• Många användare rapporterade att PowerPoint inte kan spela media, och i den här guiden visar vi dig hur du fixar det.
 • Det enklaste sättet skulle vara att prova andra programvarualternativ till PowerPoint.
 • Om att byta till en alternativ programvara inte är ett alternativ kan du alltid försöka konvertera mediafilen som ger dig problem.
 • Få användare rapporterade att det kan hjälpa att ändra de allmänna inställningarna i PowerPoint om PPT inte kan spela media, så se till att prova det.

XINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
För att fixa olika PC-problem rekommenderar vi Restoro PC Repair Tool:
Denna programvara kommer att reparera vanliga datorfel, skydda dig från filförlust, skadlig programvara, maskinvarufel och optimera din dator för maximal prestanda. Fixa PC-problem och ta bort virus nu i tre enkla steg:

 1. Ladda ner Restoro PC Repair Tool som kommer med patenterad teknologi (patent tillgängligt här).
 2. Klick Starta skanning för att hitta Windows-problem som kan orsaka PC-problem.

 3. Klick Reparera allt för att åtgärda problem som påverkar din dators säkerhet och prestanda

 • Restoro har laddats ner av 0 läsare denna månad.

PowerPoint-presentationer kombinerar en mängd olika medier till bildspel. De flesta PowerPoint-användare kommer förmodligen att lägga till åtminstone lite ljud och video för att göra presentationerna mer intressanta.

PowerPoint stöder dock inte alla medieformat. Så om programmet inte spelar upp ljud och video i en presentation, beror det förmodligen på inkompatibla medieformat eller att de inte har de nödvändiga codecs för dem.

Contents

Fix: Det går inte att spela upp ljud eller video i PowerPoint

 1. Ställ in mediekompatibilitet
 2. Använd en annan presentationsprogramvara
 3. Kontrollera codecs
 4. Se till att videon stöds
 5. Konvertera din ljud- eller videofil
 6. Ställ in länkvärdet
 7. Rensa mappen TEMP

Vad du ska göra om du inte kan spela upp ljud eller video i PowerPoint

1. Ställ in mediekompatibilitet

 1. Gå till Fil menyn och välj Info.
 2. PowerPoint kommer att upptäcka om ditt media är inkompatibelt med programmet, och Optimera mediekompatibilitet alternativet visas. Så välj det alternativet, och PowerPoint kommer att optimera inbäddningsmediet.
 3. Låt guiden skanna det inbäddade mediet. Om den omedelbara lösningen är tillgänglig kommer guiden att lösa problemet automatiskt.

Om PPT inte kan spela media är det första vi ska försöka ställa in rätt mediakompatibilitetsinställningar i PowerPoint. Det här alternativet kommer att ställa allt på plats, så att du kan spela det inbäddade mediet sömlöst.

Om Optimera mediekompatibilitet alternativet inte kan lösa problemet, det kommer åtminstone att visa dig den skyldige. Med hjälp av den informationen vet du vad du ska göra vidare. Detta för oss till våra nästa tre lösningar…

2. Använd en annan presentationsprogramvara

Vi vet att alla använder PowerPoint för att skapa och spela upp presentationer men varför inte prova ett annat verktyg. Du kan hitta olika program som erbjuder samma eller bättre värde och hjälper dig att skapa imponerande projekt.

Med hjälp av rätt program kommer du att skapa dynamiska bildspel med media som videoklipp, musik eller animerad grafik som ger andra uppskattning.

Du kan dra nytta av alla funktioner som erbjuds av dessa praktiska verktyg och välja den från professionell presentationsprogram som passar dina behov bäst.

3. Kontrollera codecs

Om ljud inte kan spelas upp i PowerPoint är det möjligt att du inte har rätt multimedia-codec installerad på din dator.

Så kontrollera dina codecs, om du redan har några installerade, se till att uppdatera dem. Om inte, installera dem.

Om du inte är säker på vilket codec-paket du ska välja, kolla in vår lista över de bästa ljud- och videocodecna för Windows.

4. Se till att ljud/videoformatet stöds

Vi har kommit till problemets troliga kärna. Faktum är att om du inte kan spela upp video eller ljud i din PowerPoint-presentation, finns det en stor chans att du använder ett mediaformat som inte stöds.

När det kommer till ljud använder PowerPoint 2010 främst WAV filer! Så, om du använder en MP3 fil i din presentation kan du stöta på några problem.

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Saker och ting är något bättre i PowerPoint 2016. Förutom .wav-filer stöder även denna version .m4a filer kodade med AAC-ljud. Något annat format är inte garanterat att fungera.

När det gäller videor är utbudet av kompatibla format också ganska begränsat. Microsoft rekommenderar .wmv filer för PowerPoint 2010, medan 2016-versionen läggs upp .mp4 filer kodade med H.264-video och AAC-ljud.

Microsoft noterar också att Flash-videor kanske inte fungerar i de nyare versionerna av PowerPoint (2013 och 2016).

5. Konvertera din ljud- eller videofil

Som vi sa, även om PowerPoint kan stödja det aktuella formatet för din video eller ljud, är det alltid den bästa idén att helt enkelt konvertera det till .wmv/.wma.

Lyckligtvis finns det dussintals verktyg som kan konvertera dina media på nolltid. Och eftersom urvalet är ganska brett, har vi sammanställt en lista över de bästa ljud-/videokonverterarna för Windows.

Så om PowerPoint-ljudet inte fungerar, se till att använda en filkonverterare och förvandla den till en lämplig modell.

6. Ställ in länkvärdet

 1. Gå till Verktyg > Alternativ.
 2. Välj Allmän flik.
 3. Ställ in värdet för Länkar ljud med filstorlek större än till 500 000 KB (eller vilken storlek som är större än filen du försöker bädda in).
 4. Klick OK för att spara ändringarna.

Även om det rekommenderas att använda .wma-filer, kan det vara opraktiskt. Mest för att .wma-filer är större än andra format. Och eftersom PowerPoint har en liten sak som heter begränsat länkvärde.

Det här alternativet hindrar dig från att inkludera stora filer i din presentation. Så om din fil överskrider gränsen kommer du inte att kunna bädda in den.

Så om PPT inte kan spela media, var noga med detta lilla trick.

7. Rensa mappen TEMP

 1. tryck på Win-nyckel + R.
 2. I den Springa fönster, ange följande sökväg: %temp%
  kör temp powerpoint kan inte spela media
 3. Välj alla filer med TMP förlängning.
 4. Ta bort filerna.
 5. Starta om din dator.

Massor av temporära filer lagras i din TEMP mapp, och det kan påverka PowerPoint. Så om du är säker på att du använder rätt format och har alla nödvändiga codecs installerade, försök med att rensa den här mappen.

Förhoppningsvis bör detta hjälpa dig om PowerPoint-ljudet inte fungerar.

Så det är några sätt för dig att fixa PowerPoint-presentationer som inte spelar upp video och ljud.

Se till att mediefilformaten är kompatibla med PowerPoint och har de nödvändiga codecs.