• Microsoft Outlook är en av världens mest populära e-postklienter, särskilt eftersom den kommer som en del av Microsoft Office Suite.
 • Tyvärr är inte ens ett program som Outlook felsäkert, ett bra exempel är felet 0x80042108 som vi kommer att felsöka nedan.
 • Vi har många andra liknande artiklar som behandlas i vår dedikerade Outlook Fix Hub.
 • För fler artiklar som täcker denna e-postklient, kolla in vår Outlook-sida.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

De Outlook-fel 0x80042108 är en som uppstår när du kontrollerar eller skickar e-post i MS Outlook. När Outlook-användare försöker öppna e-postmeddelanden returnerar programvaran ibland ett felmeddelande som säger:

Rapporterat fel (0x80042108): Outlook kan inte ansluta till din inkommande (POP3) e-postserver.

Följaktligen kan de inte skicka eller ta emot SMTP-e-postmeddelanden. Felmeddelandet visar att (POP3) e-postservern inte fungerar korrekt.

Fel 0x80042108 kan bero på skadade PST-filer, tredjeparts antivirus- eller brandväggsprogram, Outlooks konfigurationsinställningar eller ofullständig installation av MS Office. Här är några potentiella korrigeringar för 0x80042108-felet i Outlook.

Contents

Hur fixar jag Outlook-fel 0x80042108 i Windows 10?

1. Stäng av ditt antivirusprogram

Många antivirusverktyg från tredje part, som Norton, har integrerade e-postskannrar och brandväggar som kan undergräva Outlooks serveranslutning. Således kan fel 0x80042108 bero på ditt antivirusprogram.

Du kan tillfälligt inaktivera de flesta antivirusprogram genom att högerklicka på ikonerna i systemfältet och välja en inställning för inaktivera snabbmeny. Välj att tillfälligt inaktivera antivirusverktyget innan du öppnar Outlook.

Dessutom kan du byta till ett bättre antivirusverktyg som inte kommer att störa dina e-postappar eller andra program för den delen.

2. Installera om Outlook

Om du installerar om Outlook får det en ny konfiguration. Det kan också lösa problem med den ursprungliga Outlook-installationen. Avinstallera programmet med ett tredjepartsverktyg som också raderar överblivna registerposter.

Du kan avinstallera det manuellt från Windows-inställningarna. Skriv bara bort i aktivitetsfältet, öppna Lägg till eller ta bort program, hitta Outlook i listan och välj Avinstallera.

Alternativt rekommenderar vi att du använder avinstallationsprogram från tredje part.

Den här typen av verktyg kan helt ta bort envisa program som inte kan avinstalleras från Windows-inställningarna.

De kan hjälpa till att ta bort kvarvarande filer som installationsprogram och andra oönskade filer som bara tar upp utrymme utan anledning.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Utöver det, om en app inte är helt borttagen från ditt system, kan det vara svårt eller omöjligt att installera om den.

3. Kontrollera Internetanslutningen

Så här fixar du Outlook-fel 0x80042108 i Windows 10

Kontrollera först att din internetanslutning fungerar. Naturligtvis kan du inte skicka eller ta emot e-post när nätanslutningen är nere. Om din internetanslutning är nere, försök att återställa routern.

Alternativt kan felsökaren för Internetanslutningar i Windows också hjälpa till att fixa webbanslutningen. Du kan öppna det genom att ange “felsökning” i Cortanas sökruta, klicka på Felsök och sedan välja felsökaren för Internetanslutningar.

För mer information om vad du ska göra om din internetanslutning är nere, följ felsökningsstegen som anges i den här artikeln.

4. Kör Outlook i felsäkert läge

Så här fixar du Outlook-fel 0x80042108 i Windows 10

Outlook har ett eget felsäkert läge som startar programvaran utan tillägg och ytterligare anpassningsfiler. Öppna Outlook i felsäkert läge när det är något med programmet.

För att öppna Outlook i felsäkert läge, tryck på Win-tangenten + R snabbtangenten och enter Outlook /safe i Runs textruta. Outlook öppnas i felsäkert läge när du trycker OK.

Om du har problem med att öppna Outlook hjälper den här felsökningsguiden dig att lösa problemet.

5. Stäng av Windows-brandväggen

 1. Klicka på Windows-brandväggen för att öppna fliken Kontrollpanel som visas direkt nedan. fixa Outlook-fel 0x80042108
 2. Klick Slå på eller av Windows-brandväggen för att öppna ytterligare inställningar.
 3. Välj både Stäng av Windows-brandväggen alternativ och klicka OK för att stänga av brandväggen. fixa Outlook-fel 0x80042108
 4. Om det åtgärdar felet 0x80042108, klicka Tillåt en app eller funktion på fliken Windows-brandvägg för att öppna fönstret som visas direkt nedan. fixa Outlook-fel 0x80042108
 5. tryck på Ändra inställningar knapp.
 6. Bläddra igenom listan med appar tills du kommer till Outlook. Markera båda Outlooks kryssrutor om de inte är markerade och tryck OK för att tillämpa de nya inställningarna.
 7. Slå på Windows-brandväggen igen.

Windows-brandväggen kan också störa Outlooks serveranslutning. Du kan stänga av brandväggen genom att trycka på Cortana-knappen och ange brandväggen i sökrutan.

6. Kontrollera att Windows Update-tjänsten är på

 1. En annan sak att kontrollera är att Windows Update är på.
 2. För att kontrollera Windows Updates konfiguration, skriv in tjänst i sökrutan Cortana.
 3. Välj Tjänster för att öppna fönstret nedan. fixa Outlook-fel 0x80042108
 4. Rulla ned till Windows Update-tjänsten.
 5. Dubbelklicka Windows uppdatering för att öppna fönstret i bilden direkt nedan.Så här fixar du Outlook-fel 0x80042108 i Windows 10
 6. Välj Automatisk från rullgardinsmenyn Starttyp.
 7. tryck på Tillämpa > OK knappar för att stänga fönstret.
 8. Starta om Windows och öppna sedan Outlook-programmet.

7. Fixa PST-filen med Reparation av inkorgen verktyg

 1. Stäng först Outlook innan du öppnar Reparationsverktyg för inkorgen.
 2. Nästa, ange scanpst.exe i Cortana-sökrutan; och tryck på Stiga på nyckel.
 3. Reparationsverktyget för Inkorgen kan starta en reparationsprocess automatiskt. Om den inte gör det, tryck på Bläddra och välj en PST-fil att skanna.
 4. tryck på Start för att starta en skanning.Så här fixar du Outlook-fel 0x80042108 i Windows 10
 5. Om en PST-filreparation krävs, öppnas ett nytt fönster som säger att det är så. tryck på Reparera knappen i det fönstret.

Fel 0x80042108 beror ofta på en skadad PST-fil (Personal Storage Table). Följaktligen har Outlook ett reparationsverktyg för inkorgen som fixar skadade PST-filer.

Dessa upplösningar kommer förmodligen att fixa 0x80042108-felet så att du kan öppna och skicka e-postmeddelanden med Outlook. Att ta bort tillfälliga filer, antivirusgenomsökningar och systemåterställningsverktyget i Windows kan också hjälpa till att lösa problemet.

Du kan också fixa Outlook-problem med Microsoft Support och återställningsassistent programvara. Du kan också prova de bästa Windows 10 e-postklienter och appar att använda från vår lista.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.