• Vissa användare klagade på att de fick felmeddelandet Windows kunde inte hitta boot.wim när de uppdaterade sitt operativsystem.
 • Kontrollera din antiviruslösning, eftersom den ibland kan störa operativsystemet.
 • Du bör skapa en startbar media för att installera den senaste versionen av Windows 10.
 • Gör några ändringar i registret genom att följa vår steg-för-steg-guide nedan.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Även om det inte är alltför vanligt, har det förekommit några fall där ett fåtal användare har fått Windows kunde inte hitta boot.wim felmeddelande.

Det här felet visas vanligtvis när du uppgraderar från en version av Windows till en annan, så idag ska vi försöka fixa det.

Contents

Hur kan jag fixa Windows kunde inte hitta boot.wim-felet?

 1. Inaktivera antivirus tillfälligt
 2. Skapa ett startbart medium
 3. Gör ändringar i registret

1. Inaktivera antivirus tillfälligt

Om du har några antivirusprogram som körs på din dator kan det vara orsaken till det Windows kunde inte hitta boot.wim fel.

virus- och hotskydd Windows kunde inte hitta boot wim

Så den bästa lösningen här skulle vara att inaktivera virusskyddet medan du laddar ner och installerar önskad programvara.

För att inaktivera virusskyddet, starta antivirusprogrammet och följ instruktionerna för detsamma, eller så kan du göra detsamma från Windows Security Center också.

Se till att återställa skyddet efter att installationen är klar för att förhindra infektioner med skadlig programvara senare.

Om ditt antivirusprogram orsakade det här problemet kanske du kan åtgärda problemet genom att byta till en annan antiviruslösning.

För att göra detta korrekt bör du välja de mest effektiva antiviruslösningarna som inte stör andra tjänster eller appar från din dator.

Med ett så starkt skydd kan du ha sinnesfrid när du installerar ett program eller navigerar online, vilket förhindrar alla typer av skadlig programvara.

2. Skapa ett startbart medium

verktyg för att skapa media kan inte hitta boot wim

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om du får Windows kunde inte hitta boot.wim fel när du uppgraderar till en ny version av Windows, kanske du kan åtgärda problemet genom att använda Windows 10 media för att installera Windows 10 på din enhet.

För att göra det måste du ladda ner Verktyg för att skapa media och skapa startbara media. Processen kommer att variera beroende på installationsmediet (USB-flashenhet eller DVD) du vill skapa.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen. När du har skapat startbar media, använd den för att installera den senaste versionen av Windows 10.

3. Gör ändringar i registret

Ett annat sätt att fixa Windows kunde inte hitta boot.wim felet är att ändra ditt register. För att göra det, följ dessa steg:

 1. Tryck Windows + R knappar på ditt tangentbord.
 2. Typ regedit och tryck enter. Detta kommer att starta Registerredigerare.
  regedit
 3. Alternativt kan du också skriva regeditSökruta för Cortana. Högerklicka på sökresultatet som visas och välj Kör som administratör.
 4. I den Registerredigerare fönster, lokalisera HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE
  MicrosoftWindows CurrentVersion
  WindowsUpdateOSUpgrade
  på alternativ till vänster.
  windowsupdate-registret Windows kunde inte hitta boot wim
 5. Skapa en ny DWORD (32-bitars) värde med Namn = AllowOSUpgradeoch ställ in Värde = 0x00000001. Du kan skapa ett nytt DWORD-värde genom att högerklicka på den tomma delen till höger och föra muspekaren över Nytt. Välj DWORD-värde (32-bitars).
 6. Lansera Kontrollpanel igen och navigera till Windows uppdatering.
 7. Du borde få se en knapp Komma igång. Klicka på den för att starta Windows 10 installationsprocessen. Följ instruktionerna på skärmen som visas.

Om mappen eller nyckeln, OSUpgrade inte finns där i steg 4 måste du skapa den. Här är stegen.

 1. Högerklicka på den tomma delen till höger. Det finns bara ett alternativ som du får se – Ny. Håll muspekaren över den och klicka på undermenyn som visas Nyckel. En ny mapp visas under Windows uppdatering. Namnge det OSUpgrade och tryck Stiga på.
 2. Dubbelklicka på den nyskapade nyckeln OSUpgrade för att öppna den.
 3. Kontrollera om värdet AllowOSUpgrade finns och se till att dess värdedata är inställd på 0x00000001. Om ja, det är bra. Om inte, finns det något mer du behöver göra.
 4. Om värdet AllowOSUpgrade inte är närvarande, Högerklicka igen som tidigare och välj DWORD (32-bitars) Värde och namnge det AllowOSUpgrade.
 5. Med det skapade värdet, dubbelklicka på den för att ställa in den på 0x00000001. Gör samma sak om värdet är inställt på något annat.
 6. Starta om din dator för att de nya ändringarna ska träda i kraft.

Ett varningens ord. Det rekommenderas alltid att säkerhetskopiera ditt register innan du gör några ändringar i det. Så här gör du det.

 1. Klicka på Fil i menyraden högst upp och välj Exportera.
  exportregistret Windows kunde inte hitta boot wim
 2. I den Exportera registerfil fönstret som öppnas, ange platsen där du vill spara inställningarna i Spara in låda. Ge den också ett namn och klicka Spara.

Det är allt.

Om du känner att något är fel med din dator direkt efter att du har mixtrat med registret, navigera helt enkelt till den säkerhetskopierade filen och dubbelklicka på den. Följ instruktionerna på skärmen och starta om datorn när du uppmanas att göra det. Du borde vara tillbaka där du började.

Det här är några lösningar som kan hjälpa dig att fixa Windows kunde inte hitta boot.wim fel, så är säker på att prova dem alla.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.