• Även om WpcMon.exe är en del av Windows, klagar många användare över att de ibland upplever problem med det.
 • Du bör göra en djupgående genomsökning av din dator med hjälp av en pålitlig antiviruslösning.
 • Överväg att ta bort alla program du nyligen har installerat för att förhindra att dessa fel uppstår.
 • Du bör också reparera skadade filer genom att utföra ett speciellt kommando som finns nedan.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Windows-operativsystemet har många okända filer, och WpcMon.exe är en sådan fil. Liksom resten anses filen på något sätt mystisk och har till och med fått skulden för ett antal fel. Tja, den här artikeln är tillägnad WpcMon EXE och dess kända problem, men först, låt oss lära oss lite mer om den här filen.

Contents

Vad är WpcMon EXE?

WpcMon.exe är en del av Windows och körs som en del av Family Safety Monitor-verktyget, programmet för föräldrakontroll och övervakning som hjälper barn att förbli säkra online. Programmet registrerar sig vanligtvis i din dators uppgiftsschemaläggare som MicrosoftWindowsShellFamilySafetyMonitor.

Ursprungligen hette WpcMon.exe.mui, men körs huvudsakligen som en bakgrundsprocess. Filen har hittills haft flera versioner.

Är WpcMon EXE säkert?

WpcMon.exe publiceras som en systemfil av Microsoft så det är inte ett virus.

Det är faktiskt en signerad fil och en avgörande del av Windows, särskilt för föräldrar som vill hålla ett öga på vad deras barn gör med sina datorer.

Är det säkert att ta bort wpcmon?

Såvida det inte är under särskilda omständigheter, är det inte tillrådligt att radera WpcMon.exe och dess stödjande element (mappar och undermappar) eftersom det kan göra vissa andra program otillgängliga.

Även om du upplever ett problem med hög CPU-användning wpcmon.exe är det bättre att prova andra lösningar (mer om detta senare).

Var finns WpcMon EXE?

Funktionen finns i mappen C:WindowsSystem32wpcmon.exe. Ikonen för denna process visas dock normalt inte i Aktivitetsfältet.

Vanliga orsaker till fel associerade med WpcMon.exe

WpcMon.exe-problem kan orsakas av en mängd händelser, inklusive saknade (eller korrupta) programfiler, dåliga registernycklar eller infektioner med skadlig programvara.

Konflikter med annan nyligen installerad programvara, en föråldrad Windows-version och appar som inte installeras korrekt kan också utlösa WPCMON.exe-svårigheter.

Hur fixar jag WpcMon.exe-fel?

 1. Skanna din dator efter skadlig programvara
 2. Reparera korrupta filer med SFC /scannow
 3. Uppdatera Windows
 4. Ta bort alla program du nyligen har installerat
 5. Avsluta wpcmon.exe-processen
 6. Stoppa wpcmon.exe från Task Scheduler

1. Skanna din dator efter skadlig programvara

En infektion kan generera många wpcmon.exe-fel. Du kan alltså börja med att skanna din maskin för eventuell infiltration av ett virus med valfritt antivirusprogram.

För att säkerställa att din dator är fri från skadlig programvara, uppmuntrar vi dig att genomsöka den helt med antivirus med hög detektering som hittar och tar bort alla typer av skadlig programvara.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om du vill fortsätta med den här metoden är det en bra idé att använda de bästa antiviruslösningarna du kan hitta där ute.

2. Reparera korrupta filer med SFC /scannow

Ett skadat filsystem kan krångla med verktyget WpcMon.exe. Försök att köra verktyget SFC (System File Checker) för att reparera felaktiga filer och bli av med problemet:

 1. Leta efter sökrutan (den finns i Aktivitetsfältet) och skriv cmd.
 2. Högerklicka sedan på cmd alternativ (från resultaten). Klick Kör som administratör.kör som administratör Vad är WpcMon EXE?
 3. När kommandot Window har laddats, skriv DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth (observera mellanslagen ) tryck sedan på Stiga på och vänta.wpcmon.exe kommandotolk för hög CPU-användning
 4. Skriv nu sfc /Skanna nu.WPCMON.exe radering sfc /scannow

3. Uppdatera Windows

Ett föråldrat operativsystem kan också ta upp problem relaterade till wpcmon.exe. Uppdatera ditt Windows och se hur det går.

 1. Klicka på Start.
 2. Gå över till Inställningar.inställningar startmenyn WpcMon.exe
 3. Välj Uppdatering och säkerhet.uppdatering och säkerhet wpcmon.exe
 4. Klicka på Windows uppdatering sedan tap Sök efter uppdateringar.leta efter uppdateringar WpcMon.exe

Koppla nu av när din dator letar efter och laddar ner de senaste uppdateringarna.

4. Ta bort alla program du nyligen har installerat

Som redan nämnts, ibland fungerar filen fel efter att ha hamnat i konflikt med en app som du kanske just har installerat.

 1. Klicka på Start knappen och välj inställningar som markerats ovan.
 2. Typ Appar i sökrutan som visas och välj Lägga till eller ta bort program.lägga till eller ta bort program WpcMon.exe
 3. Klicka på det program som du misstänker orsaka fel och välj sedan Avinstallera.

Alternativt kan du använda dedikerade avinstallationsprogram som skapats för att hjälpa dig att grundligt avinstallera problematiska eller oanvända appar.

Beroende på vilken programvara du väljer kommer du att dra nytta av starka funktioner som tar bort även de svåraste att avinstallera programmen från din PC.

Dessutom kan du frigöra värdefullt lagringsutrymme genom att avinstallera felaktig programvara som också tar mycket av ditt minne.

5. Avsluta wpcmon.exe-processen

Att stoppa WPCMON.exe-processen är också ett alternativ men kanske först efter att allt annat misslyckats.

 1. Start Aktivitetshanteraren (Tryck CTRL+Skift+DEL).
 2. När Aktivitetshanteraren öppnas, leta upp och högerklicka på WpcMon.exe process och välj sedan Avsluta uppgift.slutuppgift WpcMon.exe

6. Stoppa wpcmon.exe från Task Scheduler

Om det inte hjälper att stoppa processen, kontrollera programmets start/stopp genom att inaktivera uppgifterna som är anslutna till familjemonitorn (WpcMon) i Aktivitetsschemaläggaren.

 1. Klicka på Start knapp.
 2. Typ Schemalägg uppgifter i sökrutan.
 3. Välj Schemaläggaren sedan Kör som administratör.wpcmon exe körs som administratör
 4. Leta efter FamilySafetyMonitor uppgift, högerklicka och välj sedan Inaktivera.inaktivera uppgift WpcMon.exe ett virus
 5. Stäng Task Scheduler och starta om.
ta bort WpcMon.exe

I slutändan kan du ta bort Föräldrakontroll mapp från sin vanliga plats i C: Windows SystemApps för att helt läka eventuella kvardröjande WpcMon.exe-hicka. Vi rekommenderar att du byter namn på filen eftersom du kan behöva den i framtiden.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte till att förstå och fixa eventuella WpcMon.exe-problem.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.