• Flera användare rapporterade nyligen att Zoom inte kan upptäcka en kamera på Windows 11 och 10.
 • Problemet kan åtgärdas genom att kontrollera kameran, uppdatera operativsystemet och drivrutiner, ändra behörigheter, köra felsökaren, bland andra metoder som anges nedan.
 • Dessutom kan du upptäcka andra bra videokonferensappar du kan använda istället för Zoom.

Zoom, ett namn vi har hört alltför ofta på senare tid, har blivit en nödvändighet på grund av WFH-kulturen. Det är en videokonferensplattform med ett användarvänligt gränssnitt och många användarorienterade funktioner. Men vad händer om Zoom inte kan upptäcka en kamera i Windows 11 eller 10?

Att vara med i ett videosamtal utan att bilder delas är en fruktansvärd mardröm för många. Det kan orsakas av många underliggande problem, de flesta av dem triviala. När du har identifierat problemet kommer det inte längre att vara ett problem att åtgärda det.

Därför, för att effektivt eliminera problemet och få saker på rätt spår igen, måste du förstå varför Zoom inte kan upptäcka kameran.

Contents

Varför känner inte Zoom av min kamera?

Även om de underliggande problemen kan vara många, listar vi de vanligaste nedan:

 • Felkonfigurerade inställningar – Om tjänsten inte kan upptäcka kameror kan det bero på felaktiga zoominställningar.
 • Behörighetsproblem – Zoom har inte behörighet att komma åt kameran för vissa användare.

Försök att identifiera vilka av ovanstående problem som kan orsaka kameraproblemet i Zoom. Gå till exempel tillbaka till ovanstående om du började stöta på felet efter att ha ändrat kamerainställningarna eller ändrat kamerabehörigheterna (både app och system).

Hur fixar jag zoomen om den inte kan upptäcka en kamera?

Innan vi tar itu med komplexa lösningar rekommenderar vi några grundläggande kontroller. Det skulle vara bäst om du gjorde följande:

 • Kontrollera kameraval – Det finns chanser att den inte är inställd på rätt kamera.
 • Ta bort alla hinder – Ett annat vanligt problem som ofta anses vara den bakomliggande orsaken är ett föremål som blockerar kameran. Vissa webbkameror har fönsterluckor för avskildhet. Se till att de är öppna för att tillåta sömlös videoutmatning från kameran.
 • Kontrollera om kameran är aktiverad. – Vissa datorer, vanligtvis bärbara datorer, har en knapp som låter dig aktivera/avaktivera kameran. Kontrollera om den tidigare använts för att inaktivera kameran; Om så är fallet, tryck på knappen för att återaktivera den.
 • Starta om enheten – Om detta är ett trivialt fel bakom Zooms oförmåga att upptäcka en kamera i Windows 11, bör det lösas om du startar om datorn.
 • Identifiera om problemet ligger hos Zoom eller hos datorn – Kontrollera om kameran fungerar bra i de andra applikationerna. Om så är fallet, ligger problemet troligen hos Zoom, och du måste köra Zoom-specifika korrigeringar först.

1. Uppdatera Zoom

 1. Starta Zoom-appen, klicka Profil ikonen nära det övre högra hörnet och välj Sök efter uppdateringar från listan med alternativ.Sök efter uppdateringar för att fixa att Zoom inte kan upptäcka en kamera i Windows 11/10
 2. Om en nyare version är tillgänglig, installera den och kontrollera om problemet med zoomkameran är löst.

2. Uppdatera Windows 11

 1. Tryck fönster + Yo att starta inställningar Ansökan.
 2. Välj Windows uppdatering från flikarna i den vänstra navigeringsrutan.Uppdatera Windows för att fixa att Zoom inte kan upptäcka en kamera i Windows 11/10
 3. Klicka på Sök efter uppdateringar för att skanna och ladda ner den senaste versionen av operativsystemet, om en sådan finns tillgänglig.Sök efter uppdateringar

Att köra en föråldrad version av operativsystemet är också känt för att orsaka prestandaproblem och öka sannolikheten för att stöta på buggar. Därför rekommenderas det att uppdatera den och kontrollera om problemet med zoomkameran är löst.

3. Kontrollera dina webbläsarinställningar (om du inte använder Zoom-appen)

anteckningsikon
NOTERA

Denna lösning är endast för användare som använder en webbläsare istället för Zoom-appen. Vi har listat stegen för Google Chrome och när du väl fått en uppfattning om konceptet blir det enkelt att ändra inställningarna i andra webbläsare också.

 1. Starta webbläsaren, skriv/klistra in följande i adressfältet och tryck Kom in i:chrome://settings/privacy
 2. Klicka på Webbplatsinställningar låg Sekretess och säkerhet.Webbplatsinställningar
 3. Klicka sedan Kamera låg Behörigheter.Kamera
 4. Se till att Webbplatser kan begära användning av din kamera Alternativet är aktiverat och Zoom inte tillagt nedan Du får inte använda din kamera..Kontrollera dina kamerainställningar för att fixa Zoom kan inte upptäcka ett kameraproblem i Windows 11/10

4. Kontrollera kamerabehörigheter

 1. Tryck fönster + Yo att starta inställningar Ansökan.
 2. Välj Sekretess och säkerhet från flikarna i den vänstra navigeringsrutan.Sekretess och säkerhet
 3. Klicka på Kamera låg Applikationsbehörigheter.Kamera
 4. se till det Zoom har tillgång till kameran.Aktivera behörigheter för att fixa zoom kan inte upptäcka kamera i Windows 10/11

5. Uppdatera kameradrivrutiner

 1. Tryck fönster + Ja att starta Leta efter meny.
 2. Kom in i Enhetsadministratör i textfältet högst upp och klicka på det relevanta sökresultatet som visas.Starta Enhetshanteraren för att fixa zoom kan inte upptäcka en kamera i Windows 11/10
 3. Dubbelklicka på Kameror för att se de olika enheterna nedan.Kameror
 4. Högerklicka på den felaktiga webbkameran och välj Uppdatera drivrutinen från snabbmenyn.Uppdatera drivrutinen för att fixa Zoom kan inte upptäcka en kamera i Windows 11/10
 5. Välj sedan Sök efter drivrutiner automatiskt av de två alternativen Uppdatera drivrutiner fönster.Sök efter drivrutiner automatiskt
 6. Windows kommer automatiskt att söka efter den bästa drivrutinen som finns på datorn och installera den.

Om ovanstående metoder inte har fungerat kan det vara en föråldrad drivrutin bakom Zoom som inte kan upptäcka kameran. Därför rekommenderas det att uppdatera drivrutinen.

Metoden Enhetshanteraren söker endast efter uppdaterade versioner på datorn och inte på webben, och fungerar därför som en offlineuppdatering. Om du inte hittar någon kan du alltid söka efter den senaste versionen av drivrutinen på Windows Update eller tillverkarens webbplats.

Om detta verkar vara för mycket besvär för dig kan du alltid använda pålitlig programvara från tredje part. Vi rekommenderar att du använder Outbyte drivrutinsuppdateringett dedikerat verktyg som söker igenom webben efter de senaste versionerna och håller installerade drivrutiner uppdaterade.

6. Kör felsökaren

 1. Tryck fönster + Yo lansera inställningar.
 2. Klicka på Lösa problem till höger i Systemet ögonhår.Lösa problem
 3. Klicka på Andra felsökare.Andra felsökare
 4. Klicka sedan på Springa knappen bredvid Kamera brandman.Kör kamerafelsökaren för att fixa Zoom som inte kan upptäcka en kamera i Windows 11/10
 5. Välj nu lämpliga svar och följ stegen som listas av felsökaren för att åtgärda problemet.

7. Avsluta motstridiga program

 1. Tryck Kontrollera + Förändra + Esc att starta Aktivitetshanteraren.
 2. Leta reda på alla program som använder kameran, till exempel andra videokonferensprogram.
 3. Välj det motstridiga programmet och klicka på Sista uppgiften knappen längst ner.avsluta motstridiga appar för att fixa Zoom kan inte upptäcka en kamera i Windows 11/10

Efter att ha avslutat de motstridiga programmen bör du kunna fixa att Zoom inte kan upptäcka en kamera på HP och andra enheter.

Det här är de mest effektiva sätten att lösa problemet med att Zoom inte kan upptäcka en kamera i Windows 11/10. Om problemet kvarstår kan du återställa Windows 11 till fabriksinställningarna.

Dessa lösningar kommer att fungera i många situationer, även om Zoom inte kan upptäcka en bärbar dator med en kamera, inklusive märken som ASUS, HP, Dell, Lenovo, etc.

Kolla också in vår kompletta guide om hur du använder Zoom i Windows 11 och de bästa lösningarna om Zoom-video slutar fungera.

Berätta för oss vilken lösning som fungerade eller om du bytte till en annan app i kommentarsfältet nedan.