• Grupprincipredigeraren tillåter användare att redigera sina systeminställningar för att inkludera eller ta bort vissa Windows-funktioner.
 • En av de främsta anledningarna till att användare kanske vill återställa gruppolicyinställningarna beror på oönskade ändringar som gjorts genom GP-redigeringar.
 • Att återställa grupprincipinställningar kanske inte är farligt om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

Group Policy Editor är en funktion som tillåter användare att justera vissa systeminställningar för Windows 10 och 11. Men några av våra läsare har bett om att få veta hur man återställer gruppolicyinställningarna till standard efter att ha gjort vissa ändringar i din Windows-dator och har nu problem .

I den här artikeln kommer vi att ge dig förenklade steg för att återställa grupprincipinställningar i Windows 10 och 11.

I den här artikeln

Contents

Varför ska du återställa inställningarna för grupppolicy?

Att återställa grupprincipinställningar kan vara nödvändigt i vissa situationer för att lösa problem eller konflikter som kan uppstå i en Windows-miljö. Nedan följer några anledningar till varför du kan överväga att återställa:

 • Oönskade ändringar – I händelse av att en felaktig konfiguration eller en inkompatibel kombination av inställningar orsakar instabilitet eller oväntat beteende på ditt system, kan en återställning av grupprincipinställningar hjälpa till att återställa eventuella problematiska ändringar och återställa standardinställningarna.
 • Fixa fel – Om du har problem med ditt Windows-system, till exempel problem med appinstallation, nätverksanslutning eller systemprestanda, kan återställning av grupprincipinställningar hjälpa till att lösa problemet mer effektivt.

Nedan finns några anledningar till varför du kanske vill återställa grupppolicyinställningarna. Innan du gör detta bör du dock säkerhetskopiera alla viktiga inställningar, eftersom de kan ha betydande effekter på systemets beteende och konfiguration.

Är det farligt att återställa grupppolicyinställningar?

Att återställa grupprincipinställningar kan ha betydande effekter (positiva och negativa) på ditt system och, om det inte görs på rätt sätt, kan det störa din dators normala drift, ändra behörigheter och åtkomsträttigheter eller potentiellt förlora anpassningar.

Även om det inte är farligt i sig, är det viktigt att fortsätta med försiktighet och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Låt oss nu gå vidare till säkra sätt att återställa grupprincipinställningar.

Hur kan jag återställa inställningarna för grupppolicy?

Innan du provar någon av de tillhandahållna metoderna för att återställa grupprincipinställningarna bör du utföra några preliminära kontroller:

 • Se till att ditt systemdatum och tid är korrekt. Om det är avstängt även i några minuter kan det orsaka problem med grupprincipen.
 • Se till att du använder ett administratörskonto och inte ett standardkonto.
 • Om ditt användarkonto är skadat kan du skapa ett annat konto och ställa in det som administratör.

När ovanstående kontroller har bekräftats kan du utforska metoderna nedan för att återställa den.

1. Återställ med Local Group Policy Editor

 1. tryck på fönster + R nycklar för att öppna Springa kommandodialogrutan. Kille gpedit.msc i dialogrutan och tryck på Kom in i öppen Lokal grupppolicyredigerare.Så här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 2. I fönstret Local Group Policy Editor navigerar du till följande plats i den vänstra rutan: Computer Configuration\Administrative Templates\All SettingsSå här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 3. Hitta i den högra panelen statuskolumn på höger sida och se bara de policyer som bara är det Aktiverad eller inaktiverad.
 4. I det nya fönstret ändrar du Aktiverad inaktiverad radioknapp för Inte konfigurerad. Klicka sedan på Tillämpa knapp och OK för att spara ändringarna.Så här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 5. Stäng fönstret Local Group Policy Editor.
 6. För att återställningen ska träda i kraft, tryck på knappen fönster + x knappar och välj Terminal (administratör).
 7. Skriv följande och tryck Kom in i för att köra kommandot: gpupdate /forceSå här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 8. Starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Om du följer stegen ovan har du återställt inställningarna med hjälp av Local GP Editor. Men om du har problem med att starta kommandotolken kan du kolla in vår detaljerade guide om hur du fixar det.

2. Återställ med kommandotolken

 1. tryck på fönster Nyckeltyp CMDoch välj Kör som administratör för att öppna ett förhöjt kommandotolksfönster.
 2. Skriv följande kommando och tryck Kom in i Så här tar du bort mappen med grupppolicyinställningar: RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicy"Så här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 3. Skriv sedan följande kommando och tryck på Kom in i Så här tar du bort användarmappen från grupprincipen: RD /S /Q "%WinDir%\System32\GroupPolicyUsers"Så här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 4. Dessa ändringar kommer inte att träda i kraft förrän gruppolicyn har uppdaterats.
 5. För att uppdatera grupppolicyn, skriv följande kommando och tryck på Kom in i: gpupdate /forceSå här återställer du grupppolicyinställningar i Windows 10 och 11
 6. Stäng nu kommandotolken och starta om din dator för att ändringarna ska träda i kraft.

Till skillnad från den första metoden, där Local Group Policy Editor inte är tillgänglig i Windows 10 Home men är tillgänglig i Pro, Enterprise och Education-utgåvor, är den här metoden användbar för Windows 10 Home-versionen.

Och det är allt för hur du återställer grupprincipinställningar i Windows 10 och 11. Förhoppningsvis kommer en av metoderna i den här guiden att fungera för dig.

På samma sätt, om gruppolicyn inte tillämpar dina ändringar, kan du utforska vår detaljerade guide för att veta hur du åtgärdar problemet.

Om du har några frågor eller förslag, eller möjligen en annan metod för hur du återställer grupprincipinställningar i Windows 10 och 11, lämna dem gärna i kommentarsektionen.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!