• Inför felet Windows kan inte hitta javaw.exe är frustrerande när man försöker starta Java-program.
 • För att snabbt lösa det kan du utföra en snabb skanning av skadlig programvara eller installera om Java.
 • Du kan också försöka lägga till Javaw.exe-sökvägen till miljövariabelsökvägen.
 • Nedan hittar du steg-för-steg-instruktioner om hur du utför alla dessa metoder.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Javaw.exe är en process som startar Java-program (jar-filer ingår). Men en Windows kan inte hitta javaw.exe felmeddelande kan dyka upp för vissa användare när de försöker starta Java-programvara.

Det fullständiga felmeddelandet säger: Windows kan inte hitta javaw.exe. Se till att du skrev namnet korrekt och försök sedan igen. Det här är några av de bästa korrigeringarna för det felmeddelandet.

Contents

Vad ska man göra om javaw.exe saknas i Windows 10?

1. Sök efter skadlig programvara

Om du redan använder Eset Internet Security, öppna huvudfönstret och följ dessa enkla steg:

1. Välj Datorgenomsökning från bandet till vänster.
2. Klicka på Skanna din dator knappen och vänta på att processen ska slutföras.
3. När skanningen är klar får du en rapport som visar antalet skannade, infekterade och rensade objekt.

Alternativt, om du inte har Eset Internet Security på din dator, kan du fortfarande göra en fullständig datorskanning med dess kostnadsfria skanner. Du kan ladda ner det gratis och det kommer noggrant att skanna din dator precis som vi visade i stegen nedan. Du kan bara köra det här verktyget en gång, men det kan vara en snabb lösning om du inte redan använder ett antivirusprogram.

Anledningen till att vi rekommenderar Eset Internet Security är att den använder flerskiktsskydd samtidigt som den är väldigt lätt. Denna typ av teknik säkerställer snabbare upptäcktshastigheter så det finns större chanser att hot blockeras eller tas bort innan de får en chans att påverka ditt system.

Eset har även bra dataskyddsfunktioner som skyddar mot eventuella dataläckor. Den innehåller specifika säkerhetsfunktioner för säkrare onlineköp.

Ytterligare funktioner inkluderar föräldrakontroll, webbkamera och mikrofonskydd och ett dedikerat verktyg mot skadlig programvara.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om du inte redan har det på din enhet rekommenderar vi att du provar det. Eset erbjuder 30 dagars gratis provperioder för alla versioner av sin programvara, så du behöver inte göra en investering om du inte är nöjd med produkten.

Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]

Eset Internet Security

Skydda dina enheter med avancerat flerskiktsskydd som håller alla hot på avstånd.

Gratis provperiod Besök hemsida

2. Lägg till Javaw.exe-sökvägen till miljövariabelsökvägen

 1. Tryck på Windows-tangenten + R för att starta Run.
 2. Inmatning sysdm.cpl i Kör och klicka OK för att öppna fönstret som visas direkt nedan.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 3. Välj fliken Avancerat.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 4. tryck på Miljövariabler knappen för att öppna fönstret i ögonblicksbilden nedan.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 5. Klicka på Ny under Systemvariabler för att öppna ett nytt systemvariabelfönster.
 6. Stiga på Väg i textrutan Variabelnamn.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 7. Ange sedan den exakta sökvägen till din javaw.exe-fil. Standardsökvägen för javaw.exe skulle vara något liknande C:Program files(x86)javajre7bin eller C:Program files(x86)javajre8bin på 64-bitars Windows-plattformar.
 8. Om du inte är säker på vilken sökväg du ska ange, tryck på Windows-tangenten + Q snabbtangenten för att öppna Cortana. Gå sedan in java i sökrutan.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 9. Högerklicka javaw och välj Öppna filplats.
 10. Därefter öppnar File Explorer mappen som innehåller javaw.exe. Ange mappsökvägen som är öppen i Filutforskaren i textrutan Variabelvärde i fönstret Ny systemvariabel.
 11. tryck på OK knappen i fönstret Ny systemvariabel.
 12. Klick OK i fönstret Miljövariabler.

Javaw.exe-felet uppstår ofta eftersom Windows inte kan hitta Java-programmet. Så att lägga till den exakta javaw.exe-sökvägen till systemvariabler fixar ofta Windows kan inte hitta javaw.exe fel.

Följ riktlinjerna ovan för att lägga till en ny javaw.exe-systemvariabelsökväg.

3. Installera om Java

 1. Ominstallation av Java kan också fixa javaw.exe-felet för användare med föråldrade Java-versioner. För att installera om Java, skriv in appwiz.cpl i Kör och klicka OK.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 2. Välj Java och klicka Avinstallera.
 3. Välj Ja alternativet i dialogrutan som öppnas.
 4. Starta om Windows efter avinstallation av Java.
 5. Ladda ner Java Installer.
 6. Klicka på Java-installationsfilen för att öppna installationsfönstret nedan.Windows kan inte hitta javaw.exe [Solved]
 7. tryck på Installera knappen i det fönstret.

Det är tre resolutioner som förmodligen kommer att lösa problemet Windows kan inte hitta javaw.exe fel för de flesta användare. Du kan sedan öppna ditt Java-program med javaw.exe-felet fixat.

Tveka inte att följa ämnet på vår webbplats och kolla in detta Java-avsnitt också.

Om du vill hålla dig uppdaterad med allt som har med detta ämne att göra, kolla in vår Java-sektion. Du kan hitta ytterligare rekommendationer, korrigeringar och även.

Att lösa problem är vår specialitet, så bokmärk vår Windows 10 Errors Hub om du behöver hjälp med andra PC-relaterade problem.

Eftersom ditt mål är att få detta resultat så snabbt som möjligt, använd samma lösningar när du hanterar:

 • javaw.exe hittades inte – Användare beskriver att de hela tiden ser samma meddelande på sin dator. Eftersom den inte kan hitta en fungerande Java-installation kan vi bara rekommendera att installera om den.
 • Windows kan inte hitta javaw.exe ASDM – Det finns tillfällen då användare kanske inte ens får ASDM Launcher-inloggningsrutan. Om du antar att du inte är främmande för det här felet är det ett klokt drag att snabbt skanna din enhet.