XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika Windows 10-fel rekommenderar vi Restoro:Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, hårdvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Åtgärda PC-problem och ta bort virusskador nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows 10-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

Många av oss skapar skärmdumpar på våra datorer, men användare rapporterar att bilder inte sparas när användare tar en skärmdump. Detta är ett mindre problem för vissa, medan andra har svårt för att skrivarskärmen inte fungerar på Windows 10.

Innan Windows 7 var du tvungen att förlita dig på programvara från tredje part för att ta skärmdumpar, och med Windows 8 och Windows 10 beslutade Microsoft att ändra några saker.

Nu kan du ta skärmdumpar genom att trycka på Windows Key + PrintScreen. Detta bör spara din skärmdump i mappen Skärmbilder som finns i bildbiblioteket, men av någon anledning kanske det inte alltid fungerar.

Naturligtvis, om bilderna inte sparas kan du alltid köra Paint eller någon annan bildredigerare och trycka på Ctrl + V för att klistra in din skärmdump i den och spara bilden på det sättet, men i de flesta fall är det bara en tråkig lösning. Så vad kan du göra om bilder inte sparas när du tar en skärmdump?

Innehållsförteckning:

 1. Redigera registret
 2. Kontrollera om du använder rätt tangentkombination
 3. Uppdatera tangentbordsdrivrutiner
 4. Kör maskinvarufelsökaren
 5. Använd alternativ från tredje part

Contents

Snabbaste lösningen: Använd ett dedikerat verktyg för skärmdumpar

Fix: Det går inte att ta skärmdumpar i Windows 10 utskriftsskärm fungerar inte Windows 10

Icecream Screen Recorder är ett enkelt verktyg, enkelt, men ändå mycket professionellt, med tillräckligt med funktioner för att åstadkomma vad du vill men inte förvirra dig.

Om du planerar att ta en bild för att markera särskilda områden eller en specifik sektion, kommer detta verktyg att visa sig vara ett ganska innovativt program. Det är den idealiska lösningen om du använder flera webbläsare under dina dagliga internetsessioner.

Du kan spara dina skärmdumpar direkt på din hårddisk till den destination du väljer. Och du kommer att kunna lagra skärmdumparna i olika filformat.

Kolla gärna in fler funktioner på deras officiella hemsida. En fullt fungerande testversion finns tillgänglig, så du kan prova den nu.

Skaffa Icecream Screen Recorder

Fix – Utskriftsskärmen fungerar inte i Windows 10

Lösning 1 – Redigera registret

 1. Kör Registereditorn. Du kan köra det genom att trycka på Windows-tangenten + R och skriva regedit och trycka på Enter för att köra det.
 2. När Registereditorn öppnas, navigera till följande nyckel:
  • HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer
 3. Nu i den högra rutan måste du hitta ScreenshotIndex. Eftersom skärmdumpar inte sparas har du förmodligen inte detta DWORD. För att skapa det högerklicka på ett tomt utrymme och välj Nytt > DWORD och ange ScreenshotIndex som namn. Dubbelklicka på det nyskapade ScreenshotIndex DWORD för att se dess egenskaper.det går inte att ta en skärmdump av Windows 10 1
 4. När fönstret Egenskaper öppnas under Bassektionen väljer du Decimal och ändrar sedan värdedata till 695. Klicka nu på OK för att spara ändringarna.det går inte att ta en skärmdump av windows 10 2
 5. Navigera nu i den vänstra rutan till:
  • HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAnvändarskalmappardet går inte att ta skärmdump windows 10 3 utskriftsskärmen fungerar inte windows 10
 6. I den högra rutan hittar du posten {B7BEDE81-DF94-4682-A7D8-57A52620B86F} och dubbelklickar på den för att se dess egenskaper.
 7. Se till att värdedata är inställt på %USERPROFILE%PicturesScreenshots.det går inte att ta en skärmdump av Windows 10 4
 8. Stäng Registereditorn och starta om datorn. Skärmbilder bör nu sparas i mappen PicturesScreenshots.

Lösning 2 – Kontrollera om du använder rätt tangentkombination

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Om du använder tangentbordet för en bärbar dator med Windows 10 är tangentkombinationen för att ta en skärmdump annorlunda. Vanligtvis, förutom det vanliga ctrl + Skriv ut scmåste du också trycka på Fn nyckel. Så ha det i åtanke.

Lösning 3 – Uppdatera tangentbordsdrivrutiner

Om det är något fel på ditt tangentbord, pekar vi på föråldrade drivrutiner för det mesta. Ändå är det alltid en bra idé att hålla alla dina drivrutiner uppdaterade. Så om Print Screen-funktionen fortfarande inte fungerar på Windows 10 efter att ha justerat registret, gå och uppdatera dina tangentbordsdrivrutiner. Följ dessa instruktioner om du inte är säker på hur:

 1. Gå till Sök, skriv devicemngr, och öppna Enhetshanteraren.
 2. Expandera Tangentbord och hitta ditt tangentbord.
 3. Högerklicka på tangentbordet och gå till Uppdatera drivrutinen.utskriftsskärmen fungerar inte windows 10
 4. Följ ytterligare instruktioner på skärmen för att slutföra installationen av drivrutinsuppdateringar.
 5. Starta om din dator.

Uppdatera drivrutiner automatiskt

Om du inte vill ha besväret med att söka efter drivrutiner på egen hand, kan du använda ett verktyg som gör detta åt dig automatiskt. Naturligtvis, eftersom du inte kan ansluta till internet för tillfället, kommer det här verktyget inte att vara användbart.

Men när du väl är online kommer det att hjälpa dig att hålla alla dina drivrutiner uppdaterade, så att du inte kommer att vara i den här situationen längre.

Vi rekommenderar att du provar DriverFix eftersom det är mycket lätt att använda, lätt och rapporteras för att framgångsrikt uppdatera och reparera alla drivrutiner utan problem.

Lösning 4 – Kör felsökaren för maskinvara

Om ingen av de tidigare lösningarna löste problemet kommer vi att använda Windows 10:s inbyggda felsökningsverktyg. Det här verktyget kan användas för att lösa olika typer av problem, inklusive maskinvaruproblem.

Så här kör du Windows 10:s maskinvarufelsökare:

 1. Öppna Appen Inställningar och gå till Uppdatering och säkerhet sektion.
 2. Välj Felsökning från menyn till vänster.
 3. Välj Hårdvara och enheter från den högra rutan och klicka Kör felsökaren.utskriftsskärmen fungerar inte windows 10
 4. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra felsökaren.

Lösning 5 – Använd alternativ från tredje part

Om du fortfarande inte kan ta en skärmdump regelbundet, vänd dig till ett tredjepartsverktyg. Åtminstone tills du hittar en giltig lösning på detta problem. Det finns dussintals gratis skärmdumpsverktyg som du kan använda för att ta skärmdumpar i Windows 10. Vi har sammanställt en lista över de bästa, så du kan hänvisa till den för rekommendationer.

Det är ungefär det. Om Print Screen fortfarande inte fungerar på Windows 10, eller om du har några kommentarer eller frågor, skriv bara ner dem nedan.

 1. Fix: Skärmen är upp och ner i Windows 10
 2. Fix: Windows 10-tangentbordet skriver fel tecken
 3. Så här fixar du en skadad tangentbordsdrivrutin i Windows 10
 4. Så här fixar du Bluetooth-tangentbordsfördröjning i Windows 10