• Windows kunde inte reparera enhetsfelet kan plötsligt uppstå med antingen externa eller interna enheter.
 • Du bör försöka starta upp ditt system i felsäkert läge för att kunna börja justera problemen.
 • Ett inbyggt verktyg hjälper dig att avgöra om dina enheter inte fungerar.
 • Om hårddisken verkligen har problem kan du skicka den för reparation, hämta data och byta ut den.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Windows 10 OS kommer med en inbyggd systemfilskontroll och ett verktyg för diskkontroll. Om operativsystemet upptäcker en korruption eller funktionsfel på enheten, kommer det att be dig köra CHKSDK-verktyget för att fixa enheten.

Verktyget har ganska bra erfarenhet av att reparera mindre korruption och saknade problem med hårddisken.

Men ibland kan de inbyggda diagnostiska verktygen misslyckas med att reparera enheten och visa Windows kunde inte reparera enheten fel.

Windows kunde inte reparera enheten: Hur kan jag fixa det?

Hela felet lyder följande:

Felkontroll – Exempel på hårddisk

Det uppstod ett problem när den här enheten skulle repareras. Windows kunde reparera enheten. Stäng den här dialogrutan och försök sedan reparera enheten igen.

Detta är ett fel som kan uppstå med din externa såväl som interna enhet från det blå.

En snabb lösning på detta fel är att starta om din dator utan hårddisken eller USB-enheten och ansluta den efter att datorn har startat om. Om den interna hårddisken har detta fel, se om en snabb omstart kan fixa det.

Om en snabb omstart inte åtgärdar Windows kan inte reparera enhetsfelet, följ lösningarna i den här artikeln som hjälper dig att lösa problemet på din Windows-enhet.

Contents

Hur fixar jag Windows kunde inte reparera enheten fel?

1. Starta i felsäkert läge

1.1 Om du kan logga in på Windows

 1. Tryck Windows-tangent + Rtyp msconfig, och slå Stiga på.
  Säkert läge - Säker start Windows 10
 2. Öppna Boot-flikenVälj Startalternativ och kolla upp de Säker stövel alternativ.
 3. Klick OKstarta sedan om datorn.

1.2 Om du kan se låsskärmen

 1. Klicka på Strömknappentryck och håll ned Skift-tangent, och klicka Omstart.
 2. Från Välj ett alternativ skärm, välj Felsökningoch då Avancerade alternativ.
 3. Klicka sedan på Startinställningar och välj Omstart.Windows kunde inte reparera enheten: Hur kan jag fixa det?

När din dator har startat om bör du se en lista med alternativ. Tryck 4 eller F4 på tangentbordet för att starta datorn i felsäkert läge.

1.3 Om du inte kan logga in på Windows

 1. Klicka på Avancerade alternativ.
 2. Detta öppnas Välj en alternativskärm.
  avancerade alternativ - startinställningar.
 3. Klicka på FelsökningVälj Avancerade alternativgå sedan till Startinställningar och välj Omstart.
 4. Windows kommer att starta om och visa många alternativ. Tryck på 4 eller vilken tangent som anges för felsäkert läge.

Windows visar en återställningsmeny om den inte startar normalt tre gånger om. Du kan manuellt avbryta uppstartsprocessen genom att trycka på strömknappen när Windows startar.

Vid nästa omstart kommer Windows att visa skärmen Förbereder automatisk reparation och ber dig sedan välja ett användarkonto. Windows kommer att försöka diagnostisera problemet och visa dig en automatisk reparationsskärm.

Observera att vissa av dessa korrigeringar kräver att du kan logga in på Windows. Om du inte kan logga in eller om startprocessen misslyckas kan du försöka starta Windows i felsäkert läge.

Säkert läge är ett diagnostiskt läge i Windows OS som hjälper dig att renstarta datorn med absolut minimala tjänster som körs för att starta datorn framgångsrikt.

På detta sätt, om programvara eller drivrutin är i konflikt med uppstartsprocessen, kan du logga in utan felet för diagnostiska ändamål.

Nu när du vet hur man startar i felsäkert läge, låt oss dyka in och titta på lösningarna för att fixa Windows kunde inte reparera enhetsfelet.

2. Kör verktyget Kontrollera disk från kommandotolken

 1. Typ cmd i Windows sök och klicka på Kör som administratör för att starta kommandotolken med fullständiga rättigheter.Windows kunde inte reparera enheten: Hur kan jag fixa det?
 2. Skriv nu följande kommando och tryck Stiga på. Se till att du anger rätt enhetsbeteckning först och skriv sedan in kommandot: Chkdsk /f /rWindows kunde inte reparera enheten: Hur kan jag fixa det?

Den första lösningen är att köra kontrolldiskverktyget igen men manuellt från kommandotolken.

I kommandot ovan /r lokaliserar dåliga sektorer och återställer data där det är möjligt och /f kraft enheten ska demonteras innan skanningsprocessen påbörjas.

Vänta tills kontrolldiskprocessen är klar. Windows kommer automatiskt att skanna och fixa enheten för eventuella fel och korruptionsproblem.

3. Kör ett diagnostikverktyg

Om du antar att diskfelet uppstår på grund av din externa hårddisk, kan du använda alla diagnostiska verktyg för att lokalisera problemet och åtgärda de dåliga sektorerna.

Vissa hårddisktillverkare som WD erbjuder sina egna diagnostiska verktyg. Om inte, kan du alltid använda programvara från tredje part som den som rekommenderas nedan för att köra och testa enheten för fel.

Även om denna programvara kanske inte fixar felet, kan du alltid förhindra hårddisken från allvarlig skada på grund av fortsatt användning under dåliga förhållanden.

⇒ Skaffa DiskDrill

4. Kör sfc /scannow

 1. Öppna kommandotolken som admin.
 2. Skriv följande kommando i kommandotolken och tryck Stiga på: Sfc /scannowWindows kunde inte reparera enheten: Hur kan jag fixa det?
 3. Avsluta kommandotolken.
 4. Starta om din dator och kontrollera om det finns några förbättringar.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om Windows inte kunde reparera enhetsfelet verkar ha påverkat din lokala huvudenhet, kör du det inbyggda verktyget System File Checker för att hitta och åtgärda korrupta eller saknade systemfiler.

För att köra System File Checker måste du komma åt kommandotolken. Läs våra Safe Mode-relaterade instruktioner som nämnts tidigare i det här inlägget för att starta upp i felsäkert läge om Windows inte startar normalt.

5. Kör Startup Repair

5.1 Kör Startup Repair från menyn Avancerade alternativ

 1. Från Välj ett alternativ skärm, klicka på Felsökning och välj Avancerade alternativ.
 2. Välj Startreparation under Avancerade alternativ.Windows kunde inte reparera enheten: Hur kan jag fixa det?

Windows har ett annat inbyggt återställningsverktyg som du kan använda för att skanna och reparera problem som kan hindra Windows 10 från att laddas korrekt.

Du kan komma åt Startup Repair-verktyget från Välj ett alternativ meny. Du kan läsa mer om att komma åt menyn Välj ett alternativ i avsnittet Säkert läge i den här artikeln ovan.

5.2 Använd en installationsskiva eller ett startbart medium

 1. Sätt i installationsmediet i datorn och starta datorn. Du kommer att se en Windows-installationsskärm.
 2. Klicka på Reparera din dator alternativet längst ner till vänster.
 3. Från nästa skärm väljer du Felsökning och välj Startreparation.

Verktyget Startup Repair fixar inte maskinvara eller allvarliga systemproblem. Men det kan fixa alla mindre problem som kan förhindra den normala Windows-startprocessen.

Om uppstarten tar för lång tid kan du använda den här expertartikeln för att åtgärda problemet direkt.

6. Kontrollera hårddisken för maskinvarufel

Det kan också vara så att du inte kan starta upp i Windows ens med ett startbart USB-minne och det betyder att du förmodligen har en dålig hårddisk.

Oavsett om det är en intern SDD/HDD eller extern HDD, är det enda sättet att säkerställa maskinvarufelet att ta bort enheten från datorn och ansluta den till en annan fungerande dator.

Om den andra datorn inte känner igen enheten har du oftast en defekt enhet och du måste reparera eller byta ut den.

Anslut en reservenhet, om du har en, till din icke-fungerande dator och försök starta från den. Om datorn känner igen hårddisken kan det vara ett hårddiskfel.

I det här fallet har du inte många alternativ. Du kan försöka skicka tillbaka hårddisken och göra anspråk på garantin och återställa data från hårddisken med professionell hjälp.

7. Reninstallera Windows

Förutsatt att du inte har någon hårdvara misslyckande, yDu kan försöka utföra en ren installation av Windows som en sista utväg.

Det här är en lösning som många inte gillar, men ibland är detta det sista alternativet för att få din dator att fungera igen.

Om du kan logga in på Windows måste du skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer och mappar.

Om du inte kan starta upp i Windows, men din hårddisk inte är död, kan du fortfarande återställa data från hårddisken med Linux Mint OS via USB-enhet.

Alternativt kan du också använda vilket program som helst från tredje part som låter dig göra detsamma.

Du kan hitta en detaljerad guide om hur du säkerhetskopierar data om Windows inte startar med en enkel Google-sökning.

När säkerhetskopieringen av data har skapats kan du rensa Installera Windows genom att skapa installationsmedia. Följ vår guide om hur du skapar en startbar USB-flashenhet för Windows för mer information.

De Windows kan inte reparera enheten medan den används fel kan fixas med CHKDSK eller System File Checker-verktyget för det mesta. På en extern hårddisk eller USB-enhet kan du formatera disken om det är möjligt.

Men om problemet är med den primära lokala enheten kan felet skapa allvarliga problem. Följ alla lösningar som föreslås i den här artikeln som kan hjälpa dig att fixa felet på din Windows-dator.

Du kanske också är intresserad av att konsultera vår lista inklusive den bästa programvaran för PC-reparation och optimering för att få ditt system i perfekt form igen.

Låt oss veta om någon av lösningarna gjorde susen för dig eller om du har en ny lösning som förtjänar att finnas på listan här i kommentarerna.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.