• Vissa användare rapporterade att deras enhetssökning avbröts vid en viss tidpunkt och de visste inte vad de skulle göra.
 • Du bör veta att Windows erbjuder några inbyggda verktyg som hjälper dig med detta; plus att det även finns externa verktyg som du kan använda.
 • För att vara förberedd på vad som helst kan du kolla in fler vanliga fel med hårddiskar på vår separata sida för felsökning av hårddiskar.
 • Och i vår Windows 10 Felsökningshubb kan du hitta kompletta guider om nästan alla möjliga OS-fel.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi DriverFix:
Denna programvara kommer att hålla dina drivrutiner igång och därmed skydda dig från vanliga datorfel och maskinvarufel. Kontrollera alla dina drivrutiner nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner DriverFix (verifierad nedladdningsfil).
 2. Klick Starta skanning för att hitta alla problematiska drivrutiner.

 3. Klick Uppdatera drivrutiner för att få nya versioner och undvika systemfel.

 • DriverFix har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Det rekommenderas att defragmentera och kontrollera dina hårddiskar för fel regelbundet eftersom det är bra för din enhets hälsa. Men även dessa användbara operationer har sina buggar och dåliga sidor.

Vissa användare har rapporterat att deras enhetssökning avbröts vid en viss tidpunkt och de visste inte vad de skulle göra. Och om du är en av dem, här är en lösning på ditt problem.

Contents

Vad gör jag om min hårddisksökning fryser?

1. Kör en diskrensning

Tillfälliga filer och skräpfiler kan göra att din dator fryser eller kraschar under hårddisksökning. Se till att eliminera denna möjliga orsak från din lista genom att använda funktionen Diskrensning.

För att göra detta måste du högerklicka på den problematiska hårddisken och gå till Egenskaper. Klicka på Allmän fliken och välj Diskrensning. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

diskrensning

Alternativt och för en mer djupgående process rekommenderar vi att du använder en dedikerad app från tredje part som Restoro som kommer att göra jobbet för dig att rengöra och optimera din dator.

Restoro är ett fullfjädrat optimeringsverktyg som kör en djupgående skanning av ditt system för att avgöra om du har problem i tre kategorier: hårdvara, säkerhet och stabilitet.

Diskutrymmesproblemen kommer att visas under hårdvarurapporten eftersom de leder till lågt minne, minskad hårddiskhastighet och ökad CPU-kraft och temperatur.

Restoro ger dig en rapport om vad som kan raderas från ditt system. När du har valt vad du vill behålla och vad du vill ta bort, vänta bara på att processen ska slutföras.

Programvaran kan också upptäcka och ta bort viss skadlig programvara och även reparera och återställa eventuella skador som orsakats av dem.

Programvaran kan också fixa program och appar som kraschar och fel och även kontrollera och ersätta eventuella skadade systemfiler.

Skaffa Restoro

2. Använd Systemkonfiguration

 1. Gå till Sök
 2. Typ msconfig i sökrutan och klicka sedan på msconfig.
 3. Tjänster fliken i Systemkonfiguration dialogrutan, klicka på Dölj alla Microsoft-tjänster kryssrutan och välj sedan Inaktivera alla.dölj alla Microsoft-tjänster
 4. Börja fliken i Systemkonfiguration dialogrutan, klicka på Öppna Aktivitetshanteraren.
 5. På fliken Startup i Aktivitetshanteraren, för varje startobjekt, välj objektet och klicka sedan Inaktivera.inaktivera startprogram
 6. Stäng Task Manager.
 7. På fliken Startup i dialogrutan System Configuration, tryck eller klicka OKoch starta sedan om datorn.

3. Använd kommandot chkdsk i kommandotolken

Starta om datorn och låt Windows utföra hela diskkontrollen. Windows reparerar alla möjliga filsystemfel automatiskt. Därefter kör du manuellt Chkdsk kommando från kommandotolken för att kontrollera enheten för ytterligare fel.

 1. Skriv kommandotolken i sökfältet och öppna som administratör.
 2. Skriv följande kommando och tryck sedan på Enter: chkdsk /scankör kommandot chkdsk
 3. När cmd har slutfört skanningen kommer du att meddelas om de hittade felen. Om några fel hittas, kör följande kommando på nästa rad för att åtgärda felen: chkdsk /spotfix

Se till att du sparar allt ditt arbete innan du utför den här åtgärden i kommandotolken eftersom kommandot chkdsk ibland kräver att du startar om datorn, eller till och med startar om den automatiskt.

Vi hoppas att dessa tre lösningar hjälpte dig att lösa problemet. Om så är fallet, berätta för oss i kommentarsfältet nedan.

.