• Händelse-ID 5145 är en Windows-säkerhetshändelseloggpost som indikerar en ändring i granskningspolicyn för en fil eller katalog.
 • Hjälper till att hålla reda på eventuella ändringar som gjorts i fil- och katalogsäkerhetsinställningar för granskningsändamål.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Att förstå vikten av Windows säkerhetshändelseloggar är avgörande för att upprätthålla en säker och stabil datormiljö. En av dessa händelser, händelse-ID 5145, anger en ändring av säkerhetsinställningarna för en fil eller mapp på ett Windows-system.

I den här guiden kommer vi att fördjupa oss i detta händelse-ID och utforska dess innebörd och konsekvenser. Vi kommer också att förse dig med värdefull information om orsakerna bakom dess uppkomst och de potentiella risker det kan innebära.

Contents

Vad är händelse-ID 5145?

Händelse-ID 5145 är en säkerhetshändelse som loggas när ändringar görs i behörigheter, granskningsinställningar eller andra säkerhetsattribut för en specifik fil eller mapp på ett Windows-system.

Ger detaljerad information om ändringen, inklusive filen eller mappen som påverkas, användarkontot som ändrades, typen av ändring (som att lägga till eller ta bort behörigheter) och de specifika säkerhetsattribut som ändrades.

Det kan vara värdefullt för att upptäcka obehöriga åtkomstförsök, spåra ändringar av filbehörigheter eller säkerställa efterlevnad av säkerhetspolicyer.

Varför ser jag händelse-ID 5145?

Händelse-ID 5145 uppstår av flera anledningar; några av de vanligaste nämns här:

 • Användaråtgärder – Händelse-ID:t utlöses när en användare avsiktligt ändrar säkerhetsinställningarna för en fil eller mapp, inklusive att lägga till eller ta bort behörigheter, ändra granskning eller andra säkerhetsattribut.
 • Administrativa uppgifter – Om systemadministratörer utför administrativa uppgifter, som att ställa in behörigheter för säkerhetsändamål och ge åtkomst till specifika användare/grupper, utlöses händelseidentifikation.
 • Skadlig aktivitet – Händelse-ID 5145 kan indikera att en inkräktare försöker få obehörig åtkomst till känsliga filer eller mappar genom att uppsåtligt ändra behörigheter.
 • Programvara eller systemprocess – Viss programvara eller systemprocesser kan också utlösa händelse-ID 5145 om de ändrar fil- eller mappsäkerhetsinställningar som en del av deras funktionalitet.

Nu när du vet orsakerna, låt oss titta på metoderna för att åtgärda problemet.

Hur kan jag felsöka händelse-ID 5145?

1. Granska händelseinformation och verifiera legitimiteten.

 1. tryck på fönster Nyckeltyp händelsevisareoch klicka Öppen.Event Viewer Event ID 5145
 2. Ska Windows loggarsäkerhet.
 3. I den högra panelen får du en lista över loggade händelser.
 4. Att lokalisera Händelse-ID 5145välj och gå till Allmän. Verifiera säkerhetsändringen och andra ändringar som gjorts för filen eller mappen.Se Event Viewer Event ID 5145

Om du anser att ändringen var legitim behöver du inte vidta några åtgärder. Men om du tror att ändringen var otillåten eller skadlig, bör du gå vidare till nästa steg.

2. Återställ från säkerhetskopia

 1. Om du har en säkerhetskopia och flera filer har ändrats, är det kortaste sättet att återställa data från den. Men om ändringen gjordes till en enskild fil, leta reda på filen, högerklicka på den och välj Egenskaper.Egenskaper händelse-ID 5145
 2. Gå till Tidigare version fliken, välj boxversionen och klicka Återställ.Återställ filen
 3. Klick TillämpaOK för att spara ändringarna.

I framtiden, för att förhindra obehöriga ändringar och bibehålla integriteten för dina fil- och mappsäkerhetsinställningar, se till att följa de bästa säkerhetsrutinerna.

Det inkluderar begränsning av användaråtkomst till känsliga filer och mappar baserat på principen om minsta privilegium, regelbunden granskning och uppdatering av säkerhetsbehörigheter, implementering av starka lösenordspolicyer och användning av kryptering vid behov.

Du bör komma ihåg att den specifika upplösningen av Event ID 5145 kommer att bero på sammanhanget och omständigheterna kring händelsen.

För att övervaka alla händelser på datorn behöver du veta allt om Event Viewer och dess användning.

Ge oss gärna all information, tips och din erfarenhet av ämnet i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!