• Föråldrade drivrutiner för tangentbord och mus kan få muspekaren att flimra i Windows 10.
 • Undvik att permanent inaktivera ditt antivirusprogram, eftersom din dator kommer att lämnas oskyddad mot virus.
 • Om den biometriska funktionen är aktiverad kan det vara orsaken till att muspekaren flimrar.

xINSTALLERA GENOM ATT KLICKA PÅ LADDA FILEN
Bli av med drivrutiner som inte fungerar korrekt på din dator

SPONSRAD

Drivrutiner kan ofta bli skadade eftersom de kan störa systemfiler som inte fungerar, vilket gör att de installeras men inte fungerar korrekt. För att drivrutinerna ska fungera smidigt måste ditt Windows-operativsystem fungera ännu bättre. Få den i perfekt skick genom att följa stegen nedan:

 1. Ladda ner Fortect och installera det på din PC.
 2. Starta verktygsskanningsprocessen för att söka efter korrupta filer som är källan till ditt problem
 3. Högerklicka på Starta reparation så att verktyget kan starta reparationsalgoritmen

 • Fortect har laddats ner av 0 läsare denna månad, betygsatt 4,4 tum betrodd pilot

När du arbetar på din PC kan det vara lite frustrerande när markören börjar blinka. Det är mycket fult och kan helt hindra dig från att använda din dator tills felet är åtgärdat.

Om du har problem med att muspekaren blinkar på din PC, stanna kvar. Den här artikeln ger dig de nödvändiga stegen för att hjälpa dig lösa felet.

I den här artikeln

Contents

Varför blinkar muspekaren i Windows 10?

 • Föråldrade drivrutiner – Om du ansluter en extern mus till din PC behöver du motsvarande drivrutin för att enheten ska fungera korrekt. Om drivrutinen är föråldrad eller felaktig kan det göra att muspekaren blinkar i Windows 10.
 • Antivirus mjukvara – I vissa fall kan antivirusprogramsåtgärder komma i konflikt med normala Windows-funktioner. Dessutom, om ditt antivirusprogram upptäcker avvikelser i musens drivrutin eller hårdvara, kan det indirekt begränsa dess funktion, vilket kan få markören att flimra.
 • Windows uppdatering – Många Windows-användare har rapporterat fel efter att ha uppdaterat sitt operativsystem eftersom uppdateringen kanske inte är kompatibel med deras dator. Om du märker att muspekaren blinkar efter att ha kört en Windows-uppdatering, måste du avinstallera eller återställa uppdateringen.
 • Filutforskarens fel – File Explorer används ofta som programvara för att hantera filer, mappar och nätverksanslutningar. Den innehåller dock även vissa ljud- och videouppspelningsfunktioner. Dessutom, om File Explorer är i ett felläge, kan det göra att muspekaren blinkar.
 • Biometri – Biometriska enheter underlättar snabb och enkel inloggning till Windows. Enheten kan dock ibland komma i konflikt med operativsystemet, vilket gör att muspekaren blinkar i Windows 10.

Hur kan jag fixa muspekarens flimmer i Windows 10?

Innan du går vidare till mer avancerade lösningar, här är ett par snabba lösningar du kan prova:

 • Koppla bort och återanslut den externa musen.
 • Starta om din PC.

Om felet kvarstår efter att ha provat lösningarna ovan, här är ett par avancerade felsökningssteg som hjälper dig att åtgärda felet:

1. Starta om File Explorer

 1. Högerklicka på Start meny på skrivbordet och välj Aktivitetshanteraren.
 2. Nu, lokalisera Windows utforskaren från listan Processer och välj Sista uppgiften.Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 3. Klicka nu på Menyfil i det övre vänstra hörnet av fönstret och välj Kör ny uppgift.Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 4. I uppgiftsfönstret skriver du explore.exeoch träffar OK knappMuspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 5. Stäng sedan Aktivitetshanteraren och kontrollera om felet är åtgärdat.

Utforskaren i Windows är det huvudsakliga Windows-filhanteringsverktyget, men det har också några ljud- och visuella funktioner som förmodligen inte är till någon nytta i filhantering. Att starta om File Explorer kan hjälpa dig att fixa problemet med blinkande markör.

2. Uppdatera drivrutiner för mus och tangentbord

 1. tryck på fönster Nyckeltyp Enhetsadministratör i Windows sökfält och tryck på Kom in i.
 2. Leta sedan upp Möss och andra pekdon, högerklicka på alternativet i rullgardinsmenyn och välj Uppdatera drivrutinen.Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 3. Välj i nästa fönster Sök automatiskt efter den uppdaterade enhetenoch följ instruktionerna på skärmen för att slutföra uppdateringen.Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 4. Starta om datorn och kontrollera om felet kvarstår.

Externa enheter som möss och tangentbord kräver funktionella drivrutiner för att fungera. Om sådana drivrutiner är föråldrade kan det leda till att enheten inte fungerar som den ska. Om du stöter på felet att inte uppdatera drivrutiner, se till att läsa vår guide om hur du åtgärdar felet.

Dessutom är det möjligt att hantera alla dina drivrutiner automatiskt och uppdatera gamla filer med deras senaste officiella version. Appen kommer att skanna systemet inom 5 minuter och uppdatera drivrutiner på ett säkert sätt.

⇒ Skaffa Outbyte Driver Updater

3. Inaktivera antivirusprogram tillfälligt

 1. Tryck fönster + Yo att öppna inställningar Ansökan
 2. Klicka på i appen Inställningar Uppdatering och säkerhetoch välj Windows säkerhet ögonhår. Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 3. Klicka sedan Skydd mot virus och hot och klicka Hantera inställningar.Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 4. Klicka sedan på växlingsknappen bredvid Realtidsskydd för att avaktivera funktionen. (Du kan också inaktivera fler alternativ på den här fliken.)Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 5. Stäng säkerhetsfönstret för Windows och starta om datorn för att kontrollera om felet är löst.

Antivirusprogram skyddar din dator från skadliga filer och applikationer, men det kan också inkräkta på normal Windows-funktionalitet. Du kan tillfälligt inaktivera ditt antivirusprogram för att se om det löser problemet med musflimmer.

4. Inaktivera den biometriska funktionen

 1. tryck på fönster Nyckeltyp Enhetsadministratör i Windows sökfält och tryck på Kom in i.
 2. I fönstret Enhetshanteraren letar du upp Biometriska enheterhöger knapp på musen Giltighetssensoroch välj Inaktivera enheten. Muspekaren flimrar i Windows 10: Hur man åtgärdar det
 3. Klicka sedan Ja för att bekräfta dina handlingar och stänga Enhetshanteraren när du är klar.
 4. Starta sedan om din dator och kontrollera om felet är löst.

Biometri är ett mycket användbart tillägg till Windows-datorer, men deras funktion kan ibland komma i konflikt med Windows-funktionalitet, vilket kan leda till fel. Att inaktivera funktionen kan hjälpa till att lösa musflimmer i Windows 10.

Om du försöker inaktivera biometri men inte kan hitta den i Enhetshanteraren, här är en detaljerad guide som visar hur du fixar biometriska enheter som inte visas i Enhetshanteraren.

Dessutom är muspekarens flimmer en irriterande Windows-avvikelse som kan frustrera dig om du inte åtgärdar felet. Felet kan orsakas av olika orsaker, allt från virus, Windows-uppdateringar och korrupta drivrutiner.

Oavsett fel, om du tillämpar stegen i den här artikeln, bör du kunna fixa muspekarens flimmer i Windows 10.

Har du fortfarande problem? Lös dem med det här verktyget:

SPONSRAD

Vissa drivrutinsrelaterade problem kan lösas snabbare med en anpassad drivrutinslösning. Om du fortfarande har problem med dina drivrutiner, installera helt enkelt OutByte Driver Updater och sätt i drift omedelbart. Så låt den uppdatera alla drivrutiner och fixa andra PC-problem på nolltid!