• Om du inte har något ljud i spel när du spelar i Windows 10, kan detta bero på ljudinställningarna eller din utenhet.
 • Försök att inaktivera och aktivera dina högtalare eller hörlurar från ljudegenskaperna.
 • Att uppdatera drivrutinerna kan också lösa det här problemet, så se till att du utför våra angivna steg.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Ljud är en betydande del av multimediaupplevelsen, särskilt i videospel, där du ofta behöver kommunicera med ditt team. Därför måste problemet med inget ljud i spel i Windows 10/11 åtgärdas så snart som möjligt.

Det skapar en atmosfär i ett videospel eller en film, men tyvärr rapporterade användare att spelljud slutar fungera för dem på Windows 10/11.

Ljudproblem på Windows 10/11 kan vara besvärliga och ibland förstöra din multimediaupplevelse, särskilt när det kommer till videospel, så låt oss se om vi kan fixa det.

Contents

Varför stängs mitt spelljud av hela tiden?

Anta att du inte får något ljud från hörlurar eller högtalare när du spelar; det är möjligt att du inte har ställt in ljudenheten korrekt. Kontrollera din ljudmixer och se om du har stängt av spelvolymen.

Det här problemet påverkar alla versioner av Windows, och vissa användare rapporterade att de inte fick något ljud i Windows 11. Ofta är orsaken till detta problem dina drivrutiner, så du kan behöva uppdatera dem.

Användare rapporterade följande fall som de vanligaste felen de stöter på när det kommer till ljud:

 • Spelljud fungerar inte i StreamLabs – Om du har lagt till skrivbordsljud till mixern men fortfarande inte kan höra spelljudet, spelas ljudet troligen upp från en annan källa än skrivbordsljudet.
 • Ljudet stängs av när du spelar spel på Windows 11 – Du kan återställa ljuddrivrutiner i Windows 11 genom att öppna Enhetshanteraren, högerklicka på drivrutinen du vill återställa, expandera ljud-, video- och spelkontroller och välja alternativet Inaktivera enhet.
 • Jordat spelljud fungerar inte – Du måste starta Grounded från början för att åtgärda det här felet.
 • Inget ljud i spel Windows 10
 • Ljudet stängs av när du spelar spel Windows 10

Ljudproblem kan påverka nästan alla spel, och många spelare rapporterade ljudproblem i Fortnite. Lyckligtvis hjälper den här allmänna guiden dig att fixa alla dina ljudproblem.

Hur kan jag fixa spelljud om det slutar fungera i Windows?

I den här artikeln

1. Inaktivera och aktivera dina högtalare

 1. För att åtgärda felet inget ljud i spel i Windows 10/11, högerklicka på högtalarikonen i Aktivitetsfältet och välj Öppna ljudinställningar från menyn.
 2. Scrolla nu ner och välj Ljudkontrollpanelen.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 3. Högerklicka på utrymmet och kontrollera båda Visa inaktiverade enheter och Visa frånkopplade enheter är kontrollerade.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 4. Högerklicka på din ljudenhet och välj Inaktivera.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 5. Din ljudenhet bör bli nedtonad. Högerklicka igen och välj Gör det möjligt.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 6. Klick Tillämpa och OK för att spara ändringarna.

Få användare föreslår att spelljudproblem kan åtgärdas genom att inaktivera och aktivera dina högtalare, och för att göra det, följ de enkla stegen ovan.

2. Uppdatera dina drivrutiner

Om du har undrat “Varför kan jag inte höra mitt spelljud på PC?”, orsakas problem med ljud i de flesta fall av föråldrade ljuddrivrutiner, men du kan snabbt fixa det genom att uppdatera dem.

För att uppdatera dina ljuddrivrutiner måste du besöka din moderkortstillverkares webbplats, hitta ditt moderkort och ladda ner de senaste ljuddrivrutinerna för det.

Om du använder ett dedikerat ljudkort eller en bärbar dator, ladda ner ljuddrivrutinerna från tillverkaren av ditt ljudkort/laptop.

2.1. Uppdatera drivrutiner automatiskt

Om du inte vill ha besväret med att söka efter drivrutiner på egen hand, kan du använda ett verktyg som gör detta åt dig automatiskt.

Genom att använda ett specialiserat verktyg sparar du tid och förhindrar PC-skador samtidigt som du väljer rätt version av drivrutiner åt dig. Efteråt kommer problemet med inget ljud i spel i Windows 10/11 att åtgärdas.

Några av de vanligaste Windows-felen och buggarna är ett resultat av gamla eller inkompatibla drivrutiner. Bristen på ett uppdaterat system kan leda till fördröjning, systemfel eller till och med BSoDs.
För att undvika dessa typer av problem kan du använda ett automatiskt verktyg som hittar, laddar ner och installerar rätt drivrutinsversion på din Windows-dator med bara ett par klick, och vi rekommenderar starkt DriverFix. Så här gör du:

 1. Ladda ner och installera DriverFix.
 2. Starta applikationen.
 3. Vänta tills DriverFix upptäcker alla dina felaktiga drivrutiner.
 4. Programvaran kommer nu att visa dig alla drivrutiner som har problem, och du behöver bara välja de som du vill fixa.
 5. Vänta på att DriverFix laddar ner och installerar de senaste drivrutinerna.
 6. Omstart din dator för att ändringarna ska träda i kraft.
DriverFix

DriverFix

Drivrutiner kommer inte längre att skapa några problem om du laddar ner och använder denna kraftfulla programvara idag.

Gratis provperiod

Besök webbplats

Friskrivningsklausul: detta program måste uppgraderas från gratisversionen för att kunna utföra vissa specifika åtgärder.


3. Justera ljudbufferten

 1. Öppen Focusrite Audio Kontrollpanel.
 2. Justera bufferten genom att öka antalet millisekunder.

Denna lösning gäller med Focusrite Audio Control Panel eller ett liknande verktyg. Om spelljudet slutar fungera på din dator måste du göra stegen ovan.

Om antalet millisekunder är för lågt kan ditt ljud börja avbrytas eller sluta fungera, så för att fixa det, se till att öka buffertens storlek.

4. Använd ljudfelsökaren

 1. Gå till Inställningar, huvud över till Uppdatering och säkerhet, och välj Felsökning från den vänstra rutan.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 2. Klicka nu på Ytterligare felsökare från den högra rutan.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 3. Hitta Spelar ljudoch klicka Kör felsökaren.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 4. Följ ytterligare instruktioner på skärmen.
 5. Starta om din dator.

Nästa sak vi ska prova är att använda Windows 10:s inbyggda ljudfelsökare. Följ stegen ovan för att få saker gjorda.

5. Kontrollera ljudinställningarna i spelet

Även om det låter självklart, se till att du inte inaktiverade ljudet i inställningarna i spelet vid ett tidigare tillfälle.

Kanske stängde du av misstag av spelet och kom inte ens ihåg. Vi måste överväga alla möjliga scenarier.

6. Installera om spelet

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Det är också möjligt att något gick fel under spelinstallationen. Så om ingen av de tidigare lösningarna löste problemet kan du också fortsätta och försöka installera om spelet.

Om du installerar om spelet kan du även lösa andra problem du kan stöta på, men se till att du kommer till mappen för sparade spel och sparar dina framsteg på en annan plats för att lägga till den efter ominstallationen.

7. Installera om ljuddrivrutinen

Denna användbara upplösning kan hjälpa dig att återställa spelljudet genom att kontrollera och installera om ljuddrivrutinen. För detta ändamål, följ de beskrivande stegen nedan.

1. Högerklicka på Start ikonen och välj sedan Enhetshanteraren.

game-audio-windows-10-stops-working/

2. När Enhetshanteraren öppnas letar du upp din ljudenhet, högerklickar på den och trycker på Avinstallera enheten.

avinstallera-ljudspelsljud slutar fungera

3. När du har bekräftat och avinstallerat din ljuddrivrutin startar du om datorn.

4. Nu måste du besöka din ljudenhetstillverkares webbplats och kontrollera om det finns en ny drivrutin tillgänglig för Windows 10/11.

8. Se till att ljudtjänsten är aktiverad

 1. Tryck Windows + R och gå in tjänster.msc. Tryck nu Stiga på eller klicka OK.
 2. När Tjänster fönstret öppnas, lokalisera Windows Audio och dubbelklicka på den för att öppna dess egenskaper.Spelljud fungerar inte: Hur man fixar det i 8 steg
 3. Ställ in Starttyp till Automatisk och klicka på Start knappen för att starta tjänsten. Klicka nu Tillämpa och OK för att spara ändringar.

Och slutligen, ljud kan inte fungera utan ljudtjänsten. Så om den här tjänsten i ditt system är inaktiverad kommer du inte att höra något ljud. Kontrollera istället om ljudtjänsten är aktiverad genom att utföra stegen ovan.

Om tjänsten redan körs och är inställd på Automatisk starttyp måste du starta om den för att åtgärda problemet. För att göra det, lokalisera Windows Audio tjänst, högerklicka på den och välj Omstart från menyn.

Varför hör jag ingenting på min dator?

Om din dator har externa högtalare bör du se till att de är aktiverade och att volymen ställs in så högt som möjligt.

Ljudkort kan växla mellan uttaget de använder för utmatning (anslutet till högtalarna) och uttaget de använder för input (från till exempel en mikrofon). Så det är möjligt att körning av Linux, Windows eller Mac OS kommer att resultera i ett annat utgångsuttag.

Istället för det vanliga ljuduttaget, försök att ansluta högtalarkabeln till något av de andra tillgängliga ljuduttagen på din dator.

En sista sak att dubbelverifiera är om ljudkabeln är ordentligt ansluten till högtalarens baksida. Specifika högtalare erbjuder också flera ingångar.

Om alla dessa är ok, fortsätt med lösningarna ovan för att lösa eventuella programvaruproblem med din dator eller ljud.

Varför är det fel på min dators ljud?

Om ditt datorljud brister kan det bero på anslutningen. Det kan också bero på ett problem med din kabel eller uttag.

Ibland kan det också bero på programvaruproblem som föråldrade drivrutiner. Så det finns många områden att kontrollera.

Vad kan jag göra om spelljudet slutar fungera på Windows 11?

 1. Knacka Windows + I, scrolla sedan ner tills du möter Felsökning och klicka på den.troubleshoot-opt-w11 0xa00f4244 inga kameror är bifogade
 2. Välj Andra felsökare.
 3. Klicka slutligen på Springa knappen bredvid Spelar ljud felsökare.spelar-ljudspelsljudet slutar fungera

Ljud är en avgörande del av vår multimediaupplevelse, så att dessa problem kan orsaka många olägenheter. Ändå, som du kan se, kan du snabbt fixa spelljudet som inte fungerar på en PC.

Om du fortfarande har problem på den avdelningen kan du läsa vår detaljerade guide om att åtgärda ljudproblem i Windows 10, så hittar du utan tvekan en lösning.

Om du känner till andra möjliga lösningar eller om du har några råd, vänd dig till vårt kommentarsavsnitt nedan för att kommunicera.