• Platsen är inte tillgänglig popup-fönster visas ibland efter att du har uppgraderat ditt Windows 10-system.
 • De Platsen är inte tillgänglig. Åtkomst nekad felet kan vara relaterat till felaktiga användarbehörigheter.
 • Det finns några sätt att ge tillstånd när du ser en plats inte tillgänglig fel i Windows 10.
 • I händelse av en uppgradering bör förändring av några registereditornycklar fixa problemet plats inte tillgänglig problem på Windows 10.

Vissa felmeddelanden, eller snarare meddelanden, är avsedda att skydda dina filer. Men ändå, att förhindras från att kopiera, ta bort, ändra eller något annat du vill göra med en fil eller mapp på grund av otillräckliga behörigheter är inte kul.

Det är också fallet med Platsen är inte tillgänglig fel. I detta fall, Åtkomst nekad visas som en del av felmeddelandet. Det finns andra varianter av felet som de nedan:

 • Platsen är inte tillgänglig – parametrarna är felaktiga
 • Platsen är inte tillgänglig – skrivbordet tomt och appar raderade och
 • Platsen är inte tillgänglig – CRC-fel
 • Platsen är inte tillgänglig – volymen innehåller inte ett känt filsystem

Märkligt nog, i många av de fall där användare har konfronterats med detta fel, hade de nyligen uppgraderat från en äldre till en nyare version av Windows.

Detta tyder på att det finns en bugg som hindrar alla dina användarbehörigheter från att migrera till nya Windows-installationer.

Det som händer är att varje gång du försöker komma åt en drabbad enhet eller mapp möts du av detsamma Platsen är inte tillgänglig, åtkomst nekad felmeddelande.

Så läs nedan för att se hur du återställer användarbehörigheter eller återställer behörigheter för blockerade filer och blir av med detta fel.

Contents

Hur fixar jag Platsen är inte tillgänglig på Windows 10?

1. Använd kommandotolken för att återställa dina användarbehörigheter

 1. Öppna Kommandotolken
 2. Typ cd/användare och tryck på Enter. Ta reda på mappen på din persondator där den berörda filen finns (C eller D, vanligtvis).
 3. Skriv in cd/ användarnamn. Ersätt användarnamnet med det användarnamn du använder på datorn.
 4. Klistra nu in denna sträng: icacls Documents/reset/t/q 
 5. Du kommer att få detta följande meddelande; tryck enter. C:Users%Your Username%icacls Documents/reset/t/q
 6. Dina behörigheter för den mappen bör nu återställas helt.
 7. Upprepa processen för alla mappar som du inte kan komma åt på grund av felet.
Anteckningsikon
NOTERA

Innan du börjar, kom ihåg att inaktivera delning om din dator är en del av ett nätverk.

2. Återställ manuellt behörigheterna för alla blockerade enheter

 1. Leta reda på enheten eller mappen som du inte kan komma åt. Högerklicka på den och välj Egenskaper alternativ.
 2. Gå ner till mappen Säkerhet. plats är inte tillgänglig - återställ administratörs- och användarbehörigheter
 3. Klicka på Redigera för att manuellt aktivera användar- och administratörsbehörigheter. plats är inte tillgänglig - återställ administratörsbehörigheter 2
 4. Markera rutorna under Tillåta. Normalt, efter att du kontrollerat den första, Full kontroll rutan kommer alla rutor att markeras automatiskt. Observera att om Tillåta rutan är nedtonad, kontrollera först Förneka låda. Tillåt-rutan öppnas omedelbart för kontroll. Markera rutorna du behöver och avmarkera sedan rutan Neka som du hade avmarkerat.
 5. Klicka på OK knappen, följt av Tillämpa knapp.
 6. Initialen Egenskaper (Säkerhet) fönstret ska fortfarande vara öppet. Öppna den om du hade stängt den.
 7. Fortfarande i det säkerhet fönstret som hänvisas till ovan, klicka på Användare.
 8. Klicka sedan på Redigera knapp.
 9. Bestäm nu vilka behörigheter du ska ge till andra personer som använder datorn. Som administratör kommer du att ha Full kontroll. Det kan dock inte vara säkert att ge alla andra användare samma Full kontroll. I mitt fall kontrollerade jag bara knappen Tillåt för Läs & kör Lista mappinnehålloch Läsa behörigheter. Bestäm vad som är bäst för dig och markera respektive rutor, plats är inte tillgänglig - återställ användarbehörigheter
 10. Klick OKoch då Tillämpa.
 11. Klick OK för varningarna som kommer att följa.

3. Justera registerfilerna

 1. Skriv i sökrutan regedit att öppna Registerredigerare.
 2. Klicka på Visa och se till att adressfältet är aktiverat.
 3. Skriv följande nyckel: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
 4. Det är möjligt att du får några nycklar som i Data värde visa D:\Nedladdningar\Nedladdningar.
 5. Öppna mappen D utan att stänga detta resultat.
 6. Hitta mappen Nedladdningar där. Kontrollera om det finns en annan nedladdningsmapp (förmodligen tom) inuti.
 7. Gå tillbaka till registret.
 8. Dubbelklicka på varje tangent som visar en dubbel nedladdningsmapp.
 9. För varje, ställ in värdedata till följande och klicka på OK: D:\Nedladdningar
 10. Stäng registret och starta sedan om enheten (stäng inte av helt).

Dessa steg återställer referensen till mappen Nedladdningar till rätt mapp på din D-enhet, och det felet bör vara borta.

4. Hur man förhindrar Platsen är inte tillgänglig fel

Experttips:

SPONSRAD

Vissa PC-problem är svåra att ta itu med, särskilt när det kommer till skadade arkiv eller saknade Windows-filer. Om du har problem med att åtgärda ett fel kan ditt system vara delvis trasigt.
Vi rekommenderar att du installerar Restoro, ett verktyg som skannar din maskin och identifierar vad felet är.
Klicka här för att ladda ner och börja reparera.

Det räcker inte att åtgärda felet utan att undersöka dess orsaker. På så sätt lär du dig hur du förhindrar att felet inträffar igen.

Att undvika att göra de saker som orsakar felet i första hand bör vara tillräckligt för att förhindra att de händer igen. Visst, vissa av dessa orsaker kan ligga utanför din kontroll.

Några av de saker du bör se till att undvika att göra inkluderar;

 • Felaktig avstängning av din dator – Stäng alltid alla program och följ standardproceduren för avstängning av Windows innan du kopplar in datorn från dess strömkälla.
 • Ovanstående gäller även för dina externa lagringsenheter – Undvik att dra ut dem från USB-uttaget innan datorn är klar med vad du än gjorde på den bärbara enheten. Även då, stäng alltid enheten först innan du tar bort enheten från datorn.
 • Beaktningslöst utsätta din dator för virus- och skadlig programvara – Se till att du alltid har ett uppdaterat antivirusprogram på din dator.
 • Att inte ta hand om dina externa hårddiskar och andra bärbara enheter – Kör ett verktyg för att reparera och återställa data om du misstänker fysisk skada på din externa hårddisk.
 • Att pyssla med dina filsystem – Undvik att leka med dina filsystem och registerinställningar om du inte har de kunskaper som krävs.

Det finns flera andra situationer där platsen inte är det tillgängligt felmeddelandet kan formuleras något annorlunda. Dessa inkluderar:

Vissa av dessa kan ha sina egna korrigeringar. Men det finns också specialiserade mjukvaruverktyg som du också kan använda för att åtgärda några av felen.

De korrigeringar vi har diskuterat här bör hjälpa till med Platsen är inte tillgänglig – åtkomst nekas fel. Detta fel är uttryckligen ett resultat av saknade eller skadade administratörs- och användarbehörigheter.

På tal om skadade filer, kom ihåg att skanna din dator efter virus och skadlig programvara om du märker att detta fel inträffar upprepade gånger eller om själva datorn beter sig konstigt.

Har du fortfarande problem? Fixa dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Om råden ovan inte har löst ditt problem kan din dator uppleva djupare Windows-problem. Vi rekommenderar att du laddar ner det här PC-reparationsverktyget (betygsatt som utmärkt på TrustPilot.com) för att enkelt åtgärda dem. Efter installationen klickar du bara på Starta skanning knappen och tryck sedan på Reparera allt.