• han 0x80131904 Det hindrar användare från att logga in och har varit ett stort problem för administratörer.
 • Det visas vanligtvis när felaktiga referenser tillhandahålls eller brandväggen blockerar anslutningen.
 • För att felsöka, leta efter nätverksproblem, kontrollera brandväggsregler eller ändra DNS-poster, bland andra lösningar.

Administratörer som skapar applikationer med en SQL-anslutning möter vanligtvis inte många problem om backend är strikt. Men ofta på grund av felaktiga konfigurationer eller nätverksproblem stöter användare på 0x80131904 misstag.

Meddelandet säger, Ett fel uppstod på transportnivå vid mottagning av resultat från servern. (leverantör: TCP-leverantör, fel: 0: Det angivna nätverksnamnet är inte längre tillgängligt.). Det är inget som vanliga användare kan fixa och administratörer har också svårt att fixa det. Låt oss ta reda på mer!

Contents

Vad är komponentfelkod 0x80131904?

Felet har vanligtvis att göra med ett nätverksrelaterat problem, men om problemet kvarstår kan dina inställningar vara skyldiga. Dessutom, för vissa administratörer, hittade bara en handfull användare 0x80131904 fel, medan andra lätt kan komma åt saker.

Här är några anledningar till att du stöter på felet:

 • felaktiga uppgifter: När en användare anger felaktiga autentiseringsuppgifter kan felmeddelandet visas. Så det får du kolla upp.
 • Brandvägg blockerar anslutning: I vissa fall blockerade en brandvägg anslutningen, och det kan vara antingen server- eller användarsidan. För det senare kan du enkelt inaktivera brandväggen.
 • Nätverksproblem: Vissa administratörer upptäckte att det var ett nätverksproblem som orsakade felet och allt löstes automatiskt på nolltid.
 • Felkonfigurerade SQL-inställningar: I vissa fall var serveregenskaperna felkonfigurerade eller säkerhetsinställningarna var inte optimala, vilket orsakade felet.

Hur fixar jag fel 0x80131904?

Innan du går vidare till lite komplexa lösningar, kontrollera först dessa aspekter:

 • Kontrollera att användaren inte anger felaktiga uppgifter för att komma åt programmet.
 • Kontrollera om det finns nätverksproblem och prata med tjänsteleverantören för en uppdatering.
 • Se till att brandväggen inte blockerar anslutningen. Du kan tillfälligt inaktivera den för att kontrollera detsamma.

Om ingen av dem fungerar, gå till korrigeringarna nedan.

1. Ändra DNS-poster

 1. Tryck fönster + min öppen Filhanterareklistra in följande sökväg i adressfältet och tryck entiteta:C:/Windows/System32/Drivers/ETCväg
 2. Ändra nu DNS poster i hosts.ini arkiv.

En administratör berättade att ändring av DNS-poster löste problemet när endast en användare inte kunde komma åt servern medan andra kunde. Oavsett om det är fallet för dig eller inte, prova detta först.

2. Konfigurera om serverautentiseringsinställningarna

 1. Öppna Serveregenskaper och välj säkerhet från navigeringspanelen.säkerhet för att fixa 0x80131904
 2. Nu, ner Serverautentiseringvälja SQL Server med Windows-autentiseringslägeoch klicka OK för att spara ändringarna. säkerhetsinställningar för att fixa 0x80131904

I vissa fall var serverns säkerhetsinställningar att skylla på 0x80131904: Inloggningsfel fel och konfigurera om serverautentisering till SQL Server och Windows-autentiseringsläge fick saker att gå.

3. Nedgradera SQL-klientpaketet

För många dök problemet upp efter att ha uppgraderat till ett nyare SQLClient-paket, vilket indikerar en bugg i det. Och i det här fallet bör du gå ner till den föregående.

Till exempel rapporterade en användare problemet efter att ha uppgraderat till 2.0.0 av 1.1.3 och att återställa förändringen fixade saker på nolltid.

4. Ta bort problemsviter

Om inget annat fungerade kan du ta bort följande två chiffersviter från klientlistan:TLS_DHE_RSA_WITH_AES_256_GCM_SHA384 TLS_DHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256

Detta har fungerat för många användare, men kom ihåg att kontrollera om en patch har släppts för problemet innan du gör ändringar för att fixa det. 0x80131904.

Innan du åker, kolla in några snabba tips för att öka internethastigheten i Windows.

För eventuella frågor eller för att dela vad som fungerade för dig, vänligen lämna en kommentar nedan.