• Problemet med att Windows 10 Photo Viewer inte fungerar kan bero på skadade appfiler eller en process som har fastnat.
 • Överväg att använda en alternativ bildvisare om du vill ha den snabbaste lösningen.
 • Alternativt kan du reparera och återställa Photo Viewer-appen från dina inställningar.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika Windows 10-fel rekommenderar vi Restoro:Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, hårdvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Åtgärda PC-problem och ta bort virusskador nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows 10-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Vi lagrar alla våra favoritbilder på våra datorer, men ett antal användare rapporterade ett konstigt problem på Windows 10 angående Windows Photo Viewer-appen.

När detta händer kan du antingen välja att använda ett annat bildvisarprogram eller felsöka den aktuella programvaran. Båda scenarierna kommer att behandlas i listan med lösningar nedan.

Contents

Varför fungerar inte min Windows Photo Viewer?

Windows Photo Viewer-appen kan sluta fungera korrekt på grund av olika anledningar. Här är de vanligaste:

 • Skadade Photo Viewer-filer – Detta kan hända på grund av systembuggar eller nyinstallerade applikationer. Alla filer i programmets mapp kommer att inspekteras och eventuella skadade eller saknade filer kommer att ersättas när du ska reparera appen som vi har visat nedan.
 • Körande processer – Ibland avslutar inte processen i Aktivitetshanteraren att stänga ett program. Följaktligen kommer processen att fortsätta köra och störa de nya instanserna när du försöker öppna appen. Vi har visat i listan nedan hur du kan åtgärda denna situation.

Många rapporterade att de inte kan öppna bilder på Windows 10 och detta kan vara frustrerande. På tal om fotoproblem rapporterade användare även följande problem:

 • Windows 10 Photo Viewer-appen startade inte – Om du stöter på det här problemet kan du behöva registrera om appen Foton och kontrollera om det löser problemet.
 • Windows Photo Viewer visar inte miniatyrer – I det här fallet kan du följa vår dedikerade guide där du hittar optimala lösningar, som att återställa File Explorer-inställningarna till standardinställningarna.
 • Svart skärm Windows 10 Photo Viewer – Detta är ett annat vanligt problem i Windows, och det kan orsakas av en skadad användarprofil. Du kan dock enkelt fixa det genom att skapa ett nytt användarkonto.
 • Scroll/bildspel fungerar inte i Windows Photo Viewer – En snabb lösning är att byta till ett annat fotohanteringsprogram; men du kan också prova några fixar när fotogalleriet inte fungerar.
 • Windows Photo Viewer öppnar inte JPG – Om du inte kan visa JPG-filer på din dator kanske du kan lösa problemet genom att helt enkelt byta till en fotovisare från tredje part.

Med detta sagt, låt oss bara hoppa direkt in i listan över lösningar på problemet med Windows 10 Photo Viewer som inte fungerar och dess relaterade varianter. Följ med!

Hur kan jag fixa att Windows 10 Photo Viewer inte fungerar?

Innan du går vidare till mer komplexa lösningar, se till att du följer dessa felsökningssteg:

1. Använd ett professionellt program

Om du har problem med att se dina bilder, kanske du vill överväga en helt annan lösning från början. Och varför inte välja en som har en uppsjö av fördelar och bonusfunktioner?

File Viewer Plus är ett starkt verktyg eftersom det låter dig se över 400 filformat, såsom bilder, Office-dokument, PDF-filer och andra, allt med bara detta program.

filvisare plus exempel

File Viewer Plus låter dig beskära råbilder från en digitalkamera och exportera dem som en JPEG och konvertera olika filer samtidigt med den inbyggda batch-konverteraren.

Dessutom har det här programmet andra intressanta funktioner, som att visa filminiatyrer, förhandsgranska innan du öppnar och bläddra i filer och mappar.

Windows 10 Photo Viewer fungerar inte: 5 expertfixar

File Viewer Plus

Ett fantastiskt program som hjälper dig att visa, redigera och konvertera hundratals filformat med bara några klick.

Gratis provperiod Ladda ner nu

2. Använd PowerShell

1. Rhögerklicka på Start ikon från din Aktivitetsfältet.

2. Svälja Windows Powershell (admin) från listan.

windows-powershell-admin-alternativ Windows 10 fotovisare fungerar inte

3. Klistra in följande kommando: Get-AppxPackage -allusers Microsoft.Windows.Photos | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

get-app windows 10 fotovisare fungerar inte

4. Press Stiga på för att köra kommandot.

5. Kontrollera om problemet kvarstår.

PowerShell är ett kraftfullt verktyg som låter dig göra alla möjliga olika saker på din PC. Eftersom detta är ett så kraftfullt verktyg, kom ihåg att användning av det kan leda till systeminstabilitet om du inte är försiktig.

Du kan åtgärda problemet med att Windows Photo Viewer inte fungerar i PowerShell genom att registrera om Photos-appen.

3. Reparera appen

 1. Tryck Windows + jag gå sedan till Appar.apps-w10-alternativ Windows 10 fotovisare fungerar inte
 2. Här, skriv Foto Klicka sedan Microsoft foton och välj Avancerade alternativ.microsoft-photos windows 10 fotovisare fungerar inte
 3. Scrolla ner och klicka på Reparera och följ sedan stegen på skärmen för att avsluta processen. Starta om din dator och kontrollera om problemet med Windows 10-bildförhandsvisningen inte fungerar är borta.reparationsapp windows 10 fotovisare fungerar inte

4. Återställ appen

 1. Tryck Windows + jag Klicka sedan Appar.apps-w10-alternativ Windows 10 fotovisare fungerar inte
 2. Typ Foto Klicka sedan Microsoft foton och välj Avancerade alternativ.microsoft-photos windows 10 fotovisare fungerar inte
 3. Klicka på Återställa och följ sedan stegen på skärmen för att avsluta processen. reset-photo windows 10 photo viewer fungerar inte

5. Se till att Foton inte körs i bakgrunden

 1. Tryck Ctrl + Flytta + Esc att öppna Aktivitetshanteraren sök sedan på Foton process, klicka på den och välj Avsluta uppgiften.Photos-end Windows 10 Photo Viewer fungerar inte
 2. Starta om datorn efteråt och kontrollera om problemet med Microsoft Photos inte fungerar är borta.

Foto-appen och Windows Photo Viewer är anständiga appar för fotovisning, men om du inte kan visa foton på Windows 10 kanske du vill överväga att använda en fotovisare från tredje part.

Vi har redan täckt några av de bästa fotovisarprogramvaran för Windows 10, så se till att kolla in det.

Vissa program för fotovisning kommer med fotohanteringsfunktioner som hjälper dig att organisera dina bilder i album, kategorier, underkategorier och mer.

Att inte kunna se bilder på Windows 10 kan vara ett stort problem, men vi hoppas att du lyckades åtgärda det här problemet efter att ha använt en av våra lösningar.