ARK: Survival Evolved on edelleen Early Access -vaiheessa, ja monia ongelmia on ratkaistava ennen sen lopullista julkaisua. Siitä huolimatta oikealla asetuksella ja toimivalla palvelimella pelaajat voivat jo kokea tämän ainutlaatuisen seikkailun.

Yksi ongelmista, joita meillä kaikilla on ollut netissä pelatessa, liittyy palvelimeen. Tämä koskee erityisesti pelejä, joissa on monia pelaajien luomia mukautettuja palvelimia. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta suosittelemme, että otat selvää ennen pelin aloittamista. Tänään yritämme korjata ärsyttävät palvelinongelmat ja auttaa sinua pysymään tiellä.

Contents

ARK: Survival Evolved -palvelin ei vastaa

 1. Varmista, että palvelin on ajan tasalla
 2. Tarkista pelin eheys
 3. Poista taustaohjelmat käytöstä
 4. Poista portin edelleenlähetys käytöstä
 5. Nollaa verkkosovitin komentokehotteessa
 6. Käytä vaihtoehtoista DNS-osoitetta
 7. Eteenpäin lisäportti
 8. Kokeile vaihtoehtoista pelipalvelimen isännöintiä

1. Varmista, että palvelin on ajan tasalla

Jos pelaat erillisellä palvelimella, ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä virheen sattuessa, on käynnistää se uudelleen. Näin palvelin päivitetään, koska asiakas ja palvelin ovat samassa versiossa. Sinun on oltava tietoinen siitä, että peli on toisinaan epävakaa ja joskus ainoa asia, jonka voit tehdä, on odottaa seuraavaa korjaustiedostoa, joka saattaa korjata ongelman.

2. Tarkista pelin eheys

Ajoittain pelin asennustiedostot voivat vioittua tai olla epätäydellisiä. Tämä voi aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia, ja palvelinyhteydet eivät ole poikkeus. Siksi sinun on varmistettava pelisi eheys, jotta voit kokea vakaan online-pelin. Noudata näitä ohjeita:

 1. Siirry Steam-asiakasohjelmaan.
 2. Avaa Kirjasto.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Ark: Survival Evolved.
 4. Avaa Ominaisuudet.
 5. Siirry kohtaan Paikalliset tiedostot.
 6. Valitse Tarkista pelitiedostojen eheys.
 7. Työkalu löytää ja korvaa puuttuvat tai vioittuneet tiedostot.

3. Poista taustaohjelmat käytöstä

Taustaohjelmat voivat hidastaa kaistanleveyttä tai jopa häiritä peliä. Suosittelemme poistamaan virustorjunta ja palomuurit väliaikaisesti käytöstä pelaamisen ajaksi. Lisäksi saatat haluta lisätä poikkeuksen Windowsin palomuurille.

Usein palomuurit estävät yhteydet ja estävät sinua muodostamasta yhteyttä omistettuun palvelimeen. Lisäksi saatat haluta lopettaa kaikki lataukset ja yrittää käynnistää reitittimen ja tietokoneen uudelleen.

4. Poista portin edelleenlähetys käytöstä

Jotkut käyttäjät esittelivät kiertotavan UPnP IGD:lle. Jos reitittimessäsi on tämä protokolla välitettyjen porttien lisäksi, se voi aiheuttaa viivettä ja viallisia yhteysongelmia. Suosittelemme toimimaan seuraavasti:

 1. Avaa reitittimen verkkokäyttöliittymä (menettely vaihtelee eri reitittimissä).
 2. Poista käytöstä Steam-portit ja muut asettamasi porttien edelleenlähetykset.
 3. Tallenna valintasi ja käynnistä reititin ja tietokone uudelleen.
 4. Käynnistä Ark: Survival Evolved ja katso, onko ongelma ratkaistu.

Kuten yhteisön jäsenet totesivat, tämä kiertotapa paransi yhteyksiä huomattavasti.

5. Nollaa verkkosovitin komentokehotteessa

Voit käynnistää verkkosovittimen uudelleen sisäänrakennetun komentokehotteen avulla winshock protokollaa. Tämä voi ratkaista joitain tunnettuja yhteysongelmia, joten sitä kannattaa kokeilla.

 1. Siirry kohtaan Hae Windowsista ja kirjoita cmd
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella komentokehotetta ja suorita järjestelmänvalvojana.
 3. Kirjoita komentoriville netsh winsockin nollaus
 4. Kun olet vahvistanut uudelleenkäynnistyksen, käynnistä tietokone uudelleen.

6. Käytä vaihtoehtoista DNS-osoitetta

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Joitakin PC-ongelmia on vaikea ratkaista, varsinkin kun kyse on vioittuneista arkistoista tai puuttuvista Windows-tiedostoista. Jos sinulla on ongelmia virheen korjaamisessa, järjestelmäsi voi olla osittain rikki.
Suosittelemme asentamaan Restoron, työkalun, joka skannaa koneesi ja tunnistaa vian.
Napsauta tästä ladataksesi ja aloittaaksesi korjaamisen.

Usein esiintyvät yhteysongelmat voidaan ratkaista helposti vaihtamalla DNS-osoitteesi vaihtoehtoiseen. Voit tehdä sen noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja avaa Ohjauspaneeli.
 2. Valitse Verkko ja Internet.
 3. Avaa verkko- ja jakamiskeskus.
 4. Napsauta Muuta sovittimen asetuksia.
 5. Napsauta aktiivista verkkoa hiiren kakkospainikkeella ja avaa Ominaisuudet.
 6. Korosta Internet Protocol Version 4 ja avaa Ominaisuudet.
 7. Napsauta Käytä seuraavia DNS-palvelinosoitteita.
 8. Syötä vaihtoehtoiseksi osoitteeksi 8.8.4.4 (Google DNS).
 9. Tallenna ja kokeile peliä.

7. Välitä lisäportti

Steam-portit lähetetään pakollisesti eteenpäin, jotta voit pelata pelejä verkossa. Voit kuitenkin yrittää välittää lisäportin ja ratkaista ongelman tällä tavalla. Se voidaan tehdä seuraamalla tätä polkua:

 1. Avaa reitittimesi verkkokäyttöliittymä (kirjautumismenettely voi vaihdella reitittimen mukaan).
 2. Avaa ja välitä 25147-portti.
 3. Varmista, että IP-osoitteesi on staattinen määrittämällä se reitittimen DHCP:llä.
 4. Käynnistä tietokoneesi uudelleen ja kokeile peliä.

IP-osoitteesi on oltava staattinen tai saatat joutua välittämään portin aina, kun se muuttuu. Dynaaminen IP ja portin edelleenlähetys eivät toimi hyvin yhdessä.

8. Kokeile vaihtoehtoista pelipalvelimen isännöintiä

ARK:sta on tullut yksi suosituimmista yksityisen pelipalvelimen isännöinnin peleistä, mutta valitettavasti virheitä voi tapahtua. Tarvitset nopean tuen, jonka avulla voit korjata ongelmat helposti ja nopeasti.

Jos noudatit kaikkia yllä olevia vaiheita ja sinulla on edelleen “Palvelin ei vastaa” -virhesuosittelemme kokeilemaan toista pelipalvelimen isännöintiä, joka on viritetty huolellisesti tarpeen mukaan pitämään nykypäivän virheet loitolla.

On totta, että parhaan yksityisen pelipalvelun löytäminen saattaa viedä aikaa. Tämän seurauksena olemme keksineet kiertotavan, kunnes ARK: Survival Evolvedin oma palvelin on korjattu.

Voit valita peleillesi hosting-palvelun, jotta saat parhaan mahdollisen palvelun ja kokemuksen. On olemassa lukuisia toimittajia, jotka ovat valmiita auttamaan apua tarvitsevia henkilöitä; sinun tarvitsee vain käydä läpi luettelo, jonka olemme laatinut sinulle, ja valita mielestäsi paras.

Paketoida

Näiden kiertotapojen pitäisi ainakin väliaikaisesti ratkaista palvelinongelmasi. Jos ongelmat jatkuvat, muista ottaa yhteyttä palvelimen järjestelmänvalvojaan lisäapua varten. On tärkeää tietää, että useimmissa tapauksissa ongelma ei ole sinun puolellasi. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kokoonpanosi ei ole syyllinen.

Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia, odotamme näkevämme ne alla olevassa kommenttiosassa.

Onko sinulla edelleen ongelmia? Korjaa ne tällä työkalulla:

Sponsoroitu

Jos yllä olevat neuvot eivät ratkaisseet ongelmaasi, tietokoneessasi saattaa esiintyä syvempiä Windows-ongelmia. Suosittelemme lataamaan tämän PC-korjaustyökalun (TrustPilot.com-sivustolla erinomaiseksi arvioitu), jotta voit korjata ne helposti. Napsauta asennuksen jälkeen Aloita skannaus -painiketta ja paina sitten Korjaa kaikki.