• Hårdvaruförändringar är ibland oundvikliga eftersom slitage kommer att ske efter en tid.
 • När du ändrar din dators hårdvara kan du ha problem med att få din produktnyckel för att aktivera din kopia av Windows.
 • Om detta händer måste du hitta andra sätt att aktivera Windows, till exempel den automatiska telefonmetoden.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Om du precis har installerat Windows 10 på din dator eller uppgraderat det från ett äldre operativsystem kan du ha stött på 0xc004f050 Windows 10 aktiveringsfel.

Även om du har använt en legitim produktnyckel för att installera Windows 10, kan det här felmeddelandet fortfarande visas eftersom Microsoft inte har känt igen den nya maskinvarukonfigurationen ännu.

Contents

Vad orsakar 0xc004f050 Windows 10 aktiveringsfel?

0xc004f050 Windows 10-aktiveringsfelet kan hända av en mängd olika anledningar. Här är några av de vanligaste orsakerna:

 • Hårdvaruproblem – Om din dator har hårdvaruproblem kanske den inte kan överföra din Windows-licens från en dator till en annan.
 • Serverproblem – Det är möjligt att Microsofts servrar var upptagna vid aktiveringstillfället på grund av något nätverksproblem. Du måste bara försöka senare.
 • Virus/skadlig programvara infektioner – Virus och skadlig programvara kan störa den normala driften av ditt system och förhindra korrekt kommunikation mellan Microsoft och din dator.
 • Licens som inte stöds – Det finns risker med att köra en olicensierad version av Windows 10 som inte stöds av Microsoft. Det betyder att du inte kan slutföra aktiveringsprocessen.
 • Du har en OEM-licens – OEM-licenser är vanligtvis knutna till maskiner. Vissa Windows-licenser kan överföras, och i andra får du produktnyckeln som inte kan användas i denna kopia av Windows-felet.
 • Aktiveringsnyckeln är för en annan utgåva – Om du försöker använda produktnyckeln för en annan version av Windows, säg Windows 10 home to pro, kan du stöta på det här felet.

Hur fixar jag 0xc004f050 Windows 10-aktiveringsfelet?

1. Kör felsökaren för Windows Activation

 1. Klicka på Start meny och välj inställningar.Så här fixar du 0xc004f050 aktiveringsfel i Windows 10
 2. Välj Uppdatering och säkerhet.uppdatering och säkerhet
 3. Klicka på Aktivering och klicka på Felsökning.Så här fixar du 0xc004f050 aktiveringsfel i Windows 10
 4. Klicka på Jag har nyligen bytt hårdvara på den här enhetenvälj sedan Nästa. Så här fixar du 0xc004f050 aktiveringsfel i Windows 10
 5. Skriv in och ange inloggningsuppgifterna som är kopplade till ditt Microsoft-konto.
 6. Markera Det här är enheten jag använder rätt nu kryssa i rutan och klicka Aktivera.

2. Använd det automatiska telefonsystemet

 1. Tryck Windows + R att öppna Springa fönster.
 2. Typ slui 4 och slå Stiga på.SLui
 3. I den Välj din region fönstret, välj land och klicka Nästa.
 4. Ring ett av numren som visas på skärmen för att få en Bekräftelse-ID.Aktivering via telefon 2
 5. När du har fått bekräftelse-ID:t anger du det och klickar Aktivera Windows.Aktivering via telefon 3

3. Reninstallera Windows

En ren installation är ett av de bästa sätten att fixa 0xc004f050-felet. När du reninstallerar Windows 10 kommer alla filer och inställningar att tas bort från din dator, så att du kan börja om med ett nytt system.

Den största fördelen med en ren installation är att den tar bort alla fel eller buggar som orsakas av föråldrade filer, appar eller drivrutiner på din dator. Se till att säkerhetskopiera alla dina filer innan en ren installation.

Och det är hur du löser 0xc004f050 Windows 10-aktiveringsfelet. Det finns även andra aktiveringsfel du kan stöta på, och vi har dig täckt.

Om det är Windows 10-aktiveringsfelet 0xc03f6506 har vi en detaljerad guide om hur du fixar det, så tveka inte att kolla in det också.

Vi skulle gärna vilja veta om någon annan lösning som kan ha fungerat för dig men som inte nämns här. Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.