Virustorjuntaohjelmistosi on varsin tärkeä, mutta joskus se voi häiritä Windowsin toimintaa ja estää tiettyjen sovellusten suorittamisen tai asennuksen.

Kaikkien virustorjuntaohjelmistoon liittyvien tiedostojen poistamiseksi käyttäjät suosittelevat yhden luettelomme parhaista poistotyökaluista.

Monet virustorjuntayritykset tarjoavat ohjelmistoilleen omistettuja työkaluja, joten muista ladata sellainen virustorjuntaasi varten. Kun virustorjunta on poistettu, yritä suorittaa tai asentaa AutoCAD.

muistiinpanokuvake
HUOMAUTUS

Yllä olevat vaiheet ovat yleisiä ja niitä voidaan soveltaa vain rajoitettuun määrään virustentorjuntaohjelmia. Jos ne eivät koske tuotettasi, katso dokumentaatiosta, kuinka ne poistetaan käytöstä ja/tai poistetaan.

6. Yritä asentaa AutoCAD järjestelmänvalvojana.

 1. Etsi AutoCAD-asennustiedosto tietokoneeltasi. Oletuksena asennustiedostot puretaan yleensä kohteeseen C:\Autodesk hakemistoon, joten muista navigoida siellä.
 2. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana vaihtoehto. Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet tehdäksesi tämän.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä

Käyttäjien mukaan he eivät voi asentaa AutoCADia ollenkaan, ja tämän ongelman korjaamiseksi on suositeltavaa suorittaa asennus järjestelmänvalvojana. Tämän jälkeen asennus alkaa ja voit asentaa AutoCADin ilman ongelmia.

Jos toimenpide ei toimi, lue oppaamme siitä, mitä tehdä, jos mitään ei tapahdu, kun valitset Suorita järjestelmänvalvojana.

7. Suorita AutoCAD yhteensopivuustilassa.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella AutoCAD-pikakuvaketta ja valitse Ominaisuudet valikosta.
  avoimet ominaisuudet
 2. Navigoi kohtaan Yhteensopivuus välilehti ja tarkista Suorita tämä ohjelma yhteensopivuustilassa. Valitse nyt haluamasi Windows-versio luettelosta. Napsauta lopuksi OK ja Käytä tallentaaksesi muutokset.
  yhteensopivuusvaihtoehdot

Käyttäjien mukaan, jos AutoCAD ei toimi, saatat joutua suorittamaan sen yhteensopivuustilassa. Tämä on hyödyllinen Windows-ominaisuus, jonka avulla voit käyttää vanhempia ohjelmistoja, joita ei ehkä ole täysin optimoitu Windows 10:lle.

8. Asenna tarvittavat VisualC++-uudelleenjakeluohjelmat.

 1. paina Windows-näppäin + S Näytä hakupalkki kirjoittamalla Windowsin ominaisuudetja valitse Laita Windows toiminnot päälle tai pois tuloslistalta.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 2. Paikallistaa DotNet Framework 4.8 luettelossa ja poista valinta. Napsauta nyt OK tallentaaksesi muutokset.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä

Monet sovellukset vaativat Visual C++ Redistributables toimiakseen, ja AutoCAD on yksi niistä sovelluksista.

Visual C++ Redistributables ovat saatavilla lataa Microsoftin verkkosivuiltajoten muista ladata se.

Huomaa, että saatat joutua asentamaan vanhemmat Redistributables-versiot, jotta AutoCADin vanhemmat versiot toimivat oikein.

Harvat käyttäjät väittävät, että nykyinen .NET-kehys on poistettava käytöstä ennen kuin voit asentaa vanhemman version. AutoCAD vaatii .NET Framework 4.5:n, mutta et voi asentaa sitä, kun versio 4.8 on käytössä.

Kun olet poistanut .Net Framework 4.8:n käytöstä, sinun pitäisi pystyä asentamaan edellinen versio ilman ongelmia. Kun olet tehnyt tämän, yritä asentaa AutoCAD uudelleen.

9. Asenna uusimmat AutoCAD-päivitykset.

 1. Siirry kohtaan Autodesk-tilisivu ja kirjaudu sisään tililläsi.
 2. Klikkaa Tuotepäivitykset vaihtoehto vasemmalta.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä
 3. Seuraavassa ikkunassa sinun pitäisi nähdä Autodesk-tuotteihisi saatavilla olevat päivitykset, jotka ovat ladattavissa.AutoCAD ei avaudu: diagnosoi ja korjaa 9 helpolla menetelmällä

Jos sinulla on ongelmia AutoCADin kanssa, voit ehkä korjata ne asentamalla uusimmat AutoCAD-päivitykset yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Autodeskin mukaan AutoCAD 2013 ja AutoCAD 2014 eivät ole täysin yhteensopivia Windows 10:n kanssa.

Jos käytät näitä vanhempia versioita, voit yrittää käyttää niitä yhteensopivuustilassa ja tarkistaa, korjaako se ongelman. Jos tämä ei auta, saatat joutua päivittämään AutoCADin uudempaan versioon.

Siinä kaikki, toivomme, että ainakin yksi näistä ratkaisuista on auttanut sinua ratkaisemaan AutoCAD-ongelman. Vaikka onnistuit korjaamaan AutoCADin, saatat olla kiinnostunut myös oppaastamme AutoCAD-tiedostojen korjaamisesta Windows 10:ssä.

Jos sinulla on kysyttävää, kommentteja tai ehdotuksia, ota yhteyttä alla olevaan kommenttiosaan.