• OBS-stamning under inspelning påverkar utmatningen av det du spelar in.
 • Låga systemresurser och en hög kodningshastighet kan orsaka problemet.
 • Du kan åtgärda detta genom att sänka OBS-bildfrekvensen och ändra utdata- eller inspelningsinställningarna.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att felsöka Windows PC-system behöver du ett dedikerat verktyg

SPONSRAD

Fortect är ett verktyg som inte bara rengör din PC, utan har ett arkiv med flera miljoner Windows-systemfiler lagrade i sin ursprungliga version. När din dator stöter på ett problem kommer Fortect att fixa det genom att ersätta de felaktiga filerna med nya versioner. För att åtgärda ditt nuvarande PC-problem, här är stegen du måste följa:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Många användare har rapporterat att OBS stammar vid inspelning. De uppgav att stamning börjar så fort de startar en video.

Den här guiden kommer dock att titta på vad som orsakar problemet och hur man åtgärdar det. Alternativt kan du läsa om att OBS misslyckades med att ladda kanalinformation på grund av Twitch-fel och hur man fixar det.

Contents

Varför stammar OBS vid inspelning?

Några anmärkningsvärda faktorer som kan orsaka stamning i OBS vid inspelning är:

 • Höga kodningsinställningar – Inspelning med hög bild- eller bithastighet kan överbelasta ditt system. Om kodningsinställningarna i OBS är för höga för ditt system att hantera kan det orsaka prestandaproblem.
 • Otillräckliga systemresurser – Att spela in videor av hög kvalitet kräver betydande systemresurser. Om ditt system har ont om resurser eller andra resurskrävande uppgifter körs samtidigt, kan OBS ha problem med inspelningen.
 • OBS-installationsproblem – I vissa fall kan felaktiga eller suboptimala inställningar inom OBS orsaka stamning under inspelning. OBS-inställningar, inklusive video, utdata och kodning, kan orsaka problem.
 • Föråldrade drivrutiner – Föråldrade eller inkompatibla grafikdrivrutiner kan orsaka prestandaproblem med OBS.
 • Störningar från andra applikationer – Andra program som körs i bakgrunden, särskilt de som använder betydande CPU- eller GPU-resurser, kan störa OBS-prestanda.
 • Diskinmatnings- och utgångsproblem – Inspelning till en långsam eller mycket fragmenterad lagringsenhet kan orsaka problem med stamning i OBS-studior.

Dessa faktorer kan variera på olika enheter beroende på omständigheterna. Vi kommer dock att guida dig genom grundläggande steg för att åtgärda stamningsproblemet vid inspelning i OBS.

Hur kan jag fixa OBS-stammning vid inspelning?

Observera följande preliminära kontroller innan du försöker några avancerade lösningar:

 • Om du startar om OBS-klienten åtgärdar du tillfälliga fel som påverkar dess funktionalitet och uppdaterar dess processer.
 • När du inaktiverar bakgrundsappar stoppar du andra appar som körs i bakgrunden och kan hjälpa till att lösa eventuella störningar från appar från tredje part.
 • Starta om dina nätverksenheter: Starta om ditt modem, router eller andra nätverksenheter för att uppdatera routerns nätverksanslutning.
 • Inspelning till en dedikerad, snabbare lagringsenhet som en SSD säkerställer smidig inspelning och undviker fördröjning.
 • Uppdatering av dina grafikdrivrutiner kommer att fixa de buggar som gör att OBS-inspelning stammar. Se hur du uppdaterar grafikdrivrutiner i Windows 11.

Om du inte kan lösa felet med stegen ovan, fortsätt med lösningarna nedan:

1. Kör OBS i kompatibilitetsläge på din PC

 1. Tryck fönster + min öppen Filhanterare.
 2. Gå till obs installation katalog: C:\Program Files\obs-studio\bin\64bitStammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt
 3. Högerklicka på den körbara filen och välj Egenskaper från rullgardinsmenyn.Stammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt
 4. Gå till Kompatibilitet och markera rutan som motsvarar Kör det här programmet som administratör alternativ. Klick OK för att spara ändringarna.Stammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt

Att köra OBS-klienten som administratör kommer att ge den ytterligare privilegier och tilldela mer resurser för att hjälpa den att prestera bättre.

Kolla in vår guide för att ta reda på vad du ska göra om att köra som administratör inte fungerar på din PC.

2. Minska bildfrekvensen och justera inställningarna för utdata eller inspelning i OBS

 1. Lansera obs och gå till huvudfönstret.
 2. Klicka på inställningar i det nedre högra hörnet av skärmen.Stammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt
 3. Klicka på Produktion fliken på vänster sida. Under Inspelning avsnittet, gå till Inspelningsformat och välj önskat inspelningsformat.Stammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt
 4. Klicka på videokodare rullgardinsmenyn och välj NVENC.
 5. Gå till Klassificeringskontroll alternativ och välj VBR (variabel bithastighet).
 6. Gå till Bithastighetsinställningar och minska den genom att justera bithastigheten.

Du kan experimentera med olika bithastighetsvärden för att hitta rätt balans. Observera att bithastigheten mäts i kilobits per sekund (kbps).

Läs vår artikel om de bästa OBS-inställningarna för low-end-datorer för fördröjningsfri inspelning och streaming.

3. Ändra processprioriteten till hög i OBS

 1. Öppen obs och gå till huvudfönstret.
 2. Klicka på inställningar i det nedre högra hörnet av skärmen.Stammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt
 3. Klicka på Avancerad fliken på vänster sida. Ska Allmänutöka Prioriteringsprocessen rullgardinsmenyn och ändra inställningarna till Hög.Stammar OBS vid inspelning? 3 sätt att fixa det snabbt
 4. Starta om OBS och kontrollera om stamningen kvarstår under inspelning.

Dessa steg kommer att ställa in inspelningsprioriteten till hög i OBS-inställningar, vilket gör att du kan använda fler resurser.

Sammanfattningsvis har vi en komplett artikel om vad du ska göra om OBS-klienten fortsätter att krascha på din dator. Dessutom kan du läsa om sätt att reparera korrupta OBS-filer i Windows 11.

Om du har några frågor eller förslag angående den här guiden, vänligen lämna dem i kommentarsfältet.