• Vissa tredjepartsprogram använder Wmiprvse.exe för att länka till hanterings- och övervakningstjänster i Windows 10, så det är viktigt i vissa situationer.
 • Som alla Windows 10-tjänster kan Wmiprvse.exe ha sin beskärda del av problem. När det händer följer du helt enkelt stegen i guiden nedan.
 • Den här artikeln byggdes för att lösa det mesta wmiprvse.exe-fel som du stöter på.

Windows 10 är beroende av processer och tjänster för att fungera korrekt, och även om processer är viktiga kan ibland vissa processer orsaka problem. Användare rapporterade att wmiprvse.exe orsakar problem för Windows 10-användare, så låt oss se hur man åtgärdar dessa problem.

Contents

Vad är WMI-leverantörens värd (wmiprvse.exe-processen)?

Wmiprvse.exe är Windows Management Instrumentation Provider Service-processen, som har funktionen att rapportera viktiga fel och övervaka andra program.

Denna process kan användas av andra tredjepartsapplikationer för att ansluta till Windows hanterings- och övervakningstjänster. I de flesta fall kan inaktivering eller stopp av WMI-processer eller tjänster orsaka problem.

I den här artikeln

Hur fixar jag problem med wmiprvse.exe i Windows 10?

1. Starta om tjänsten Windows Management Instrumentation

 1. Tryck Windows-tangent + R och gå in tjänster.msc.
  wmiprvse-exe-services-1
 2. När Tjänster fönstret öppnas, lokalisera Windows Management Instrumentation tjänst, högerklicka och välj Återuppta från menyn. Om omstartsalternativet inte är tillgängligt, stoppa helt enkelt tjänsten och starta den igen genom att välja lämpliga alternativ.
  wmiprvse-exe-services-2
 3. När du är klar, stäng Tjänster fönstret och kontrollera om problemet är löst.

Enligt användare kan du åtgärda problemet med hög CPU-användning genom att helt enkelt starta om Windows Management Instrumentation Service.

Vissa användare föreslår att du permanent inaktiverar den här tjänsten, så du kanske vill prova det också. För att permanent inaktivera Windows Management Instrumentation-tjänsten gör du följande:

 1. Att lokalisera Windows Management Instrumentation tjänst och dubbelklicka på den för att öppna dess egenskaper.
 2. Plats Starttyp till Inaktiverad och klicka Tillämpa och OK för att spara ändringarna.
  wmiprvse-exe-services-3

2. Starta om andra tjänster

Som vi redan nämnt kan du fixa det här problemet genom att starta om vissa tjänster och för att snabbt starta om de nödvändiga tjänsterna kan du använda kommandoradsverktyget. Gör följande för att starta om dessa tjänster:

 1. Tryck Windows-tangent + X för att öppna den avancerade användarmenyn. Välja Kommandotolk (admin) från menyn.
  wmiprvse-exe-cmd-1
 2. När Symbol för systemet startar, kör följande kommandon:
  • net stop iphlpsvc
  • wscsvc nätstopp
  • Winmgmt nätstopp
  • Winmgmt nätstart
  • wscsvc net home
  • iphlpsvc net home

När du har kört kommandona startar du om din dator och kontrollerar om problemet är löst.

3. Använd Event Viewer för att hitta den problematiska processen.

 1. Tryck Windows-tangent + X och välj Händelsevisare från menyn.
  wmiprvse-exe-event-1
 2. Gå till Se fliken och se till Visa analytiska loggar och felsökningsloggar Alternativet är aktiverat.
  wmiprvse-exe-event-2
 3. Navigera till i den vänstra panelen Applikations- och tjänsteloggar > Microsoft > Windows > WMI-aktivitet > Drift.
  wmiprvse-exe-event-3
 4. Välj ett fel i listan och leta upp det Klientprocess-ID. I vårt fall var ClientProcessID 6976.
 5. Skriv ner det här numret eftersom du behöver det för nästa steg.
  wmiprvse-exe-event-4
 6. Tryck Ctrl + Shift + Esc öppen Aktivitetshanteraren.
 7. Gå till Tjänster fliken och hitta processen som har samma Klientprocess-ID.
  • I vårt exempel var det 6976 och den relaterade tjänsten var WMPNetworkSvc.
   wmiprvse-exe-event-5
 8. Stoppa tjänsten genom att högerklicka och välja Gripa från menyn.
  wmiprvse-exe-event-6
 9. Om tjänsten är relaterad till ett tredjepartsprogram kan du försöka ta bort det programmet från din dator. Dessutom kan du också försöka stoppa den här tjänsten från att köras genom att ställa in starttypen på Inaktiverad i fönstret Tjänster.

Event Viewer är ett kraftfullt verktyg som låter dig se datorloggar. Med det här verktyget kan du hitta vilken process som orsakar problemet och för att göra det måste du följa stegen ovan.

Observera att du förmodligen kommer att få ett annat ClientProcessID-nummer, så se till att du använder det numret och inte det vi använde i vårt exempel.

4. Kontrollera din dator för skadlig programvara

 1. Öppen Aktivitetshanteraren och gå till Detaljer ögonhår.
 2. Leta upp processen relaterad till Search Conduit och välj Sista uppgiften alternativ.
 3. Gå sedan och avinstallera Search Conduit-appen.

Få användare rapporterade att skadlig programvara också kan orsaka att det här felet visas, så om du står inför det här felet rekommenderar vi starkt att du gör en genomsökning och kontrollerar din dator efter skadlig programvara. Efter att ha tagit bort skadlig programvara bör problemet med wmiprvse.exe åtgärdas.

Användare rapporterade att en skadlig programvara som heter Search Conduit orsakade det här problemet och för att åtgärda det måste du inaktivera det här programmet och ta bort det från din dator.

Många användare rapporterade att Search Conduit är den främsta boven bakom det här problemet och efter att ha tagit bort appen var problemet helt löst.

5. Ta bort HP Wireless Assistant

Enligt användarna kan HP Wireless Assistant också orsaka detta problem i Windows 10. Att stoppa tjänsten HP Wireless Assistant löser problemet, men vi rekommenderar också att du tar bort den här programvaran från din PC om du vill åtgärda problemet permanent.

6. Stoppa vissa tjänster

 1. Öppen Tjänster fönster och plats VMware USB, VMWare USB-arbitrationstjänst och Hantera virtuella Hyper-V-maskiner tjänster.
 2. Se till att inaktivera alla tre tjänsterna genom att högerklicka på var och en av dem och välja Avaktivera från menyn.
 3. När alla ovan nämnda tjänster är inaktiverade, starta om Windows Management Instrumentation tjänsten och problemet bör lösas.

Användare rapporterade det VMware USB, VMWare USB Arbitration Service och Hantera virtuella Hyper-V-maskiner Tjänsterna är relaterade till wmiprvse.exe och kan orsaka hög CPU-användning. För att åtgärda det här problemet rekommenderas det att inaktivera dessa tjänster och starta om winmgmt-tjänsten.

7. Ta bort alla oönskade program

Ibland kan oönskade program installeras på din PC och orsaka hög CPU-användning. Användare rapporterade att appar gillar Sparar vett, Websteroider, PremierOpinion och Relevant kunskap kan orsaka att det här problemet dyker upp, så se till att du tar bort dessa program från din dator.

Ibland kommer dessa appar att installera sina egna uppdateringar och synkroniseringsprogram, så se till att ta bort dem helt från din dator. Många vanliga program installerar ibland onödig programvara, så se till att kontrollera din dator och ta bort alla program som du inte känner igen eller kommer ihåg att du installerade.

8. Ta bort vissa tredjepartsprogram

Ibland är vanliga applikationer inte helt kompatibla med Windows 10 och det kan leda till problem med wmiprvse.exe. Användare rapporterade problem med GoPro Studio, Beat Updater och Arter.

För att åtgärda det här problemet kan du ta bort de problematiska apparna eller avsluta dem i Aktivitetshanteraren. Du kanske kan lösa det här problemet genom att uppdatera de problematiska apparna eller använda några av de äldre versionerna.

9. Utför SFC- och DISM-skanning

Problem med wmiprvse.exe kan uppstå om din Windows 10-installation är skadad och du kan åtgärda det här problemet genom att utföra en sfc- och DISM-skanning. För att göra det, följ dessa steg:

 1. Öppen Symbol för systemet som administratör.
 2. När Symbol för systemet öppna enter sfc/scannow och tryck Kom in i.
 3. Vänta tills processen är klar.
 4. När sfc /scannow-processen är klar, kontrollera om problemet är löst. Om problemet kvarstår, gå in DISM /Online /Clean-Image /RestoreHealth i Symbol för systemet och tryck Kom in i att utföra den.

10. Inaktivera spmgr-tjänsten

Enligt användare kan spmgr-tjänsten ibland orsaka detta problem på din dator, så för att fixa det måste du inaktivera den problematiska tjänsten.

Den här tjänsten styr Asus PC Probe-applikationen och för att åtgärda detta problem kan du inaktivera spmgr-tjänsten eller helt enkelt avinstallera Asus PC Probe-applikationen.

Problem med wmiprvse.exe orsakas vanligtvis av vissa tredjepartstjänster eller applikationer, men du kan enkelt fixa dem med någon av våra lösningar.