• Jotkut lukijoistamme sanoivat, että heidän Canonin all-in-one-tulostimensa eivät skannaa Windows 10:een tai 11:een päivityksen jälkeen.
 • Jos sinulla on ongelmia tarkistuksen suorittamisessa, tarkista skannerin yhteensopivuus käyttöjärjestelmän kanssa ja suorita sitten ohjainpäivitys.
 • Toinen mahdollinen ongelma voi olla all-in-one-tulostimen tai skannerin mukana tuleva ohjelmisto.

xASENNA NAPSAUTTAMALLA LATAUSTIEDOSTOA
Päästä eroon ohjaimista, jotka eivät toimi kunnolla tietokoneessasi

Sponsoroitu

Ohjaimet voivat usein vioittua, koska ne voivat häiritä virheellisiä järjestelmätiedostoja, jolloin ne asentuvat, mutta eivät toimi kunnolla. Jotta ohjaimet toimivat sujuvasti, Windows-käyttöjärjestelmän on toimittava entistä paremmin. Hanki se täydellisessä kunnossa noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Lataa Fortect ja asenna se tietokoneellasi.
 2. Aloita työkalun skannausprosessi etsiäksesi vioittuneet tiedostot, jotka ovat ongelmasi lähde
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Aloita korjaus jotta työkalu voi käynnistää korjausalgoritmin

Jotkut lukijoistamme kertoivat meille, että heidän Canonin all-in-one-tulostimensa eivät skannaa Windows 10 -päivityksen jälkeen.

Yksi lukijoista sanoi, että kun hän siirtyy skannauksen esikatseluun, se toimii hyvin, mutta kun hän napsauttaa Skannaa-painiketta, skanneri saavuttaa 28% prosessista ja pysähtyy.

Jos Canon-tulostimesi ja -skannerisi eivät skannaa Windows 10 -päivityksen jälkeen, tässä on joitain ratkaisuja, jotka voivat korjata sen.

Contents

Kuinka korjata Canon-tulostimen skannausongelmat?

1. Tarkista skannerin yhteensopivuus Windows 10:n kanssa

Canonin all-in-one-tulostin ja -skanneri eivät toimi, jos alustasi ei tue niitä.

Jos et ole koskaan ennen skannannut Canon-skannerilla Windows 10:ssä, tarkista tulostimen yhteensopivuus alustan kanssa.

Voit tarkistaa eri Canon-tulostimien ja skannereiden Windows 10 -yhteensopivuuden osoitteessa tämä sivu. Siellä voit napsauttaa tulostinsarjaasi laajentaaksesi malliluetteloa suoraan alla olevan tilannekuvan mukaisesti.

5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä

Huomaa, että malliluettelot sisältävät Windows 10- ja Windows 10 S -sarakkeet. Canonin tulostinmallit ovat yleensä yhteensopivia Windows 10:n kanssa, mutta eivät Windows 10 S:n kanssa.

Siksi joidenkin Windows 10 S -käyttäjien on ehkä vaihdettava vaihtoehtoiseen Windows 10 -versioon skannatakseen Canon-tulostimilla.

2. Käytä tulostimen vianmääritystä

 1. Klikkaa Alkaa painikkeen tyyppi palomies ja napsauta Määritysongelmien vianmääritys.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä
 2. Valitse nyt Muita vianmäärityksiä.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä
 3. Valitse Tulostin ja napsauta Suorita vianmääritys.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä
 4. Seuraa näytön ohjeita tulostimen ja skannerin vianmäärityksessä.

Windows sisältää tulostimen vianmäärityksen, joka voi korjata Canonin all-in-one-tulostimen, joka ei skannaa.

3. Päivitä tulostinohjain

Asiantuntijan vinkki:

Sponsoroitu

Vanhentuneet ohjaimet ovat suurin syy virheisiin ja järjestelmäongelmiin. Jos osa ohjaimistasi puuttuu tai tarvitsee päivitystä, automaattinen työkalu, kuten OutByte-ohjainpäivitys Voit ratkaista nämä ongelmat vain muutamalla napsautuksella. Lisäksi se on kevyt myös järjestelmällesi!

Canonin käyttäjät ovat myös vahvistaneet, että heidän laitteidensa ohjainpäivitykset korjasivat skannauksen aikana tapahtuvat kaatumiset. Siksi myös Canon-tulostin-/skanneriohjaimen päivittäminen saattaa aiheuttaa sen skannaamisen.

Meillä on täydellinen opas ajurien päivittämisestä Windows 10:ssä ja 11:ssä, joka sisältää lisätietoja laiteohjainten päivittämisestä.

Voit myös päivittää ajurit nopeasti Canon Drivers Update -apuohjelmalla. Klikkaus Purkaa sisään tämä web-sivu ja lisää ohjelmisto Windowsiin avaamalla apuohjelman asennusohjelma.

Avaa sitten apuohjelmaikkuna ja paina -painiketta Aloita skannaus -painiketta. Apuohjelma listaa vanhentuneet ja uusimmat Cannon-ajurit, jotka voit asentaa napsauttamalla Asentaa.

Vihje-kuvake
Neuvoja

Voit myös valita ja käyttää automaattista ratkaisua. Tämä voi helpottaa ja saattaa prosessin onnistuneesti loppuun.
Outbyte ohjainpäivitys on erikoistyökalu, joka skannaa tietokoneesi ja tarjoaa täydellisen raportin ohjaimistasi. Sen jälkeen se tarjoaa uusimman päivityksen ohjaimillesi ja pitää ne jatkuvasti ajan tasalla.
⇒ Hanki Outbyte Driver Updater

4. Valitse Energiansäästö-vaihtoehto

 1. Pääse sisään energian säästäjä ikkunoissa Etsiä laatikko ja valitse Valitse virrankäyttösuunnitelma.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä
 2. Sitten voit valita Energian säästäjä vaihtoehto. Vaihtoehtoisesti voit myös löytää tulostimen skannaukset, kun irrotat kannettavan tietokoneen.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä

Joillakin käyttäjillä (kannettavalla tietokoneella) on kiinteät Canon-tulostimet, jotka roikkuvat skannattaessa, kun Windows 10:ssä valitaan Virransäästö-vaihtoehto.

5. Skannaa asiakirjoja MF Toolboxilla 4.9

 1. Lataa Canon MF Toolbox 4.9, pura se ja asenna se kaksoisnapsauttamalla sen suoritettavaa tiedostoa.
 2. Kun asennus on valmis, napsauta hiiren kakkospainikkeella exe-tiedostoa tai pikakuvaketta työpöydällä ja valitse Ominaisuudet avataksesi suoraan alla näkyvän ikkunan.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä
 3. Valitse Yhteensopivuus -välilehteä ja liu’uta sitten Suorita tämä ohjelma yhteensopivuustilassa valintaruutu.5 tapaa korjata Canon-tulostin ei skannaa Windows 10/11:ssä
 4. Valitse ikkuna 8 alustan avattavasta valikosta.
 5. paina Käytä vahvistaaksesi uudet asetukset ja napsauta sitten OK sulkemaan ikkunan.
 6. Avaa sitten MF Toolbox -työkalurivi ja napsauta Skannaus-1 skannata.

MF Toolbox 4.9 on Canonin vaihtoehto Windowsin faksi- ja skannausapuohjelmalle.

Jotkut Canon-tulostimien käyttäjät ovat kertoneet foorumeilla, että heidän tulostimensa skannasivat, kun he käyttivät MF Toolbox 4.9:ää Windowsin faksin ja skannauksen sijaan.

Näin voit korjata Canonin all-in-one-tulostimen, joka ei skannaa. Canon PIXMA MP160 -käyttäjät voivat myös tutustua tähän artikkeliin saadaksesi lisää skannerin korjauksia.

Suosittelemme myös kokeilemaan manipulointia varmistaaksesi, että ongelma on korjattu. Voit myös kokeilla skanneriohjelmistoa testauksen maksimoimiseksi.

Jos sinulla on kysyttävää tai muita ehdotuksia ongelman korjaamiseksi, käytä alla olevaa kommenttiosiota.