• Många användare rapporterade att USB Wi-Fi-adaptern fortsätter att kopplas från i Windows och att de förlorar åtkomst till Internet.
 • Problemet beror vanligtvis på föråldrade drivrutiner, felkonfigurerade inställningar eller problem med själva adaptern.
 • Andra metoder här är att fixa saker, uppdatera den relevanta drivrutinen, återställa nätverksinställningar och leta efter hårdvaruproblem.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

För att få ut det bästa ur hemnätverket krävs ofta WiFi-åtkomst. Ändå har många användare som vände sig till en extern USB WiFi-adapter rapporterat att den fortsätter att kopplas bort.

Problemet är mer knepigt än det låter. Det finns flera tillfälliga lösningar, men bara ett fåtal fungerar i längden. Och det är det senare som vi kommer att gå igenom idag för att åtgärda problemet, en gång för alla.

Contents

Varför kopplas min USB WiFi-adapter från hela tiden?

Här är några av anledningarna till att din WiFi-dongel fortsätter att kopplas ur:

 • Hårdvaruproblem – I de flesta fall var det ett hårdvarufel i själva adaptern som ledde till att den ständigt kopplades bort.
 • Köra inaktuella eller inkompatibla drivrutiner – Många användare rapporterade att föråldrade drivrutiner orsakade problemet. Dessutom, om du nyligen uppgraderat till en nyare iteration, kan det vara så att de installerade drivrutinerna är inkompatibla.
 • Bugg i OS – Vissa rapporterade att USB WiFi-adaptern kopplas bort vid nedladdning efter installation av en uppdatering. Och det är oftast en bugg i den senaste versionen som lett till den här situationen.
 • Felkonfigurerade nätverksegenskaper – Det är en vanlig orsak, och att helt enkelt återställa de nyligen gjorda ändringarna borde lösa saker.

Några av standardenheterna som vanligtvis orsakar problemet är också:

 • Realtek WiFi-adapter kopplas från hela tiden – Externa trådlösa USB-adaptrar tillverkade av Realtek har visat sig uppvisa problemet ofta.
 • TP-Link WiFi-adaptern kopplar från hela tiden – Många modeller av TP-Link-adaptrar är kända för att koppla från och automatiskt återansluta.
 • Qualcomm WiFi-adapter kopplas från hela tiden – En annan adapter som användare stötte på problemet med.

Hur fixar jag min USB WiFi-adapter?

Innan vi går till några lite komplexa lösningar, här är några snabba som du kan prova:

 • Starta om datorn.
 • Anslut WiFi-adaptern till en annan port och se till att andra enheter fungerar bra när de är anslutna till samma port. Om du använder en USB-hubb för anslutningen, koppla direkt in WiFi-adaptern.
 • Anslut WiFi-adaptern till en annan dator för att kontrollera om problemet ligger hos den eller den tidigare datorn. Om det är det förra måste du få det reparerat eller ersatt, medan i det senare skulle våra lösningar få saker att fungera.
 • Kontrollera för överhettning. När WiFi-adaptern överhettas återställs den automatiskt och kopplas från nätverket.

Om inget av dessa fungerade, prova följande lösningar:

1. Uppdatera drivrutiner

 1. Tryck Windows + R att öppna Springatyp devmgmt.msc i textfältet och klicka OK.Enhetshanteraren
 2. Bygga ut Nätverksadaptrarhögerklicka på den problematiska och välj Uppdatera drivrutinen.uppdatera drivrutinen för att fixa usb wifi-adaptern kopplas ur
 3. Välj nu Sök automatiskt efter drivrutiner och vänta medan Windows installerar den bästa tillgängliga versionen.sök automatiskt efter drivrutiner

Alternativt kan du använda programvara för uppdatering av drivrutiner från tredje part. Fördelen med att använda sådana verktyg är att de sparar mycket tid och säkerställer en felfri upplevelse.

Vi rekommenderar att du provar DriverFix, som är mycket lätt att använda och lätt. När du har installerat det kan du ställa in det omedelbart och fixa dina drivrutiner med bara några klick.

USB WiFi-adaptern fortsätter att kopplas från: 5 enkla metoder

DriverFix

Se till att ha alla dina drivrutiner uppdaterade med detta fantastiska verktyg!

Gratis provperiod Ladda ner nu

2. Återställ IP-inställningarna

 1. Typ Kommandotolken i Sök bar och klicka på Kör som administratör.kommandotolken för att fixa usb wifi-adaptern fortsätter att kopplas från
 2. Klick Ja i UAC prompt.
 3. Klistra nu in följande kommandon individuellt och tryck Stiga på varje: ipconfig /release ipconfig /flushdns ipconfig /renewkommandon
 4. När du är klar, starta om datorn och WiFi-adaptrarna ska nu fungera bra.

3. Kontrollera Ströminställningar

Förutom det vanliga krånglet angående drivrutiner och nätverksinställningar, är en annan möjlig anledning till att USB WiFi-adaptern fortsätter att kopplas från Power-inställningar.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Det finns olika strömalternativ inblandade, några relaterade till en USB-hubb och andra i de avancerade adapterinställningarna.

Ändå finns det alla förenade i ett systems mål: att bevara strömförbrukningen genom att inaktivera vissa funktioner i USB WiFi-adaptern. Så för att lösa detta måste du se till att alla relaterade alternativ är inaktiverade.

4. Installera drivrutinen i kompatibilitetsläge

 1. Gå till tillverkarens webbplats och ladda ner drivrutinen du hittar, oavsett om det är för en annan iteration.
 2. Högerklicka nu på inställningen och välj Egenskaper.egenskaper
 3. Gå till Kompatibilitet fliken, markera kryssrutan för Kör det här programmet i kompatibilitetsläge förvälj en äldre iteration från menyn och klicka på OK för att spara ändringarna.kör i kompatibilitetsläge för att fixa usb wifi-adaptern fortsätter att kopplas från
 4. När du är klar, kör installationen och följ instruktionerna på skärmen för att installera drivrutinen.

I vissa fall kunde användare inte hitta en drivrutin som fungerade på deras iteration av operativsystemet. Här kan du ladda ner den och installera drivrutinen i Kompatibilitetsläge med föregående iteration.

5. Installera om operativsystemet

Om inget har fungerat har du bara möjligheten att installera om Windows. Här är det första steget att skapa en startbar USB-enhet och sedan använda den för att installera om operativsystemet.

Även om du också kan fabriksåterställa Windows, har det ofta visat sig vara ineffektivt mot flera problem, och bara en fullständig ominstallation gjorde susen.

Det är allt! Vid det här laget skulle du få internet att fungera bra om USB WiFi-adaptern fortsätter att kopplas bort.

Dessutom, när du har lyckats fixa saker, glöm inte att hitta sätt att öka internethastigheten.

Om du känner till några andra lösningar, skriv dem i kommentarerna nedan.